רוחק ראיה אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/11/2020 | 22:00 | מאת: שלמה

שלום וברכה, הבן שלנו בן 3.5 אובחן בבדיקת עיניים שגרתית כסובל מרוחק ראיה בשני העיניים (אובחן מספר +4.5 בשני העיניים). לא שמנו לב להפרעות אצלו בראיה, כך שזה היה הפתעה עבורינו. הרופא הנחה אותנו שצריך להתאים לו משקפיים על מנת שלא תתפתח פזילה. ממה שקראנו הבננו שרוחק ראיה היא תופעה שכיחה אצל ילדים, אך מעל מספר 4 זה דורש טיפול. האם יש גישות אחרות שאינן ממליצות על שימוש במשקפיים בגיל זה? (אולי על מנת שהגוף יתקן את עצמו, ולא יתרגל לבעיה?) האם התופעה צפויה להיעלם או להשתפר עם הגיל? אין לנו רוחק ראיה במשפחה, אך לי עצמי יש קוצר ראיה מבית ספר יסודי. האם יש קשר גנטי בין רוחק ראיה לקוצר ראיה? נשמח מאוד להבין ולשמוע יותר על נושא זה. בתודה, שלמה

שלמה שלום. בכל מקרה של רוחק ראיה משמעותי, מומלץ לפנות לרופא/ה מומחה ברפואת עיניים ילדים לצורך הערכת הצורך במשקפים ומתן מרשם מדויק של משקפים. מטרת המשקפים היא לאפשר לילדים לראות היטב ללא מאמץ עודף. ללא משקפים קיים סיכון להתפתחות פזילה ו/או עין עצלה וכן פעמים רבים ילדים עם רוחק ראיה מתקשים לראות היטב מקרוב לפרקי זמן ממושכים ולהתרכז. אין קשר בין מצב זה לקוצר ראיה במשפחה. הסברים מעמיקים יותר- תוכלו לקבל מהרופא/ה שמטפלים כמובן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה