פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

פורום זה נועד לספק מידע מקצועי בנושאי תזונה מגוונים, הנוגעים למצבי מחלה שונים וכן בקידום בריאות באמצעות אורח חיים בריא. ניתן להפנות שאלות בנושאי תזונה שונים במעגלי החיים.

ההתייעצות בפורום הינה כללית ואינה באה להחליף ייעוץ אישי עם דיאטן מוסמך.

לשירותכם תמיד דנה ויינר והיחידה לתזונה ודיאטה בשיבא-תל השומר.

.
936 הודעות
906 תשובות מומחה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/01/2019 | 14:15 | מאת: רועי

אני מודע לזה שיש הבדל גדול בין לשתות מיץ תפוזים סחוט לבין לאכול תפוז. רציתי לשאול האם כשמשתמשים בשייקר כמו נינג'ה ושמים את הפרי בשלמותו יש הבדל מבחינה תזונתית (סיבים תזונתיים, ערך גליקמי וכו')? תודה 🍊🍊🍊

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי, לא, אין הבדל. כי עדיין יש הרס של סיבים, חמצון ויטמינים וכו׳. ואל תשכח- כשאתה אוכל תפוז אתה אוכל אחד, כשאתה שותה מיץ זה כמו לאכול 3-4 תפוזים. בברכה,דנה

19/01/2019 | 10:30 | מאת: שני

שלום, האם שתייה של 1/2 כוס של מי טוניק בכול יום יכולה להזיק? תודה שני

שלום שני, לא ידוע על נזק בשתיית מי טוניק על בסיס יומי בכמות כזו.השאלה- למה את צריכה את זה? בברכה,דנה

שלום, חלב, מעלה את החומציות של הדם וגורם לבריחת סידן ועוד מחלות אחרות או מיתוס? בשר, צריך לאכול בשר או שאפשר בלי? יש לו השלכות שליליות על הבריאות? ביצים, האם הם מעלים את רמת הכולסטרול? האם כולסטרול גבוה זה חיוני או מזיק? האם צום משפר את המערכת החיסונית או מיתוס? האם ניתן להיות טבעוני בלי תוספים? הרבה גלוטן, מרכיב בעייתי עבור אנשים ללא ציליאק? מה היחס המקובל ע"י תזונאיות בין פחמימות, חלבונים ושומנים ומהן המינונים היומיים המומלצים עבור גבר בן 18 ומעלה בגובה 190 ומשקל 60 ק"ג? לקטוז, אדם ללא רגישות ללקטוז, כמה אחוזים הוא מעכל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמעון, אענה ליד השאלות בקצרה חלב, מעלה את החומציות של הדם וגורם לבריחת סידן ועוד מחלות אחרות או מיתוס?מיתוס- אין לכך כל ביסוס מדעי. הכל מסתכם למינון כמות החלבון מן החי שאנחנו צורכים ולאו דווקא מוצרי חלב. בשר, צריך לאכול בשר או שאפשר בלי? יש לו השלכות שליליות על הבריאות? בהחלט אפשר להמנע מאכילת בשר בכלל או להמעיט. צריך לעקוב אחרי מדדי ברזל וויטמין B12. ביצים, האם הם מעלים את רמת הכולסטרול? לא האם כולסטרול גבוה זה חיוני או מזיק?מחקרים מראים כי ב65% מהאוכלוסיה זה מעלה באופן מעמשותי את הסיכון למחלות לב. האם צום משפר את המערכת החיסונית או מיתוס?מיתוס האם ניתן להיות טבעוני בלי תוספים?משתנה מאדם לאדם הרבה גלוטן, מרכיב בעייתי עבור אנשים ללא ציליאק? אין מחקרים המוכיחים שכן. מה היחס המקובל ע"י תזונאיות בין פחמימות, חלבונים ושומנים ומהן המינונים היומיים המומלצים עבור גבר בן 18 ומעלה בגובה 190 ומשקל 60 ק"ג? אין המלצה כזו- פרטני לכל אדם. לקטוז, אדם ללא רגישות ללקטוז, כמה אחוזים הוא מעכל?בעיקרון הכל , אבל אין לכך מספר. רגישות ללקטוז נמדדת בקליניקה לא במספר. האם יש כאבי בטן, שלשולים, גזים וכדומה. בברכה,דנה

ראיתי הרבה אתרים שמצד אחד ממליצים על טחינה משומשום מלא כמקור מעולה לסידן ומצד שני ממליצים עליה כמקור מעולה לברזל, אך לפי מה שהבנתי הסידן מעכב את ספיגת הברזל אז האם טוב לאכול טחינה עם ארוחה עשירה בברזל או לא? וכיצד אם כן הוא מומלצת כמקור לברזל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עופר, מקור הברזל בטחינה אמנם סביר אבל לא הייתי בונה עליו כמקור טוב וזמין. לגבי הסידן הזמינות יותר גבוהה. ההמלצה לא לאכול ברזל וסידן יחד נובעת מתוספים ולא כאשר זה מגיע במזון. בברכה,דנה

תודה רבה על התשובה דנה, אבל בכל זאת ממליצים שלא לצרוך מוצרים העשירים בסידן (מוצרי חלב, לדוגמה) בסמוך לארוחה עם מוצרים עשירים בברזל, או שאני טועה ובעצם ההמלצה היא רק שלא לצרוך מוצרי חלב בסמוך ללקיחת תוסף ברזל?

16/01/2019 | 16:52 | מאת: מומי

שלום דנה, אני מאוד אוהבת לאכול קליפות של פירות וירקות, כולל קולורבי, דלעת, אננס וכמעט כל פרי או ירק שניתן לחשוב עליו והוא לא בצל. חוץ מאלה, אני גם נוהגת לאכול (מבושל) עלים של כרובית, עלים חיצוניים של כרובים (כולל כרוב סבוי). לרוב אני לא סובלת מכאבי בטן אבל רציתי לשאול אם יכולות להיות לאכילה כזו נזקים ארוכי טווח. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2019 | 18:48 | מאת: מומי

שכחתי לציין שאני אוכלת הרבה יותר ירקות מאדם ממוצע. מדובר בכמות של לפחות 2.5 ק״ג ביום, והרבה פעמים גם יותר

שלום מומי, לא ידוע לי על נזק מאכילת קליפות, פרט לעובדה שרוב הריסוס נמצא בקליפה, אך מעבר לכך לא. כמו הירקות הנאכלת של 2.5 ק"ג ויותר בעיני מוגזמת, אבל כל עוד צורכים מקורות מזון אחרים, זה לשיקולך בלבד. בברכה,דנה

12/01/2019 | 09:43 | מאת: ל

שלום רציתי לשאול האם יש הבדל מבחינת ערך תזונתי ובריאותי , בין גבינה צהובה 24% לבין גבינה קשה לבנה 24%? תודה

שלום, ייתכנו הבדלים בצורת העיבוד, תוספי חומרים, נתרן ועוד. ההבדלים צריכים להבחן בין מוצר למוצר, לא באופן כללי. בברכה,דנה

10/01/2019 | 10:47 | מאת: מירה

האם אבקת ספירולינה אורגנית של Jammoka Wholefood בטוחה לשימוש , כפית ביום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירה, הבטיחות של אצה לא נבחן, אז אני לא יכולה להגיד עם בטוח או לא לשימוש. בברכה,דנה

שלום מירה, אין לי ניסיון בנושא. בברכה,דנה

09/01/2019 | 05:32 | מאת: .

אני מנסה להעלות במשקל טיפה ומחשבת קלוריות יומיות. השאלה שלי היא אם אני מתחילה את צריכת הקלוריות ב1-2 בלילה והולכת לישון ואז ממשיכה במשך היום עם הצריכה היומית האם הקלוריות שצרכתי בלילה נחשבות?(כי הם כאמור חלק מה24 שעות ביממה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ממש מדובר בספירה יומית, אלא ספירה מצטברת לאורך זמן. אם את רוצה לעלות במשקל- פני לדיאטנית. עליה במשקל גם צריכה להיות מבוקרת. בברכה,דנה

08/01/2019 | 16:27 | מאת: דניאל

האם זה חיוני/בריא לגוף חזה עוף כמעט כל יום כחלק מהתפריט? אם לא אז באיזו תדירות מומלץ? ואיזו סוג של חזה עוף מומלץ? האם כדי בכלל לכלול את זה בתפריט? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, כמו כל דבר בחיים הכל עניין של מינון. לא הייתי ממליצה לצורך חזה עוף כל היום, אלא לגוון עם מקורות חלבון נוספים כגון דגים, ביצים, קטניות וכדומה. בברכה,דנה

08/01/2019 | 13:03 | מאת: מירי

שלום, מישהו המליץ לי לקחת 50,000 יחידות של ויטמין A במשך שבועיים לטיפול בדלקת כרונית בדרכי השתן. האם מינון כזה בטוח? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי, המינון גבוה מאוד ואין שום אינדקציה לקחת ויטמין A לטיפול בדלקת כרונית של דרכי השתן. בברכה,דנה

08/01/2019 | 06:37 | מאת: דניאל

האם הדגני בוקר הללו מחברת נסטלה בריאים? ערך תזונתי - https://www.osem.co.il/product/fitness-dark-chocolate/

שלום דניאל, כמו מרבית דגני הבוקר מהסוג הזה הם מכילים כמות גבוהה של סוכר פשוט- בערך כפית למנה. לא הייתי מגדירה אותם כמוצר בריאות. כן אפשר לשלב במסגרת תפריט יומי, אבל יש מוצרים מזינים יותר. בברכה,דנה

הגוף זקוק ל 13 ויטמינים שונים, ו 16 מינרלים שונים. השאלה שלי איך אני בודק אם יש לי כמות מספקת של כולם? האם בדיקת דם פשוטה בודקת את כולם או רק חלקם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלעד, חלק מהמינרלים נבדק באופן רוטיני/שגרתי כגון אשלגן, זרחן, מגנזיום, סידן, נתרן. הרבה מאוד מהמנירלים לא נבדקים בשגרה ואבחון של חסר נעשה ע"י סמפטומים או חשד למחלה ולא כשגרה כמו ברזל ואבץ. לגבי ויטמנים- הרוב לא נבדק בשגרה אלא במקרה של חשד לחסר או בגילאים מסויימים כגון ויטמין D או רמות B12. אין סיבה לקחת בדיקות כאלו בשגרה אצל אנשים בריאים וצעירים. רק אם יש סיבה כגון טבעונות ממשוכת, מחלות מעי , נטילת תרופות ועוד. בברכה,דנה

תוכלו להמליץ על תזונה טובה לשיפור פוריות הגבר ? מהם הדברים שהכי חשוב וכדאי להוסיף לתפריט ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בן, לפני שאענה אבקש שתפרט את שאלתך. פוריות של גבר זה נושא גדול ורחב שדורש התייחסות פרטנית. הכל תלוי הסיבה לבעית הפוריות, מצבך הבריאותי ועוד. בברכה,דנה

בבדיקה נפח, תנועה, ומורפולוגיה נמוכים מעט מהתקין הריוו טיבעי אפשרי אבל יקח יותר זמן אלא אם כן אצליח לשפר את המדדים המליצו לי על זה Zinc - אבץ Folic Acid חומצה פולית Selenium סלניום CoQ10 קואנזים Coenzyme Q10 שאני מכיר ויודע אבל יש גם את זה שאני לא מבין מה זה ומאיפה משיגים את זה ? L-Carnitine ל-קרניטין ? Black Cumin

04/01/2019 | 17:52 | מאת: לילי

1. כמה טונה וסרדינים בקופסאות שימורים אפשר לאכול בשבוע? 2. אני אוכלת פעמיים בשבוע בשר. באיזה כמות עלי לאכול? בת 56

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילי, אני אישית לא ממליצה לצרוך מזון מקופסאות שימורים, אלא להעדיף אכילת דגים טריים. אני לא בטוחה שאני יודעת למה את מתכוונת בבשר- אבל אם מדובר בבקר- אפשר להוריד לפעם בשבוע. עדיף לצרוך יותר דגים. בברכה,דנה

23/01/2019 | 15:20 | מאת: לילי

אני צורכת המון כוסות של חלב דל שומן 1% פתאום התחילו לי שלשולים. האם את ממליצה לעבור לתה עם נענע , אולי בגילי עדיף?

02/01/2019 | 19:55 | מאת: ג

שלום, האם תזונה נטיולת גלוטן עלולה לגרום למחסור בויטמיני B, גם אם אוכלים קטניות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם אוכלים קטניות, כוסמת, קינואה, תירס, אורז, ירקות, פירות ומוצרים מקמח ללא גלוטן אין סיבה לחסרים בויטמין b מכל הסוגים. בברכה,דנה

02/01/2019 | 19:53 | מאת: מירב

שלום, האם תוסף ויטמין K2 ממקור nattokinase עלול לפגוע בבלוטת התריס למי שנוטה לכך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

31/12/2018 | 22:35 | מאת: שלומית

שלום, ביצה קשה או חביתה מה עדיף לאכול ונספג יותר טוב ובריא? תודה שלומית

שלום שלומית, ברור שמבחינה בריאותית עדיף לצרוך ביצה מבושלת ולא מטוגנת. ברור שאפשר לגוון עם שלל צורות הבישות והטיגון, לגוון. בכל מקרה זה אותה ספיגה. בברכה,דנה

30/12/2018 | 22:29 | מאת: מור

אני שוקלת 62 ואני 1.65 ואני 32, מבנה בינוני. אני מעוניינת לרדת 3-4 קילו. זה לא אמור להיות קשה נכון? לאכול 1300 קלוריות ולאכול מאכלים עם ערך גלוקומי נמוך. אז זהו, שלא. אני מאוד אוהבת אוכל בריא, (גם אוהבת שטויות) והתייעצתי עם הרבה דיאטניות!הרבה!ובשנתיים האחרונות. אני מוצאת את עצמי כל כמה ימים ״נשברת״ ואוכלת -700-500 קלוריות יותר. (אציין כי בשאר הימים בחלקן אני מרגישה רעבה) כל הדיאטניות שהייתי אצלן אומרות שזה לא הגיוני שלא אהיה שבעה מהתפריטים עתירי הסיבים וחלבון וגם פחמימות. למה אני לא שבעה? איך ארד במשקל אם אני רעבה ולא מצליחה לשמור על תפריט של 1300 קלוריות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מור, לצערי אין לי פתרון לבעיה שאת מתארת במסגרת פורום זה. יכול להיות שהטיפול אצלך צריך להיות משולב עם טיפול התנהגותי מותאם. ישנן דיאטניות המתמקצעות בתחום הזה. בברכה,דנה

30/12/2018 | 13:28 | מאת: חיה

שלום, סבתי חולת אלצהיימר סיעודית. סובלת מצפצופי נשימה בעת שתיית אינשור פלוס דבר שלא קרה בשנה האחרונה המזון היחיד שלה זה 2 בקבוקי אינשור פלוס ופחית אחת של נוטרן 2 כשנותנים שלוק אחד של אינשור ושלוק של מים אחד אחרי השני יש פחות צפצופים היא הייתה שותה את זה בקשית וכיום באמצעות מזרק לתוך הפה בכמויות קטנות ממה זה נובע? יש משהו לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיה, זה נשמע שסבתך אולי סובלת מבעית בליעה וייתכן ועושה אספירציות (שואפת מזון לריאות). המלצתי הראשונה- ייעוץ קלינאית תקשורת בנושא ואבחון הבעיה. במקביל ועד שתגיע הייתי מציעה לעשות את הדברים הבאים : 1. לא לתת לנוזלים בכלל בצורתם הנוזלית לגמרי- ניתן לרכוש מסמיך נוזלים של חברת הדסה או איזיליין. שתיה לתת רק במרקם ג'ל בלבד- לא מים או תה או קפה או מרק. הכל ניתן להסמיך עם מוצר זה. 2. ג'ל מוכן- לא מומלץ- אנשים עם אלצהיימר נוטים להחזיק בפה ואז זה הופך למים, לכן הסמיכו מים או שתיה או מרקים. 3. גם את האנשור והנוטרן ניתן להסמיך- זה מסמיך ייחודי של חברת הדסה למזון רפואי. 4. לא לתת שתיה בקש או מזרק- רק בכפית או כף מוסמך. 4. הכי חושב- לפנות למרפאת בליעה לאבחון הבעיה והתאמת הנחיות תזונתיות בהתאם יחד עם דיאטנית וקליאנית תקשורת. בברכה,דנה

30/12/2018 | 15:37 | מאת: חיה

תודה על תשובתך המהירה סבתא שותה עם מסמיך נוזלים(THICK AND EASY)(פעמים נראה כששמים הרבה שיהיה במרקם ג'ל זה מביא לליחה את מכירה כזאת תופעה?) את המים, מדוע את אומרת לא להשתמש במזרק? בדרכים האחרות שאת ממליצה זה בלתי אפשרי לתת נוזלים כי סבתא לא תמיד מבינה הוראות פשוטות כמו לפתוח פה וכו מדוע קיימת התופעה של צפצופי נשימה רק בעת שתיית אינשור במים זה לא קיים? האם זו תופעה ידועה? שוב תודה

שלום חיה, התופעות שאת מתארת ידועות ומוכרות. המלצתי לפנות למרפאת בליעה, קיימת כזו בשיקום של שיבא. בברכה,דנה

29/12/2018 | 13:00 | מאת: שני

שלום רב, אבקש להמליץ לי על מולטיויטטמין הטוב ביותר בתודה מראש שני

שלום שני, אין אינדקציה לקחת מולטיוימין באופן גורף ללא סיבה קלינית ברורה, וגם אז יש מעט מאוד הצדקות לכך. אין "הכי טוב" לכל מולטיויטמין יתרונות וחסרונות, אבל בעיקר אין לזה יתרון על תזונה מאוזנת. בברכה,דנה

27/12/2018 | 14:38 | מאת: סימה

שלום, בת 70 ומבקשת לדעת כמה אבץ ומגנזיום אני צריכה לצרוך במשך היום,ואם אפשר לומר לי מאיזה מזון ובאיזה כמות ליצרוך ממנו? בתודה סימה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סימה, מימון האבץ המומלץ היומי נע בין 10-15 מ"ג ליממה. בגילך ההמלצה עומדת על 8 מ"ג ליממה. מקורות טובים לאבץ- קטניות, ביצים, אגוזים, שמרים, פטריות, נבטי חיטה, כבד, בשר בקר, בשר עוף, דגים ומוצרי חלב. כך שבקלות מגיעים להמלצה. מגזיום - המינון המומלץ הוא 320 מ"ג ליממה בגילך. מקורות מומלצים : ירקות ירוקים, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים ושוקולד מריר. בברכה,דנה

שלום, אני מרבה לשמוע על המלצות לא להפריז עם סוכר כי זה גורם למחלות שונות. מצד שני רוב הדיאטות המקובלות מורכבות בעיקר מפחמימות, משמע סוכרים. בתור אדם גבוה ובתת משקל שמעוניין לעלות במשקל לפי מחשבונים באינטרנט אני צריך לאכול לכל הפחות 2,300 קלוריות ביום. כמות קלורית שבדיאטה שמבוססת על יחס פחמימות דומיננטי שדוחפת אותי לאכול המון סוכרים. אז אני כבר לא יודע איך ליישב את הסתירה בין הדברים. איך אני יכול לצרוך הרבה קלוריות מבלי להגיע לכמות לא בריאה של סוכרים? אשמח להסבר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמוליק, ניתן לעזור בעליה במשקל גם באכילת שומנים וחלבונים ולאו דווקא פחמימות. הכוונה לפחמיות פשוטות כגון סוכרים וכדומה, אבל פחימות מורכבות אינן מוגבלות באותה המידה. הכי נכון לפנות לדיאטנית שתלמד אותך כיצד לעשות זאת נכון בשילוב פעילות גופנית. בברכה,דנה

24/12/2018 | 22:17 | מאת: מיכל

ביתי בת שנה וחמישה חודשים ומקטנות היא באחוזון 98.היא פעוטה שמנמנה למרות שהיא אוכלת רק אוכל בריא וכלל ללא ממתקים , עוגות ומעדנים.אנחנו מקפידים על תזונתה המאוזנת ולמרות זאת היא גדולה.מלבד זאת התפתחותה תקינה .יש סיבה לדאגה? תגובה

שלום מיכל, ראיתי ששאלת בפורום של תזונה ילדים , שם סגניתי תענה לך. בברכה,דנה

שלום רב, אני אוכל הרבה דברים מתוקים (כולל פירות). האם התנהלות כזו יכולה לגרום למחלת שחמת הכבד ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, שחמת כבד היא תוצאה של מחלה כבדית מתמשכת. זה יכול להיות על רקע מחלה וירלית כמו צהבת b או c, יכול להיות על רקע אלכוהוליזם, מחלות אוטואימוניות וכמובן כבד שומני שלא טופל. כבד שומני מאפיין יורת אנשים הסובלים מעודף משקל, אורח חיים יושבני, תזונה לקויה ועוד. צריכת ממתקים לבדה אינה גורמת לכבד שומני אלא באה בקונסטלציה של גורמי סיכון נוספים כגון השמנה, חוסר פעילות גופנית וכמובן נטיה גנטית. בברכה,דנה

20/12/2018 | 15:50 | מאת: איילת

שלום לכם, האם תזונה ללא גלוטן (לאנשים ללא צליאק) יכולה לגרום לנשירת שיער? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איילת, תזונה ללא גלוטן שאינה מאוזנת יכולה לגרום לחסרים תזונתיים, בעיקר בויטמינים מסוג B. אך יש לשלול סיבות אחרות. בברכה,דנה

16/12/2018 | 18:50 | מאת: ניר

שלום, אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האמת שלא סביר. ייתכן ונשקלתם לא נכון. יכולים להיות הבדלים במנה גוף וכדומה, אבל הבדל של 17 ק"ג לאותו הגובה זה לפחות 2 -3 מידות הבדל מכנסיים וחולצות.ייתכן ועליך זה יותר צמוד מאשר עליו, אבל לדעתי השקילה לא סבירה. בברכה,דנה

שלום, האם צריך לעשות הערכת חסר לערכים התזונתיים שרשומים על המזון לאחר בישול? לפחות מבחינה קלורית. עבור אדם שרוצה לעלות במשקל יהיה קל יותר לעלות במשקל עם אוכל מבושל או נא? עבור אדם צמחוני בתת משקל מה מומלץ לאכול כדי לעלות במשקל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריק, הערך הקלורי של מזון לא משתנה לאחר בישול. על המזון כתוב עם הערך התזונתי הוא ל- 100 גר׳ מזון יבש או מוכן. אבל מה שקובע כמה חומר יבש לקחת. בברכה,דנה

04/12/2018 | 16:42 | מאת: שיר

שלום, אני בשבוע השני לדיאטת אתקינס שלב האצה.בימים אלה אוכלת רק חלבונים. מעבר לכך אולי 2/3 קישואים ביום או 2 מלפפונים.אני מעוניינת לקחת השלמת ויטמינים ומינרלים ונוגדי חמצון. מה עלי לקחת בשוטף? בשלב הבא יתווספו קצת יותר ירקות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, ההמלצה בד"כ בדיאטות מן הסוג הזה היא לקחת תוסף ויטמין C- וויטמיני B למיניהם. בכל מקרה כדור מולטיויטמין אחד ביום בממוצע אמור לכסות אותך. בברכה,דנה

03/12/2018 | 18:08 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 21 ובמשך זמן רב שיש לי כאבי פרקים (גב ברכיים ידיים) בעיקר במהלך פעילות גופנית. בנוסף יש לי תופעות נוספות כמו עייפות (לא משהו חריג יותר מידי אבל אני עייף מהממוצע אפשר להגיד) וציפורניים בגוון סגלגל. אני חושש שזה נובע עקב מחסור בסידן? הייתכן? איך ניתן לאבחן דבר כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, מה שאתה מתאר לא נשמע קשור לסידן, ומחסור בסידן בדם ניתן לזהות בקלות בבדיקות מעבדה. ממליצה לפנות לרופא המטפל, לערוך בדיקות והלמשיך משם. בברכה,דנה

הי דנה, מחסור בסידן אי אפשר לזהות בבדיקת הדם. יש לכך בדיקה מיוחדת (צפיפות עצם). בבדיקת דם רואים רק את כמות הסידן בדם, אבל אין זה אומר שהיא נספגת בעצמות. לי לדדוגמה יש אוסטיאופורוזיס כבר שנים אבל תמיד רמות סידן תקינות, ואפילו ברף הגבוה של הנורמה, בדם.

02/12/2018 | 03:53 | מאת: טליה

שבוע טוב, שוב תודה על תשובתך. כתבת לי שפחממות מחוממות מסרטנות אך כמעט כל הפחמימות עוברת חימום, החל מאפיית לחם וכלה באורז ותפוחי אדמה. לשאלה נוספת כתבת שעדיף שמן על חמאה אך שמחינה מדעית יש תימורין לכך רק כשמגובר בשמן זית. אם כן, למה בכל זאת כתבת שייך שמן (לא זית) על חמאה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה, ראשית תלוי לאיזו טמפ' זה מגיע, וכן כל פחמימה בטמפ' גבוהה מייצרת חומר שנקרא אקרילאמיד שעלות להיות מסרטן. זה לא אומר שלא נאכל לחם או מאפים, זה בעיקר מעודד להמנע ממוזנות כגון דגני בוקר, חטיפים ,ציפס ועוד. לא כל כך הבנתי את שאלתך לגבי השמן והשומן- אבל כל דבר- שמן זית או חמאה ניתן לצרוך במידה. בברכה,דנה

שוב תודה וחנוכה שמח. כתבת ששאלתי לא היתה ברורה לפיכך אנסח אותה אחרת. כשבירצוני להכין מאפה ולפי המתכון אפשר להשתמש בשמן (לא זית) קנולה או אחר או לחלופין בחמאה , מה עדיף מטעמי בריאות (לא השמנה). תודה

שלום, אני בן 28, 1.91 מ' ו58 ק"ג. מדובר בתת משקל קיצוני שאני סובל ממנו עוד מימי היסודי ועד היום. הרופאים תמיד אמרו לי שעם הגיל אני אשמין, אבל אני לא רואה אפילו התחלה לכך. שמתי לב לאורך השנים שהרגלי התזונה שלי על פי התאבון מגיעים בסביבות 1700-2000 קלוריות ביום, אך נדמה שאני לא שותה מספיק. זה ככה לאורך שנים. יש ימים אני רק שותה 1 ליטר מים. השאלה שלי היא האם התייבשות היא גורם שיכול לפגוע בעלייה במשקל? האם יש לזה השפעה שלילית או שמא במצב שלי עדיף לא להפריז עם מים כי זה יכול לגרום לי לרדת במשקל עוד יותר? יש לציין כשהייתי ילד ובגיל ההתבגרות עברתי אינסוף בדיקות ודיאטות ניסיוניות ע"י דיאטניות ולצערי כלום לא עזר. מבחינת כושר גופני אני נמנע מלהתאמן מתוך פחד שאני ארזה מזה עוד יותר. כמו כן, איני סובל מאנורקסיה ואני במודעות מלאה שמצב המשקל שלי קיצוני כלפי מטה ואני מייחל לעלות במשקל, משום שזה פוגע בדימוי גוף שלי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריק, אין קשר בין הרגלי השתיה שלך לנושא המשקל. נכון שאתה שותה מעט, אבל עדיין אין לכך קשר. אני מניהח שעברת בירורים רבים כולל מטבוליים אצל אנדוקרינולוג. אם כל שאר הפרמטרים תקינים, הייתי ממליצה בכל זאת ללכת דווקא לדיאטנית בתחום תזונת הספורט שתוכל ללמד אותך לבנות מסת שריר. בברכה,דנה

היי התחלתי לקחת ברזל פריפול בהמלצת הרופא שלי ורציתי לדעת איזה מאכלים כדאי לקחת על מנת לשמור על רמת ברזל גבוהה בגוף תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת, מקורות לברזל רובם הינם מבשר בקר, הודו, ועט מאוד מהצומח. הסיבות למחסור בברזל באנשים מבוגרים אינה לרוב תזונה אלא איבודים או בעית ספיגה שיש לברר. בברכה,דנה

28/11/2018 | 21:14 | מאת: עידן

שלום, אני מנסה להבין את חישוב הנתרן בתבשיל אם אני מוסיף כפית מלח למרק ירקות 4 ליטר מים + ירקות אז כדי להבין כמה נתרן יש במאה גרם אני צריך לחלק 2400 ב 4000 (יוצא 0.6 שזה בעצם 60) זאת אומרת שיש 60 גרם נתרן + ערך הנתרן של הירקות במאה גרם מרק ? אני מקווה שאפשר לחשב את.זה, עקב מחלת כליות אני חייב להגביל את צריכת הנתרן והייתי שמח לדעת שיש דרך לחשב ערך נתרן בבישול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן, החישוב שלך הוא קרוב דיו למציאות. נכון שבמים, ירקות יש נתרן, אבל זה בטל בשישים. בברכה,דנה

25/11/2018 | 13:22 | מאת: רפאל

שלום וברכה , יש לי שאלה בעניין גדילן מצוי. רשום שהוא לא טוב למי שרגיש לצמחים ממשפחת המורכבים .כמו למשל בבונג או מרווה . אני שותה חליטות מרוה ובבונג האם זה אומר שאני יכול להשתמש בצמחים מאותה משפחה כמו הגדילן מצוי ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפאל, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

25/11/2018 | 10:07 | מאת: רפי

שלום אני בן 61 וסובל במשך הרבה שנים מחוסר b12 אני מקבל זריקת בדודקה פעם בחודש. למרות הזריקה הערכים נשארים נמוכים בקצה התחתון של הסקאלה ואף מתחת למינימום. בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 189. אני לא טבעוני ואין לי שום בעייה תזונתית השאלה שלי מה ניתן עוד לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפי, אפשר להוסיף נטילת כדור מציצה תת לשוני של ויטמין b12 על בסיס יומי ולבדוק לאחר 3 חודשים. במקרים מסויימים נותנים 2 זריקות בחודש. האם יש חסרים נוספים כגון ברזל או חומצה פולית? האם אתה נוטל תרופות כרוניות? בברכה,דנה

25/11/2018 | 20:40 | מאת: רפי

ניסיתי גם כדורים זה לא עזר ניסיתי במשך חודש זריקה פעם בשבוע לזרוע ץבמקום בישבן שם אני מקבל זריקה פעם בחודש ודווקא אז הערכי b12 שלי ירדו ל 189 מ 220 שזה מה שיש לי בדרך כלל. הזריקת בדודקה בחודשים האחרונים הוחלפה עי מכבי מהזריקה שהייתי רגיל לקבל במשך כל השנים

שלום רפי, אין הבדל קליני בין 220 ל- 189. הזריקה מיועדת לשריר, ולכן עדיף בישבן ולא ביד. אם נטלת בנוסף לזריקות כדורים מתחת ללשון- ואני מדגישה מתחת ללשום ולא לבליעה או מציצה- אז בהחלט יש לבחון את הנושא לעומק. לא ענית לי לגבי תרופות כרוניות שאתה נוטל. בברכה,דנה

25/11/2018 | 20:48 | מאת: רפי

אני לוקח 10 מ''ג סטטין ליום.. האם יכול להיות שהבדודקה התחליפי שנותנים עכשיו במכבי יכול להשפיע? לפי מה שזכור לי לקחתי כדורים מתחת ללשון. השאלה האם יש עוד משהו לעשות. או שאני אמור להישאר ברמות האלה של סביב 200?

24/11/2018 | 23:52 | מאת: ליטל

שלום רב, עקב כאב בלסת צד שמאל נבדקתי ע"י רופא פה ולסת וההמלצה שלו היא כלכלה רכה לשבוע לבינתיים אני אוכלת מרקים ופיר"א,טחינה ,חומוס.אודה להמלצות נוספות לכלכלה רכה שמכיל תזונה בריאה תודה ליטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליטל, את יכולה לאכול הכל- פשוט רך או טחון. למעשה- כל מה שאת יכולה למעוך בקלות עם מזלג נחשב רךץ גבינות ומוצרי חלב, ממרח בוטנים, שקדים, מרקים טחונים עם או בלי בשר, דגים רכים, פירות רכים או רסק םרי, ירקות מבושלים רכים או טחונים, ממרחי קטניות, אורז מבושל היטב ורך, פסטות מבושלות היטב שלא מצריכות לעיסה קשה, דייסות למיניהן. בברכה,דנה

24/11/2018 | 14:12 | מאת: אלון מרמת גן

שלום אני בן 50. תמיד הייתי רזה עם BMI בערך 20 אבל לפני כ 3 שנים החלו בעיות בבטן ( אובחן כקרוהן ומעי רגיש ) וירדתי בכמה שנים חזק במשקל ה BMI כעת רק 15.5 בחודשים האחרונים רוב הזמן שיפור בבטן. מנסה לעלות במשקל. אוכל יותר טחינה ושמן אבל הרבה מזה גורם לי רפלוקס לכן לא יכול יותר מזה. אמרו לי שבמשקל שלי ארגיש חופשי לאכול גם יותר סוכר בתה ( שותה תה עם 3 כפיות סוכר 5 כוסות תה ביום.. ). לא אוכל כמעט ממתקים ועוגות. בבדיקת דם הסוכר שלי כ 80 ו HBA1C הוא 5.25 רציתי לשאול - 1.לאור המשקל הנמוך האם זה בסדר שבמשך כמה חודשים אשתה עם 3 כפיות סוכר ואוכל קצת יותר עוגות וכו' או שזה עלול לגרום לסוכרת או בעיות אחרות? 2. האם נכון שבמצב תת משקל אכילה של יותר סוכר מתורגמת לשומן כך שלא בעייתית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון, הכי נכון במצבך הוא להגיע לדיאטנית במכון גסטרו הקרוב למקום מגוריך. עליה במשקל הינה מורכבת לא פחות מירידה במשקל ויש לבצעה נכון מבלי לגרום לנזקים בהווה ובעתיד. בברכה,דנה

23/11/2018 | 11:24 | מאת: ANI

שלום רבהיו לי תוך שבועיים 2 ארועים של דלקת הלבלב ואושפזתי בבית חולים בצום מוחלט ועם אינפוזיה. ב-2 הארועים שוחררתי אחרי יומיים וחצי.קבלתי הנחיות לגבי התזונה המתימה למצבי ואני מקפידה מאד.אוכלת מעט הרבה פעמים ביום. מבקשת לדעת האם מותר לאכול ירקות ופירות במצבם הטבעי? אילו דגים מותר לי לאכול? ולגבי תרופות: מאחר וגם אנזימי הכבד( בנוסף לאלו של הלבלב) השתתפו ב"חגיגת" העליות , האם לפי נסיונך וידיעתך מותר לי כעת לאחר שירדו לצרוך אקמול או נורופן במקרה של צינון. תודה רבה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כדי להבין מה מותר ומה אסור עלי לדעת מהי הסיבה לדלקות הלבלב. האם חסימת אבני מרה, טריגלצרידים גבוהים או סיבות אחרות. בעיקרון אין מניעה מצריכת ירקות במצבים הנ״ל. פירות תלוי ברמות הטריגלצרידים. לגבי תרופות- יש להוועץ ברופא המטפל . בברכה,דנה

24/11/2018 | 15:46 | מאת: ANI

שלום רב טריגליצדים 208.ב- אמ אר אי ובאולטראסאונד לא מצאו אבנים . דרכי המרה לא מורחבות. בינתיים חושבים לעשות בדיקות נוספות.אני מבינה שהתזונה שלי צריכה להיות כך שלא תגרום ללבלב להתאמץ-האם זה נכון? מה זה אומר מבחינת האוכל? אם אכן זה נכון,אזי 1.מאיזה אוכל אני צריכה להמנע? 2.איזה סוג (שם) של דגים מותר לי לאכול? אודה על התיחסותך !

שלום, לצערי לא אוכל לתת ייעוץ במסגרת פורום זה. עליך לפנות לדיאטנית להמשך טיפול פרטני. בעיקרון אין המלצה ספציפית למצב זה כל עוד אין אבחנה מסויימת. נכון להמליץ על תזונה מזינה ובריאה, בהתאם להרגלי אכילה ופרמטרים נוספים. בברכה,דנה

24/11/2018 | 18:21 | מאת: ANI

שלום רב נראה לי שהשאלות ששאלתי הן מאד בסיסיות ובהחלט לא ספציפיות. אלו שאלות שמתאימות למצב של דלקת לבלב -פנקראטיטיס. אין לי ולא היתה לי כל כוונה לקבל כאן,בפורום הזה,יעוץ. שיהיה לך שבוע טוב

23/11/2018 | 04:14 | מאת: דבי

ראשית תודה על תשובתך. הבנתי מתשובתך כיבטמפ' החדר יש גם לחמאה וגם לשמן חסרונות ליתרונות. כתבת גם שהחימום הפחמימות משחררות חומרים מסרטנים. השאלה היא אם כל עוגה או עוגיה יכולים לסרטן. לא כן? השאלה נוספת. בדבריו לא הצלחתי להבין מה בכל זאת עדיף באפייה - שמן או חמאה. שוב תודה רבה.

שלום דבי, באופן עקרוני ההמלצות מדברות היום על העדפת שימוש בשמן על פני חמאה, למרות שאין לזה ביסוס מדעי של ממש. והשמן היחידי שטוב יותר מחמאה הוא שמן זית. כל תהליך חימום פחמימות יכול ליצור חומרים מסרטנים- השאלה כמה צורכים מהם. הכל עניין של מידה, גם שימוש בשמן, גם חמאה ובכלל אפיה. בברכה,דנה

14/11/2018 | 08:26 | מאת: תמי

האם יש יתרון בלשתות כל בוקר על קיבה מים חמים ולימון? האם זה מנקה את הכבד השומני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמי, הכבד אינו "מתנקה" משומן, ובוודאי לא ע"י מים חמים ולימון. טיפול בכבד שומני מצריך ירידה במשקל, תזונה מאוזנת, פעילות גופנית ובמקרים מסויימים אף טיפול תרופתי. פני לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

13/11/2018 | 17:19 | מאת: יואב

שלום, התחלתי לא מזמן דיאטה, ואני מודד את עצמי כל בוקר כך שהתנאים תמיד יהיו אותו דבר, התחלתי לפני שבועיים בערך, ובינתיים כל יום ירדתי קצת עד לפני יומיים, שפתאום התחלתי אפילו לעלות קצת. חיפשתי קצת וראיתי שלפעמים זה קורה בגלל שהגוף לא רגיל, או בגלל שעושים "הרעבת יתר". אני לא חושב שאני מרעיב את עצמי, ולדעתי אוכל כמות ואוכל בצורה מאוזנת, בבוקר בדרך כלל פרוסה(לחם קל) או 2 עם גבינה וביצה, בצהריים צלחת קטנה יחסית עם פחמימה(אורז בדרך כלל), חזה עוף, וירקות מבושלים. ובערב גם בדרך כלל פרוסה או 2 עם ביצה, לפעמים גם טונה וגבינה. אני כרגע שוקל 77, והגובה הוא 1.70, כך שלדעתי הכמות אמורה להיות די מאוזנת ונכונה, מקפיד מאוד לשתות לפני ארוחות ובנוסף אני גם עושה כושר(לא משהו מאוד אינטנסיבי אך ארוך) פעמיים בשבוע. אשמח לקבל חוות דעת לגבי העלייה, ממה היא נובעת, ומה כדאי לעשות להמשך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואב, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ועל כן לא אוכל להגיב באופן פרטני. כן אוכל לומר שהתפריט שבחרת מאוד דל למשקלך. אני ממליצה לעשות את השינוי בליווי דיאטנית מוסמכת, ולא על דעת עצמך. המטרה לרדת במשקל היא חשובה, אך יותר חשוב איך. בברכה,דנה

שלום רב, מאוד אוהבת מאפים. מה עדיף (לא מטעמי השמנה אלא מטעמי בריאות) אפייה עם שמן קנולה או עם חמאה. אני יודעת שבעבר היתה רתיעה משומן מן החי והיום המגמה השתנתה. מדגישה - לא מטעמי השמנה אלא מה עדיף לגוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דבי, הבעיה היא מה קורה לשומן בטמפ' חימום גבוהות. במצב של טמפ' החדר שני השומנים בעלי יתרונות וחסרונות, אבל חימום פחמימות בטמפ' גבוהות עלול ליצור חומרים מסרטנים, ולכן פחות מומלץ, ללא קשר לשומן או השמנה. בברכה,דנה

11/11/2018 | 09:09 | מאת: יוני

היי, אני חייל בן 20, סובל כבר 5 שנים מטעם מר בפה, ריח רע ויובש בפה שמלווה אותי 24/7. באזרחות ביקרתי אצל רופאים רבים ואף אחד לא מצא את המקור לבעיה. היום אני יודע ובטוח כמעט במאה אחוזים שהבעיה נובעת ממחלה או חוסר תקפוד או זיהום כלשהו שיש לי בגוף או באחת המערכות ואני יודע גם שאני נורא רגיש לאוכל ואחרי שאני אוכל סוכרים ופחמימות הטעם מוגבר. 5 שנים שאני חי בחוסר ביטחון בפני אנשים עקב הטעם והריח, המחלה הזו הורסת לי את החיים וגורמת לי לאבד שפיות. המערכת הצבאית עושה ממני צחוק ומסרבת לעזור. בבקשה אם באפשרותך לעזור לי ולייעץ לי אילו בדיקות לעשות ,לאילו רופאים לפנות או מה עליי לעשות אני יותר מאשמח. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני, התופעה שאתה מתאר הינה נפוצה מאוד, ואכן פוגעת לא מעט באיכות החיים. לרוב אין טיפול אחד כי אין אבחנה מסויימת, ואנחנו הרבה פעמים הולכים על דרך השלילה. בעיקרון יובש בפה שנובע ממחלה לרוב מלווה ביובש ברקמות לחות נוספות, כגון עיניים ומחסור בדמעות, יובש באזורים מזיעים אחרים וכדומה. יובש בהחלט יכול לגרום לטעם רע בפה. כמו כן מחלות חניכיים, תזונה לקויה, עישון, חוסר צחצוח ועוד. לפעמים שיוניםי תזונתיים עוזרים- כמו מעבר לתזונה מבוססת יותר על הצומח ופחות מקורות מן החי, שתית מים מספקת, הגיינת פה בריאה, ובמידת הצורך נטילת רוק מלאכותי. היגיינה של חלל הפה והשיניים מאוד חשובה ולכן מומלץ לצחצח שיניים לאחר כל ארוחה (מומלץ לקחת מברשת שיניים בתיק אם יוצאים מהבית), שימוש בחוט דנטלי ואביזרים נוספים המסייעים להגיינת הפה. שטיפות פה יכולות לסייע בהיגיינת הפה אולם יש להעדיף שטיפות פה ללא אלכוהול. מומלץ לשטוף את הפה במים בתדירות גבוהה. יש להמנע מצריכה של מזונות מגרים כגון אוכל יבש (שעלול להדבק ללשון) או אוכל מאוד מתובל או חריף. כמו כן יש להמנע ממשקאות שעלולים לגרות את חלל הפה כגון קפה, תה, אלכוהול ומשקאות חומציים או עתירי סוכר. כמו כן אפשר לתרגל נשימה דרך האף כאמצעי להתמודד עם יובש בפה במיוחד ממי שסובל מיובש בפה על רקע נשימה דרך הפה. אם אתה סובל מיובש מיובש קל, מסטיק ללא סוכר או סוכריות ללא סוכר יכולים לסייע בהפרשת רוק ע"י גירוי לבלוטות הרוק. כמו כן יש הממליצים על לעיסת פירות יבשים לגירוי הפרשת הרוק. קיימים תכשירים שונים לטיפול ביובש בפה ללא מרשם רופא. בעיקרון הרופאים המומחים לתחום הם רופאי פה ולסת ורופאי שיניים. בברכה,דנה

10/11/2018 | 14:04 | מאת: חני

האם אכילת שוקולד חלב לא סוכר כל יום 8 קוביות מעלה את הכולסטרול באופן משמעותי?

שלום חני, אין קשר ישיר בין אכילת שוקולד לרמות הכולסטרול שלך. הגורמים לרמות כולסטרול לא תקינות הם כל כך מורכבים, שאכילת שוקולד ככל הנראה אינה הסיבה. בברכה,דנה

בשביל לשים בלחם. באיזה גבינות יש הכי הרבה סידן ? איזה גבינות כדאי לבחור שיש בהם הרבה סידן? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אחת הגבינות המומלצות היא ריקוטה שגם אינה עתירת שומן, גם דלת נתרן וגם עשירה בסידן. בברכה,דנה

תודה!

25/10/2018 | 10:41 | מאת: חימי

שלום רב, אני מאוד אוהב פופקורן. יוצא לי לאכול כמעט כל יום פופקורן להכנה במיקרו (בתוספת מלח, לא זה שבטעם חמאה). ידוע לי שהשקיות מכילות גם שמן דקלים. האם צריכה כמעט יומיומית מזיקה? 2. האם העדפת אורז מלא על אורז מסוג אחר היא מזיקה לטווח הארוך? שמעתי שמועות על רעלן מזיק. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חימי, פופקורן מוכן למיקרו הינו מוצר לא מומלץ לצריכה על בסיס קבוע ויומי- מכיל לרוב כמות שומן גבוהה ולא איכותית ובוודאי כמות נתרן אדירה. עדיף להכין לבד בשליטה על כמות השן והמלח. לגבי אורז מלא לעומת אורז לבן- אפשר לגוון. כמות הרעלן זניחה אם מגוונים. בברכה,דנה

24/10/2018 | 22:32 | מאת: ck

שלום רב. אני תוהה מהו הפס הלבן/שקוף שמחבר בין החלמון לחלבון בביצה ? אני מדברת על פס דק אבל צמיגי יחסית שעובר בין שני חלקי הביצה במצבה הגולמי לפני בישול. בדרך כלל הוא ברובו מצוי על החלמון. האם זה שומן ? האם זה בריא לאכול אותו או שכדאי להוציא אותו לפני שטורפים את הבלילה ? תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין לי מידע לגבי הרכב של החלק הזה. הרכב השומן מפוזר בתוך החלמון בלבד. לא הייתי נמנעת מזה , זה הרכב טבעי של הביצה. בברכה,דנה

אני לא המומחית בפורום אבל במקרה אני יכולה לענות לך. לחומר הזה קוראים chalaza והוא מצוי בכל הביצים, של רוב העופות. הוא לא מסוכן ולא מעעיד על שום דבר, חוץ מזה שהתפקיד שלו הוא לשמור על מיקום החלמון (האפרוח לעתיד, במקרים של ביצה מופרית) במרכז הביצה. הנוכחית שלו בעצם הכרחית להגנה על האפרוח, כדי שיקבל את מרבית ההגנה וההזנה הנחוצה להתפתחות. בתאבון :)

24/10/2018 | 19:56 | מאת: סיון

שלום, האם אכילת כרוב כבוש נחשב למזון בריא?

שלום סיון, תלוי במה כבוש.אם מלח אז פחות מומלץ אבל אפשר לצרוך במינון סביר. בחומץ- פחות בעייתי. בכל מקרה ירק עדיף לצרוך בצורתו הטבעית או מאודה קלות. בברכה,דנה

22/10/2018 | 00:22 | מאת: דנה

האם לקטוז פוגע בספיגת הברזל? ( צריכה ליטול ברזל ורוצה לעשות זאת יחד עם כדור שמכיל לקטוז).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, מה שעלול להפריע לספיגת ברזל הוא סידן, ולכן ההפרדה ממוצרי חלב. לקטוז אינו ממש רלוונטי, כמו כן, כמות הלקטוז בכדור היא זניחה. בברכה,דנה

18/10/2018 | 07:49 | מאת: שרית

שלום, משבחים את הקפה שהוא בריא ויש לו יתרונות ,האם אפשר ליחס לאבקת קקאו אורגני טבעי גם את אותם סגולות? אשמח לקבל תשובה שרית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרית, ישנם מחקרים על שוקולד, קקאו ודומיו. למרות תכולת נוגדי חמצון רבים, התוצאות לא מרשימות. לכן לא ניתן להשוואה. בברכה,דנה