פענוח oct אני ממש ממש בלחץ.....

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/09/2020 | 12:57 | מאת: גילה

בני בן 18 עם מיופה מאוד גבוהה (7.5). כשבוע סבל מכאבי ראש . עשינו הרחבת אישונים שיצאה תקינה וליתר ביטחון נשלחנו ל oct. בשתי העיניים מתוארת הידקקות מובהקת של rfnl בסקטור נוזלי תחתון והידקקות גבולית ברביע נוזלי . עין ימין ממוצע 81 מקרון עין שמאל ממוצע 82 מקרון בסוף נכתבה הערה: עקב המבנה המיופי של עצבי הראייה לא ברורה הקורלציה הקלינית של המדידות 1. מה אומרת ההערה הזאת??? האם יש חשד לאיזשהו גידול חס וחלילה? אני ממש בוכה פה והרופא מקבל רק בעוד שבוע אגב, כאבי הראש חלפו תודה לאל

גילה שלום קרוב לוודאי שהסיבה להדקקות עובי העצבים באיזורים מסויימים בעצב היא קוצר הראיה הגבוה (קוצר ראיה נקרא מיופיה- שזו ההערה שקיבלת ואין קשר לגידול). הממוצע שציינת (81 מיקרון) די תקין וכמובן- ציינת שהרופא אמר שהדסקות נראות לו תקינות. אני לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה מיוחדת. כן חשוב לחזור לרופא המטפל- להמשך מעקב. מומלץ לוודא שכשנאמר שהעצבים תקינים- זה כולל שלילת חיוורון ושנבדקו כראוי תפקודי עצבי הראיה (ראיית צבעים, שדה ראיה, תגובת אישונים לאור וחדות ראיה). במידה והכל תקין, קרוב לוודאי שיומלץ לחזור על OCT ולבצע שדה ראיה למעקב בחודשים הקרובים לזהות יציבות. חתימה טובה ושנה טובה. בברכה,

27/09/2020 | 15:26 | מאת: גילה

כל מה שכתבת היה תקין. עשינו גם בדיקת שדה ראייה שיצאה תקינה והרופא גם נתן לו להקריא מספרים צבעוניים על רקע צבעים אחרים עבר בהצלחה תודה רבה שנה טובה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה