צילינדר ומספר קטן אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/10/2020 | 23:14 | מאת: דנית

ערב טוב, היינו אצל מומחה לעיניים, פרופסור מוביל בתחום, שקבע שלבן שלי בן שנה יש צילינדר נמוך (מתחת ל1) ו+1 בשתי העיניים. הוא הדגיש שאין מה לדאוג וכי הוא בגיל שממצאים אלו קיימים אצל הרבה תינוקות ויכולים להעלם. הוא אמר גם שאין צורך כרגע במשקפיים. אודה לבתייחסותך בנוגע להעלמות הממצאים. תודה רבה דנית

שלום דנית. אם הבנתי נכון יש מרשם של +1.0 ובנוסף צילינדר קטן מאחד בשתי העיניים. אם אכן אלו המרשמים והם סימטרים- אין צורך במתן משקפים בגיל שנה. מומלץ לעקוב בלבד. (אם הצילינדר מתחת ל 0.5 אפשר בגיל שלוש, אם צלינדר סביב 1.0 אז כדאי בעוד כשנה).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה