פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

פורום זה נועד לספק מידע מקצועי בנושאי תזונה מגוונים, הנוגעים למצבי מחלה שונים וכן בקידום בריאות באמצעות אורח חיים בריא. ניתן להפנות שאלות בנושאי תזונה שונים במעגלי החיים.

ההתייעצות בפורום הינה כללית ואינה באה להחליף ייעוץ אישי עם דיאטן מוסמך.

לשירותכם תמיד דנה ויינר והיחידה לתזונה ודיאטה בשיבא-תל השומר.

.
928 הודעות
902 תשובות מומחה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/03/2019 | 00:40 | מאת: נעמי

שלום. אני מתחילה דיאטה עשירה בשומנים ודלה בפחמימות (לא לגמרי, יש קטניות בתפריט). בתפריט יש הרבה ביצים גבינות עוף בשר שמנת מתוקה וגם שומנים בריאים כמו אבוקדו ואגוזים. לגבי הביצים - זה יכול להגיע ל2-3 ביצים ביום כל יום (או 2 ביצים ועוד אחת בלי חלמון). רציתי לדעת האם יש סכנה בכמות כזאת של ביצים. אני יודעת שאין בסיס לזה שהכולסטרול בביצה מעלה כולסטרול. אבל חוץ מזה אין עם זה בעיה? ביצה היא בריאה? בנוסף הייתי שמחה לדעת מה הסכנות בדיאטה כזו בגלל כמות השומן הגבוהה מן החי, האם עלולה להיות עלייה בכולסטרול וטריגליצרידים? כמו כן האם קטניות כמו חומוס שעועית ועדשים הן תחליף לדגנים מבחינת ויטמינים ומינרלים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמי, כשעושים דיאטה מסוג זה יש לעשותה בליווי דיאטנית, בדיוק כדי להמנע מחוסרים תזונתים פוטנציאליים. בברכה,דנה

17/03/2019 | 20:52 | מאת: נעמי

תודה. ומה תשובתך לגבי הביצים? האם מסוכן?

15/03/2019 | 13:35 | מאת: סופי

שלום רב, איזה שעועית יבשה היא הכי מומלצת?עם הכי הרבה ערכים טובים ובריאים? תודה לתשובה סופי

שלום סופי, אין המלצה על שעועית מסויימת, ניתן לשלב את כולם בתפריט באופן דומה. בברכה,דנה

15/03/2019 | 12:02 | מאת: שלי

שלום, האם אכילת גזר אחד ביום , חי או מבושל מספק את התצרוכת היומית של ויטמין A

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלי, אם אוכלים ירקות, פירות וכף שמן קנולה או זית אחד ליממה מקבלים את המינון המומלץ של ויטמין A. בברכה,דנה

14/03/2019 | 10:25 | מאת: סופי

שלום, האם בישול של שעועית לבנה לאחר השריה במים ללילה,וקילוף הקליפה ,השעועית מאבדת מערכי התזונה,?אני עושה זאת כדי שלא יהיו לי גזים מה דעתך בענין? בנוסף מבקשת לדעת האם כדאי להשרות צימוקים ולשפוך את המים על מנת להסיר מהם את המתיקות (סוכר),למרות שלא מציינים זאת ע"ג האריזה? תודה סופי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סופי, כל התעסקות עם מזון בצורתו המקורית יכולה לפגוע בערכיו התזונתיים. לגבי הצימוקים- זה אולי ישנה במעט את תכולת הסוכר- אך עדיין ישאר סוכר. בברכה,דנה

13/03/2019 | 15:52 | מאת: dan

לפי מה שהבנתי מהמחקרים האחרונים על כולסטרול ההמלצה להגביל ל 300 מ"ג ליום כבר לא רלוונטית (למי שאין כולסטרול גבוה) האם זה מספיק מגובה מדעית או שלא כדאי לקחת סיכון ועדיין לצרוך מתחת ל300?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן, אין שום הכוחה שאכילת כולסטרול מהמזון מעלה כולסטרול, ככל הנראה גם לא באנשים עם כולסטרול גבוה. אכילת ביצה ליום כבר עוברת את המינון- כך שזה מגובה דיו. הבעיה עם כולסטרול שהוא לא מגיע לבד- חלק ניכר מהמזונות העתירים בכולסטרול עתירים גם בשומן רווי או רב בלתי רווי מסוג אומגה 6 ולכן יש המלצה לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה

13/03/2019 | 15:51 | מאת: dan

לפי מה שהבנתי מותר ביצה אחת ליום זה אומר שאפשר 2 ביצים בארוחה אחת כל יומיים? או אסור יותר מביצה ביום אחד בכל מקרה?

שלום דן, אין מניעה לאכול יותר מביצה אחת ביום למי שאין מגבלה תזונתית. בברכה,דנה

האם נטילת אנטיביוטיקה לאורך זמן משפיעה על תפקודי כבד ורמת חלבונים בדם אצל אנשים מבוגרים במיוחד ובכלל ? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמה, אנטיביוטיקה בהחלט יכולה להשפיע על רמות אנזימים של הכבד, אבל לא בהכר היא הסיבה- צריך לשלול גורמים נוספים. רמות החלבונים בדם אינם מושפעות מאנטיביוקטיה אלא מהמחלה עצמה וצריכת מזון. פנו לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

07/03/2019 | 11:29 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 23 ונוטל על בסיס יומי סידן ומגנזיום (כ-500מג) מכיוון שאני לא מצליח להגיע לכמות המומלצת במזון.. לא מזמן קראתי שמומלץ לצרוך בנוסף גם ויטמין K2 לעזור לספיגת הסידן ולמניעת שקיעתו בכלי הדם. האם באמת כדאי להתחיל לצרוך או שקל לצרוך מהמזון? בנוסף, אני נוטל את המגנזיום magnox520 האם זה בסדר ליטול על בסיס יומיומי מכוון שהמינון יחסית גבוה? בתודה מראש, דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, אני לא כל כך מבינה למה בחור צעיר בגילך צריך תוספים בכלל. יש דרכים לקבל הכל מהמזון, פשוט צריך ללכת פעם אחת לדיאטנית ולקבל את ההמלצות המתאימות. נראה לי יותר מדי מהכל. בברכה,דנה

07/03/2019 | 06:18 | מאת: מירה

יש לי קצבת נכות אני בת 56, חולת צליאק אני אוכלת גבינות 5%,פריכיות, אורז תפוחי אדמה סרדינים טונה ירקות ביצים בשר. רציתי לשמוע דעתך בקשר לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ופרטני, וחסרים לי נותנים כדי לחוות דעה. ממליצה לפנות לדיאטנית בקופה אליה את שייכת. בברכה,דנה

06/03/2019 | 00:13 | מאת: ברלי

שלום רב, אצל ביתי בת ה16 אובחנו אבנים בכיס המרה.סובלת מהתקפים לאחר אכילת מזון שומני. הומלץ על ניתוח וכרגע אנחנו בהליכים לקביעת תור. שאלתי היא כזו בשבוע הבא יש טיול חשוב מבית הספר שנמשך שבוכ.הרופאה אמרה שאין מניעה לצאת רק חשוב לשמור על תזונה מתאימה כדי שחלילה לא תחווה התקף באמצע הטיול. איזה חטיפים או מאכלים אפשר לתת לה לדרך כדי שתהנה כמו כולם ולא תרגיש שונה שהרי אצל ילדים נהוג לאכול הרבה שטויות בעיקר בטיולים....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברלי, לצערי מרבית החטיפים מכילים כמויות גדולות של שומן. אפשר חטיפים על בסיס פריכיות אורז בטעמים, יש בייגלה שיחסית דל שומן (תבדקו שאין יותר מ- 3 גר׳ ל- 100 גר׳). בעיקרון כל חטיף שהוא עד 3 גר׳ שומן ל- 100 גר׳ יכול להוות תחליף סביר. תציידי אותה בפירות יבשים וחטיף תפוחונים של ויליד פוד. אפשר פופקורן שאת מכינה ללא שומן ולאורז בואקום לשמור על טריות. בברכה,דנה

04/03/2019 | 08:47 | מאת: חלי

האם יש ממתיקים הבטוחים בשימוש של 6 שקיות ביום (2 ספלי קקאו, 2 ספלי קפה, כוס בירה שחורה דיאט וכוס לימונדה)? חלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חלי, כולם מוגדרים בטוחים לשימוש. אמנם המינון שלך לא קטן, אך טרם הוכח נזק. מציעה לנסות להפחית בשימוש בהדרגה. בברכה,דנה

06/03/2019 | 22:01 | מאת: חלי

דנה שלום רב, לאיזה מינון את מציעה לי להפחית? אבל עליי להבהיר שמינון נמוך יותר ימנע ממני ליהנות מהמשקאות שציינתי, עד כדי פגיעה ממשית באיכות חיי. אז מה הטעם? חלי

08/03/2019 | 22:28 | מאת: אלי

באיזה מינון (במונחים של מספר שקיות ביום) בטוחים לשימוש ממתיקים כגון סוכרלוז וסוכרזית? אלי

10/03/2019 | 21:08 | מאת: חלי

דנה שלום, אודה לך אם תעני לשאלתי מ-6.3.19. תשובתך חשובה לי. בברכה, חלי

13/03/2019 | 22:07 | מאת: אלי

האם שאלתי נפלה בין הכיסאות? אלי

שלום דנה, מה תשובתך לשאלותיי? חלי

02/03/2019 | 20:29 | מאת: רוני

שלום, חשבתי לקנות כלי מיוחד להכנת חביתה במיקרו. האם זה לא בריא ככה כשזה במיקרו ויש הבדל מבחינת חיידקים של הביצה ועוד כשזה במיקרו? תודה

שלום רוני, בעיקרון במיקרו לא אמורה להיות בעיה, הטמפ' גבוהות מספיק להזמדת החיידקים בביתה, במידה וקיימים. בברכה,דנה

שלום, אני גרה לבד וכשמזמינה סושי מזמינה כמות שמספיקה ליומיים. בורחת באלו עם אבוקדו, סלמון, בטטה וקצת צימחוניים אם חביתה יפנית, פטריה, מלפפון ובטטה. האם ניתן לאכול את הסושי עד 24 שעות מהרגע שהגיע?(נשמר במקרר) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אני לא רואה מניעה למה לא, אבל אל תשכחי, שאת שהסושי הגיע אליך הוא היה כבר זמן בחוץ, כך שיש סיכוי לזיהום. בכל מקרה , במיוחד במקרה של דגים, עדיף לאכול מיד. בברכה,דנה

01/03/2019 | 22:42 | מאת: אלי

אילו מזונות (כולל שתייה) יכולים להפחית יובש כרוני בפה באדם מבוגר למדיי, ואילו מזונות מעודדים ייצור יובש בפה? בבדיקות לא נמצאה סיבה רפואית ליובש בפי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי, אין ממש הוכחה לכך שמזונות מסויימים מייבשים ואחרים גורמים להפרשת רוק יותר. ההמלצות מאוד כלליות, וניתן לפנות לרופא שיניים מומחים לתחום. בעיקרון מציצת סוכריות או לימון מגרים הפרשת רוק. לכל שאר המזונות אין ממש השפעה ישירה. מומלץ להמנע ממזונות מאוד יבשים שיכולים עוד יותר להעיק בתחושת היובש, והלקפיד על מזון עם רוטב או נוזלי יותר. בברכה,דנה

03/03/2019 | 20:42 | מאת: אלי

דנה שלום וברכה, סליחה, אינני מבין פשר המושג "מזונות מאוד יבשים". אודה על הבהרה ופירוט דוגמאות. בברכה, אלי

האם לקפאין, לימונדה, חלב, קקאו, בירה לבנה, בירה מאלט(דיאט), תה רגיל, תה צמחים, סודה, אין השפעה על יובש בפה או מניעתו? אלעד

01/03/2019 | 15:13 | מאת: שלמה

שלום, להלן הנתונים עלי: גיל: 27 גובה: 1.90 משקל: 57-58 פעילות: רוב הזמן יושב מול המחשב(8+ שעות ביום) ולא עושה ספורט. הערכה אישית כמה קלוריות אני אוכל ביום: 1400-1500 קלוריות. יש לציין שאני במודעות מלאה שאני נמצא בתת משקל נמוך מאוד וסביר מאוד להניח שזה קשור לזה שאני לא אוכל מספיק עקב הרגלי תזונה במשך שנים שגורמים לי להרגיש שובע מהר מאוד. השאלה שלי היא כזו: אני רוצה להציב לעצמי מטרה שהיא להרגיל את עצמי לאכול יותר ולהיות דבק לרף קלוריות שאני אצטרך להגיע אליו כל יום. השאלה היא כמה קלוריות אני צריך לצרוך ביום במצבי הנוכחי כדי לעלות בקילו כל שבוע-שבועיים? אני מדבר נכון לעכשיו בעלייה ברקמות השומן ולא השריר בתור שלב ראשוני. בהמשך כשאראה עלייה במשקל אשלב אימונים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלמה, פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי. עליך לפנות לדיאטנית לבנית תפריט או מתן הנחיות שיוכלו לעזור לך בתהליך. בדומה לירידה במשקל, גם עליה במשקל אינה פשוטה ומצריכה ייעוץ מקצועי. בברכה,דנה

28/02/2019 | 17:06 | מאת: לורן

היי , מה הדרך הכי טובה להוריד שומן ביריכיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

לורן, מבנה יריכיים שומני הוא מבנה וקשה לשנותו. את כן יכולה לעבוד על חיזוק שרירי האגן בעזרת פעילות גופנית ותזונה. בברכה,דנה

26/02/2019 | 01:44 | מאת: dan

בסרט what the health מביאים כל מיני סימוכין למחקרים שנעשו על עוף שגם הוא מסרטן (ולא רק בשר מעובד) ולמרות זאת הארגונים ממליצים לעבור מבשר מעובד לעוף (ממזון מסרטן אחד למזון מסרטן אחר) ושאכילת ביצה אחת ביום שווה ל 5 סיגיות ביום ושפחמימות וסוכר הם לא מחוללי המחלות אלא כולסטרול שומן רוי וחלבון מהחי המחקרים שמביאים שם אמינים או במימון של ארגוני טבעונות?

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2019 | 02:15 | מאת: dan

לא משנה הבנתי עכשיו מאיפה הסרט הגיע אפשר למחוק

שלום דן, לא ראיתי את הסרט ואני לא יודעת באילו מחקרים מדובר. אני מבססת את הידע שלי לא מסרטים אלא מאמרים. אין שום דבר אבסולוטי בכל מה שנאמר לכל הכיוונים. יש הרבה גורמים לתחלואה, לא רק תזונה וקשה מאוד לבודד כל גורם. הרעיון שאפשר לאכול מהכל- אבל איזון זה שם המשחק. טבעונות אולי נשמעת בריאה יותר- אבל טרם הוכיחה את עצמה. בברכה,דנה

שלום. אני בן 16 וחצי בכיתה יא. עוד בערך קצת יותר מחודש יש לי צו ראשון לצבא. מאז שאני ילד תמיד הייתי רזה וזה תמיד הפריע לי וגם ניסיתי הרבה פעמים להשמין- הלכתי לתזונאיות, למאמני כושר, ניסיתי לאכול הרבה אבל הגוף שלי לא נותן לי להשמין. אני כן מתאמן באופן כמעט קבוע כבר כמה שנים אבל כמעט אף פעם לא ראיתי תוצאות, ויש לי תיאבון אבל לא כל כך גדול אבל עדיין לא הצלחתי באמת להשמין ולהעלות במשקל. עכשיו אני שוקל 52.5 (בדקתי אצל הרופא משפחה). אני כותב את זה בגלל שיש לי צו ראשון עוד חודש וקצת ומאוד חשוב לי לקבל פרופיל 97 (אין לי בעיות רפואיות אחרות) ואני רוצה מאוד להתגייס לקרבי, וממה שקראתי באינטרנט הבנתי שבמשקל שלי ובגובה שלי (172 ס''מ) יורד לי הפרופיל אוטומטית לפרופיל שהוא לא קרבי ואני יודע שזה לא בטוח, אבל אני לא רוצה לקחת סיכונים. בכל מקרה יש לי חודש וקצת להעלות לפי הרופא משפחה שלי כ5 קילו וחשוב לי שתדעו שאני מוכן לעשות הכל כדי שאני אעלה את המשקל הזה בחודש ושמבחינתי התפקיד הכי משמעותי שאני יכול לעשות בצבא הוא קרבי. אני מוכן לקבל כל מה שתגידו כדי שאני אוכל להעלות במשקל, לא רק בשביל הצבא אלא גם בשביל עצמי ושיש לי משמעת עצמית חזקה. תודה רבה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

אני פשוט שתיתי ואכלתי הרבה לפני השקילה וזה עבד

שלום, לצערי אני לא יכולה לייעץ לך במסגרת פורום זה כיד לעשות זאת. עליך לגשת לדיאטנית בכל מקרה. להעלות 5 ק״ג בחודש זה בלתי אפשרי, אז תהיה מוכן לזה. אולי אפשר 1-2 ק״ג וגם זה לא בקלות רבה. פנה לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

23/02/2019 | 10:52 | מאת: dan

לפי "איורוודה" אסור לשלב פרי וחלב (במיוחד לא פרי חמוץ כמו אוכמניה תפוז תפוח) כי זה גורם לתת ספיגה ונפיחות למשל תפוז+יוגורט או בננה+חלב זה מיתוס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן, אין לזה כל ביסוס מדעי. בברכה,דנה

21/02/2019 | 13:00 | מאת: יעל

שלום רב. אני מעוניינת לדעת האם החומצה הפיטית בדגנים המלאים פוגעת בברזל המצוי במזונות מהחי. לדוגמא: אני נותנת לילד פתיתים מחיטה מלאה, בורגול או קינואה (שאינה דגן) וקציצות הודו, האם אלו עלולים לפגוע בברזל שבבשר ההודו. תודה מראש, יעל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, תתכן ותהיה ירידה בספיגה, אך לא הייתי נמנעת מלתת שילובים כאלה. לרוב הספיגה מספקת. בברכה,דנה

20/02/2019 | 23:51 | מאת: הללי

שלום דוקטור כבר תקופה שאני לא מרגיש כלל תחושת רעב וצמא אני יודע שיש את הורמון הגרלין שבא מהיפותלמוס ואמור לגרות ולעורר את תחושת הרעב והצמא, מה אני עושה ? אני יכול לא לאכול ולא לשתות שעות ולא מרגיש כלום!!! אוכל ממש בכוח אני יודע שזה נשמע מוזר אבל אמיתי זה מה אני מרגיש ... יש אולי בעיה הורמונלית ???? תודה על התשובה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הללי, זו בעיה מורכבת מדי להתייחס אליה במסגרת פורום זה. מציעה לפנות לרופא המשפחה לבירור בדיקות ובירור נושא האכילה ובמקביל לפנות לדיאטנית בקופת החולים אליה אתם שייכים. בברכה,דנה

שלום רב,אני בת 32 לפני כחצי שנה התגלו בבדיקות הדם שלי כולסטרול כללי 238 וldl 156..לאחר שינוי בתזונה עשיתי כעבוד 3 חודשים בדיקות דם הכללי ירד ל215 והldl ל152..האםתוצאות הנ"ל יכולות לגרום לדלקת לבלב?אני ממש מפחדת..בזמן אחרון יש לי כאבים ברום הבטן ובחילות..הטריגליצירידים שלי 97. . ושאלה נוספת האם נוסטרול של אלטמן להורדת כולסטרול יש תופעות לוואי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנה, כולסטרול גבוה לא עושה דלקת לבלב. טריגלצרידים מעל 1000 יכולים להעלות את הסיכון. הבדיקות שלך תקינות. לא יודעת על תופעות לוואי של נוסטרול. לגבי התלונות שלך על כאבים ברום הבטן ובחילות- נשמע כמו אופציה לכיב קיבה או הפרשה מוגברת של חומצה. פני לרופא המשפחה להמשך בירור בגסטרו. בברכה,דנה

16/02/2019 | 04:26 | מאת: dan

הבנתי שטיגון בשמן או כל שומן יש 2 בעיות אחת זה חמצון ושחרור רדיקלים כשהוא מחומם והשניה זה שריפת השמן (בדכ מעל 180) אם אני מחמם במחבת כף שמן ומוסיף כף מים ככה שהטמפ במחבת לא עולה על 100 מעלות (טמפ רתיחה) זה עדיין נחשב טיגון? עם כל הסיכונים הידועים?

שלום דן, המים שאתה מוסיף מתאדים מיד, ובוודאות זה יעלה על 100 מעלות. וכן, זה עדיין יהיה טיגון. טיגון מדי פעם לא מזיק. בברכה,דנה

18/02/2019 | 18:33 | מאת: dan

ובהנחה שאני מחמם את המחבת עם השמן והמים ביחד וכל פעם מוסיף מעט מים ככה שהטמפ במחבת תמיד תהיה 100-120 והשמן אף פעם לא נשאר "לבד" במחבת זה עדיין נחשב טיגון או רק אידוי?

16/02/2019 | 01:57 | מאת: מאור

רציתי לדעת האם שומן טראנס שנמצא בחמאה או בלורפק שהבנתי שהוא טבעי הוא זהה לשומן טראנס במרגרינה. בנוסף האם הוא מזיק כמוהו?

שלום מאור, שומן הטרנס בחמאה שונה משומן הטרנס שנותר במרגרינה. אנחנו עדיין לא מודעים לכל הנזקים האפשריים של שומן זה, אך בוודאות הוא מתנהג שונה משומן טרנס שנוצר כתוצאה מהכנה פיסיקלית או כימית.בכל מקרה ניתן להשתמש בחמאה או לורפק במידה. בברכה,דנה

16/02/2019 | 01:55 | מאת: א

שלום דנה. סיפרו לי על תכנית דיאטה שהיא לא קיצונית כמו דיאטה קטוגנית אך כן יש בה יותר שומן לפחות פחמימות. הרעיון מאחוריה הוא הפחמימות הן הבעיה ולא השומן, והיא מתמקדת במה אוכלים ולא בקלוריות. יש הימנעות מסוכרים וממזונות מעובדים (גם קוואקר שהוא די מעובד) והמטרה היא רק מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך כדי לשמור על רמות אינסולין וסוכר נמוכות ובהתאם פחות רעב ופחות שומן שייכנס לתאים בגלל האינסולין הגבוה. בעבר שמעתי על תכנית דומה בה רוצים להימנע מסוכר בגלל שהפרוקטוז בסוכר רעיל והופך לשומן בכבד. בשלב הראשון שבועיים 50 אחוז שומן 25 פחמימות 25 חלבון. בשלב השני בין כמה שבועות לחצי שנה או יותר 40 אחוז שומן 35 פחמימות 25 חלבון. בשלב השלישי שמירה על המשקל 40 אחוז שומן 40 פחמימות 20 חלבון. השומן הוא גם רווי ממוצרי חלב ובשר אך גם מאגוזים ושומנים בריאים. רציתי לדעת מה דעתך על דיאטה כזו, בעיקר בגלל כמות השומן הגבוהה לדלת הפחמימות. האם את מסכימה ששומן רווי לא מזיק, פרוקטוז מזיק? האם לשיטתך עדיפה דיאטה דלת שומן דלת קלוריות? האם את מכירה את daytwo והאם ניתן לשלב את זה בדיאטה? כמו כן אשמח אם תגידי היכן ניתן למצוא עוד שומנים בריאים מלבד אגוזים טחינה ושמן זית, וכן אם יש צורך בדיאטה זו בתוספי תזונה. אציין שנמנעים בה מתפוחי אדמה, אורז לבן (האם גם בסמטי נחשב כזה?), ומעדיפים פחות לחם קוואקר. תודה רבה את נר לרגליהם של הרבה אנשים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום א, השאלה ארוכה ומורכבת מדי לפורום זה. אשתדל לענות בתמציתיות בתקווה לענות לכל שאלותייך. כמו שאין בגד אחד שמתאים לכולם, כך גם אין דיאטה אחת נכונה ומתאימה לכולם. אנחנו שונים גנטית ומטבולית, ועל כן רצוי ומולץ להתפור חליפה אישית לכל אחד. דיאטות מסוג אטקינס או קטוגניות הן דיאטנות מאוד מורכבות שי לבצען בליווי דיאטנית ויכולות להתאים רק לחלק מהאנשים, בעיקר בגלל הקושי ביישום שלה ובהתמדה. הדיאטה כבר מבוצעת שנים רבות וטרם הוכח נזק- למרות שאותי יותר מטריד החלבון בכמותו הגדולה מאשר השומן. יש ויכוח בספרות מי "האשם" הגדול בתחלואה שלנו - פחמימות או שומנים" סוכר לבן, פרוקטוז, שומן רווי וכדומה. מאמרים בנושא יוצאים חדשות לבקרים, וגם אנחנו כבר תוהים מהו הנכון. הגישה שלי אומרת- אם זה בגופי באופן טבעי ואני יכולה לנצל את זה מטבולית, אני כנראה זקוקה לזה, אבל הבעיה היא המינון. אנחנו כבר ממזן צורכים הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים- בהכל- שומן, פחמימות וחלבונים. אוכלים מזון מתועש, מרוסס ולא טבעי. הכל שאלה של איזון בעיקר עם שילוב של פעילות גופנית וכן דאגה לרוח ולנפש שלא פחות חשובים. דיאטת DAYTWO- מעלה שאלה ופוטנציאל אדיר אך רחוקה שנות אור מלהיות מוכחת מדעית. מס' הנדבקים קטן, אנחנו לא מכירים את שלל חיידקי המעיים שלנו, והיא התייחסה בעיקר לנושא של סוכר ולא לדברים אחרים. אני לא אוכלת רק פחמיות וסוכרת זו לא הבעיה היחידה שלי. נחזור לדיאטה דלת פחמימות- בעיקרון הרעיון שאפשר לאכול שומן מכל הסוגים- אבל נכון שעדיף למלא בשמנים בריאים יותר- כגון שומן בדגים בעיקר בלמון, כל השרעים, אבוקדו כמובן. אבל אפשר גם חמאה וגבינות שמנות כמקור נוסף- זה היתרון של הדיאטה הזו. וכמובן גם ביצה, למרות שזה בעיקר חלבון וכולסטרול. לגבי תוספים- תלוי עד כמה התזונה מחמירה והאם יש פוטנציאל לחסרים. החסרון העיקרי של דיאטת סטייל אטקינס הוא מינון אפסי של סיבים תזונתיים- שהם בערך הדבר היחיד שיש עליו הסכמה שחייבים להיות בדיאטה למניעת מחלות כגון סרטן מעי הגס ואיזון סוכרת ושומנים. וכן דל פחמימו אומר- ללא דגנים, ללא אורז, ללא קטניות ללא פירות, ללא ירקות כמעט ובעיקר ללא. דיאטה כזו יש לבצע אך ורק בליווי דיאטנית מוסמכת. בהצלחה דנה

17/02/2019 | 20:21 | מאת: א

דנה תודה רבה על התשובה המפורטת ועל הזמן שהשקעת כדי לענות. אין לי איך להודות לך אבל תדעי שעזרת מאוד. שמחתי לשמוע על הגישה שלך המאוזנת הבעיה היא הרעב וההגבלה הקלורית שבגללן השתכנעתי בצדקתן של דיאטות עשירות בשומן בהן מתמקדים באיכות האוכל ולא בכמות הקלוריות. כן אציין שבדיאטה שדיברתי עליה, היא קרובה יותר בסקאלה לדיאטה קטוגנית ודיאטת אטקינס אך מדגישה כי היא לא דלת פחמימות אלא עשירה בשומן, ולא בחלבון כפי שאמרת בדיאטת אטקינס. באחוזים כמו שכתבתי 40 שומן 35 פחמימות 25 חלבון בשלב הירידה במשקל. לכן אני חושב שהיא מעט יותר מאוזנת. אך כמו שאמרת היא מגבילה הרבה פחמימות כמו דגנים, אורז וכו' אלא אם מלאים. מצאתי דיאטנית שדוגלת בשיטה זו, אך מטעמים כספיים אינני בטוח שאני צריך אותה, לפחות בשלב זה. אני מקווה שאין צפי לחוסרים בגלל שיש 35 אחוז פחמימות, ותפריט מסודר בעיקרון יש לי. שכנעת אותי שאולי לא כדאי למהר ולשלם על daytwo. האם לדעתך כדאי להשקיע בירקות אורגניים? אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לדיאטה הספציפית הזו - בכלליות כמובן. אם אצטרך דיאטנית - תהיי הראשונה שאפנה אליה. תודה רבה, וחשוב שתדעי כמה ההשקעה שלך עוזרת.

שלום א, שמחה שעזרתי. הדיאטה אותה ציינת היא בהחלט עשירה גם בחלבון. 25 אחוז זה הרבה מאוד ביחס לדיאטות אחרות שאנחו אוכלים. דגנים מלאים הן פחמימה לכל דבר, אז אני מניחה שזה נכנס בחישוב. בהחלט זו לא דיאטה קטוגנית וגם לא ממש אטקינס אלא איזון בין דיאטה "רגילה" לדיאטה עשירה יותר בשומן. המושגים של עשיר לעומת רגילה נקבעו במחקרים ישנים, כך שלא בטוח שצריך לדבר על "עשירה" או "דלה". הכל יחסי. לגבי ירקות אורגניים- זה נחמד, לא בטוחה כמה זה אמין בארץ. היו לא מעט כתבות שאומרות שזה לא כל כך "אורגני" כמו שאנחנו חושבים. בהצלחה דנה

15/02/2019 | 20:33 | מאת: אוהד

אני אוכל 4 בננות ביום ו-4 קלמנטינות/תפוזים ביום. האם זה בריא? האם זה יותר מדי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוהד, בסגנון האכילה המוכר לנו זה יותר מדי. יש אנשים שזה מתאים ולא מזיק להם- אנשים ללא בעית משקל או סוכר. אם נלך על הנורמה המוקבלת- זה יותר מדי. האם זה מזיק- ככל הנראה לא, במיוחד אם אתה בריא, במשקל תקין ללא סוכרת או נטיה לסוכרת. בברכה,דנה

14/02/2019 | 13:40 | מאת: מתאמן

שלום רב, יש לי שאלה לגבי ערכים תזונתיים בכלל וחלבון בפרט. ישנם מזונות הכוללים כמות גבוהה של חלבון במיוחד דגנים וקטניות שכאשר מבשלים אותם הערכים התזונתיים שלהם בכלל, ובפרט חלבון משתנים לרעה. לדוגמא שיבולת שועל- כאשר היא לא מבושלת הערך התזונתי שלה הוא 16.89 גרם חלבון ל100 גרם וכאשר היא מבושלת רמת החלבון בה יורדת למתחת ל-5 גרם לכל 100 גרם. עוד דוגמא- עדשים לא מבושלות כמות החלבון בהם היא 25 גרם לכל 100 גרם ולעומת זאת במבושלות כמות החלבון הינה 9 גרם חלבון לכל 100 גרם. אשמח אם תוכלי להסביר בקצרה למה ובאיזה דרך אפשר לשמור על כמות חלבון גבוהה בשיבולת שועל חוץ מאשר לאכול אותה ככה בלי בישול או דיסה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההבדל לא נובע מהבישול. ההבדל נובע מהמשקל שנבדק. 100 גר' שבולת שועל לא מבושלת ברגע שמבשלים אותה נותנת ערך גבוה משמעותית בכלל ספיחת המים.כשאתה לוקח 100 גר' שביולת שועל מבושלת, זה אומר שלקחת חומר יבש בערך 60-70 גר'- מפה נובע הפער- לא מהבישול. בברכה,דנה

11/02/2019 | 10:29 | מאת: דניאל

האם משקה עם כפית אבקת קקאו פעם/פעמיים כל יום מסייע לגוף? האם זה כדי? אני יודע שיש בקקאו נוגדי חימצון. אני משתמש באבקת הקקאו הזאת: http://www.mysupermarket.co.il/שופרסל/אבקת_קקאו_השחר_העולה_150_גרם/מוצרי_אפיה/מוצר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, אין שום מחקר מדעי ראוי המוכיח כי שתיית קקאו על בסיס יומי מועילה. בברכה,דנה

שלום אני צמחוני ולא ניזון מהחי רכשתי תוסף תזונה של בלקסטרפ מולסה בצורת אבקה בקפסולה עם 29 מג ברזל ferrous האם זה בטוח לגבר ליטול כל יום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חי, בעיקרון ברזל בטוח כתוסף, אבל אני לא רואה סביה לקחת תוסף אם לא הוכח חסר. בברכה,דנה

10/02/2019 | 00:02 | מאת: שירה

שלום, אני סובל מזה כמה שנים מריבוי גזים (הדיעות המקצועיות חלוקות האם מדובר במעי רגיש כי אין כאבים). במהלך השנים פניתי אל רופא גסטרו, דיאטנית, רפואה משלימה, צמחי מרפא... לעיתים היתה הקלה זמנית. שמתי לב שכאשר אני לוקח אנטיביוטיקה (זינאט) לדלקת גרון/סינוסיטיס, התופעות פוחתות ואפילו נעלמות. לאור זה, לקחתי 10 ימים אנטיביוטיקה לורמיקס אך ללא הטבה. רציתי לשאול מה המשמעות של זה? מה בזינאט גורם לגזים להיעלם? איזה תרופה או טיפול אחר כדאי לקחת כדי להמשיך עם בטן "שקטה", ללא גזים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה, ייתכן ואת סובלת מגדילה לא מאוזנת של חיידקי המעי. לעיתים אנטב' מסוגים שונים יכולה לעזור, אבל לרוב לא מדובר ב- 10 ימים אלא טיפול כרוני. בכל מקרה יש להוועץ עם רופא מומחה. לגבי תזונה- יש מחקרים המראים כי שינויים תזונתיים פרטנים יכולים לשפר, אך אין המלצה שמתאימה לכולם.ממליצה לפנות למכון גסטרו משלב רופא ודיאטנית. בברכה,דנה

08/02/2019 | 14:25 | מאת: דניאל

שלום, אני בדרכ שותה מנה אחת של ויסקי על בסיס יומי. האם עדיף להמנע או שאין סיכון כלשהו? קראתי דווקא שיש יתרונות בריאותיים בשתיית מנה ביום, האם זה נכון? בתודה מראש, דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, דוורא המחקרים האחרונים מראים שאין צורך באלכוהול בכלל כטיפול מניעתי כלשהו. יש מחקרים שאף מראים נזק. ויש כמובן מחקרים המראים כי אוכלוסיות בעולם שצורכות בין 1-2 משקאות אלכוהוליים ביום דווקא מוגנים מפני מחלות לב (ורק מחלות אלו), אבל זה תלוי בשאר התזונה שלך ואורח החיים שלך. כהמלצה גורפת- אין מקום לצריכת אלכוהול יומית. בברכה,דנה

08/02/2019 | 13:32 | מאת: י

שלום, האם ישנן מחלות או תרופות שבגללן רצוי להימנע משתיית בירה שחורה? תודה.

שלום, פרט לסוכרת לא מאוזנת שייתכן ויש לצרוך בהגבלה, אין למיטב ידיעתי מניעה. בברכה,דנה

08/02/2019 | 09:54 | מאת: שולי

שלום האם אכילת תמר אחד מזן מז'הול, הוא כמו אכילת פרי אחד? תודה לתשובה שולי

שלום שולי, תמר מג'הול אחד ממוצע מכיל כ- 12 גר' פחמימה- שזה קצת פחות מפרי ממוצע שמכיל כ- 15 גר'. אז בערך שווה למנת פרי. בברכה,דנה

08/02/2019 | 01:47 | מאת: dan

זה הסדר שיש לי בבוקר כוס מים 10 דק מתיחות 2 תמרים 15-20 דק אימון וכוס מים תוך כדי ארוחת בוקר הסדר הזה נכון? שמתי לב שאני כל הזמן עייף בחלון זמן הזה ועייף קיצונית אחריו זה יכול להיות כי לא שילבתי שומן עם התמרים שיאזן את העליה בסוכר? אבל לפי מה שהבנתי לפני שמתאמנים לא אוכלים שומן אלא רק פחמימה זמינה ומצד שני אומרים לא לאכול פרי לבד אלא עם שומן וחלבון (אגוזים/חמאת בוטנים/כף גבינה) שלא תיגרם קפיצה וצניחה בסוכר ומצד שלישי אני שותה מים בסמוך לתמרים, אולי זה מה שמוסיף דלק למדורה כי התמרים נספגים מהר יותר לדם בגלל הצירוף עם מים? אז מה אוכלים ומתי במקרה הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן, לא ירדתי לסוף שאלתך או הבעיה. מה שאתה עושה בסדר גמור. אין כל קשר בין אכילת תמרים עם או בלי מים, נושא הסוכר משתנה מאדם לאדם והעייפות בוודאי לא רלוונטית. בברכה,דנה

07/02/2019 | 16:04 | מאת: עדנה

שלום. יש לי אבקת ג'ינגר שלא השתמשתי. האם טוב להוסיף מעט מעט לכוס תה? לכוס מים פושרים? אין לי רצון לקנות שורש גינגר ולטחון אותו. תודה

שלום עדנה, אני רק יכולה להניח שזה בסדר. האם השאלה לגבי סגולות כלשהן- אז אין לי מידע מוכח בנושא. בברכה,דנה

01/02/2019 | 09:41 | מאת: רמי

האם לאחר תקופת היניקה ישנה דעיכה גדולה של אנזימים שמעכלים לקטוז ובבגרות כמעט ולא מעכלים אותו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמי, אם לא היינו מעכלים לקטוז, כולנו היינו משלשלים אחרי אכילת מוצרי חלב המכילים לקטאז. ישנם אנשים רגישים באוכלוסיה, ולהם המגבלה מומלצת. בברכה,דנה

שלום, רציתי לשאול לגבי תוסף מזון לילדה בת 11.5 מאוד רזה ( גובה 1.54 משקל 37 ק"ג)בררנית באוכל ,כמעט לא אוכלת בשר. איזה תוסף מזון אפשר לתת לה כדי להגביר את התאבון, בנוסף היא מקבל כול יום vivanse מ"ג30 בנוסף הייתי מעוניינת לדעת האם יש קשר ישיר בן כמות האוכל בארוחת בוקר לבן משך השפעתו של הכדור . המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לובה, אנא פני לפורום הזה : https://www.doctors.co.il/forum-3750/ בברכה,דנה

28/01/2019 | 18:35 | מאת: שומי

הי דנה, אני מרבה לאכול שומשום שלם (לא לעוס) ואורז בסמטי מלא לא מבושל. זה הרבה פעמים גורם לי לנפיחות ולכאבי בטן אבל רציתי לשאול אם יש לכך עוד השלכות, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת עלייה במשקל או עלייה ברמות הסוכר בדם (בעיקר מהאורז). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הכל עניין של מינון. בשומשום יש הרבה שומן, בריא ככל שיהיה עדיין בעל ערך קלורי גבוה. מעבר לכך לא ידוע לי על השלכות מסויימות, כי זה לא נבדק. רוב האוכלוסיה לא אוכלת באופן הזה. בברכה,דנה

01/02/2019 | 13:53 | מאת: מומי

על גבי הנייר את צודקת אבל בפועל, אני יכולה לאכול אלפי קלוריות ביום ולא להשמין ונראה שהרבה מהשומשום יוצא לאחר כיומיים-שלושה בצורה בה הוא נכנס. מצד שני, לא יכול להיות שכלום לא מתעכל. ידוע לך אם בוצעו מחקרים בנושא? על ספיגת מזון קשה לעיכול

24/01/2019 | 17:09 | מאת: ישראל

בן 70 נוטל B12 מזה שנים עקב אי ספיגה מספקת למרות שאני אוכל בשרים דגים בייצים ומוצרי חלב . בנוסף נטלתי ,תוסף B12 שלוש פעמים בשבוע ובבדיקת דם התגלו ערכים גבוהים מעל 600. האם קיים מושג של עודף . בדיקות הדם הן אחת לחצי שנה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישראל, לא ידוע על בעית עודפים, ורמות של 600 נחשבות תקינות. בברכה,דנה

22/01/2019 | 11:50 | מאת: דניאל

האם הלחם בתמונה הבאה נחשב לבריא? האם הוא מומלץ? מהו הלחם הבריא ביותר שאוכל למצוא? איזה רכיבים אני צריך להסתכל בשביל שיחשב בריא?

שלום דניאל, ההגשרה היום של לחם מומלץ הוא כזה המכיל לפחות 80% דגן מלא. רצוי למצוא לחם שרשימת הרכיבים שלו היא הקצרה ביותר. והכי נכון להכין לחם לבד. בברכה,דנה

22/01/2019 | 09:19 | מאת: שרון

שלום לך, אשמח מאוד אם תוכלי לסייע לנו, אבי עבר ניתוח סטנד באבי העורקים, כאשר לאחר הניתוח ערכי הכליות שלו עלו משמעותית (אי ספיקה חריפה שאמורה בעה להסתדר), הוא סובל מלחץ דם גבוה, ואנמיה עקב איבוד דם ככל הנראה בניתוח. יש לנו תור לרופא בשבוע הבא ואני לא יודעת מה לתת לו לאכול בנתיים וממה להימנע אין לו ממש תיאבון אבל הוא אוכל. הבנתי שבננות, שומר, מיץ רימון שחשבתי שבריא לא מומלץ מצד שני גם לא חלבון בשר עוף גם לא. השאלה מה מומלץ בשלב הזה כדי שיהיה רפוי ולא החמרה? ממה להימנע? הוא אוכל יוגורט, שעועית , אורז, תפוא, בשר, דגים וכו'. יש דרך שתעזרי לנו בדעה מה מומלץ או ממה להימנע עד התור. בוקר צהריים ערב או בכלל. אורז/שעועית/תרד/עוף/בשר/דגים/ ירקות/פירות/גבינה לבנה/קוטג'/פירות הדר? המון תודה מראש, מבינה שזאת לא הדרך לטיפול אבל רק לדעת מה לתת לו לאכול שהתחזק ולא לגרום ולהחמרה חלילה... המון המון המוןתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון, בהחלט זהו אינו הפורמט בעיקר לאור העובדה שאין לי את הבדיקות, תרופות, אבחנות וכמובן איני רואה את המטופל. הרופא לא ידע גם כן מה לעשות בהתאם. ממליצה בחום לבקש יעוץ דיאטנית בבית החולים בו עברתם את הניתוח ולנסות להפגש איתה שבוע הבא. איני יכולה להמליץ על תזונה כלשהי מבלי לראות את המטופל ובדיקותיו- בעיקר כאשר מדובר במטופל מורכב.הייתי ממליצה להשאר עם התזונה שהוא היה רגיל לפני הניתוח ויעש שינוי בהתאם. בברכה,דנה

20/01/2019 | 15:02 | מאת: יעקב

שלום רב אני בן 38 ומתאמן בקביעות בח"כ-אימוני כח. התחלתי ליטול תוסף תזונה המכיל חומצות אמינו ל-ארגינין ול-אורניתין(כל כמוסה מכילה 500מ"ג ו250מ"ג בהתאמה). אני יודע מה כל אחת מהם עושה והמטרה היא עזרה באימונים ופיתוח שריר-אך לא הצלחתי בשום דרך לברר המינון וזמן הנטילה... האם הדרך הנכונה היא ליטול:4 לפני אימון ועוד 4 לפני שינה ביום אימון? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב, לצערי אין לי תשובה בנושא, לא בתחום ההתמקצעות שלי. מציעה שתפנה לפורום תזונה וספורט בפייסבוק. בברכה,דנה

20/01/2019 | 14:15 | מאת: רועי

אני מודע לזה שיש הבדל גדול בין לשתות מיץ תפוזים סחוט לבין לאכול תפוז. רציתי לשאול האם כשמשתמשים בשייקר כמו נינג'ה ושמים את הפרי בשלמותו יש הבדל מבחינה תזונתית (סיבים תזונתיים, ערך גליקמי וכו')? תודה 🍊🍊🍊

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי, לא, אין הבדל. כי עדיין יש הרס של סיבים, חמצון ויטמינים וכו׳. ואל תשכח- כשאתה אוכל תפוז אתה אוכל אחד, כשאתה שותה מיץ זה כמו לאכול 3-4 תפוזים. בברכה,דנה

19/01/2019 | 10:30 | מאת: שני

שלום, האם שתייה של 1/2 כוס של מי טוניק בכול יום יכולה להזיק? תודה שני

שלום שני, לא ידוע על נזק בשתיית מי טוניק על בסיס יומי בכמות כזו.השאלה- למה את צריכה את זה? בברכה,דנה

שלום, חלב, מעלה את החומציות של הדם וגורם לבריחת סידן ועוד מחלות אחרות או מיתוס? בשר, צריך לאכול בשר או שאפשר בלי? יש לו השלכות שליליות על הבריאות? ביצים, האם הם מעלים את רמת הכולסטרול? האם כולסטרול גבוה זה חיוני או מזיק? האם צום משפר את המערכת החיסונית או מיתוס? האם ניתן להיות טבעוני בלי תוספים? הרבה גלוטן, מרכיב בעייתי עבור אנשים ללא ציליאק? מה היחס המקובל ע"י תזונאיות בין פחמימות, חלבונים ושומנים ומהן המינונים היומיים המומלצים עבור גבר בן 18 ומעלה בגובה 190 ומשקל 60 ק"ג? לקטוז, אדם ללא רגישות ללקטוז, כמה אחוזים הוא מעכל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמעון, אענה ליד השאלות בקצרה חלב, מעלה את החומציות של הדם וגורם לבריחת סידן ועוד מחלות אחרות או מיתוס?מיתוס- אין לכך כל ביסוס מדעי. הכל מסתכם למינון כמות החלבון מן החי שאנחנו צורכים ולאו דווקא מוצרי חלב. בשר, צריך לאכול בשר או שאפשר בלי? יש לו השלכות שליליות על הבריאות? בהחלט אפשר להמנע מאכילת בשר בכלל או להמעיט. צריך לעקוב אחרי מדדי ברזל וויטמין B12. ביצים, האם הם מעלים את רמת הכולסטרול? לא האם כולסטרול גבוה זה חיוני או מזיק?מחקרים מראים כי ב65% מהאוכלוסיה זה מעלה באופן מעמשותי את הסיכון למחלות לב. האם צום משפר את המערכת החיסונית או מיתוס?מיתוס האם ניתן להיות טבעוני בלי תוספים?משתנה מאדם לאדם הרבה גלוטן, מרכיב בעייתי עבור אנשים ללא ציליאק? אין מחקרים המוכיחים שכן. מה היחס המקובל ע"י תזונאיות בין פחמימות, חלבונים ושומנים ומהן המינונים היומיים המומלצים עבור גבר בן 18 ומעלה בגובה 190 ומשקל 60 ק"ג? אין המלצה כזו- פרטני לכל אדם. לקטוז, אדם ללא רגישות ללקטוז, כמה אחוזים הוא מעכל?בעיקרון הכל , אבל אין לכך מספר. רגישות ללקטוז נמדדת בקליניקה לא במספר. האם יש כאבי בטן, שלשולים, גזים וכדומה. בברכה,דנה

ראיתי הרבה אתרים שמצד אחד ממליצים על טחינה משומשום מלא כמקור מעולה לסידן ומצד שני ממליצים עליה כמקור מעולה לברזל, אך לפי מה שהבנתי הסידן מעכב את ספיגת הברזל אז האם טוב לאכול טחינה עם ארוחה עשירה בברזל או לא? וכיצד אם כן הוא מומלצת כמקור לברזל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עופר, מקור הברזל בטחינה אמנם סביר אבל לא הייתי בונה עליו כמקור טוב וזמין. לגבי הסידן הזמינות יותר גבוהה. ההמלצה לא לאכול ברזל וסידן יחד נובעת מתוספים ולא כאשר זה מגיע במזון. בברכה,דנה

תודה רבה על התשובה דנה, אבל בכל זאת ממליצים שלא לצרוך מוצרים העשירים בסידן (מוצרי חלב, לדוגמה) בסמוך לארוחה עם מוצרים עשירים בברזל, או שאני טועה ובעצם ההמלצה היא רק שלא לצרוך מוצרי חלב בסמוך ללקיחת תוסף ברזל?

16/01/2019 | 16:52 | מאת: מומי

שלום דנה, אני מאוד אוהבת לאכול קליפות של פירות וירקות, כולל קולורבי, דלעת, אננס וכמעט כל פרי או ירק שניתן לחשוב עליו והוא לא בצל. חוץ מאלה, אני גם נוהגת לאכול (מבושל) עלים של כרובית, עלים חיצוניים של כרובים (כולל כרוב סבוי). לרוב אני לא סובלת מכאבי בטן אבל רציתי לשאול אם יכולות להיות לאכילה כזו נזקים ארוכי טווח. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2019 | 18:48 | מאת: מומי

שכחתי לציין שאני אוכלת הרבה יותר ירקות מאדם ממוצע. מדובר בכמות של לפחות 2.5 ק״ג ביום, והרבה פעמים גם יותר

שלום מומי, לא ידוע לי על נזק מאכילת קליפות, פרט לעובדה שרוב הריסוס נמצא בקליפה, אך מעבר לכך לא. כמו הירקות הנאכלת של 2.5 ק"ג ויותר בעיני מוגזמת, אבל כל עוד צורכים מקורות מזון אחרים, זה לשיקולך בלבד. בברכה,דנה

12/01/2019 | 09:43 | מאת: ל

שלום רציתי לשאול האם יש הבדל מבחינת ערך תזונתי ובריאותי , בין גבינה צהובה 24% לבין גבינה קשה לבנה 24%? תודה

שלום, ייתכנו הבדלים בצורת העיבוד, תוספי חומרים, נתרן ועוד. ההבדלים צריכים להבחן בין מוצר למוצר, לא באופן כללי. בברכה,דנה

10/01/2019 | 10:47 | מאת: מירה

האם אבקת ספירולינה אורגנית של Jammoka Wholefood בטוחה לשימוש , כפית ביום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירה, הבטיחות של אצה לא נבחן, אז אני לא יכולה להגיד עם בטוח או לא לשימוש. בברכה,דנה

שלום מירה, אין לי ניסיון בנושא. בברכה,דנה

09/01/2019 | 05:32 | מאת: .

אני מנסה להעלות במשקל טיפה ומחשבת קלוריות יומיות. השאלה שלי היא אם אני מתחילה את צריכת הקלוריות ב1-2 בלילה והולכת לישון ואז ממשיכה במשך היום עם הצריכה היומית האם הקלוריות שצרכתי בלילה נחשבות?(כי הם כאמור חלק מה24 שעות ביממה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ממש מדובר בספירה יומית, אלא ספירה מצטברת לאורך זמן. אם את רוצה לעלות במשקל- פני לדיאטנית. עליה במשקל גם צריכה להיות מבוקרת. בברכה,דנה