צילינדרים וקוצר ראיה לילד בן 3 וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/03/2021 | 00:52 | מאת: נירית

איזה גורמים חוץ מי תורשתיים יכולים להשפיע על הופעה אצל לילד בן 3.5 קוצר ראיה של 0.75dpt וצילינדרים 3.25 ו2 dpt? בבדיקה של שנה וחצי לא התגלו בעיות. האם צפייה בטלוויזיה מעל שעה ביום או שערות ארוכות שנופלים מידיי פעם על עיניים, סיבה אחרת? האם יכול להיות קשר בין עיקוב בדיבור ובעיות ראיה? (השמיעה תקינה). האם אפשרי להקטין לילד את הצילינדרים בלי ניתוח אחרי גיל 18 ?

פעמים רבות אנחנו לא יודעים את הגורם. יש מקרים בהם אסטיגמציה (צילינדר) נובעת גם משפשפוף עיניים מאד משמעותי. כדאי להיות במעקב רופא עיניים ולוודא שהצילינדר יציב. אין קשר ידוע בין מסכים לאסטיגמטיזם (צילינדר) אך בהחלט יש קשר בין שהיה ממושכת בבית (כולל מסכים) להתפתחות קוצר ראיה ומומלץ להקפיד להוציא ילדים לגינות ומשחק בחצר כל יום. לגבי ניתוח תיקון ראיה אחרי גיל 18-מבוצעים ניתוחים גם לתיקון צילינדר אך ההתאמה תלויה במרשם ובעובי הקרנית. עוד מוקדם לדעת לגבי התאמה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה