אישונים לא זהים אצל הקטנציקקקקק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/02/2021 | 19:38 | מאת: תמר

שלום הבן שלי בן 1.3 עשינו בדיקת עיניים שגרתית בגיל שנה והכל היה בסדר היום הבחנתי שהאישון בעין ימין מעט גדול יותר מעין שמאל. האם זה מצב תקין? תודה תמר

פער קטן בין האישונים יכול להיות פיזיולוגי. כיוון שמדובר בממצא חדש- חשוב להגיע לבדיקת רופא/ת עיניים לצורך אבחון- בלי בדיקה לא ניתן להעריך אם אכן יש בעיה או שזה פער פיזיולוגי (חסר משמעות). במידה ויש בעיה- לעיתים הבעיה היא באישון הצר יותר שלא מתרחב (ואז בולט יותר בחושך) ולעיתים באישון הרחב יותר שלא מתכווץ (ואז בולט יותר באור).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה