פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה

פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה יעסוק בנושאים הנוגעים לתחום בעיות עיניים לילדים, וביניהם: עין עצלה, חסימה בדרכי הדמעות, בעיות ראיה ומשקפיים, בעיות עיניים הקשורות בפגות ועוד
7122 הודעות
6277 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה

גולשים יקרים: ליצירת קשר עם מרפאתה של ד"ר פרילינג: 0772311093 . ניתן להקליק על תמונת או שם הרופאה לקבלת פרטים נוספים.
09/09/2017 | 09:38 | מאת: מירית

שלום, בן שלי הוא תינוק בן חודשיים, שמנו לב שיש לו אישונים מורחבים, רואים את האישונים שחורים מוגדלים בשתי העיניים ומעט הילה כחולה מסביב. האם זה מצב תקין עבור תינוק בגיל כזה? האם האישונים יתכווצו מעצמם בשלב כלשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

למירית שלום האם הם לא מתכווצים לגודל תקין כאשר את מאירה על העין? אם לא, יש צורך בבדיקה על ידי רופא עיניים לילדים כבר, לוודא שאין פתולוגיה התפתחותית של הקשתית או מרכיב אחר בסגמנט הקדמי. אשמח אם תדווחי לי מה מצאת 0544713394 דר. נוימן

אימי עברה ניתוח קאטארקט בסוף יולי בעין שמאל, שלאחריו התחילה להרגיש רע והעין נהיתה דלקתית.הרופא האחרון שראתה במיון בבילינסון נתן לה 3 סוגי טיפות.אשמח להבין לאיזו מטרה כל סוג:cyclopentolate אופלוקס סטרודקס תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

01/09/2017 | 17:22 | מאת: מירב

יש לי תינוק בין חודשיים ושמתי לב שלפחות בשבועיים האחרונים יש לו מעין שריטה לרוחב על הקרנית בעין ימין. האם ידוע על תופעה כזו בתינוקות?מה עליי לעשות?

למירב שלום, להבדק (בהקדם, היום-מחר) על ידי רופא עיניים לילדים. דר. נוימן

שלום, תינוק בן שנה שהמבט שלו לא לגמרי מפוקס, בולט יותר כאשר הוא עייף.. מה ניתן לעשות?

לגשת לבדיקת עיניים מלאה אצל רופא עיניים לילדים. (כל ילד בגיל שנה צריך,גם אם אין תלונות. במקרה הזה ודאי צריך). דר. נוימן

29/08/2017 | 09:37 | מאת: ברק

דר שלום בבדיקת עיניים לבתי בת ה 9 נמצא מינוס 0.5 עם צילנדר קל בשתי העניים.הרופא טוען כי מגובר בליקוי קל גבולי ביותר ולכן לא סבור שהיא זקוקה למשקפים.האם אכן במספרים כאלה אין צורך בהתערבות והאם בהכרך המספר יעלה בבדיקת המעקב הבאה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לברק שלום 1-אין הכרח להתערב, תלוי בחדות הראיה בכל עין ובתפקוד. מי שבדק אותה ידע לענות יותר במדוייק. 2-לא בהכרח, אבל סביר מאד שכן. קוצר ראיה בדרך כלל מתקדם בגיל זה. דר. נוימן

27/08/2017 | 23:21 | מאת: שירי

שלום רב! ביתי בת חודשיים וחצי לא עוקבת (כמעט) אחרי חפצים יש לה קשר עין אך לא באופן עקבי וקבוע. האם יש מקום לדאגה ולמי אני אמורה לפנות? תודה

אם בדיקת העיניים המלאה, כולל קרקעית ותשבורת, תקינה, קרוב לודאי שמדובר בהבשלה איטית ואין מקום לדאגה. פני לרופא עיניים לילדים שיבצע את הבדיקה ויסביר לך את המשמעויות. כאמור-קרוב לודאי שכל מה שצריך (לאחר שהרופא בדק ומצא שהכל תקין), זה להמתין בסבלנות להבשלת המערכת. דר. נוימן

27/08/2017 | 07:59 | מאת: מרב

ביתי בת השבע נבדקה על ידי רופא עיניים באמצעות טיפות להרחבת אישונים. הרופא אמר שהשפעתן חזקה יותר מטיפות להרחבה למבוגרים אך ציין כי השפעתן תחלוף בתוך כ 12 שעות. חלפו 48 שעות והאישונים טרם חזרו לעצמם! אמנם מעט פחות מורחבים משהיו אך לא כרגיל ואינם מצטמצמים / מתרחבים בשינויי אור/חושך. אני מודאגת. אין לי מושג באיזה טיפות השתמש הרופא והוא יהיה במרפאה רק בעוד 6 ימים. האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי מה החומר שהשתמש בו הרופא ציקלופנטולט (החומר שבו בדרך כלל משתמשים בילדים) יכול לעיתים להשפיע עד 3 ימים (נדיר). אטרופין (במקרים מיוחדים כגון רוחק ראיה גבוה) יכול להשפיע מעל שבוע! בכל מקרה, תמיד ההשפעה עוברת, ואין נזקים דר נוימן

26/08/2017 | 08:40 | מאת: אביבית

שלום רב. אנחנו כרגע משתמשים בלוטמקס במינון ממש נמוך (טיפה אחת -פעמיים בשבוע -בעין אחת), ומשתמשים בפרוטופיק באופן קבוע בשתי העיניים. לפני כשבועיים בבדיקה - לחץ תוך עיני נמצא תקין. הרופא אמר להמשיך במינון מינימלי של לוטמקס (מה שאנחנו עושים -ושואפים להגיע לפעם בשבוע ובהמשך להוריד בכלל). השאלה שלי- האם צריך שוב לעשות מעקב לחץ תוך עיני במינון זה? או רק במקרה של עלייה במינון עקב החמרה? כמו כן האם ידוע לך האם רופאים של הקופה בכללית (לא פרטי) מבצעים מעקבים של בדיקת לחץ תוך עיני בילדים (כי עד עכשיו הלכנו פרטי).

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון לגלאוקומה במינון כזה של לוטמקס הוא נמוך ביותר הייתי חוזר בעוד 3 חדשים על המדידה, אם ממשיך להיות מטופל עד אז. לא הבנתי-מה הקשר בין המעסיק של הרופא (קופ"ח, בית חולים, פרטי) והאינדיקציה לבדיקות שהמטופל צריך? לעיתים בדיקת לחץ תוך עיני בילד היא קצת "מאתגרת" אבל זה ענין של מיומנות, לא של מעסיק. דר. נוימן

28/08/2017 | 07:50 | מאת: אביבת

תודה רבה האם עלייה בלחץ תוך עיני אצל ילד זה משהו שניתן לעצור ולטפל אם מגלים בזמן? ומה לגבי קטרקט- גם סיכון נמוך במינון הזה?

25/08/2017 | 18:40 | מאת: דגנית

שלום, מה ההבדל בין אקסופוריה ובין אקזוטרופיה אינטרמינטית? אני לא מצליחה להבין את ההבדל ביניהם, גם לאחר קריאה ארוכה באינטרנט. כיצד רופאים מבחינים בין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה

בריא=שתי העיניים על אותה המטרה, בין עם שתיהן פתוחות, ובין עם אחת מכוסה. (אין בריחה תחת הכיסוי). פוריה=בעיניים פתוחות, אין פזילה. כאשר שוברים את החיבור הדו עיני (למשל הסתרת עין אחת על ידי כף היד של הבודק), העין תחת הכיסוי זזה לפזילה שלה (החוצה באקזופוריה). עם הסרת ההסתרה, העין מיד חוזרת ושתי העיניים מסתכלות על אותה המטרה. טרופיה=גם ללא הסתרת עין, אחת העיניים עוזבת את הפיקסציה וזזה לפזילה שלה ונשארת שם. אינטרמיטנט אקזוטרופיה=טרופיה שקורית רק לפעמים (עייפות, סטרס וכו). בדרך כלל מדרדרת בסופו של דבר לאקזוטרופיה מלאה. דר. נוימן

25/08/2017 | 16:19 | מאת: רמי

שלום, בת זוגתי אמרה לי כי כאשר אני נח (לא ישן, לא חולם) העיניים שלי כל הזמן זזות. האם עליי ללכת להבדק? האם מדובר בסוג של ניסטגמוס? (היא רואה אל זה רק כאשר העפעפיים סגורות שהן פתוחות העיניים לא זזות)

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה יפה!! לא נתקלתי בתאור הזה עד היום, אבל כנראה זה קיים. הכתובת לשאלה כזו היא נאורוופטלמולוג ניסטגמוס, בהגדרה, הוא כשהעיניים פתוחות. דר נוימן עדכן אותי אם תמצא תשובה מחכימה במיוחד

24/08/2017 | 20:58 | מאת: גלעד מראשון לציון

שלום הבת שלנו בת 12, ללא בעיות רפואיות ידועות. לפני חודש וחצי יצא לה על המצח בליטה קטנה היינו אצל רופא עור ילדים שכתב: "נגע פפולרי צהוב כתום במרכז המצח, הנגע יכול להתאים לקסנטוגרנולומה יש לגשת לרופא עיניים לשלול מעורבות עיינית". קראתי שבחלק מהמצבים שיש קסנטוגרנולומה בעור עלול להיות נזק משמעותי לעין כגון גלאוקומה או בעיות אחרות. אנחנו מאוד מוטרדים. אשמח לשמוע את דעתך 1. עד כמה הסיכון שחס וחלילה וחס הראייה שלה תפגע או תצטרך טיפול לעיניים? 2. איזה מומחה עיניים בודק את זה? רופא עיניים רגיל? מומחה רשתית? מומחה עיניים ילדים? 3. האם הבעיה הזאת חלילה מעלה סיכון למחלות המטולוגיות כגון לוקמיה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לגלעד שלום 1-ראשית, אמנם יש מעורבות עינית בJXG, אבל רק בחלק קטן מהמקרים, וברוב אלו שיש מעורבות עינית, זה מתגלה לפני גיל שנתיים. כשיש מעורבות, זו כמובן מחלה לא פשוטה לטיפול, (אם צריך-דמום תוך עיני, גלאוקומה), אבל הסיכון של הבת שלך למעורבות כזו הוא נמוך מאד. 2-קח אותה לרופא עיניים ילדים שמבין בעניין, הוא יבצע בדיקה מלאה כולל קרקעיות. אם לא יהיה שום ממצא, אין כמעט סיכוי שיש מעורבות. לא הייתי מתקדם להדמייה של הארובות (גם שם יכולים להיות נגעים), בהעדר ספמטומים של דמום בארובה. 3-אין קשר שאני מכיר בין JXG וגידולים אחרים (זו שאלה להמטולוג ילדים), המחלה עצמה היא בניגנית. (אין ממאירות). גלגל את הבעיה לכתפיים של רופא עיניים לילדים שיקח על עצמו את המעקב, ותוכל להפסיק לדאוג, בשביל זה המציאו אותנו.... דר. נוימן

שלום רב כתוצאה ממשחק בעין להוצאת גוף זר נוצרה לי נפיחות בעפעף עליון והעין טיפלה נסגרה ,יש לציין שהשתמשתי קצת בתיון לקומפרסים. מה עליי לעשות כרגע ?

לקריאה נוספת והעמקה

21/08/2017 | 21:41 | מאת: יורם

שלום הלכתי למכון שמתמחה בתרגול והם אמרו לי שמכיוון שהפזילה (אקסופוריה) שלי לרחוק (20) יותר גדולה מלקרוב(16) - תרגולי עיניים לא יעזרו לי בגלל שהם מיועדים למצב ההפוך שבו הפזילה לקרוב גדולה יותר. אחרי זה הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שהתרגילים כן יעזרו לי ושמה אכפת לי לנסות. אני קצת מבולבל.

לקריאה נוספת והעמקה

תרגילים יכולים לעזור. נכון שבברוב המקרים לא ממש או לא לאורך זמן, אבל בהחלט יש מקרים שתרגול טוב הוא כל מה שצריך. קרוב לוודאי שבבדיקה יסודית, כולל patch test (הסתרת עין אחת למספר שעות או יום), ניתן יהיה להפיק זוית גדולה יותר גם לקרוב. זה לא כזה חשוב. דר. נוימן

20/08/2017 | 10:32 | מאת: מלי

ד"ר נכבד שלום, מבקשת אם אפשר לקבל מידע על מחלת עיניים פליקטנולה. האם יש אפשרות שפעוטה בת שנתיים כבר שנה סובלת ממנה כאשר מתפתחת דלקת בעין אחת בלבד כל 3 שבועות? האם יש בדיקה מסויימת שיכולה לבדוק אם מדובר במחלה הזאת? בתודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

פליכטנולוזיס קיימת בילדים מגיל 6 חדשים ואילך. נחשבת כתגובה לאלרגן, בדרך כלל ממקור זיהומי. יכולה להעלם ולחזור, בעיקר לאחר טיפול מקומי בטיפות סטרואידים. אנשי קרנית בדרך כלל עוסקים במחלה הזו, האבחון והטיפול בה. דר. נוימן

19/08/2017 | 04:21 | מאת: ענת

שלום, הייתה לי דלקת אדנו וירוס שהתחילה בעין שמאל ועברה לימין. כל עין הייתה עם תסמינים דלקתיים קשים במשך למעלה משבועיים. יש לי תחושה שעכשיו זה מתחיל לחזור שוב לעין שמאל? האם זה יכול להיות שהעיניים שוב יידבקו? הדלקת מעגלית? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

הגעת לפורום מחלות עיניים בילדים ופזילה.

19/08/2017 | 00:13 | מאת: אביבה

נכדתי בת ה 7 בוכה ללא דמעות . מה הבעיה לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

אם העיניים תקינות, אין בעיה. ניקוז טוב של הדמעות אל דרכי הדמעות. מחלה של חסר דמעות אמיתי (אלקרימה) היא נדירה בילדים, והולכת עם פתולוגיות נוספות בדרך כלל. דר. נוימן

17/08/2017 | 22:19 | מאת: נפיחות בעפעף לאחר ניתוח לתיקון פזילה

שלום, לפני כשלושה ימים עברתי ניתוח לתיקון Exotropia, היום אני סובל מדלקת משמעותית בשתי העיניים ובעין אחת העפעף הולך ומתנפח. זה מהלך תקין לאחר ניתוח ? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

לא, פנה (פני) לרופא המנתח. דר. נוימן

17/08/2017 | 21:11 | מאת: יעל

שלום האם תינוק בן שמונה חודשים אמור לראות כמו מבוגר? לאיזה מרחק רואה תינוק בגיל זה? במידה ונמצא קוצר ראיה בגיל כה מוקדם, האם זה נדיר? מרמז על פתולוגיות נוספות? האם זה יכול להשתפר עם הגדילה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום התשובות לצרור הזה זה ספר שלם... בקצרה לפי הסדר: 1-כנראה שלא, מערכת הראיה צריכה ללמוד להפוך את הזרם החשמלי המגיע מהעיניים לתמונה של העולם בדמיון שלנו, וזה לוקח זמן. בגל 8 חדשים תועדה כבר כדות ראיה טובה למדי. (אם מעניין אותך, תקראי על בדיקה שנקראת forced preferential looking 2-לא ברור. כנראה פחות מאשר מבוגר. גם אין להם כמעט עניין בדברים שלא קרובים אליהם. 3-לא נדיר, לא מאד שכיח. יש לי לא מעט ילדים כאלו. 4-יכול להיות קשור לפתולוגיות נוספות בעיניים או כללית. חשוב לוודא שאין גלאוקומה. 5-בדרך כלל לא. דר. נוימן

16/08/2017 | 17:02 | מאת: יגאל

שלום, יש לי פזילה החוצה בשתי העיניים (לא כל הזמן). אמרו לי שהניתוח יהיה על עין אחת בשני השרירים (לטרל ומדיאל). אני קצת מפחד שאחרי הניתוח עין אחת לא תהיה במקום של השנייה שהרי מזיזים רק אחת. האם השינוי יהיה מורגש?

לקריאה נוספת והעמקה

ליגאל,חסרים אין סוף פרטים על הפזילה שלך כדי לענות. רק מי שבודק אותך, יודע את זויות הפזילה ואת תנועות העיניים יכול להגיד מה הניתוח הדרוש. בכללי- הניתוח שהוצע לך הוא מקובל ברוב הפזילות. דר. נוימן

היינו בבדיקה ראשונה של גיל 3 ונאמר לנו שיש מספר2.75 וצילינדר בעין שמאל ובעין ימין 2.5 וצילינר. פלוס שזה מקרוב. נשמע לי מוזר שהילד שלי לא רואה מקרוב והוא מרכיב פאזלים של 48 חלקים במהירות רבה . אף פעם לא הבחנתי וגם הגננת שיש לו בעיה בראיה מקרוב. האם זה הגיוני? עשינו את המשקפיים והוא לא מוכן להרכיב אותם אז זה לא למצפוני אולי יש טעות

ללינור שלום 1-המספר לא גבוה כלל 2-לא אמור להפריע בהרכבת פזלים 3-האינדיקציה למשקפיים תלויה בכמות האסטיגמטיזם. דר. נוימן

15/08/2017 | 09:48 | מאת: יעל

שלום רב בני בן שבעה חודשים. מתפתח עד כה כרגיל. נולד בזמן בלידה רגילה. בשבוע וחצי האחרונים הוא החל מדי פעם לכווץ את עיניו.. זה מזכיר מצמוץ אך הוא לא עוצם אותן ממש אלא רק מכווץ מעט לשניה. זה קורה באופן די אקראי אך בעיקר בבחינה ראשונית של משהו שהשתנה, למשל אדם שנעמד מולו, הרגע הראשון כשמסתכלים במראה, כניסה לחדר חדש.. אני רואה שהוא בהכרה מלאה כל הזמן אז לא נראה לי שהכיוון נוירולוגי.. מבחינת הראיה, לי נראה שהוא רואה טוב... לא נראית פזילה, עוקב עם המבט בצורה מצויינת, מגיב לאנשים, לשינויי הבעה, תופס צעצועים בקלות וגם מרחוק מתביית על צעצוע ומתקדם לעברו... מה יכולה להיות הסיבה לכיווץ העיניים? האם זו תופעה מוכרת? קבעתי תור לרופא עיניים אך הוא רק בעוד חודשיים... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום אין לי מה להוסיף להנחות ההגיוניות שלך, פרט לזה שמהסתכלות על תינוק אין לדעת אם הוא רואה טוב או לא. תינוקות בגיל זה "נראה" שהם רואים טוב (הם לא בדיוק נדרשים לקרא טקסט קטן מרחוק) גם אם יש להם ליקוי ראיה כזה או אחר, אם הוא לא חמור מאד ודו עיני. יש מקום לבדיקה מלאה על ידי רופא עיניים לילדים, כולל הרחבת אישונים ובדיקת הצורך במשקפיים, אם יש כזה דר. נוימן

בוקר אור ד"ר, יש לי שאלה - בתי בת ה 3 עברה בדיקת עיניים מקיפה לפני כשבוע וחצי אצל פרופ' שניר (עקב בעיית מיקוד/פזילה). אתמול צילמתי אותה עם פלאש - עין אחת יצאה אדומה והעין השנייה עם כתם לבן. הנייד לא הכי טוב והמצלמה אף היא לא הכי משוכללת... בשאר התמונות לא היה נראה אותו כתם... אם עשינו בדיקת עיניים מקיפה לפני שבוע וחצי - יש חלילה מה לדאוג? תודה רבה. שבוע מבורך! בשורות טובות!

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון-בדיקת עיניים מקיפה מגלה את כל הגורמים האפשריים לרפלקס לבן בצילום. ייתכן שההחזר הוא מעצב הראיה, תלוי בזוית הצילום. שאלי את דר שניר, הוא יודע מה בדק ומה לא, ואם יש מקום לבדיקה נוספת, לפי זה. דר. נוימן

והוא הרגיע אותי שבתי עברה בדיקה יסודית ושאין מה לדאוג, תודה לאל! יש הרבה בעיות עם צילומים דרך נייד... תודה ורפואה טובה לכולם!!

11/08/2017 | 07:01 | מאת: יהלי

שלום, בבדיקה אצל אורתופיסטית נמצא שלבני יש צילינדר. להלן התוצאות: 0.75- * 100 ימין 0.5- *115 שמאל היא המליצה על משקפיים. לדבריה הוא זקוק להם בשעות הלימודים ולא מעבר. אשמח לשמוע את דעתך בעניין- האם המשקפיים הכרחיות או שניתן להמתין עם זה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

גבולי מאד. המלצה ספציפית לטיפול את יכולה לקבל רק ממי שבדק את הילד, (חדות ראיה לרחוק ולקרוב, עם ובלי התיקון, וכדומה דר. נוימן

תודה על תשובתך. כתבת גבולי מאד- למה הכוונה?

גבולי לטיפול יש שמטפלים במספר כזה, ויש שלא. דר. נוימן

10/08/2017 | 17:08 | מאת: יובל אבא מבולבל

שלום רב ידידי, במהלך טיול בחו"ל ביתי בת 12 עברה זעזוע מוח רציני, כולל הקאות וסחרחורות עד 24 שעות. בבית חולים הילדה התחילה להתלונן על ראית אורות ועיגולים שונים שמסתירים לה את חלק מהשדה ראיה. בדיקות העיניים היו נראות תקינות למעט בעית התכנסות וניסטגמוס קל לכיוון מסויים (ככל הנראה בעקבות המכה) מצב זה נעלם לגמרי בהמשך. כאמור אחרי בדיקות מעמיקות הרשתית ועצב הראיה כולל CT וMRI נמצאו תקינות ללא ממצא חשוד/פתולוגי. כשבועיים וחצי לאחר מכן היא עדיין המשיכה להתלונן על הסתרת השדה ולכן כפי שהסבירו לנו ניתן לבדוק אם מקור הבעיה בא מהמוח או מהעצב. לכן בוצע לה בדיקות אלקטרופיזיולוגיות. בדיקת FVEP בוצעה ללא הרדמה והראתה נחיתות משמעותית ב amplitude עם זמן השהייה תקין . האם ממצא זה יכול להסביר את ההבזקים המסתירים חלק מהשדה ראיה או שבדיקה זו לא מתייחסת כלל לשדה ראיה? תור לרופא עוד כשבוע בינתיים אשמח לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

ליהלי שלום הילדה עברה בירור רציני שנמצא (פרט לVEP) תקין. אני לא יודע את התשובה הישירה לשאלה שלך (האם הממצא יכול להסביר ספציפית את התלונה) אבל משהוא בהחלט קרה כאן. גם הניסטגמוס שהופיע אחרי החבלה מדבר על פגיעה "אמיתית" (ייתכן זמנית, עובדה שחלף), כלשהיא במסלולי הראיה. פרקטית, מכיוון שאין ממצא ממקם שניתן לטפל בו (שטף דם שלוחץ על העצב, הרמת רשתית חלקית וכו), כנראה אין מוצא פרט להמתנה ושיפור ספונטאנית אשמח אם תעדכני אותי בתוצאות היעוץ בעוד שבוע ובמהלך באופן כללי דר. נוימן

08/08/2017 | 12:50 | מאת: שירה

שלום וברכה, בני בן ה7.5 התחיל בחודש האחרון למצמץ הרבה ולשפשף כל היום את העיניים הוא מרגיש שיורדות לו דמעות וכל היום מתעסק עם העיניים...מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

קרוב לודאי "טיק" קחי אותו לבדיקה לרופא עיניים לילדים. אם הבדיקה תקינה לחלוטין, בקשי שיסביר לך על טיקים בעפעפיים. אל תקבלי "אלרגיה" כתשובה, אם אין כל ממצא תומך לזה בבדיקה. דר. נוימן

שלום דוקטור. אז לקחתי אותו לרופא עיניים (האמת לפני שראיתי את התשובה שלך) עשה לו בדיקת ראייה ואמר שרואה מעולה וגם עוד בדיקות כנראה... ואז הוא באמת אמר שזה אלרגיה והביא 2 סוגי טיפות (אחת למשך שבועיים והשנייה אמר עד החורף לשים לו) התחלנו בזה כמה ימים..האמת שיש קצת שיפור (לא יודעת אם קשור לטיפות או לא) השאלה אם זה לא באמת אלרגיה (אין לו אדמומיות/הפרשות או איזה שהוא סימן חיצוני) שאני לא אעשה נזק עם כל הטיפות שאמורה לתת לו..מה עושים? ואם זה באמת 'טיק' איך מטפלים?

יש לי פזילה לסירוגין כלומר העיניים שלי סימטריות רוב הזמן. עכשיו המנתח שלי רוצה להזיז כל עין 5 מילימטר פנימה. שאלה 1)האם זה לא יגרום לעיניים שלי להראות מכונסות מדי? שאלה 2)המנתח רוצה לשים תפר התאמה בעין שמאל. עכשיו יוצא שהוא מזיז את ימין 5 מילימטר ואת שמאל 5 מילימטר ואחרי זה הוא מכוון את שמאל אם צריך. אבל נגיד והוא מכוון את שמאל אז כעת יוצא שהעיניים שלי לא יהיו סימטריות כי הוא הזיז את עין שמאל אחרי הניתוח.

לקריאה נוספת והעמקה

לאיתן- קצרה היריעה בקש מהרופא המנתח שיסביר לך היטב על הניתוח אותו הוא מתכוון לבצע. בכללי- לא משנה איזו עין מזיזים, העיקר לבטל את הזוית בין העיניים. דר. נוימן

03/08/2017 | 17:41 | מאת: יותם

ד"ר שלום לתינוק בן 5 ימים יש בעין אחת הפרשות צהובות כבר מהיום השני ללידה. לאחר הלידה קיבל טיפות עיניים למניעה כפי שמומלץ. היום, יום 5 , הופיעה גם כתם אדום בלבן של העין צמוד לעיגול האישון ונמשכת ההפרשה הצהובה מהעין. מה המלצתך?

לקריאה נוספת והעמקה

ליותם שלום ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת בלי לבדוק את העיניים היא שייבדק על ידי רופא. קרוב לוודאי הפרעה בניקוז הדמעות גורמת להפרשה. הכתם האדום (שטף דם תת לחמיתי?) לא קשור. דר. נוימן

03/08/2017 | 08:06 | מאת: מיטל צצצ

התינוק שלנו בין חודשיים כמעט ושמנו לב שיש לו עין אחת עם גוון אפור ירוק ועין אחת עם גוון חום. האם זה יישאר קבוע? ממה זה נובע?

לקריאה נוספת והעמקה

למיטל שלום בדרך כלל, אם האישונים שויים בגדלם גם בחדר חשוך, ואין צניחת עפעף בעין הבהירה יותר, לא מדובר בפתולוגיה. כדאי שרופא עיניים לילדים יראה שאכן מדובר בהבדל צבע בלבד. ההבדל יכול להשאר כל החיים. דר. נוימן

02/08/2017 | 10:21 | מאת: טומי

תינוקת פגית בת 9.5 חודשים כרונולוגי ו 7 חודשים מתוקן .להלן ממצאי הבדיקה Csm דו"צ תנועות מלאות , אורתופורית Be מקטע קדמי ואחורי תקינים רפרקציה: 180 × 3.00 - 1.00 + be לסיכום be astigmatism ביקורת עוד 3 חודשים לפני החלטה לגבי משקפיים . שאלתי האם הזמן לחכות יכול להשפיע לטובה שהצילינדר יעלם או ישתפר ? מניסיונך האם בגילאים האלה יתכן שהצילינדר יקטן או יעלם ?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להשתפר בגיל זה. לא הייתי מצפה לשינוי משמעותי בפרק זמן קצר כזה. דר. נוימן

01/08/2017 | 09:01 | מאת: ליטל

שלום, בני בן שלוש וחצי ונבדק ע"י רופאת עיניים בגיל שנה וחצי ושנתיים וחצי והכל היה תקין. חשוב לי לבדוק אותו מידי שנה מכיוון שלבעלי יש צילינדר גבוה ולאחיו של בעלי יש עין עצלה. השאלה היחידה היא האם ניתן לוותר על החלק של הרחבת אישונים וזה לא יפגע מהותית בבדיקה. אני פשוט יודעת שהבן שלי ייקח את זה קשה, ולכן רציתי לדעת אם אכן יש לזה כזה ערך מוסף או שלא נורא אם נוותר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי במקרה אם בעבר נמאה תשבורת תקינה בבדיקה בהרחבה, וכעת ניתן להדגים שרואה 6/6 או מאד קרוב לזה, בכל עין, אפשר לוותר, בכל מקרה של ספק כדאי להרחיב. דר. נוימן

31/07/2017 | 12:16 | מאת: מוטי

שלום, האם ניתוח פזילה יכול לגרום לצניחת עפעף? שמעתי שהמכשיר שמשתמשים בו כדי לפתוח את העין יכול לגרום לזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למוטי שלום תואר בעבר, בהקשר לניתוחי קטרקט, שמפסק העפעפיים (שמשתמשים בו בכל ניתוח עיניים כמעט) עלול לגרום במקרים נדירים לצניחת העפעף, בדרך כלל זמנית דר. נוימן

30/07/2017 | 00:44 | מאת: רינת

בני בן 12. מרכיב מכיתה א משקפיים. השבוע היינו בבדיקת אופטומטריסט והמספר עלה למינוס 6. כל שנה עולה לו המספר ב-1 האם זה מסוכן ואפשר להתעוור בקצב הזה? האם יש אינסוף למספרים במשקפיים? נוטל קולכיצין עקב fmf. האם יש קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

לרינת שלום תשובות לפי הסדר: 1-לא מסוכן, אבל יכול להתקדם לקוצר ראיה גבוה, ואז יש סיכון מוגבר להפרדות רשתית. 2-לא, (לא מתעוורים מקוצר ראיה, להוצא מקרים חריגים מאד) 3-אין "אינסוף"מספרים. 4-לא מכיר קשר לקולכיצין דר. נוימן

28/07/2017 | 16:46 | מאת: בובה

היי דוקטור , הבת שלי בת שבוע ויום לאחר שהתשחררנו מהבית חולים הבחנתי בוריד אדום שיש לה בעין ממש ליד האישון והיה לו קצת שטף דם ליד , השטף דם עבר איני רואה אותו אבל הסימן האדום של הוריד נשאר והילדה כבר בת שבוע וקצת , מה זה יכול להיות ? והאם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

קרוב לודאי תקין. יכולה להראות לרופא עיניים לילדים ליתר ביטחון דר. נוימן

26/07/2017 | 11:12 | מאת: פעמוני

שלום רב, בני עבר את מיוני הטייס, אך בבדיקת הראיה התברר כי יש לו אניזומטרופסיה, אסטיגמטיזם- מה זה אומר והאם זה ניתן לשיפור תיקון, או שזה בלתי הפיך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שיש לו הפרעת תשבורת (בעיית משקפיים) מסוג של אסטיגמטיזם (עשי על זה גוגל) ושיש הבדל בין רמת השגיאה בכל עין (=אנאיזומטרופיה) דר. נוימן

25/07/2017 | 12:06 | מאת: עדייה מלכא

כמה זמן מקסימום זה יעבור,האם זה עלול לחזור?לא לכל אחד,האם זה פוגע בראייה,האם אפשר לשים במצב הזה טיפות ג׳׳נטיל? ענה לי בבקשה ד״ר על כל השאלות,שאהייה שבעת רצון פרט נמק וגם תרחיב בבקשה🙏

לקריאה נוספת והעמקה

פני לפורום מחלות עיניים כללי

שלום רב היינו בבדיקה ראשונית עם תינוקת בת חצי דנה גחל כרונולוגי נולדה בשבוע 34+1 משקל 2025 קג בבדיקה ראשונית הכל היה תקין ונאמר לנו שאם אנחנו מעונינים אפשר לגלות בעיות בהרחבת אישונים ולכן הסכמנו , בבדיקה נאמר לנו שיש לתינוקת 6+ לערך בכל עין וזימנו אותנו למעקב בעוד 4 חודשים. השאלה האם באמת מספר יכול לרדת שכן בזמן הדירה היתה בת 4.5 חודשים גיל מתוקן. בנוסף 6+ זה מספר גבוה לא נראה שהילדה מתאמצת להרים צעצועים לדפדף בספר, מזהה ומבדילה בין בני הבית וזרים אין להכל פיגורים התפתחותיים האם יכןל להיות שחלה טעות בבדיקה. אנא תשובתך תודה רבה רותם

לרותם שלום +6 אכן גבוה, ומצריך או תיקון במשקפיים, (זה מה שאני הייתי עושה), או לפחות מעקס צמוד, חזרה על הבדיקה כעבור 4 חדשים ומתן משקפיים אם אין שיפור משמעותי. היא לא מרוויחה כלום בזה שהיא מנסה לפתח את מערכת הראיה שלה (זה מה שקורה בחדשים הראשונים לחיים) דרך 6+ לא מתוקן (לקרוב היא צריכה 9+, מניח שהרופא הסביר לך). גם יךד עם ליקוי ראיה כבד מרים צעצועים ומדפדף בספר בגיל זה. אין לזה שום אינדיקציה לגבי כמה טוב היא רואה או לא. דר. נוימן

19/07/2017 | 20:24 | מאת: עינת

שלום, בני בן שנה ושבעה חודשים, עקב דמעת קלה נשלח על ידי רופא עיניים לבדיקה בבית חולים וקיבלנו המלצה למשקפיים. אנחנו די בשוק. להלן הבדיקה: CSM תקין בכל עין. תנועות עיניים מלאות ללא פזילה. מקטעים קדמיים שקטים. דוק דמעות מעט מעובה משמאל, מבחן DDT ניקוז תקין של הדמעות. בלחיצה של השק משמאל ללא רפלוקס. בהרחבה ציקלו +מידרמיד: SKrt+2.00 lt+4.50 קרקעית תקינה בכל עין. אודה לקבל חוות דעת, מכיוון שהתרשמנו שהבעיה חמורה - במה בעצם מדובר?. הרופאה גם השתמשה במונח עין עצלה, אך לאחר קריאה הבנתי שהטיפול לעין עצלה על ידי רטייה ולא משקפיים. האם חובה להרכיב משקפיים כל הזמן? האם הבעיה יכולה לחלוף? כמה דחוף להרכיב לו משקפיים? והאם יש טיפול אחר ממשקפיים? (לא ברור אם יסכים לשים) תודה, אמא לחוצה

לקריאה נוספת והעמקה

לעינת שלום לפי כמות ונושאי השאלות, את באמת צריכה חוות דעת נוספת (להבדיל משאלה ברשת לרופא שלא בדק את הילד), או לחזור לרופאה שמצאה את הממצאים הנ"ל ורשמה משקפיים. בכללי- 1-הפרעת תשבורת ברמה כזו שמהווה גורם סיכון להתפתחות עין עצלה קיימת בכ4% מהילדים, (זו גם השכיחות של עין עצלה באוכלוסיה) וזו הסיבה שכל ילד צריך להבדק עם טיפות הרחבה בגיל שנה. במקום להיות בשוק תשמחו שבגלל שאלת הדמעות הבעיה נמצאה ותטופל, וטוב שהרופאה ביצעה את הבדיקה למרות שבאתם בשאלה של דמעת 2-המצב אכן מהווה סיכון להתפםתחות עין עצלה בעין שמאל, והטיפול בעין עצלה בהחלט מחייב משקפיים במקרה זה, ייתכם שבהמשך גם רטיה על העין הטובה כתוספת, לא במקום. 3-דחוף. הבעיה מלידה בדרך כלל, ועין שמאל בדפיציט כבר שנה ושבעה חדשים כאמור-נראה לי שאת צריכה לקבל הסבר מלא מרופא שבדק את הילד על הממצאים והטיפול. בהצלחה, דר. נוימן

15/07/2017 | 15:36 | מאת: אבישי

שלום, אני נוטל טיפות fml ובעין אחת והעפעף שלי צונח קצת, האם יכול להיות שאלו הטיפות גורמות לזה למרות שאני נוטל רק טיפה אחת? אני נוטל את הטיפות בשל עכירויות בקרנית (היה לי לפני חודשיים דלקת היא נעלמה אבל עדיין יש עכירויות)

לקריאה נוספת והעמקה

הגעת לפורום מחלות עיניים ילדים ופזילה.

11/07/2017 | 23:06 | מאת: שושי

שלום.. עשיתי ניתוח פזילה לפני חודש וחצי בשתי עיניים ארבע שרירים. עשיתי המון בדיקות לפני (בירור נוירולוגי ואנדוקריני קבעו שאין מניעה לעשות ניתוח). יש לי אקסופתלמוס בעין שמאל בלי גידול. 1- לצערי הפזילה חזרה לי... המעביד אמר במפורש שלא רואים שהניתוח עזר. האם בניתוח נוסף הסיכויים קטנים? 2- למה הפזילה חזרה אם אין לי בעיה נוירולוגית/אנדוקרינית? 3- העיניים שלי ממש אדומות ועייפות לא כמו שהיו פעם- מתי זה אמור לעבור? 4- יש לי עין גדולה עין קטנה (עין אחת נסגרת לי כל הזמן)- יש מה לעשות? 5- בארבע שנים האחרונות (בערך מתי שהתחילה לי הפזילה) שמתי לב שיש לי בעיה לאמוד מרחקים. לדוגמה בנהיגה אני נצמדת למכוניות בלי לשים לב. לכן הפסקתי לנהוג. זה נובע כי כל פעם אני רואה בעין אחרת (לא מפעילה את שתיהן בו זמנית אבל תמיד אני רואה תמונה) במידה וזה לא הסתדר לי בעקבות הניתוח חשבתי שלכסות עין אחת ולנהוג רק עם עין אחת יכול להיות פתרון. האם אפשרי לעשות כזה דבר? עוד שבועיים יש לי את הביקורת של החודשיים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשושי שלום אלו שאלות אל הרופא המנתח שלך, שבדק אותך ומכיר בדיוק את פרטי הפזילה שלך.אנסה לענות בכללי 1-לאו דוקא, בכ30% מהמקרים צריך שני ניתוחים כדי להגיע לתוצאה טובה. 2-לא קשור. פזילה יכולה לחזור 3-אמור להשתפר עם הזמן-שאלי את הרופא בודק אותך כדי לקבל תשובה ספציפית יותר. 4-יש הרבה סיבות למצב כזה. שוב- שאלה לרופא שמכיר אותך. 5-אין לי תשובה מדוייקת, אבל בהחלט מספיקה עין אחת כדי לנהוג בביטחות. בתנאי שרואה לפחות 6/12, ושדה הראיה בה מלא. (יש לא מעט נהגים שלא רואים באחת העיניים) דר. נוימן

10/07/2017 | 00:04 | מאת: האם צילינדר יכול לרדת?

התגלה לביתי בבדיקה אצל רופאת עיניים צילינדר 1.75 בעין ימין ו1.25 בעין שמאל. ללא מספר בשתי העיניים.הרופאה אמרה שחייבת משקפיים האם לא כדאי לחכות? האם יש סיכוי שזה יעלם בהמשך השנים והאם משקפיים לא ידרדרו את הראייה?

לקריאה נוספת והעמקה

גבולי, הרופא המטפל שמכיר את הפרטים (חדות ראיה עם ובלי התיקון, נוכחות עין עצלה וכו) צריך להחליט. יש סיכוי שיעלם עם הגדילה (לא קשור להרכבת או אי הרכבת משקפיים). משקפיים נכונים לא יכולים "לדרדר" ראיה. דר. נוימן

06/07/2017 | 11:54 | מאת: דן

אני חודשיים וחצי אחרי ניתוח פזילה שהופיע רק מקרוב וכשהייתי עייף. הרופא אמר שהניתוח הלך מצויין אבל אני כעת רואה כפול גם למרחוק לסירוגין. אולי צריך לתת זמן או שחודשיים וחצי זה מספיק זמן ומשהו בניתוח לא הלך טוב?

לקריאה נוספת והעמקה

עשרה שבועות זה די מספיק, אם כי ראיתי מקרים שלקח יותר עד הופעת חיבור דו עיני מלא. זה שיש כפל ראיה ומטרת הניתוח לא הושגה בשלמותה, לא אומר שמשהוא בניתוח הלך לא בסדר, אלא שהתקבל תיקון יתר, דבר שקורה בכ20ֵֵ% מניתוחי הפזילה, גם כשמהלך הניתוח עצמו תקין לחלוטין. נובע מזה שהטבלאות לפיהן אנחנו קובעים בכמה להזיז את השריר מדוייקות ברמה של 80% לערך, ואין טובות יותר. חזור לרופא המנתח שייעץ לך איך להתקדם מכאן. דר. נוימן

05/07/2017 | 10:01 | מאת: מיכל

שלום ד"ר נוימן, בני בן ה5 אובחן לפני חצי שנה עם רוחק ראיה גבוה מאוד +14 בשני העינים. מרכיב משקפיים +12. בעקבות הגילוי לקחנו את הבן הנוסף בן ה6 וגילנו לצערנו +8 ו +10 . בשני הילדים לא היה שום סימן לבעיות ראיה. לי ולבעלי אין בעיות ראייה או משקפיים גם לא לסבים ולסבתות גם לא לאחים ולאחיינים. שאלותי בבקשה: 1. כיצד יתכן ששני הילדים נפגעו כך בראייה? האם זהו בהכרח מקרה גנטי לדעתך למרות שאין מאובחנים נוספים במשפחתנו? לדודים והבני דודים יש קוצר ראייה, האם זה קשור גנטית לרוחק ראיה? למרות שילדים שלי זה לא יעזור כן מאוד חשוב לי להבין למה זה קרה . 2. האם בניסיונך הרב לאורך השנים ראית מקרים שהיתה ירידה במספר ממספרים כאלה למספרים נמוכים משמעותית ? 3. לגבי שיפור הראייה הילד בן 4.5 עם חדות 6/12 עם משקפיים (קודם 20/6) . הילד הגדול שאובחן השבוע חדות 6/20 6/30. הם יש סיכוי שיגיעו ל6/6? האם אפשר לעזור להם במשהו? תרגילי עיניים? 4. ניתן לגדול מרשם משקפיים +4.5 +5.5 האם לא נמוך מידי כשהמספר בעיניים +8 +10? 5. מה צפוי להם בעתיד? האם יוכלו לחיות חיים נורמלים ? לתפקד כהלכה ? כי גם הבנתי שלייזר לא מומלץ במספרים כאלו תודה רבה רבה מראש. הערה -ממש חבל שאין מספיק מודעות על החשיבות של בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים. למרות שלקחתי את שניהם לכל הבדיקות בטיפות חלב וכל מה שהיה צריך מעולם לא נאמר לי ליזום בדיקה כז ו ולא ניתן היה לחשוד שאינם רואים טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלום, תשובות לפי הסדר: 1-לא הבנתי למה הכוונה ב:"כיצד ייתכן". זה בהחלט דוגמה לתופעה מולדת גנטית, שני ילדים עם תופעה לא שכיחה בעוצמתה זה מספיק כדי לקבוע שמדובר בגנטיקה. זה שלבני משפחה אחרים אין לא שולל כמובן. 2-כן. במיעוט המקרים, ולא עד כדי שלא יהייה צורך במשקפיים. כאן רוב הסיכויים שיישאר רוחק ראיה גבוה לתמיד. 3-יש סיכוי שיגיעו ל-6/6, ראיתי לא מעט כאלו. מה שבדרך כלל קורה שבתחילה יש שיפור מרשים, ואחר כך, (לאורך שנים!) אם מרכיבים משקפיים מדוייקים, יש המשך של שיפור בעין העצלה ומגיעים גם ל6/6. (גם אם יגיעו לקצת פחות +6/9, זה בסדר גמור מבחינה תפקודית). 4-עניין של גישה, דברי עם הרופא המטפל. (אני מתחיל בגבוה יותר, אך לעיתים נאלץ להוריד קצת בשלב הראשון). העיקר שדי מהר תגיעו לתיקון כמעט מלא. 5-יהיו מקסימים. לגבי ההערה- כל מילה בסלע. אני (וחברי רופאי העיניים לילדים נלחמים את המלחמה הזו שנים, לא בהצלחה. הרימי את הכפפה, כתבי לנמיג קבילות בציבור במשרד הבריאות, דר בועז לב, ספרי לו את הסיפור ואמרי לו שאני אמרתי שהאחריות על העובדה ש4% מהאוכלוסיה, (בניהם הבנים שלך) סובלים מעין עצלה, נובעת מכך שאין הנחיה חד משמעית להפנות כל תינוק בגיל שנה לבדיקת בהרחבת אישונים לוודא שאין הפרעתרפרקציה. דר.נוימן

11/07/2017 | 00:15 | מאת: מיכל

תודה רבה רבה על תשובותיך המפורטות! עזרת לי מאוד! רק עוד משהו קטן ששאלתי בנושא התורשה. האם קוצר ראיה ורוחק ראיה קשורים זה בזה מבחינה גנטית? אם יש במשפחה הרבה עם קוצר ראיה הם יכולים להעביר את הבעיה הגנטית של רוחק ראיה? (כי נניח מדובר באותה קבוצת גנים שנפגעה?)

02/07/2017 | 22:31 | מאת: יעל

שלום רב, משפחתי המורחבת אובחנה עם אדנו וירוס בעיניים. הייתה הדבקה מאחד לשני ורק אז עלו על כך שזה אדנו וירוס ע"י תרבית.אודה למענה על שתי שאלות: 1- כמה זמן מחזיק הוירוס על משטחים? האם גם אחרי חודשים/שבועות ניתן להידבק ממשטחים? 2- כמה זמן כדאי לשמור מרחק על מנת לא להידבק?יש לי תינוק וילד בבית.

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום שאלות טובות, לצערי אני לא מספיק בקי באפידמיולוגיה כדי לתת לך תשובות מדוייקות מוסמכות. אני נוהג להדריך את החולים לפי הכללים הבאים: בכללי-הוירוס יכול להאריך זמן על משטח כל זמן שיש עליו לחות. משטח יבש לחלוטין לא מקיים וירוס לאורך זמן. לכן בדים (מגבת, סדין) יותר בעייתיים מכלים וכדומה. לגבי הזמן, הוירוס נחשב מדבק בתקופת הדגירה (שאז אין לך שליטה, אבל הוא בדרך כלל קצר באדנווירוס, יש הרבה שמופיעים עם סמפטומים כבדים יום לאחר שנבדקו במיון בגלל גוף זר למשל, ולפניהם נבדק מטופל בגלל אדנו וירוס), ובימים הראשונים של המחלה. אני נוהג (אולי בהגזמה קלה), לבקש מהאמהות להמנע ממגע ישיר ולהקפיד מאד על היגיינה (רחיצת ידיים לאחר כל מגע בעין ולפני מגע עם הילד) עד שהדלקת מתחילה לסגת. דר. נוימן

02/07/2017 | 14:52 | מאת: אריק

שלום, בני בן שנתיים וחצי. מרכיב משקפיים (3+) מגיל שנה בעקבות פזילה פנימה לסירוגין. עם המשקפיים הוא גם ישר אבל הוא גם הרבה פוזל. מן מצב כזה שהעיניים ישרות ופתאום אחת בורחת פנימה (עם המשקפיים) וזה קורה כל הזמן. הוא פוזל הרבה יותר בעין ימין (שנכנסת פנימה) ולכן אנחנו עושים סגירות בעין שמאל שעתיים ביום. המשקפיים עזרו אך לא פתרו וכרגע בגלל שהזווית פזילה לא גדולה (עם המשקפיים) ושהוא גם הרבה ישר אנחנו רק במעקבים כל כמה חודשים. אין המלצה לפעולה כירוגית או משהו אחר. שאלתי: האם מתישהו הפזילה אמורה להתקבע? (ככה שלא יהיה זיגזג של פעם ישר ופעם פוזל) או שזה יכול להישאר ככה גם עד גיל 80? יש איזה סטטיסטיקה לגבי זה? מידע כלשהו מהניסיון שלכם? מצד אחד אני שמח שלא צריך לנתח אבל הייתי יותר שמח לראות את זה עובר. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לאריק שלום קצת קשה לי לענות לך, כי ב"ספר שלי", כאשר יש שארית פזילה לרחוק גם בתיקון מלא במשקפיים, יש מקום לניתוח. אולי הפזילה עם המשקפיים היא רק לקרוב? הטוב זה להתייעץ בעניין עם הרופא המטפל, שמכיר היטב את כל הנתונים ומנהל את המקרה לפי הכללים שמקובלים עליו. דר. נוימן

02/07/2017 | 21:42 | מאת: אריק

ד"ר שלום, אשמח אם תוכל לענות לגבי התקבעות הפזילה שעליה שאלתי...

02/07/2017 | 09:04 | מאת: מיכל ל.

שלום רב, לא ידעתי לאיזה פורום לשלטח את השאלה מרוב, שהיא לא קשורה לשום תחום מפורט. אז מנסה כאן… הבת שלי, בת תשע, מספרת כבר כמה זמן שהיא רואה בשולי חפצים ואנשים, מעין הילה דקה, היא תמיד בצד אחד כתום ובצד השני כחול. די ברור לי שזה משהו נוירולוגי ולא בראייה. האם דבר כזה מוכר לך ? עובר? תודה רבה מיכל ל.א.

למיכל שלום לא מוכר ספציפית אם חושבים על התמונה, היא מתארת אפקט פריזמטי, ששובר את האור מהגלים הקצרים ביותר בתחום הנראה (הכחול, 400 ננומטר בערך) לארוכים ביותר (האדום כתום, 750 ננומטר בערךבערך) יכול להיות שנובע מהפרעת תשבורת בקרנית?? יש מקום לבדיקה מלאה כולל תשבורת בהרחבת אישונים. לא נראה לי כקשור לבעיה נאורולוגית. דר. נוימן

26/06/2017 | 17:41 | מאת: מאיה

שלום רב, לפני חצי שנה עשינו לבתי בת השלוש בדיקת ראייה ונמצא כי בעין ימין המספר הוא פלוס חמש עם צילנדר של פלוס 1.25 בזוית 80 ובעין שמאל המספר הוא פלוס חמש עם צילנדר של פלוס 0.75 וזוית של 110.עכשיו עשינו לה בדיקה נוספת ובעין ימין המספר הינו פלוס 4.5,צילינדר פלוס 1.75 זוית 75,בעין שמאל המספר הוא פלוס 5,צילינדר פלוס 0.75,זוית 120.האם המצב זה מומלץ להחליף משקפיים?אודה להסבר.

לקריאה נוספת והעמקה

למאיה שלום כדי לתת המלצה מבוססת, חסרים הרבה פרטים (חדות ראיה עם ובלי המשקפיים בכל עין, בהנחה שהילדה כבר עונה לבדיקת הראיה של גיל 3, נוכחות או העדר פזילה עם ובלי התיקון, לקרוב ו/או לרחוק וכו. כל הנתונים האלו ישנם אצל הרופא שבדק את הילדה והוא זה שיכול לענות לך, מה עוד שהמלצה ספציפית לטיפול , כגון מרשם חדש ושונה למשקפיים, לא מקבלים מרופא שלא בדק את הילדה), בכללי- ההבדל בין שתי הבדיקות הוא זניח. דר. נוימן

21/06/2017 | 22:24 | מאת: יעל

שלום רב. רופא העיניים בדק את בני בן השלוש וחצי ואמר שיש לו ראייה 6/10 בשתי העיניים. הרופא אמר לי שהראייה בסדר אבל אני יודעת שראייה טובה היא 6/6. רציתי לדעת מה דעתך לגבי תוצאת הבדיקה. תודה רבה, יעל.

ליעל שלום, אני לא יודע מה בדיוק היה בבדיקה, אבל אם שאר הבדיקה, כולל בדיקת ה״מספר״ באישונים מורחבים תקינה, זו תוצאה מתקבלת על הדעת בגיל זה

21/06/2017 | 08:09 | מאת: אמא לחוצה

דר שלום רב בני בן 3 חודשים בצילום באייפון שמתי לב שנראית נקודה לבנה . הצליחו להלחיץ אותי בטירוף ואמרו לי שאם נראה לבן ולא אדום זה לא טוב. צירפתי תמונה. מה דעתך?? אני ממש לחוצה

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2017 | 08:22 | מאת: אמא לחוצה

מצ"ב תמונה

לא ראיתי תמונה. נכון שמחייב בדיקה מיידית בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא חסר חשיבות הנובע מזוית הצילום (מקבלים רפלקס לבן מעצב הראיה התקין שנמצא בציר הציון בעין שפונה לכיוון האף) פני לבדיקה

20/06/2017 | 22:02 | מאת: אופיר

שלום בת שלי כבר בת 4 ישינה עם עיניים פקוחות ולפעמים מגלגלת מגיל קטן האם זה בסדר או שיש לה בעיה ? וכדי לפנות לרופא מומחה ?

23/06/2017 | 17:34 | מאת: אופיר

שלום בת שלי כבר בת 4 ישינה עם עיניים פקוחות ולפעמים מגלגלת מגיל קטן האם זה בסדר או שיש לה בעיה ? וכדי לפנות לרופא מומחה ?

קחי אותה לבדיקת עיניים מלאה. אם אין ממצא, ובעיקר אם הקרניות תקינות, לא נגרם נזק

19/06/2017 | 20:02 | מאת: עדן

שלום, הילד שלי בן שבוע וחצי ומתחילה לו דלקת עיניים. האם מותר להשתנמש בסינטומיצין?

לקריאה נוספת והעמקה

מותר, אבל קרוב לוודאי שזה לא הטיפול הנכון (או, לצורך העניין, האבחנה הנכונה) סביר יותר שמה שאת רואה זה הפרשות עקב הפרעה לניקוז הדמעות, ולא דלקת עיניים