הזזת עיניים אצל ילדה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/02/2021 | 23:06 | מאת: הדס

שלום ד"ר,כבר 3 ימים שהילדה שלי בת 5.5 (התפתחות תקינה)ממצמצת המון את העיניים ומזיזה את העיניים לצדדים, למעלה או למטה פעם בעין ימין ופעם בשמאל לא כל היום בד"כ בערב.שיחה של 5 דקות אני מבחינה בהזזה אחת מוזרה ומהירה.נראה שזה לא רצוני מאחר ושאלתי אותה למה היא מזיזה כאשר אני רואה והיא לא יודעת. אין כאבים ונראה שאין ירידה בראייה רואה גם מרחוק ( חשבתי שאולי בשל השהות בבית עם הקורונה היא הייתה הרבה זמן מסך) כמובן שעכשיו אני מגבילה ותור לרופא בעוד שבועיים האם זה דחוף?האם זה טיק?חרדה? אמא דואגת

הדס שלום. בלי לבדוק את הילדה לא ניתן להעריך אם יש גורם למצמוצים או שמדובר בטיק בלבד. לעיתים גם גוף זר שנמצא תקוע מתחת לעפעף עשוי לגרום למצמוצים וגלגולי עיניים כמו גם תגובה דלקתית אלרגית. במידה ובבדיקת רופא/ת עיניים לא יתגלה מקור למצמוצים אז כפי שכתבת, מצמוצים והנעת עיניים לכל הכיוונים אכן עשויים להיות טיקים וטיקים הם לא רצוניים. חשוב לא להעיר לילדה בלל זה. לרוב טיקים חולפים מעצמם כעבור כ 3 חדשים. אם יש מס סוגי טיקים או שהם לא חולפים מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים לגבי הצורך לפנות להערכה נוירולוגית/ טיפול רגשי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה