תשובת Oct ילד בן שמונה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/04/2021 | 07:52 | מאת: דודו

שלום רב הילד בן 8 וחצי לפעמים כאבי ראש והוא מתלונן על שהוא לא רואה את הלוח טוב בכיתה ביצענו בדיקת ראיה ונתוצאות:חדות ראיה בשתי העיניים 6/10? והדקקות טמפוראלית קלה בשתי העיניים נשלחנו ל Oct והתוצאות הם; עין ימין;הדקקות גבולית בסקטור סופרנזלי עין שמאל ;הדקקות גבולית במחצית נוזלית מה התוצאות אומרות?האם אכן יש בעיה בעצב הראיה?? ומה זאת אומרת חדות ראיה 6/10 האם מצריך משקפיים??

שלום. אתייחס בנפרד: 1. חדות ראיה 6/10 שמשתפרת עם משקפים ל 6/6 מצריכה משקפים בגיל שמונה וחצי כדי לאפשר לילד לראות טוב בכיתה וללמוד. אם 6/10 זו חדות הראיה המייטבית שלא ניתן לשפר עם משקפים- יש לברר מה הסיבה לכך. 2. OCT עם הדקקות- רופא צריך להסתכל על התוצאות ולבצע קורלציה לממצאים הקלינים (יש לבדוק בקפדנות את תפקוד עצבי הראיה- חדות ראיה, תגובת אישונים לאור, ראיית צבעים, שדה ראיה). לעיתים יש מקום להתייעץ עם נוירואופתלמולוג. חשוב להגיע עם הילד ועם תוצאות הבדיקה להערכה מסודרת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה