בדיקה עם עדשה בעין וכאב שנמשך

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/08/2020 | 20:47 | מאת: לי

שלום, לפני שלושה ימים פניתי לרופא עיניים עם צריבה קלה בעיניים. שאלתי אותו אם היובש יכול להיות תוצאה של תרופה שהתחלתי לקחת. אמר שבשביל זה צריך להגדיל אישונים וכך עשה. הוא בדק עין אחת ובעין השנייה הוא פתאום הכניס לי משהו לתוך העין, מעין עדשה. הבדיקה בעין הזאת הייתה אגרסיבית יותר ולא ממש הבנתי מה קורה. מאז הבדיקה העין לא נראית שונה אבל חשה כאב קל ואי נוחות בעין הזאת... עברו כבר שלושה ימים, האם עליי לדאוג? מה יכול היה להשתבש בבדיקה? חוששת כבר ללכת לרופא ושוב לגעת בעין הזאת...

שלום לי. זו לא שאלה שקשורה לפורום עיניים ילדים ופזילה- בכל מקרה להבנתי יתכן והרופא בדק את הלחץ בעין עם מכשיר שאמור להתקרב מאד לקרנית או שהניח עדשה על הקרנית ע"מ להעריך את זוית העין או את היקף קרקעית העין. לעיתים אחרי בדיקה כזו יש אי נוחות שחולפת מעצמה. לעיתים נדירות- עשויה להגרם שריטה לקרנית. מניחה שאת כבר מרגישה טוב יותר- במידה ולא- כמובן שיש לפנות להיבדק.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה