תינוק בן 9 חודשים עם פלוס גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/04/2021 | 13:54 | מאת: ערן להט-תל אביב

שלום רב דוקטור, בני, בן 9 חודשים, הופנה מטיפת חלב לרופא עיניים בגלל חשד לפזילה. רופאת העיניים מצאה בבדיקת רפרקציה שיש לו 3.5+ בעין שמאל ו 4.5+ בעין ימין. היא הפנתה להמשך מעקב לעוד 3-4 חודשים למרפאת עיניים ילדים. שאלתי היא, האם זה משהו שיכול להשתפר בגיל הזה או שבני יצטרך משקפיים בוודאות? מצ"ב צילום מסך של האפיון הרפואי תודה רבה על תשובתך מראש, ערן להט

ערן שלום. לא הצלחתי לראות את הקובץ המצורף אך כעקרון פער של 1 דיופטר ומעלה עשוי לגרום לעין עצלה. טווח המעקב לאור גילו של הילד הגיוני. בגיל הזה לעיתים פערים משתפרים לבד, אך גם יכולים לגדול וחשוב לעקוב.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה