מינוס אצל ילדים צעירים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/12/2020 | 13:30 | מאת: נעם

שלום, לאחרונה אובחן כי לבתי בת ה 7 יש מינוס 1.75 בשתי העיניים. רציתי לשאול מה אוכל לעשות כדי 'להשטיח את העקומה' ולממוע מהמצב להתדרדר. אציין כי שני ההורים מרכיבים משקפיים מגיל 20 לערך ובמידה דומה (כיום). תודה רבה, נעם.

נועם שלום. הדבר הראשון שחשוב וקל יחסית לעשות זה להקפיד על שהיה בחוץ- 40 דק ביום של משחק בחוץ ואם אפשר גם יותר. מומלץ להפחית עבודה מאומצת מטווח מאד קצר (כמו משחק בטלפון סלולרי שילדים מאד מקרבים לפנים) ולהרגיל לקרוא ממרחק של כ 30-40 ס"מ ועם תאורה טובה. בנוסף - כדאי לעקוב בעוד חצי שנה אחר המרשם. במידה ותהיה עליה בקוצר ראיה ניתן לשקול טיפול באטרופין מדולל (לפי מחקרי ה ATOM) לעיכוב התפתחות קוצר ראיה. מדובר בטיפול בטיפת עיניים בכל עין כל ערב לפני השינה לתקופה ממושכת בילדות- נמצא שהטיפול "משטח את העקומה" אך מומלץ תחילה לוודא במעקב שאכן יש הדרדרות וסיבה לטפל.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה