גרד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/10/2020 | 01:47 | מאת: נעמי

שלום דר מיצד. רציתי לשאול 1 - האם גרד בעין בלי אודם נשמע כמו אלרגיה? 2 - מה הסכנה בשפשוף? 3 - במקרים של גרד עדיף טיפות אנטי היסטמיניות כמו אופטילסט או פרוטופיק? מה יותר בטוח ולכמה זמן? עדיף קודם לנסות טיפות? 4 - אם לא מדובר באלרגיה הטיפול יעזור? יש משהו אחר? מה הסיבה?

1. גרד עשוי להגרם מאלרגיה אך בהחלט צריך בדיקת עיניים כדי להסיק מסקנה זו. 2. שפשוף עיניים יוצר לחץ על הקרנית ועשוי לקדם תהליך שנקרא "אקטזיה" בו הקרנית מתעוותת. 3. הטיפול נקבע לפי חומרת הסימפטומים והתגובה. לרוב מתחילים עם טיפול באנטיהיסטמינים ולפי הצורך עולים בדרגה של הטיפול. 4. גורמים אחרים כמו דלקת בעפעפיים שהיא בלפריטיס, לעיתים גוף זר מתחת לעפעף, עקיצות על העור ועוד

18/10/2020 | 15:48 | מאת: נעמי

תודה רבה דר מיצד. היינו בבדיקת עיניים למעקב קרנית (לאבא קרטוקונוס) שהייתה תקינה, ושם נשאל אם משפשף את העיניים ושצריך להימנע. שמתי לב שאכן משפשף בגלל גרד אבל לא חזק (פעם בשעה לערך). הרופא לא בדק את הנושא במיוחד, אבל אם הבדיקה תקינה והגרד לא חזק ואין אדמומיות עדיין נשמע שזו אלרגיה? ובכל מקרה בגלל שהדבר החשוב הוא להימנע משפשוף, האם טיפות אנטי היסטמיניות או פרוטופיק יכולות להיות פתרון גם אם יתברר שזו לא אלרגיה? טיפות נגד יובש לא ממש עזרו כי אין יובש. תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה