אלכוהול לתוך העין מה לעשות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/03/2021 | 21:14 | מאת: טל

שלום רב, במהלך לחיצה על האלכוג'ל השפריצה לי כמות לתוך עין שמאל, ששורפת מעט אבל לא מאוד ולא נראית חריגה. איך שהגעתי הביתה(משהו כמו 10 דקות לאחר מכן) שטפתי במים וגם שמתי טיפות של "רפרש", צריך לנסוע למוקד? לעשות משהו? תודה רבה

שלום. חלק מסוגי האלכוג'ל עשויים לגרום ל"כוויה כימית" בקרנית. למעשה נגרם נזק לשכבה החיצונית של הקרנית שמחלים מהר יחסית אם השטח של הפגיעה לא מאד גדול. רק בבדיקה ניתן לזהות את הנזק והטיפול הוא תומך- טיפות דמעות מלאכותיות (כמו ריפרש), משככי כאבים לפי הצורך וטיפות או משחת אנטיביוטיקה למנוע זיהום משני. אם הכאב לא מאד חמור- הקפידי להמנע מזיהום העין (לא לחשוף למים עומדים למשל ולהקפיד על הגיינה) - במידה ותוך כ 30 דק אין כאב עז ואת יכולה לפתוח את העין- קרוב לוודאי שאין נזק לקרנית. במידה וגם אחרי שחלף זמן העין מאד כואבת ולא ניתן לפקוח אותה- כדאי להיבדק ע"י רופא עיניים במיון או מחר בבוקר.

לא ציינתי שהדבר הראשון לעשות - כפי שעשית - זה לשטוף הרבה את העין במים זורמים .

30/03/2021 | 01:29 | מאת: טל

תודה רבה. אז אם אין שום בעיה לפתוח את העין ואין כאב עז אפשר פשוט לשמור עליה והיא תחלים לבד ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה