פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

פורום זה נועד לספק מידע מקצועי בנושאי תזונה מגוונים, הנוגעים למצבי מחלה שונים וכן בקידום בריאות באמצעות אורח חיים בריא. ניתן להפנות שאלות בנושאי תזונה שונים במעגלי החיים.

ההתייעצות בפורום הינה כללית ואינה באה להחליף ייעוץ אישי עם דיאטן מוסמך.

לשירותכם תמיד דנה ויינר והיחידה לתזונה ודיאטה בשיבא-תל השומר.

.
921 הודעות
896 תשובות מומחה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/06/2018 | 17:25 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 35, שוקל 70 ק"ג (שמנמן לגובה שלי). אני גם עושה פעילות גופנית (קרוספיט) פעמיים בשבוע, שעה כל פעם. גילו אצלי אבן בכניסה לדרכי השתן. רציתי לשאול מספר שאלות לגבי הרגלי התזונה שלי ותוספי המזון. 1. כמה מים מומלץ לי לשתות ביום? 2. קראתי שאגוזים עלולים לגרום לאבנים בכליות, האם עלי להמנע מאגוזים? (אני אוכל מדי פעם, בממוצע כ15-20 אגוזים בשבוע). 3. בשנה האחרונה צורך מגנזיום הידרוקסיד, בכל טבליה יש מגנזיום הידרו, ויטמין די (400 יחבל) ויטמין בי 6 וויטמין אי, האם כדאי לי להמשיך או להפסיק בהתייחס לאבים בכליות. אני צורך את המגנזיום בהמשך לפעילות גופנית שאני עושה וכאבים בברך שהיו לי. 4. אני צורך כרום פיקולינט כשנתיים, בעיקר מסיבות של משקל עודף וסוכר גבולי (הסוכר היה 110, וירד ל93). תודה רבה, שי

לקריאה נוספת והעמקה
03/06/2018 | 17:34 | מאת: שי

נתון נוסף - ביום שגילו לי את האבן רמת הקלציום בדם הייתה 10.4. בהשוואה לבדיקות שעשיתי בעבר (לפני חצי שנה ולפני שנה וחצי) רמת הקלציום בדם שלי עמדה על 9.2~ ופתאום עלתה ל10.4. האם זה מצביע על עודף ויטמין די או בעיה אחרת?

שלום שי, לפני שמטפלים בבעיה צריך להבין את מקורה, כלומר סוג האבן. לפי סוג האבן אנו מטפלים תזונתית- שכן לכל סוג אבן המלצות שונות. לגבי שתיה לרוב 2 ליטר ביממה של נוזלים אמורים לספק. נטיה לדיאטה יותר צמחונית/טבעונית/ים תיכונית נותנת מענה למרבית האבנים. יש לפנות לדיאטנית בקופה להמשך ייעוץ וטיפול פרטני. בברכה,דנה

27/05/2018 | 17:46 | מאת: מיכל

שלום אני אוכלת כל יום אחר הצהרים תפוח ירוק עם חופן אגוזים. התפוחים שישנם בשוק הם גדולים. אין תפוחים קטנים. 1. האם תפוח גדול נחשב למנת פרי או יותר? 2. אם הוא נחשב ליותר ממנת פרי האם אפשר לאכול בארוחה עם חופן אגוזים ועדיין עליית הסוכר תהיה מתונה?

שלום מיכל, אכן תפוח גדול עלול להיות יותר ממנת פרי. מציעה במקרים כאלו לאכול 1/2 מנה. הסוכר עם האגוזים אולי יעלה יותר לאט אבל כמותית תקבלי אותה כמות פחמימות. בברכה,דנה

27/05/2018 | 11:33 | מאת: מיכל

שלום כמה כפות שיבולת שועל נחשבת למנת פחממה? תודה

שלום מיכל, בין 2-3 כפות שטוחות. בברכה,דנה

27/05/2018 | 08:22 | מאת: ענת

שלום, הומלץ לי לקחת תוסף תזונה בשם Magnical-D על פניו נראה שניתן להשיג אותו בארץ רק אצל אשת קשר אחת והעלות היא 280 ש"ח לחבילה של 112 קפסולות, לפני עלות משלוח. האם לדעתכם המלומדת יש בארץ מוצר זהה שאפשר לרכוש יותר בזול? או מס' כדורים שיענו על אותו ההרכב של המוצר? זה הלינק למוצר שהומלץ לי עליו: https://ariixproducts.com/nutrifii-nutritional-supplements/magnical-d/ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת, איני מכירה את המוצר ואין לנו ניסיון בשימוש בו. מומלץ להווועץ עם אנדוקרינולוג לגבי שימוש והאם יש צורך. בברכה,דנה

30/06/2018 | 12:06 | מאת: מה הוא עושה?

מה הוא עושה?

29/08/2019 | 16:59 | מאת: לימור

לענת,המוצר נמכר בשיטת השיווק הרישתי, אכן מוצר מעולה לצפיפות העצם ויש מלא ספקים בארץ. אפשר לחסוך את המשלוח אם תקושרי לזכיין קרוב או להוזיל בהזמנה של יותר ממוצר אחד. בהצלחה ולבריאות, אשמח לקשר אותך קרוב לאזור מגורייך

25/05/2018 | 08:39 | מאת: סופי

שלום אבקש את המלצתך לתוסף של ברזל שהספיגה שלו טובה וידוע כמשפר של הברזל בדם, ניסיתי בעזרת מזון אבל לא הצלחתי בתודה סופי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סופי, אין לי המלצה מיוחדת. כל מה שרופא משפחה יכול להמליץ אפשר לנסות ולראות כיצד את מגיבה. בברכה,דנה

23/05/2018 | 17:42 | מאת: גלית

שלום רב, אני נוטלת כל בוקר אלטרוקסין. חוץ מזה לוקחת תוספים-כורכום,אומגה 3, סידן,ויטמין d, מגנזיום ומולטי ויטמין .. אני לא מצליחה לקחת את כולם כל יום, כי אני מפרידה אותם אחד מהשני, וכי את כולם צריך ליטול עם הארוחה.. רציתי לדעת האם יש ביניהם כאלה שאפשר לקחת יחד, והאם יש בעיה לקחת גם כורכום וגם אומגה שלוש,כיוון ששניהם מדללי דם?? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, כעיקרון היחידים שדורשים הפרדה פוטנציאלית זה הדיסן והמגנזיום. כל האשר אינם נוגדים אחד את השני. לא ברור לי מדוע את נוטלת כל כך הרבה תוספים- ואולי יש מקום לשקול את הצורך בכולם- ביחוד במולטיויטמין ובכורכום. בכל מקרה חשוב שיהיו מופרדים מהאלטרוקסין. אומגה 3 וכורכום אינם מדללי דם, בוודאי לא במינוים שאני מניחה שאת נוטלת- אז אין בעיה. מציעה שתפני לדיאטנית ליעוץ אישי לראות האם את באמת זקוקה לכל התוספים הנ"ל. בברכה,דנה

23/05/2018 | 17:54 | מאת: גלית

תודה רבה על המענה המהיר

18/05/2018 | 06:05 | מאת: מיכל

שלום עד כה נאמר לי ע"י כל הדיאטניות במכבי במכון סוכרת שעלי להוסיף שומנים בריאים לכל ארוחה ואפילו לטגן המון בשמן קנולה. ואכן כך עשיתי אכלתי הרבה שומנים בריאים כגון: אבוקדו אגוזים שקדים שמן זית ועוד .לאחרונה ניתקלתי בדיעות של אנשים בתחום התזונה שאומרים להפחית עד למינימום צריכת שומן ואכן עשיתי כך וצרכתי יותר דגנים מלאים + קטניות בארוחת צהרים והמדדים לאחר שעתיים היו 144,142 כאשר לפני כן היו 103,113 מה הדרך הנכונה ? מי צודק? כמו כן אם אני אוכלת במהלך היום לחם כוסמין ולא באותה ארוחה קטניות האם זה גם יוצר חלבון מלא? אני צריכה לותר לחלוטין על האורז אז מה אני משלבת עם הקטניה לקבלת חלבון מלא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אין דרך אחת לאזן סוכרים ויש שונות בין מטופלים. לראיה במקרה שלך הבחירה הראשונה היתה נכונה, וכבר שנים אנו יודעם שהעלאה יחסית של שומן וחלבון בתפריט עדיפה על תוספת פחמימות. אין צורך לשלב דגן וקטניה אם את אוכלת חלבונים ממקור חי. בברכה,דנה

16/05/2018 | 19:19 | מאת: גלית

שלום.... בשל נשירת שיער שהתגברה בחודש האחרון המליצו לי לצרוך פריפול (ברזל) ולאכול תזונה "מותאמת" מהי תזונה מותאמת במקרה כזה?? תודה רבה על תשובתכן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, נשירת שיער יכולה להיות בין היתר בגלל רמות ברזל ופריטין נמוכות, ואולי משם מליצו לך על פריפול. לפני נטילת תוסף יש לוודא שאכן יש חסרים תזונתים ובהתאם להמליץ. לגבי תזונה- תלוי מה סיבת הנשירה.אם חסר לך ברזל זה יכול לשפר את נושא הנשירה אבל יש לודא שאין חסרים אחרים. בברכה,דנה

16/05/2018 | 09:35 | מאת: מאור

הי תוצאות בדיקת הדם האחרונה שעשייתי הגיעו והם מלמדים על ערכים נמוכים מאוד של מגנזיום 1.6 אני עוסק בפעילות גופנית ובן 43 ירדתי לאחרונה כ 34 קילו בשבעה חודשים ולפי ה bmi צריך לרדת עוד 8 קילו :) .... בעיקרון אני סובל ממגרנות ועייפות רבה במהלך היום והתקבצויות ברגלים ... ממה שהבנתי מקריאה באינטרנט מומלץ לצורך תוסף למגנזיום . בחיפושים שונים נחשפתי להרבה סוגים השאלה היא איזה תוסף המומלץ ביותר עבורי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאור, חסר במגנזיום בבדיקות דם רק בגלל תזונה הוא יותר נדיר ואנחנו פחות רואים זאת. ראשית יש לברר סיבת החסר- שכן בתזונה קל לצרוך מספיק מגנזיום מירקות, פירות דגנים מלאים, אגוזים קטניות ומים. אין המלצה לתוסף מסויים אבל יש לקחת בחשבון שחלק מהתוספים גורמים לשלשול. ניתן לשפר ע"י אכילת בננות,שקדים ואגוזים. בברכה,דנה

15/05/2018 | 08:13 | מאת: שרי

שלום , האם יש יתרונות בשתיית תה מליסה? אשמח לקבל את תשובתך שרי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי, אין יתרונות מיוחדים ידועים.כמו מרבית הצמחי בוודאי מכיל נוגדי חמצון ומריכיבים מועילים נוספים, אך אלו לא ממש נחקרו. בברכה,דנה

14/05/2018 | 19:16 | מאת: גידי

האם כמות הלקטוז במוצרים מחלב עזים שונה ממוצרים מחלב פרה, או שהלקטוז בשניהם דומה? שמעתי שחלב עזים הוד נטול לקטוז, האם זה נכון? תודה

שלום גידי, הטענה העיקרית להבדל בין חלב עיזים לחלב פרה מבחינת ההרכב הוא הדמיון לחלבוני הגוף שלנו וסבילות יותר טובה. קרוב לוודאי שמי שמאוד רגיש ללקטוז או אלרגי לחלבון חלב פרה יבול מתופעות דומות. בברכה,דנה

14/05/2018 | 15:38 | מאת: מיכל

בכל המאמרים אומרים שכוסמת מאזנת את הסוכר ואף מורידה אותו בארוחת צהריים אכלתי 4כפות כוסמת מבושלת עם 3 כפות אפונה ירוקה. בבדיקה סוכר בבית היה 142שזה גבוה עבורי. מדוע לדעתך. ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, ראשית, גם באפונה יש פחמימות , אז הכמות הכוללת קרוב לוודאי היתה גבוהה עבורך. זה נכון שכוסמת עדיפה על פחמימות רבות אחרות, אך עדיין בסוף זה עניין של רגישות וכמות. בברכה,דנה

11/05/2018 | 15:46 | מאת: שיר

מאחר שכתבתם ששקדים קלויים זה לא דבר בריא האם משתמע מכך שלא כדאי לאפות עם קמח שקדים?

שלום שיר, קמח שקדים ועד בעיקר בשביל להוריד קמחים אחרים. אין להסיק מכך שלא ניתן להתשמש בו, אבל קחי בחשבון שמדובר בקמח בעל ערך תזונתי שומן והרכב שומן שונה משמעותית לעומת קמחים מדגנים. בברכה,דנה

11/05/2018 | 07:10 | מאת: מיכל לן

האם צבע המאכל הטבעי הגבינה צהובה נעם בטאקורטן הוא ניספג בגוף באותה צורה כאילו אכלנו בטטה גזר? ואיך אפשר לדעת מה הכמות שלו הפרוסה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, איני רואה סיבה לחשוב אחרת, למרות שאין לי מידע מדעי בנושא. אני מניחה שהכמות שלו כה מזערית, כי המטרה היא צביעה ולא תוסף מזון. רק ע"י פנייה לחברה. בברכה,דנה

מה צריכים להיות הערכים של ברזל ופריטין בדם כדי למנוע נשירה. כרגע זה ברזל 80 ופריטין 45 האם להמשיך לקחת תוסף וכמה פעמים בשבוע לקחתי פולקס 100 פעמיים ביום במשך חודשיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אמנם חסר בברזל יכול לגרום לנשירת שיער אך זוהי אינה הסיבה היחידה. בעיקרון מומלץ לקחת את התוסף עד שיפור ברמות הפריטין- ויש להתיעץ עם רופא המשפחה. בבברכה,דנה

08/05/2018 | 16:06 | מאת: מיכל

שלום. אני נוהגת יום יום להשרות שקדים טבעיים במים ולםני אכילתם לקלף את הקליפה. האם זה מוריד מהערך שלהם? כמו כן אני גם אוכלת כל יום חופן אגוזי מלך. הבנתי שיש בהם חומצה פולית. האם זה מפריע לספיגת שאר הויטמינים כגון ברזל סידן אבץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אין בעיה בהשריה- לא משנה ערך תזונתי משמעותית. חומצ הפולית לא מפריעה לספיגה . בברכה,דנה

07/05/2018 | 11:21 | מאת: מיכל

החלטתי להוציא מהתפריט שלי מזונות שקראתי שמייצרים דלקת בגוף כגון: חצילים ,עגבניות ופלפלץ עד כה אכלתי כל יום עגבניה בבוקר וגמבה בערב. מה אני יכולה לאכול במקום כדי לקבל את מנת הויטמין ביום. לציין שפירות הדר אני לא אוכלת כי הם מעלים לי סוכר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אין שום הכוחה שמזונות אלו מייצרים דלקת- חשוב לי לציןי זאת בשלב ראשון. מאוד בעייתי להוריד מגוון כה הרחב של מזונות ולא לאכול פירות הדר כמקור לויטמין C. אפשר לשלב ברוקולי, תות שדה, וקיווי. בברכה,דנה

שלום, לאחרונה התחלתי לצרוך את ברזל הפריפול בשל תוצאות בדיקות הדם שהעידו על מחסור בברזל רציתי לדעת איזה מזונות מומלצים לצריכה בסמוך לצריכת הברזל על-מנת שייספג טוב יותר בגוף תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגל, הרעיון הוא לא לצרוך בסמיכות למוצרי חלב. תמיד אפשר לשלב עם מיץ לימון, אבל בעיקרון הרבה דברים משפיעים על ספיגה של ברזל, לכן מומלץ להרחיקו מכל ארוחה או תוסף. אפשר לקחת חצי שעה אחרי ארוחה. בברכה,דנה

ושאלתי את הרוקחת והיא אמרה שזה נכון, שזה סוג של ברזל שאין צורך להמתין בין צריכתו לצריכת מוצרי חלב האם לשתות את הפריפול עם המיץ לימון?? והאם למהול את הלימון במים? תודה

איך מסתדר סמל האגודה למלחמה בסוכרת א.י.ל עם כך שהלחמים מכילים סוכר כגון: מולסה. לתת שעורה. איך אפשר לבחור את הלחם המתאים לחולי סוכרת ,,?למשל לחם עינן של מאפיית אנג'ל מכיל מולסה והסיבים בו פחות מ8 ו40פחממות. איך בדיוק הוא מתאים לחולי סוכרת יש עליו סמל א.י.ל. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, אגודת איל הינה אגודה פרטית ואינה בהכרח מציינת כל מוצר מזון מתאים או לא. ההנחיה אינה של אגודת איל אלא של גופים ואנשי מקצוע, כגון דיאטניות. העובדה שלחם מכיל גם סוכרים אינה אומרת שהלחם לא מתאים, הכל תלוי הכמות בפנים. לרשימת הרכיבים יש משמעות, ראשון ברשימה יש הכי הרבה באחוזים ואחרון הכי מעט. אני מניחה שהמולסה לא נמצאת במקום הראשון או השני. אחד המדדים ללחם מדגן מלא שהוא מכיל לפחות 70% קמח מדגן מלא (חיטה,שעורה,כוסמין וכו). שאר המרכיבים יהיו בטלים בשישים. כמו הפחמימות והסיבים שאת קוראת קרוב לוודאי מדובר ב- 100 גר' מוצר. 100 גר' מוצר יכול להיות 4-5 פרוסות לחם- אז תחלקי בהתאם. בברכה, דנה

06/05/2018 | 15:52 | מאת: מיכל

אני אוהבת לאכול בארוחת ארבע תפוח + חופן אגוזי מלך לפעמים קצת יותר כמו כן לפעמים מוסיפה גם כ12 שקדים . כמובן הכל טבעי. האם זה בסדר או יותר מידי מבחינה תזונתית? מבחינת משקל אני רזה ואני נוהגת כך כבר הרבה זמן ולא נראה שזה מפריע.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, איני רואה בכך בעיה. בברכה,דנה

06/05/2018 | 15:42 | מאת: דפנה

אני אוכלת מאכלים עם חומצה פולית כגון אבוקדו קטניות ועוד... כשנה לקחתי ויטמין B12 משולב עם חומצה פולית 400 מק"ג והפסקתי כמו כן כשלושה חודשים לקחתי תוסף ברזל פולקס המשולב עם חומצה פולית 400 מקג עקב מחסור בברזל. בבדיקות דם לפני מספר חודשים הערך של חומצה פולית היה גבוה מ10 כמה אני לא יודעת בדיוק כך מציגים את זה במכבי. האם עודף כזה של חומצה פולית יכול להזיק ? כמו כן גם ויטמין B12 היה גבוה יותר מ1000 כרגע כבר מספר חודשים לא לוקחת .אך לוקחת גלוקומין כל יום. דבר שהבנתי שמוריד את הויטמין בגוף. האם ניגרם לי נזק עקב צריכה עודפת של ויטמין B12 וחומצה פולית לאורך זמן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפנה, אין הוכחות או מחקרים המראים נזק מנטילה עודפת ברמה שציינת של שני הויטמינים. את פשוט צריכה להפסיק לקחת חומצה פולית ללא סיבה. את כל התוספים שציינת יש גם ללא חומצה פולית. חסר חומצה פולית הוא נדיר, והרעלה של שניהם נדירה גם כן. בברכה,דנה

האם אכילת ארוחת צהריים המכילה תבשיל דגן מלא + קטניה המבושלים עם כף שמן יכול לשמש ארוחה לאנשים ששומרים על איזון סוכר ללא צירוף של עוף או דגים? כמו כן כמה כפות מתבשיל זה יש לאכול כדי לא לעלות סוכר?

שלום מיכל, בהחלט אפשרי. זה תלוי בהרבה גורמים ואיני יכולה לומר כמה כפות. יש אנשים שיעלו ממנה אחת ויש כאלו שיוכלו לאכול יותר. בכל מקרה לא הייתי אוכלת יותר מ- 6-8 כפות בממוצע. בברכה,דנה

01/05/2018 | 12:36 | מאת: ליאונורה

שלום,אני חולת סוכרת מאז 1995,רופא המשפחה הפסיק לי ויקטוזה לפני חודשיים,הערכים היו בסדר בהתחלה,מאחר והתחלתי לאכול כ-50 גרם שקדים טבעיים ביום (שהפסיקו לי מהר צאוד את התכווצויות השרירים) רציתי לשאול האם יתכן שהכמות שאני אוכלת ביום יעלה לי את ערכי הסוכר ל-250-290? האם באמת יש בהם כמות סוכר שיכולה לגרום לכזה מצב? דבר נוסף האם קמח כוסמין הוא באמת טוב לחולי סוכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאונורה, בכמות השקדים שאת צורכת יש מעט מאוד פחמימות כ- 4 גר', כך שסביר להניח שלא זו הסיבה, אלא הפסקת הטיפול התרופתי ושאר המזון שאת צורכת. קמח כוסמין עדיף על קמח לבן בשל תכולת הסיבים, אך גם ממנו יש לצרוך במגבלה של פחמימות בהתאם לאיזון הסוכרת. בברכה,דנה

29/04/2018 | 19:15 | מאת: daniel

דנה שלום כמה שאלות בקשר לדגנים: 1. אומרים שהקוואקר העבה עדיף על הדק כי הדק מעובד יותר ונספג מהר יותר ובגלל זה גורם לעליה חדה יותר בסוכר האם זה נכון? אם כן האם ההבדל משמעותי או זניח? 2. כוסמת- אם משרים לכמה שעות ומעבדים בבלנדר עם מים/חלב וקצת פרי קפוא זה יגרום לעליה חדה בסוכר לעומת הגרסה הלא מעובדת? או שאין הבדל משמעותי?

שלום דניאל, אין ממש השוואה חד משמעית בין סוגי הקוואקר והשפעת רמתם על עלית הסוכר. השפעה זו אפשר לבדוק בקלות בעזרת מדידת סוכר. ברור שככל שהמזון מרוסק וככל שנעשה יותר פירוק לגרעין ולסיבים-פוטנציאל האינדקס הגליקמי עולה. לגבי הכוסמת- איך תדעי ממה ההשפעה? הכנסת פרי וחלב- גם להם אינדקס גליקמי. כל טחינת דגן מלא יכולה להשפיע על רמת הסוכר בפוטנציאל. בברכה,דנה

27/04/2018 | 15:15 | מאת: רינה

שלום רב, אם הקליפה של הביצה לא נפרדת בקלות מה אני צריכה להסיק מזה? תודה לתשובה רינה

שלום רינה, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

זה פשוט סימן שלא שטפת אותה מספיק\בכלל במים קרים לאחר הבישול

26/04/2018 | 22:57 | מאת: אתי

בת 60 ובריאה בדרך כלל. בבדיקת דם ערכי ויטמין b12 יצאו 250 - בטווח התקין של קופת חולים כללית. האם רצוי להגיע לערכים גבוהים יותר בעזרת תוסף? איני צמחונית/ טבעונית, ותזונתי מאוזנת בדרך כלל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אתי, אין משמעות לרמות גבוהות יותר. אין צורך לקחת תוסף בשלב זה. בברכה,דנה

23/04/2018 | 12:57 | מאת: י

שלום רב. בן 37. התחלתי לקחת כתוסף תזונה ויטמין סי ליפוזומלי של אקוסאפ. אין הרבה מידע על זה, אם זה טוב, או אם יש תופעות לוואי כשזה בשיטה הליפוזומלית. ידוע על כך משהו? דבר שני, האם כדרך המזון, אני יכול להשיג כמות יומית גבוהה של ויטמין סי? אני מדבר על מאות מיליגרם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין לי מידע בנושא, וגם איני רואה סיבה ליטול ויטמין C באופן הזה. ויטמין C הוא ויטמין מסיס מים, נספג בקלות, ללא צורך במינוני עודף שאינם תורמים לבריאות ואינם מוכחים. הצורה שבה הוא מופיע לכאורה אמורה לתרום לספיגה, אבל בצורה הזו הוא צריך להקלח בסביבה שומנית, לועמת ויטמין C רגיל שנספג ללא מזון. מספיק פלפל אחד ביום כדי להגיע למכסת ויטמין C יומית. בברכה,דנה

30/06/2018 | 12:10 | מאת: משתמש בתוסף כרגע?

היי, האם את/ה משתמש בתוסף כרגע? מרגיש תוצאות?

20/04/2018 | 00:23 | מאת: שקד

שלום רב, בני סובל מזה מספר שנים מטיקים. קראתי כי תוספת אומגה 3 יכולה להועיל ולהפחית את מספר הטיקים ועוצמתם. להבנתי, אם אינני טועה, המינון המומלץ של אומגה 3 לילדים הוא כ - 1 גרם ליום אך כדי לטפל בטיקים יש צורך במינון גבוה יותר. שאלתי היא מהו מינון האומגה 3 שאני יכולה לתת לו ביום (הוא בן 12 ושוקל 45 ק"ג)? תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שקד, אין מינון מומלץ של אומגה 3 , בוודאי לא לטיפול בטיקים או הפרעות אחרות. מינונים גבוהים עלולים לגרום לדימום כתופעת לוואי נדירה. בברכה, דנה

19/04/2018 | 21:47 | מאת: דבורה

אני נוטלת קלמדין בנוזל מזה זמן רב והחמר בבקבוק האחרון הסמיך מאוד האם אפשר להמשיך לקחת אותו. החמר כבר לא נוזלי

20/04/2018 | 09:29 | מאת: דבורה

האם אפשר להמיס במים ולהמשיך לקחת אותו

שלום דבורה עליך להוועץ עם רוקח. בברכה,דנה

04/04/2018 | 09:44 | מאת: איש אחד

שלום, אני בן 49 , לא שותה, לא מעשן ועושה פעילות גופנית סדירה ואוכל בסך הכול בריא. אובחנתי כסובל מלחץ דם גבוה. כמו כן בבדיקות שנערכו מסתבר שיש לי כולסטרול (146.9) , גלוקוז 115H והמוגלובין 6.1H. ייתכן שהסיבה גנטית ו/או עקב סטרס גבוה ומתמשך מאוד עקב מקרים קשים שעברתי. הומלץ לי לקחת כדורים נגד לחץ דם ונגד כולסטרול. את הכדורים נגד כולסטרול טרם צרכתי. בכל מקרה אני מעוניו להימנע מכדורים ולהשתמש בתוספים / תרופות סבתא / מאכלים וכו'. התחלתי לשתות מיץ לימון עם שום מרוסק פעמיים ביום בנוסף לכדור אחד נגד לחץ דם. שאלותיי הן: 1. אני לפני נסיעה. האם אפשר להחליף השום בתוסף מזון כלשהו. אם כן איך לצרוך אותו עם מיץ הלימון? 2. האם יש עצות נוספות לאנשים מסוגי? 3. האם כמו שקראתי מאכלים יכולים להוריד מעט כולסטרול אך הגוף מייצר מה מגורם לכך באופן סדיר ולכן אין ברירה אלא לצרוך כדורים כימיים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ציינת את משקלך כמובן והרכב גוף. יש עוד גורמים רבים לנושא, וכן אפשר לעזור בעזרת תזונה נכונה- שום ומיץ לימון אינם אחד מהם. פנה לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

03/04/2018 | 15:14 | מאת: קאבי

שלום, אני מאוד אוהבת כרוב. שמתי לב שכאשר אני אוכלת את גזע הכרוב (stem) בצורה הטריה שלו אני מקבלת בחילה. כאשר אני מחממת את הגזע הכל בסדר. ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה רבה ומועדים לשמחה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קאבי, אין לי מידע בנושא. מציעה פשוט להמנע. מנחשת שקשור להרכב הסיבים הקשה לעיכול לפני הבישול. בברכה,דנה

02/04/2018 | 23:22 | מאת: daniel

דנה שלום כתוב בכל מיני מקומות ששמן זית לא בהכרח בריא (שיש לו עדיפות על שומן רווי אבל הוא עדיין מזיק) האם זה נכון? בדף הזה https://www.pritikin.com/your-health/healthy-living/eating-right/1103-whats-wrong-with-olive-oil.html יש לינקים לכל מיני מחקרים שלא ככ הבנתי מה המסקנה מהם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל מחקרים בתזונה מאוד בעייתים בהסקת מסקנות. כאשר בוחנים בני אדם שצורכים יותר שמן זית לעומת שמנים אחרים- תוחלת החיים שלהם גבוהה יותר ופחות מחלות לב. השאלה למה משווים- וכמעט תמיד השוו לשומן רווי ורב בלתי רווי מסוג אומגה 6. בגלל שהסקת מסקנות בתזונה במובן הזה מאוד בעייתית אז קל לנו לדעת מה הלעדיף- אבל כל פעם מעגל הידע הולך ועולה וכך מסקנות משתנות חדשות לבקרים. ראה שבשלב זה בטוח לומא ששמן זית בטוח לשימוש ואוליי בעל יתרון על שמנים אחרים. בברכה,דנה

26/03/2018 | 10:56 | מאת: מירב

שלום רב, בבירור אנדוקרינולוגי אובחנתי בתת פעילות של בלוטת התריס . אני מאד אוהבת כוסמת (מבושלת) וגם מכינה לעצמי לחם כוסמת כלחם מטעמי בריאות אני מבינה כי כוסמת מכילה חומרים גויטרגנים רגישים לחום ולכן בישול/אידוי מוריד את רמתם במזון. האם הדבר נכון גם לגבי אפייה של כוסמת ? (אני משתמשת בכוסמת ירוקה המושרת במים, נטחנת לתערובת ואז נאפית כלחם) ; אפשר איפוא להמשיך לאכול מדי פעם לחם זה? תודה מירב

שלום מירב, ראשית אני מעבירה אותך לקישור מצויין שנכתב בנושא. https://www.maccabi4u.co.il/7950-he/Maccabi.aspx רוב ההתייחסות היא למוצרי סויה ומשפחת המצליבים. המידע לגבי כוסמת מאוד מוגבל. בכל אחד יכולים להיות חומרים גויטרוגנים שונים ולכן לא ברור האם חום או בישול משנה. יתרה על כך, אכילה במינון קבוע בשילוב טיפול תרופתי לא אמור לשנות, והדעות בנושא מאוד שונויות במחלוקת. כל עוד את צורכת מינון קבוע ומאוזנת תרופתית, איני רואה מניעה להמשיך ולאכול כוסמת, בייחוד שהמידע לגביה לוקה מאוד בחסר. בברכה,דנה

שלום , אני בת 43, בריאה בד"כ אנמית לסירוגין מגיל 27 לערך.(מעולם לא נבדקה הסיבה ע"י הרופאים המטפלים - הטיפול תמיד תוספי ברזל). שוקלת 52 { לא מצליחה להוריד 2-3 קג עודפים } בבדיקת דם שגרתית לאנמיה שבוצעה לפני כחודש עלה חשש לתת פעילות בלוטת התריס. חזרתי על הבדיקות פעמיים וכרגע האנדוקרינולוג מבקש לחזור על הבדיקות בסוף החודש לטובת החלטה סופית באם להתחיל בטיפול תרופתי. כמו כן ביקש לבדוק האם יש חדש לצליאק. כל הבדיקות היו חיוביות וזאת אכן האבחנה שניתנה ע"י הגסטרולוג. התחלתי להימנע כליל מגלוטן אך התור שנקבע לי לדיאטנית הוא רק בעוד חודש . מאד חשוב לי להבין כרגע ממה אסור לי חד משמעית להימנע בסוגיית הקמחים באופן ההולם את שתי הבעיות או לדעת מה כדאי לאכול יותר ומה פחות עד שאקבל ייעוץ מותאם אישית אני מבינה היטב מה מכיל גלוטן וממה להימנע בתחום זה. יחד עם זאת מקריאה ברשת אני מבינה כי חלק מהקמחים התחליפיים עלולים להפריע לתפקוד הבלוטה (קמח דוחן, שקדים, כוסמת וכו - האמנם ?? ) {קמח סויה ברור לי שאסור} אודה לקבל את רשימת האסור והמותר לי מבחינת קמחים כדי שאכין לעצמי דברי תחליפי לחם או מאפים פשוטים. חשוב לי לציין כי אני רוצה להמעיט ככל שניתן בצריכת קמחים עמילניים דוגמת טפיוקה, תפו"א אורז וכיוצ"ב; איני רוצה להעלות במשקל ממתינה לתשובתכן המקצועית . תודה רבה מלאני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מלאני, לצערי פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי וכל זאת עליך לעשות עם הדיאטנית שלך. לא מדובר ברשימה- אלא ספר שלם של מזונות ועקרונות, כמו גם שמירה על תזונה בריאה שלא תגרום לעליה במשקל. לגבי בלוטת התריס- כל עוד אין הכוחה זה חסר משמעות להמנע ממזונות שציינת. בעיקרון את יכולה להשתמש בשלב זה בכל הקמחים שאינם מוגדרים בקבוצת הדגנים. עליך לשים לב שגלוטן מסתתר בעוד מקומות לא מובנים כגון רטבים, תבלינים, פיצוחים ועוד. בברכה,דנה

19/03/2018 | 22:30 | מאת: מיכל

שלום, האם תזונה מותאמת אישית לפי המיקרוביום עשויה לעזור לאזן רמות סוכר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, לפי מה שעולה ממחקרים חדשים נראה שיש כיון חיובי לנושא, אך המרחק מקשר נסיבתי למציאות וטיפול במציאות, יש לנו עוד רבות ללמוד. בברכה,דנה

18/03/2018 | 16:39 | מאת: לינור

שלום רב מה כמות ויטמין קיי בפול ירוק מבושל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינור, לפי הנתונים שבידי אין הרבה ויטמין K בפול ירוק.כ- 3 מק"ג ל- 100 גר פול מבושל. בברכה,דנה

17/03/2018 | 19:58 | מאת: לינור

שלום האם פולים מכילים ויטמין קיי? אני נוטלת קומדין וצרחכה לדעת אם זה בעייתי עם הקומדין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינור, ההנחיות היום לנוטלי קומדין אינה אומרת לא לצרוך ויטמין K אלא לצרוך במינון קבוע. אם את צורכת פולים באופן קבוע ואת יציבה מבחינת בדיקות הדם הרלוונטיות, אין מקום לשינוי. כל תוספת של מזון לא מוכר יכולה לשנות את המינון. בברכה,דנה

15/03/2018 | 16:54 | מאת: שלומית

היי האם אכילת עדשים עם אורז יחד עם בשר זה שילוב נכון או לא נכון? ויש בהם סתירה , ואולי בשילוב הזה אני רק מפסידה ולא מקבלת למשל את החלבון ? מה דעתך? תודה שלומית

שלום שלומית, אין צורך לאכול גם אורז גם עדשים וגם בשר. ההשלמה בין קטניות לדגנים אינה קריטית, בטח כשאת אוכלת בשר. בברכה,דנה

09/03/2018 | 10:27 | מאת: פנינה

שלום , רוצה לשאול לגבי שתיה של תה קמומיל, אני מתכוונת לשקיות שעושים איתם חליטה, אני לוקחת תוסף של ברזל ואומרים שלא שותים תה לאחריו כי הוא מונע ספיגה. השאלה היא ,אם גם רשום על גבי הקופסא של שקיות התה ללא קופאין אני צריכה להימנע משתיה של התה הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פנינה, בעיקרון זה לא הקפאין שמונע פיגה אלא חומצות אחרות בתה שעלולות להשפיע. רצוי להפריד. בברכה,דנה

08/03/2018 | 13:48 | מאת: רן

שלום רב, אני בן 46, גובה 1.78 משקל 63. (כל הבדיקות תקינות) זוגתי טוענת שאני לא אוכל מספיק ושעלי לאכול יותר פחמימות. יום לדוגמא - לחמניה עם גבינה, דג סלמון עם ירקות , קפה ופרי. קבעתי תור לדיאטנית אך התור לעוד חודשיים.. זוגתי טוענת שאם אמשיך לאכול כך במקביל להליכות יומיות של שעה בערך אמשיך לרזות. ובנוסף חושבת שעלי להעלות בסביבות 6-7 קילו לפחות במשקל. אשמח לדעת מה עלי לאכול במהלך יום כדי לשמור על הבריאות אך גם מבלי להשמין . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רן, פורום זה אינו מיועג לייעוץ אישי או פרטני. ניכר כי משקלך אכן נמוך מדי לגובהך, אך תלוי אם היית ככה כל חייך. בהחלט ניתן לשפר את תזונתך הדלה מאוד. בברכה,דנה

07/03/2018 | 20:15 | מאת: מירה זימן

מבקשת לדעת האם הסוכר המופק מסטיבייה בקופסא ובשקיות עלול להוות סכנה בריאותית?!?משתמשת בזה כתחליף לסוכר .עברתי לפני שלושה וחצי חדשים ניתוח במעי.היה גדול ממאיר.אשמח לתגובתכם.

שלום מירה, החומר המופק מסטיביה הוא ממתיק טבעי בעל תכונות מתיקות גבוהות מאלו של סוכר, אך אינו משפיע על רמות הסוכר. הוא נחשב לבטוח לשימוש ואינו מהווה סכנה בריאותית הידועה לי. בברכה,דנה

07/03/2018 | 12:05 | מאת: שירן

שלום רב, האם לימון מכיל אותה כמות של ויטמין C כמו בתפוזים? תודה רבה לתשובה שירן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירן, התשובה היא כן ל- 100 גר. בברכה,דנה

04/03/2018 | 02:38 | מאת: daniel

דנה שלום לא בטוח אם זה המקום לשאול אבל אנסה אם מכינים טחינה עם מיץ לימון שום וגינגר כתושים ופטרוזיליה הבנתי שהטחינה עצמה מחזיקה 3 חודשים במקרר (כמו על המדף) השאלה אם הרכיבים האחרים יאבדו את הויטמינים ונוגדי חמצון? במידה וכן אז מה לגבי הקפאה האם שם הם כן יישמרו כמו בירקות קפואים? (תרד ברוקולי וכו)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, לצערי אין לי תשובה מושכלת בנושא. בברכה,דנה

24/02/2018 | 17:02 | מאת: סופי

שלום רב, לאחרונה מעודדים שתיית קפה ועליו נאמר שהוא בריא, האם אפשר לומר זאת באותה מידה גם על שתייה מאבקת קקאו(אבקת קקאו טהורה אורגנית) כמה רצוי לשתות מאבקת הקקאו במשך היום תודה סופי

שלום סופי, לא, המסקנות הן לגבי קפה בלבד ולא קקאו. בברכה,דנה

23/02/2018 | 15:47 | מאת: שרונה

שלום האם אפשר לאכול פרג טחון ללא בישול עם דייסה כמה צריך לאכול מזה כדי לקבל את מקסימום הערכים התזונתיים שבפרג? שרונה

שלום שרונה, אין המלצה לצרוך פרג. אנו לא ממש מסוגלים לעכל את הזרע המדובר. בברכה,דנה

אם הזרע לא מתעכל ז"א שלאכול פרג טחון ללא תוספת סוכר אינו בעל ערך קלורי?אינו מוסיף קלוריות לדייסה?

שלום שיר, שוב, לא ברורה לי סיבת התוספת של הפרג. אם את מוסיפה כף של פרג לא טחון, חלק ממנו לא ייספג, אבל בכף גדושה יש רק 50 קק"ל, אז זה לא ממש משנה. אם את כבר צורכת טחון, הערך הקלורי יהיה גבוה יותר. בברכה,דנה

23/02/2018 | 08:54 | מאת: שלומית

שלום רב, מבקשת לדעת האם לפופקורן יש ערך תזונתי ,האם הוא בריא או מזיק? וכיצד להכין אותו בצורה היעילה ביותר תודה מראש לתשובה שלומית

שלום שלומית, פופקורן יכול להוות חטיף מצויין דל שומן בעיקר, אם מכינים מגרעיני תירס מיובשים במיקרו או בסיר עם מעט שמן ומלח. בעיקר מדובר בתוספת פחמימות ופחות יתרונות אחרים, אבל משמש תחליף מצויין לחטיפים מוכנים. בברכה,דנה

21/02/2018 | 13:24 | מאת: ילי

האם כנפיים זה בריא?

שלום ילי, החלק בעל אחוז השומן הנמוך ביותר בעוף הוא החזה. כנפיים נחשבות לחלק הפחות מומלץ בשל תכולת שומן וכולסטרול גבוהה יחסית. בברכה, דנה

וכמה זמן הוא ישאר טרי ? תודה.

שלום , זה פונקציה של המוצר והתאריך עליו. בברכה,דנה

08/02/2018 | 08:17 | מאת: שרונה

שלום רב, אני אוכלת מחצית מקופסת הסרדינים וומחצית השניה מאכסנת במקרר,וביום למחרת אוכלת את הנותר,האם אני מאבדת מערכם התזונתי? בתודה מראש לתשובה שרונה

שלום שרונה, לא ממש, המזון כה משומר שכמעט ואינו נפגע. בברכה,דנה

02/02/2018 | 16:33 | מאת: סוזן

שלום האם במיץ רימונים סחוט טרי,יישנו ויטמין C כמו במיץ לימון? אשמח לקבל תשובה סוזן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סוזן, במיץ רימונים יש מעט מאוד ויטמין C בברכה,דנה