פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

פורום זה נועד לספק מידע מקצועי בנושאי תזונה מגוונים, הנוגעים למצבי מחלה שונים וכן בקידום בריאות באמצעות אורח חיים בריא. ניתן להפנות שאלות בנושאי תזונה שונים במעגלי החיים.

ההתייעצות בפורום הינה כללית ואינה באה להחליף ייעוץ אישי עם דיאטן מוסמך.

לשירותכם תמיד דנה ויינר והיחידה לתזונה ודיאטה בשיבא-תל השומר.

.
924 הודעות
896 תשובות מומחה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

וכמה זמן הוא ישאר טרי ? תודה.

שלום , זה פונקציה של המוצר והתאריך עליו. בברכה,דנה

08/02/2018 | 08:17 | מאת: שרונה

שלום רב, אני אוכלת מחצית מקופסת הסרדינים וומחצית השניה מאכסנת במקרר,וביום למחרת אוכלת את הנותר,האם אני מאבדת מערכם התזונתי? בתודה מראש לתשובה שרונה

שלום שרונה, לא ממש, המזון כה משומר שכמעט ואינו נפגע. בברכה,דנה

02/02/2018 | 16:33 | מאת: סוזן

שלום האם במיץ רימונים סחוט טרי,יישנו ויטמין C כמו במיץ לימון? אשמח לקבל תשובה סוזן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סוזן, במיץ רימונים יש מעט מאוד ויטמין C בברכה,דנה

31/01/2018 | 17:19 | מאת: שירי

אני בחורה בת21(בריאה) שוקלת 47,גובה1.62 הבנתי שהמשקל שלי לא תקין.אני כל הזמן מרגישה רעבה,למרות שאני אוכלת כמויות מזון מטורפות(בגלל תחושת הרעב התמידית) ולא משנה כמה אני אוכל,תמיד אהיה רעבה,ואני גם לא עולה במשקל(!!) איך זה יתכן שאני אוכלת יותר מהנורמה והמשקל שלי נמוך מהממוצע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירי, תת משקל אינו בהכרח מהווה מצב לא תקין או מחלה, יש אנשים שכך נולדים. בכל מקרה אם אין בעיה רפואית או משהו חריג בבדיקות הדם, לא הייתי בוחנת את זה מעבר לכך. בכל מקרה, אולי שווה ללכת ליעוץ פרטני עם דיאטנית לבחון האם אין בעיות אחרות שדיאטנית יכולה לתת לך מענה. בברכה,דנה

31/01/2018 | 11:43 | מאת: תודה

והאם יש חיסרון כלשהו במרק נמס ?

שלום, אין לי כזו המלצה. אף אחד לא ממש מומלץ. בברכה,דנה

29/01/2018 | 13:40 | מאת: יולי

בשנת 95 הוסרה אצלי חצי בלוטת מגן. מאז אני נוטל יוטירוקס 50 מק"ג באופן קבוע ומאוזן. האם אני יכול לצרוך אצות ככלל וספירולינה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יולי, לצערי אין לי תשובה לנושא. הואיל ואין הכרח או המלצה לצרוך מזונות אלו, אני לא רואה סיבה להתחיל בכלל. בברכה,דנה

28/01/2018 | 03:05 | מאת: daniel

דנה שלום ריכזתי כמה שאלות שלא מצאתי להם תשובה חד משמעית רציתי לדעת אם יש עליהם מידע מחקרי עדכני או דעתך בנושא - אפשר לטגן בשמן זית על בינוני-נמוך? כמו להזהיב בצל וירקות? או שחימום בכל טמפרטורה מזיק? - גבינה צהובה בריא? (שומן רווי) - חלמון ביצה מותר עד 1 ביום? (כולסטרול) - מוצרי חלב עדיף עם שומן מלא או דל? - חלב מסרטן/גורם לבריחת סידן? - דגנים מונעים ספיגה של סידן ברזל ויטמינים? (חומצה פיטית) - חלבון נספג בגוף רק עד 20 גרם בארוחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, אנסה לענות בתמצית לכל השאות, לפי גוף הידע שיש ברשותי : אפשר לטגן בשמן זית על בינוני-נמוך? כמו להזהיב בצל וירקות? או שחימום בכל טמפרטורה מזיק?לפי מחקרים אפשר לטגן בשמן זית, כל עוד לא עולה על נקודת העישון שלו. כלומר אש נמוכה ולזמן קצר מאוד. - גבינה צהובה בריא? (שומן רווי)- הכל עניין של מינון. אין בעיה עם שומן רווי כל עוד לא נצרך בכמויות גבוהות מההמלצה לאדם. - חלמון ביצה מותר עד 1 ביום?כן (כולסטרול) - מוצרי חלב עדיף עם שומן מלא או דל? אין העדפה, זה משתה מאדם לאדם. אני אישית ממליצה על צריכת מוצרי חלב באחוזי שומן רגילים עם כמה שפחות שימורים ותוספות - חלב מסרטן/גורם לבריחת סידן?לא - דגנים מונעים ספיגה של סידן ברזל ויטמינים? (חומצה פיטית) רק בכמויות גדולות - חלבון נספג בגוף רק עד 20 גרם בארוחה?לא בברכה,דנה

28/01/2018 | 19:35 | מאת: דניאל

דנה תודה על ולגבי החלבון, כמה יכול להיספג בכל ארוחה? אני תמיד מנסה להגיע (אבל לא לעבור) 20 ג' כי לפי מה שהבנתי היתר הופך לסוכר אם אני צריך 120 ג' חלבון ליום אני אמור לאכול לפחות 6 ארוחות ובכל אחת 20 ג'?

שלום דניאל, אין המלצה חד משמעית, ולא, זה לא הופך לסוכר, זה פונקציה של כמה חלבון הגוף שלך צריך בהתאם לרמת פעילות וכדומה. בברכה,דנה

26/01/2018 | 15:02 | מאת: סופי

שלום רב, האם ב- 100 גרם של שוק עוף צלוי,יש אותה כמות חלבון כמו ב100 גרם של חזה עוף מבושל? עד כמה שאני יודעת יש כ-20-25 חלבון ב-100 גרם בחזה עוף אשמח לקבל את דעתך בעניין סופי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סופי, בשניהם יש כמעט אותה כמות. בחזה עוף יש 31 גר ל- 100 גר' עוף צלוי, ובשוק עוף 100 גר תלוי יש 28 גר. בברכה,דנה

25/01/2018 | 17:34 | מאת: שירי

אני שוקלת 47 גובה1.6, האם המשקל שלי תקין ביחס לגובה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירי, ה- BMI שלך קטן מ- 18.5 ונחשב נמוך ולא תקין. בכל מקרה זה רלוונטי לפי גיל, הסטוריה של משקל ועוד. בברכה,דנה

25/01/2018 | 13:57 | מאת: שולי

שלום , האם שעועית ירוקה הכוונה לירק,בריאה באותה מידה כמו היבשה?ואיזה סגולות יש לה? בנוסף אבקש לישאול ,האם שתיה של אבקת קקאו היא כמו שתיה של אבקת חרובים? מה עדיף ומה יתרונות של שניהם? תודה לתשובה שולי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שולי, שעועית ירוקה ושעועית יבשה שונות מהותית מבחינת הרכב תזונתי. לשתיהן את היתרונות שלהן, אבל אפשר לשלבן בתפריט יחד. מקור טוב לחומצה פולית, ויטמיני B נוספים, סיבים תזונתיים ועוד. קקאו לא שווה בערכו לחרובים. אין העדפה והיתרונות של שניהם מוגבלים ביותר. בברכה,דנה

20/01/2018 | 09:56 | מאת: daniel

אני אוכל מדי בוקר 80 ג' קוואקר 220 מ"ל חלב תפוח בינוני 30 ג' אוכמניות ופטל קפואים וכף ציה עם קצת קינמון מעל ובצד 6 אגוזים ו 6 שקדים הבנתי שארוחה כזאת לא ככ מאוזנת בעיקר לסכרתיים או מי שבסיכון לסכרת האם זה נכון? (הרבה פחמימה פרוקטוז לקטוז) בארוחה יש כ 800 קלוריות בן 25 ועם BMI 18.5

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, אין מניעה לאכול ארוחה כזו, במיוחד לאור משקלך הנמוך. יש להתייחס לסך ההרכב היומי, רמת פעילות וכדומה. אמנם מדובר בארוחה גדולה ועשירה מאוד בפחמימות, אבל רובן מורכבות. בברכה,דנה

13/01/2018 | 13:51 | מאת: סופי

שלום רב, רציתי לישאול לגבי פרג,אני רוצה לשלב אותו לתפריט שלי,איך אפשר ,והטוב ביותר לאכול ממנו מלבד עוגות שאינני מעונינת לאכול?האם אפשר לאכול ממנו טחון וללא בישול ,או שחייבים לבשל אותו?ואיזה כמות לצרוך ליום איך להשתמש בו נכון כדי לקבל את הסגולות שלו? אשמח לקבל ממך תשובה בתודה מראש סופי

שלום סופי, לא ידוע לי על סגולות מיוחדות של פרג שבגללן צריך לשלבו בתפריט. בברכה,דנה

12/01/2018 | 00:53 | מאת: יהודית

אני בת 75, מטופלת ב , eltroxin,simowil, methotrexat . רופאה נתנה לי 2400יחב"ל ויטמין D. הרגשתי זמן רב רע מאד ולא ידעתי מה הגורם לכך. ביקרתי אפילו פעמיים במיון ולא מצאו כלום. כשהפסקתי ליטול את הוויטמין D, הכל עבר. שאלתי: האם תיתכן הרעלת וויטמין D, או שהוויטמין D התנגש באחת התרופות שאני נוטלת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהודית, הסיכוי שמדובר בהרעלת ויטמין D הינה נמוכה, שכן המינון הוא רחוק מלגרום להרעלה או ברמת סיכון כלשהי.יכול להיות שזו תגובה לטיפול עצמו ולא למינון בהכרח . לגבי אינטראקציה בין ויטמין D לשאר התרופות שאת נוטלת איני יכולה לומר. בברכה,דנה

09/01/2018 | 13:42 | מאת: עפרה

שמעתי וקראתי לאחרונה שפיצוחים מאבדים את ערכם התזונתי אם מחממים אותם. מצד שני, בעיקר כשקונים אותם לא ארוזים, די ברור שהם מזוהמים ברמה זו או אחרת. מה מומלץ לעשות? מה עדיף? תודה.

שלום עפרה, מבחינה תזונתית ההמלצה לצרוך את הזרעים/גרעינים הנ"ל לא קלויים. אפשר לחמם קלות, אך ללא תוספת מלח. בברכה,דנה

08/01/2018 | 10:57 | מאת: תומר

שלום, קראתי לאחרונה שבדיקות דם רגילות עלולות לפרש מיסוך של חומצה פולית על חוסר בB12 כעל עודף בB12. אני צמחונית כבר 15שנה ומאז תמיד יש לי כביכול עודף מטורף בB12 וגם בחומצה פולית. לחומצה הפולית ישהסבר מאוד פשוט - אני אוכלת הרבה ירקות (הרבה!) אבל את הB12 אף אחד לא ידע להסביר. מה שכן, הרופאה הזהירה אותי לא לקחת תוסף כי גם ככה יש לי עודף בויטמין. האם יכול להיות שמפספסים כאן חוסר? אם כן, איך ניתן לבדוק את זה? התזונה שלי מבוססת בעיקר על ירקות, קצת פחמימות וחלבונים. בטוח לא משהו שמכיל הרבה B12. תודה רבה ויום נעים!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תומר, יש מדדים נוספים שיש להסתכל עליהם, כגון רמות המוגלובין ובעיקר גודל כדוריות הדם. אם הכל תקין, לא אמורה להיות בעיה. בברכה,דנה

בפעם האחרונה (לפני שנתיים, אבצע שוב בדיקה) הברזל היה קצת נמוך (59), ריכוז המוגלובין קצת נמוך (32.8) ולימפוציטים קצת גבוה (52.6). בכל אופן, אבצע שוב בדיקה ואשאל אותך אם יהיה משהו שיראה לי מוזר. הרופאה שלי לא ממש מתעסקת במשהו שהוא לא הטלפון שלה... תודה רבה על התשובה!

30/12/2017 | 00:27 | מאת: סיון

שלום אני שבוע 18 וראיתי בכמה אתרים שרשום שאסור סופלה שוקולד אבל במסעדה אתמול המלצר הבין שאני בהריון והוא אמר כל הקינוחים עם ביצים מפוסטרות ואין בעיה אין ביצים חיות בכלום. אז אפשר או לא? יכול להיות דבר כזה סופלה מפוסטר? כי הבנתי שסופלה עושים מביצים ובפנים היה נוזל. יש לציין שבתפריט לא רשום סופלה אבל זה נראה אותו הדבר ונוזלי בפנים. יש סיבה לדאגה?

שלום סיון, כן, יש ביצים מפוסטרות, אך עדיין ההמלצה להמנע נשארת בעינה. הסיכוי להדבקה במצב כזה אפסי. המני להבא. בברכה,דנה

27/12/2017 | 00:34 | מאת: מאור

דנה שלום. אני פונה אלייך בתור סמכות בכירה בכל הנוגע לנושא התזונה. אני בן 18, ובשנה האחרונה התחלתי לחקור אודות נושא הסוכר. הכל התחיל מספר שקראתי בשם שנה ללא סוכר, בו סופר על משפחה שהחליטה לא לאכול סוכר מוסף במשך שנה. בעקבות הקריאה ופרסומים שונים הייתי רוצה לשאול אותך מספר שאלות שלא קיבלתי עליהן מענה ברור. ראשית ארצה לספר לך על המידע שניתן בספר. בעיקרון, הספר מתבסס על מסקנות שהובאו מדבריו של דר רוברט לוסטיג, אינדוקרינולוג ילדים אמריקאי. רוברט טוען שמה שמסוכן ורעיל לגוף הוא הפרוקטוז. הוא מסביר שבסוכר לבן ודומיו יש יחס מסוים בין כמות הגלוקוז (שלדבריו הוא המרכיב החשוב לגוף ואינו מזיק) ובין כמות הפרוקטוז (הרעל). בניסוי שעשו נמנעו מסוכר לבן, דבש, מולסה, אגבה וכל סוג אחר של סוכר שכאמור מכיל פרוקטוז. דבר נוסף שהוצג הוא שכולסטרול LDL מורכב משני סוגים גדול וקטן. בעוד ששומן שאני אוכלים מעלה את הגדול שלדבריו אינו מזיק, הסוכר מעלה את הקטן שהוא הגורם לשומן בעורקים. בבדיקת דם בודקים את שניהם ולא בנפרד. להלן שאלותיי: מבחינת הסוכר - בספר לא דובר על צמצום פחמימות אלא על סוכר מוסף בלבד. לאחרונה עולים פרסומים לפיהם יש לצמצם גם את כמות הפחמימות. קודם כל אני מוצא הוראות אלה שטחיות מאוד שכן ישנן פחמימות פשוטות, מורכבות או מלאות ואין הבחנה ביניהם. רציתי לדעת – 1 - האם נכון שגלוקוז לא מזיק ופרוקטוז כן? 2 - למה מתרגמים פחמימות לסוכר? 3 - האם פחמימות (מכל הסוגים) מכילות פרוקטוז? אני מדבר על פחמימות שאינן סוכר לבן ודומיו. אני מדבר על לחם לבן, תפוח אדמה, לחם מלא, שיבולת שועל וכו. בהגדרה פחמימה מתורגמת לסוכר אבל זה מטעה. 4 - מדוע ממליצים על צמצום פחמימות בכלל ולא רק על הורדת סוכר לבן? בהנחה שאינו מכיל פרוקטוז, מה הבעיה לצרוך לחם לבן, תפוח אדמה, לחם מלא, שיבולת שועל? כמובן שאני מודע לכך שלחם מלא מכיל גם סיבים תזונתיים ולכן הוא יותר בריא. 5 - אשמח אם תעשי לי סדר בנושא של פחמימות פשוטות, מורכבות, מלאות. מה ההבדל? האם ההבדל הוא רק בוויטמינים וסיבים תזונתיים כך שהמלאות מתפרקות לאט יותר או שיש הבדל גם בהרכב עצמו? 6 - במידה ואכן פחמימות (מכל הסוגים) מכילות פרוקטוז, האם כדאי לצרוך אותן בכלל ומהי הדרך הנכונה לצרוך אותן? אני כמובן מגזים כשאני אומר לא לצרוך פחמימות בכלל - הסיבה שהייתי חייב לשאול אותך היא כי יש אנשים שממליצים לא רק להוריד סוכר אלא גם לצמצם פחמימות. אני לא חושב שזו הדרך כי לדעתי פחמימות חיוניות לגוף. לדעתי לא צריך לצמצם אותן מבחינה בריאותית אלא רק לדאוג לצרוך פחמימות מורכבות או מלאות. כמובן שהדעה שלי מבוססת על חוסר ידע ואשמח אם תעני על כך כי אני לא יודע אם היא נכונה. 7 - אגב הנושא של פירוק הפחמימות - אני יודע שלחם לבן ותפוחי אדמה מתפרקים מהר ושלחם מלא מתפרק לאט יותר. מה לגביי פסטה לבנה? אורז לבן? ובכל מקרה למה מתרגמים לחם לבן ותפוחי אדמה לסוכר - כאילו אכלת סוכר לבן? בנושא השומן. 1 - האם נכון ששומן לא גורם לשומן בעורקים אבל סוכר כן? אם כן - מה הנזק בצריכת שומן? 2 - אני יודע שיש שומנים רווים, חד בלתי רווים ורב בלתי רווים. אשמח גם להסבר על החלוקה הזאת ודוגמא למאכלים. האם שומנים חד בלתי רווים יותר טובים משומנים רב בלתי רווים? עד כאן שאלותיי. אני יודע שזו אחת ההודעות הארוכות שקיבלת ואני אשמח אם אחת ולתמיד תוכלי לענות על שאלותיי. בכוונה מספרתי את השאלות כדי שלא תפספסי ואני אשמח אם תעני על כל השאלות וגם בפירוט. הידע שתיתני חשוב מאין כמוהו ואודה לך מאוד על כך. בכוונה פניתי אלייך בתור סמכות בכירה ולא לסתם דיאטנית.

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2017 | 00:35 | מאת: מאור

עוד שאלה - מה ההבדל בין גלוקוז לפרוקטוז שגורם לכך שפרוקטוז מזיק וגלוקוז לא? איזה פחמימות מכילות פרוקטוז ואיזה לא? מדבר בעיקר על לחם תפוח אדמה פסטה אורז

שלום מאור, פרוקטוז זה חד סוכר נפוץ כמו גלוקוז וגלקטוז בגוף. לדוגמה הסוכר הלבן- סוכרוז מורכב מפרוקטוז וגלוקוז. הפעולה של שניהם שונה מבחינת ספיגה ואינדקס גליקמי. הנזק המתואר בספרות מדבר על פרוקטוז מורכז ולא זה המגיע במזון באופן מאוזן. ניתן למצוא פרוקטוז כמעט בכל מקור פחמימתי, תלוי ביחס לגלוקוז. בברכה,דנה

1 - האם נכון שגלוקוז לא מזיק ופרוקטוז כן?אין הוכחות חד משמעיות לכאן או לכאן. כל רכיב מזון שנצרך באופן לא מאוזן מזיק. כשהוא מתייחס לפרוקטוז הוא בעיקר מתכוון לרכיב מיוחד שמכניסים למזון ומשקאות ממותקים שמקורו בסירופ מרוכז של פרוקטוז שמקורו בתירס.אנחנו לרוב לא צורכים גלוקוז נקי על דו סוכרים שמתפרקים כולם בסוף גם לגלוקוז. מדובר במינון ולא ברכיב בודד.כמו כן, הוא לא מבחין בין פרוקטוז שמקורו מן הצומח וטבעי (פירות) וכז שמקורו בתעשיה- מאוד בעייתי. 2 - למה מתרגמים פחמימות לסוכר?כי פחמימה מורכבת או פשוטה בסוף מתפרקת בגוף ליחידות בודדות של גלוקוז (השימוש במילה סוכר מבלבל- סוכר לבן כפי שאנו מכירים הוא דו סוכר) 3 - האם פחמימות (מכל הסוגים) מכילות פרוקטוז? אני מדבר על פחמימות שאינן סוכר לבן ודומיו. אני מדבר על לחם לבן, תפוח אדמה, לחם מלא, שיבולת שועל וכו. בהגדרה פחמימה מתורגמת לסוכר אבל זה מטעה- פרוקטוז נוכל למצוא בהרבה מזונות, במינונים משתנים. בעיקר בסוגי פירות וירקות . 4 - מדוע ממליצים על צמצום פחמימות בכלל ולא רק על הורדת סוכר לבן? בהנחה שאינו מכיל פרוקטוז, מה הבעיה לצרוך לחם לבן, תפוח אדמה, לחם מלא, שיבולת שועל? כמובן שאני מודע לכך שלחם מלא מכיל גם סיבים תזונתיים ולכן הוא יותר בריא- ההמלצה הגורפת היא להוריד פחמימות פשוטות ועמילנים לא מורכבים בגלל נטייתם להפוך לשומן בצריכה מוגברת וכמובן לתרום לתחלואה. שוב, מדובר במינון, לא הורדה מלאה. בחירה נכונה ותעדוף. 5 - אשמח אם תעשי לי סדר בנושא של פחמימות פשוטות, מורכבות, מלאות. מה ההבדל? האם ההבדל הוא רק בוויטמינים וסיבים תזונתיים כך שהמלאות מתפרקות לאט יותר או שיש הבדל גם בהרכב עצמו?- צר לי אך פורום זה מאפשר מענה מצומצם- אתה מבקש ממני להעביר לך שיעור בתזונה- והפורום אינו המקום. 6 - במידה ואכן פחמימות (מכל הסוגים) מכילות פרוקטוז, האם כדאי לצרוך אותן בכלל ומהי הדרך הנכונה לצרוך אותן? אני כמובן מגזים כשאני אומר לא לצרוך פחמימות בכלל - הסיבה שהייתי חייב לשאול אותך היא כי יש אנשים שממליצים לא רק להוריד סוכר אלא גם לצמצם פחמימות. אני לא חושב שזו הדרך כי לדעתי פחמימות חיוניות לגוף. לדעתי לא צריך לצמצם אותן מבחינה בריאותית אלא רק לדאוג לצרוך פחמימות מורכבות או מלאות. כמובן שהדעה שלי מבוססת על חוסר ידע ואשמח אם תעני על כך כי אני לא יודע אם היא נכונה- שוב, אין מניעה מאכילת פחמימות מכל הסוגים, גם כאלו שמכילות פרוקטוז. הבעיה היא הצריכה הגבוהה, לא עובדת הצריכה בכלל. 7 - אגב הנושא של פירוק הפחמימות - אני יודע שלחם לבן ותפוחי אדמה מתפרקים מהר ושלחם מלא מתפרק לאט יותר. מה לגביי פסטה לבנה? אורז לבן? ובכל מקרה למה מתרגמים לחם לבן ותפוחי אדמה לסוכר - כאילו אכלת סוכר לבן?- ככל שהפחמימה המורכבת מכילה פחות סיבים כך פירוקה יהיה מהיר ותרומתה לעלית הסוכר תהיה גבוהה יותר בנושא השומן. 1 - האם נכון ששומן לא גורם לשומן בעורקים אבל סוכר כן? אם כן - מה הנזק בצריכת שומן?זאת היפותזה שמאוד קשה להסבירה. בכל מקרה צריכה מוגברת של שניהם מזיקה. שאלת השאלות מהי צריכה מובגרת. האם היא מגיעה בנוכחות השמנה? יתר לחץ דם, מחלות תורשתיות ועוד.אנחנו לא אוכלים רק שומן או רק פחימיה, אנחנו אוכלים עשרות אלפי מולקולות ליום. התיחסות רק לרכיב מזון אחד אינה יכולה לענות על השאלה. 2 - אני יודע שיש שומנים רווים, חד בלתי רווים ורב בלתי רווים. אשמח גם להסבר על החלוקה הזאת ודוגמא למאכלים. האם שומנים חד בלתי רווים יותר טובים משומנים רב בלתי רווים?-שוב, לא אוכל במסגרת פורום זה. יש הרבה מידע זמין בנושא באינטנרט באתרי תזונה מוכרים- כגון נטוגרין ועוד.

15/12/2017 | 13:51 | מאת: ליאת

שלום אני במצב תזונתי מורכב אשמח לדעת איך מתאמים תור פרטי לדנה ויינר? תודה רבה

16/12/2017 | 12:55 | מאת: eurt,

Dana.Weiner@sheba.health.gov.il 03-5303218

שלום ליאת, אנא פני אלי במייל שכתוב בהודעה הקודמת, בטלפון לא זמינה. בברכה,דנה

03/12/2017 | 17:11 | מאת: לי

שלום! ברצוני לדעת האם יש לכם מידע אודות תזונה נכונה עבור חולת סרטן הלבלב(אמא שלי) בת 74 , עברה טיפול כימו 1 לפני מספר ימים ועוברת ימים לא קלים. קראתי שיש להימנע מבשר אדום , ולהרבות במזון מהצומח. אשמח לדעת מידע מדויק על תזונה נכונה בימים הקשים לאחר הכימו , ותזונה נכונה מעתה והלאה. ירקות מבושלים? ירוקים ,אדומים? פירות? מה בעיקר? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לי, פורופ זה אינו מיועד לייעוץ אישי, בוודאי לא במצבים מורכבים מאין אלה. בכל מכון אונקולוגי יש דיאטנית המתמחה בתחום ויש לפנות אליה ולבנות יחד עימה תוכנית טיפול תזונתית מותאמת אישית. מציה שתבררו במכון בו אתם נמצאים מי היא הדיאטנית וקבעו עימה תור בהקדם. בברכה,דנה

21/11/2017 | 22:47 | מאת: שיר

האם לדעתך כל אדם ללא תלות בגנטיקה שיעשה דיאטה של 1200 קלוריות מחולקת ל5 ארוחות קטנות במשך היום . וישלב 3 פעמים בשבוע פעילות גופנית ירד במשקל?? והדגש הוא שיש להם נטייה להשמנה משפחתית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, אין לי שום דרך לענות תשובה מושכלת לשאלה זו. הכל תלוי במטבוליזם של האדם, כמה דיאטות עשה לפני, גיל, מין, רמה ועוצמת הפעילות ועוד. בברכה,דנה

21/11/2017 | 18:14 | מאת: סופי

שלום רב, בת 70, בבדיקות שעשיתי נימצא שיש לי מחסור בברזל,אני אוכלת ,כמה פעמים בשבוע בשר הודו,סלטים ,עדשים קטניות ודגנים,מידי יום טוחנת כף מגרעיני דלעת חמניות ושומשום,שותה חצי כוס מיץ רימונים,וגם שתיה מאבקת קקאו ,אוכלת גם מוצרי חלב בעיקר יוגורט,דרך אגב ההמוגלובין שלי תקין ובכול זאת איך אפשר באמצעות מזון ולא תרופות לשפר את מצב הברזל? אשמח לקבל מענה סופי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סופי, מחסור בברזל לרוב אינו נובע מחסר בתזונה אלא בגלל איבודים. לאור גילך והתזונה המגוונת שלך, ממליצה בחום לבצע בירור מקיף של מערכת העיכול והסיבה לירידה בברזל. בברכה,דנה

17/11/2017 | 11:52 | מאת: noname1973

אני אנסה בקצרה הייתי בעודף משקל לפני כמה שנים גילו לי סכרת ,לאחר שינוי תזונתי של 180 מעלות ה BMI חזר +- לנורמל עומד על 24 לגובה של 173- 72 קג הסכרת מאוזנת +- (ללא כדורים) 105 גלוקוז 5.8-5.7 A1C עכשיו הבעיה היא כזאת היום עשיתי בדיקות וכל ערכי הכולסטרול יצאו כבר בגבול העליוןן וחלק אולי טיפה יותר אני אפרט: כולסטרול 192 טריגליצרידים 82 HDL 33 - נון HDL -159 LDL --143 עכשיו מכיוון שאני אוכל יחסית מסודר יש שני דברים שאני מגזים בהם יחסית ומהם אני חושש שמשם נובעת הבעיה 1. זה כל יום אני אוכל מנת בשר או עוף חלקם מבושל חלקם מטוגן (ולמרות זאת אני ב BMI תקיון כמו שאמרתי) 2.אני אוכל קערית של בוטנים קלויים כמעט כל ערב השאלה זה האם להוריד את כמות המנת בשר ל פעם םעמיים בשבוע או שהבוטנים עושים את הבעיה או שזה שאני לא עושה פעילות גופנית (נכון לכרגע סובל מפריצת דיסק) שאר מה שאני אוכל לא יכול לעשות כולסטרול .. כי זה קצת ירקות וקטניות תודה מראש וסליחה על החפירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן ציינת מספר פרמטרים שיכולים להשפיע, אך יש לקחת בחשבון גורמים נוספים כדי להחליט מה היעד של ערכי השומנים בדם שלך. היותך ב- BMI תקין אינו אומר דבר על מסת השומן שלך, שיכולה להיות גבוהה מהרצוי. בוטנים קלויים ואי פעילות גופנית הם משמעותיים מאוד לשינוי, אבל כנראה לא רק. מציעה לפנות לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

20/11/2017 | 19:53 | מאת: noname1973

תודה רבה על המענה המהיר.

13/11/2017 | 11:01 | מאת: פנינה

שלום רב רציתי לישאול מה דעתך על פטריות בשם פורצ'יני מה שידוע לי שאין כאלה בארץ,ייתכן ואפשר לימצוא אותם מיובשים,רציתי לישאול ,מה דעתך על פטריות בכלל ואם ידוע לך אם יש להם ערכים תזונתיים וסגולות בריאות?ואיך להשתמש בהם בצורה הטובה ביותר, ובנוסף רציתי לעשאול אם אין אותם טריים האם מיובשים גם נחשבים טובים ובריאים? בתודה מראש פנינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פנינה, אלו פטריות מאכל ככל הפטריות. לא ידוע לי על סגולות מיוחדות לעומת פטריות אחרות. תמיד עדיף הצורה הטריה ולא המיובשת, אך לא תמיד ניתן להשיג. בברכה,דנה

האם שווארמה ופלאפל זה הכי מומלץ ?

שלום, אין מזון הכי מומלץ, זה עניין של גיוון, בחירה,אופציות והתאמה אישית. שווארמה ופלאפל אינן בהכרח הבחירות הנכונות ביותר, וכמובן תלוי האם נאכלות בצלחת עם ירקות, או פיתה וכל התוספות. בברכה,דנה

?

שלום, אין עדיפות בין שתיהן. אלו מנו לא מזינות, עתירות שומן ונתרן ופחמימות. מבחינתי אין משמעות למי משתיהן אתה צורך. בברכה,דנה

שלום, 1. אני מבינה שמולקולת שומן נחשבת לרווית שומן או בלתי רווית שומן לפי הימצאותם של אטומי מימן. נכון? איך היא מסודרת? 2. האם תוספת של כף וחצי אבקת סודה לשתייה על קילו וחצי גרגרי חומוס (השרייה לפני בישול/הנבטה וכו') הורסת את הערכים התזונתיים שלו? (את הסיפור הזה של האבקת סודה לשתייה שמעתי בסדנת בישול, והמנחה אמר שאחרת צריך להשרות את החומוס ל-48 שעות ולהחליף את המים. אחר כך צריך לבשל 12 שעות). בתודה מראש, עדי

שלום עדי, 1. אם החומצה לא מכילה קשר כפול כחלק מהשרשרת, תיקרא החומצה "חומצת שומן רוויה". כלומר, רוויה באטומי מימן שקשורים לכל אטומי הפחמן. חומצות שומן אלו נוטות להיות מוצקות בטמפרטורת החדר. אם החומצה מכילה קשר כפול אחד לפחות, תיקרא החומצה "חומצה בלתי רוויה", כלומר, חומצה שאינה רוויה באטומי מימן. חומצה זו נוטה להיות במצב צבירה נוזלי בטמפרטורת החדר. כמובן שי הרבה סוגים ועוד תכונות. 2. אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין לכך כל חסרון או יתרון מיוחד. חלוקת השתיה לאורך היום הינה אקראית וחסרת משמעות, אלא אם כן קיימת פעילות גופנית שמחייבת החזרת נוזלים בזמן הקרוב או תנאי מזג אוויר קיצוניים. בברכה,דנה

נקניקיות עוף 100% חומרים טבעיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חומרים טבעיים אינם אומרים שהמזון בהכרח מזין ובריא. נקניקיות מכילות כמויות גדולות של שומן, נתרן ויחסית מעט חלבון. בכל מקרה לא ממליצה לאכול כל הזמן אותו דבר מכל מזון, אלא לגוון. בברכה,דנה

?

שלום, ראה כתבה בנושא. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4292244,00.html בברכה, דנה

24/10/2017 | 13:45 | מאת: תצי

יש בזה B12?

מעט מאוד, לא הייתי בונה על זה כמקור, ובכלל מוצר מזון לא מזין. בברכה,דנה

23/10/2017 | 17:03 | מאת: ךחיט

?

שלום, אין דבר כזה מומלץ או לא, זה תלוי מינון. מדובר במצור מעובד (אלא אם כן מכינים בבית- וזה לא מומלץ מחשש לזיהום). הקנוי מכיל בעיקר הרבה שומן וכמויות אדירות של נתרן. מוצר מעובד שיש לצרוך במינון קטן, ללא קשר לתוספת הקלורית. בברכה,דנה

20/10/2017 | 14:19 | מאת: כרמלה

שלום רב, האם נכון לומר שאם שותים תה אחרי האוכל זה גורם לאנמיה מהסיבה שפוגע בספיגת הויטמינים ברזל וכו',האם זה גם נכון לגבי שתיית משקה של קקאו? מה אפשר לשתות אחרי כול ארוחה מבלי לאבד את הויטמינים ובעיקר ברזל? בתודה מראש למענה כרמלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כרמלה, מדובר בכמויות ולא בשתית משקה אחד. הגוף יכול לאזן את כמויות הספיגה שלו באופן טבעי. הכוונה בעיקר למניעת צריכת מזונות מגבילים עם תוספים. הכי נכון לשתות מים, אשר אינם מתערבים בספיגת ויטמינים ומינרלים. מים חמים עם נענע ולימון תמיד יהיו פתרון מצויין. בברכה,דנה

.

שלום, יכול להיות הרבה דברים, השאלה מה את מוסיפה לדייסה. דייסת כוסמת, לחם מדגן מלא עם ממרח, יוגורט בתסופת סובין ופירות. בברכה,דנה

18/10/2017 | 15:45 | מאת: אילנה

שלום רב , הייתי מבקשת לדעת לגבי בישול של בשר עוף במחבת מתהפכת כמה זמן לדעתך צריך לבשל בשר עוף במחבת כזו, והאם זמן קצר יכול להזיק לגבי כול הנושא של החיידקים שמזהירים אותנו, כי אני מבינה שהבישול במקרה כזה קצר , מה דעתך? בתודה מראש ובברכה אילנה

שלום אילנה, לצערי אין לי מידע בנושא. הרעיון שתהליך הבישול קצר או ארוך פחות משנה, אלא אם הטמפ הגיעה למקסימום וכל חלקי העוף בושלו עד תום. בברכה,דנה

ידוע לי מהיעוץ שקבלתי בבית החולים שעלי לשוב בהדרגה לאכילה סיבית מתונה.איך עושים זאת מבלי להיכנס שוב למעגל בחילות והקאות?בנוסף שמעתי שסיבים מסיסים הם אינם טובים במקרה שלי.מה הם הסיבים המסיסים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקרון אין הנחיה קלינית להמנע מסיבים מסיסים ובלתי מסיסים אחרי התקף דיברטיקוליטיס. הכל מבוסס על השערות בלבד. את אמורה לחזור לתפריט עשיר בסיבים תזונתיים מכל הסוגים (אי אפשר ממש להפריד). בתום הטיפול האנטביוטי את אמורה לאכול רגיל לחלוטין. הבחילות וההקאות נבעו מכאב בעקבות הדלקת או שיש סיבה נוספת שצריך לשלול. בברכה,דנה

בכל פעם שאני חוזרת ליותר סיבים,הבחילה ווההקאות חוזרות יחד עם כאב(שאפשר להכיל) בבטן תחתונה בצד שמאל.מעריכה שאני צריכה לחזור לגאסטרו.

שלום, אני מעריכה שאת צודקת. בכל מקרה צריך לעשות לך בירור מקיף של מערכת העיכול לשלול סיבות אחרות לבחילות והקאות, שיכולות לנבוע מבעיות בחלק העליון של מערכת העיכול או פשוט מהכאב. עיקר ההמלצה לאנשים אחרי דיברטיקוליטיס היא לאכול לפי סבילות ולא כמה שיותר. המחקרים מראים שאנשים שממעטים בסיבים וסובלים יותר מעצירויות יסבלו יותר מהבעיה. אין הוכחה שאומרת ההפך. בברכה,דנה

10/10/2017 | 11:10 | מאת: רינה

שלום , רציתי לשאול לגבי כוסמת איזה סוגים קיימים האם היא נחשבת למזון בריא איך מבשלים אותה ?האם צריך להשרות אותה קודם במים , האם אפשר לבשל אותה עם עדשים? והאם אפשר לאכול אותה כתוספת לבשר עוף? תודה לכל התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינה, אני מכירה רק סוג אחד של כוסמת- זה דומה מאוד לדגנים האחרים רק ללא גלוטן. בהחלט כוסמת נחשבת למזון מזין בשל תכולת סיבים תזונתיים גבוהה וויטמינים ומינרלים רבים. אופן ההכנ המשתנה- פשוט לבדוק מתכונים ברשת- אין דרך אחת. לרוב בישול דומה לשל אורז. אפשר לבשל עם כל קטניות בהחלט תוספת מוצלחת ליד מנה בשרית. בברכה,דנה

09/10/2017 | 10:43 | מאת: דלית

שלום רב, אני טוחנת זירעוני דלעת שומשום וחמניות שתי כפות מכול אחד מהם ביום, ומוסיפה חצי כמות לדייסה בבוקר וחצי לשיק פירות בערב, השאלה היא אם כמות של שתי כפות של שומשום חמניות ודלעת ביום ,זה הרבה או מעט כדי להפיק תועלת מירבית מבחינת קבלת ויטמינים ? מה דעתך תודה רבה לתשובה דלית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דלית, השאלה היא לאלו ויטמינים את מכוונת. המנה הכוללת של כל הגרעינים תורמת לך 200 קק"ל ו 15 גר שומן בריא למדי, לא מעט סידן (שלא ברור כמה ממנו אכן נספג), חומצה פולית, מגנזיום וברזל פחות זמין. אם זאת כוונתך אז אפשר להשאירם, אך עליך לקחת בחשבון את תורמתם הקלורית. אם אין בעיה, השאירי. בברכה,דנה

08/10/2017 | 11:02 | מאת: פנינה

שלום רב רוצה להכין מתכון שמכיל קרם קוקוס אני יודעת שיש לו הרבה קלוריות מעל 20% , ראשית רציתי לדעת אם יש לו חסרונות אחרים, ושנית אם יש תחליף שדומה במרקם אבל עדיף על פניו? ומכיוון שאיני מכירה את המוצר הזה מה דעתך עליו האם יכול להזיק לבריאות? ואיזה קרם קוקוס את ממליצה להשתמש? תודה מראש לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פנינה, ראשית מדובר במוצר בעל אחוז שומן רווי מאוד גבוה מעל 35%. מי שמשתמש בו בעיקר זה טבעונים כמקור להחלפה של שמנת וכמובן במטבח האסייתי. איני רואה במוצר זה מזין או בריא במיוחד לעומת שמנת לדוגמה, וכמובן הכל תלוי במידת השימוש. אני לא ממליצה על מוצר זה באופן גורף, אבל הוא תחליף אפשרי לטבעוניים. בברכה,דנה

02/10/2017 | 18:18 | מאת: כפם

.

שלום, אין דבר כזה גבינה הכי איכותית, יש מגוון של יתרונות וחסרונות לכל סוג של מזון, השאלה מה אנחנו מחפשים מבחינת יתרונות ומהן ההמלצות הזתונתיות הרלוונטיות. בברכה,דנה

02/10/2017 | 20:40 | מאת: כפם

תודה!

שלום, בעיקרון בגבינות מסוג ריקוטה/אורדה/קש יש הרבה סידן ויחסית מעט נתרן, כך שזה יתרון משמעותי. בברכה,דנה

01/10/2017 | 12:03 | מאת: עגח

?

שלום, יש המון מוצרים קפואים, למה בדיוק הכוונה? בשר? ירקות? מוצרים מעובדים אחרים? גלידות? אנא היה מעט יותר ספציפי. בברכה,דנה

01/10/2017 | 15:08 | מאת: עגח

.

שלום, לרוב אוכל מכון לחימום נחשב לאוכל מעובד עתיר נתרן, שומן טרנס או רווי וחומרים משמרים ולכן פחות מומלץ. ובכל זאת, יש לבדוק כל מוצר לגופו. בברכה,דנה

30/09/2017 | 14:20 | מאת: סופי

שלום, איך מחשבים כמות קלוריות של כף שומשום מלא ? ב-100 גר' יש 570 קלוריות ,אבקש לדעת כמה יש בכף אחד ? ובנוסף אבקש לדעת כמה קלוריות בכף של דלעת וגם בכף של חמניות ? כמובן כולם אורגני ולא קלוי בתודה ובברכה סופי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סופי, שולחת לך קישור של אתר מצויין לחישוב קלוריות בכל שיטות המידה. רוב המוצרים קיימים שם. http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx בברכה,דנה

תודה רבה

שלום, ככל שאחוז מוצקי הקקאו גבוה יותר, כך השוקולד מכיל פחות סוכרים. אין חברה מועדפת. בברכה,דנה

01/10/2017 | 17:48 | מאת: ך

מצאתי 60%

שלום, כמעט לכל החברות יש 70 וגם 85%. בכל סופר. בברכה,דנה

26/09/2017 | 08:27 | מאת: רינה

שלום רב האם שתיה של שתי כפות של אבקת קקאו ביום- כול פעם כף עם כוס מים רותחים ואני מוסיפה מעט חלב אורז,האם הכמות נחשבת הרבה מבחינת הקופאין,שמצוי בקקאו, אבקת הקקאו הוא טהור ואורגני ,האם ייתכן ואם שותים אותו בערב הוא עלול לגרום לקשיי שינה? תודה מראש לתשובה רינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינה, קפאין יכול להיות גורם מעורר, ולכן אם גורם לך לבעיות שינה הפסיקי. אין בעיה עם קפאין במינון שציינת אלא אם כן משפיע עליך באופן כזה. בברכה,דנה

25/09/2017 | 08:39 | מאת: הגר

היי, אני בת 41. לאחרונה עליתי 5 קילו אך מבחינה פיזית נראה שרזיתי. הבגדים רפויים מעט וכל הזמן אומרים לי שרזיתי. בדקתי את המשקל בארבעה משקלים שונים (כולל זה של האחות במרפאה) כיוון שחשבתי שמדובר בטעות אך המשקל עקבי (עם סטיות של קילו למעלה ולמטה בכל משקל). אני לא מתאמנת כך שהשערת מסת השריר איננה רלוונטית מבחינתי. מבחינה תרופתית נטלתי יוטיירוקס במשך כמה שנים ולאחרונה הפחתנו אותו בהדרגה עד לסיום הטיפול כיוון שנראה כי התרופה היא זו ששיבשה את פעילות הבלוטה (טעות באבחון בעקבות דלקת בבלוטה). כרגע אני מאוזנת. הויטמין D שלי היה נמוך מאוד (37) ולאחר כחודשיים שאני נוטלת 5 טיפות של 400 בבדיקה האחרונה אני עומדת על 66. מעבר לזה דבר לא השתנה. אני מרגישה מצוין (פיזית ונפשית) רק תוהה איך מצב כזה ייתכן... תודה רבה, הגר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הגר, אין לי הסבר לוגי לנושא, ויכול להיות שהמשקל הוקדם לא היה נכון או מדוייק. לרוב שינוי בהרכב גוף יכול להסביר זאת, אבל בעיקר בירידה במשקל לא בעליה. ייתכן והעליה היתה במקומות אחרים שפחות משפיעים על הבגדים או שיש שינוי שבעיקר ניכר בפנים וברקמת השומן והשריר שם. בברכה,דנה

23/09/2017 | 19:54 | מאת: סופי

שלום האם כדור ויטמין בשם פלוויטון גורם לשתן צהוב? תודה מראש סופי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סופי, לפעמים ויטמין B2 שקיים בתוסף מכיל פיגמנט צהוב זרחני שיכול להפוך את השתן לצהוב יותר מהרגיל. בברכה,דנה

23/09/2017 | 21:42 | מאת: סופי

תודה לתשובה המהירה

17/09/2017 | 22:10 | מאת: חסוי

שלום צרכתי תוסף GABA 500 מ"ג של סולגאר ואני חש ברע מפחד לגשת למיון בגלל זה. זה גורם להשמנה בגוף!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ידוע לי על תופעת לוואי כזו, אבל אולי זו תגובה אלרגית. מציע להוועץ עם רופא. בברכה,דנה

17/09/2017 | 14:35 | מאת: חל

?

שלום, בעיקרון אנחנו תמיד ממליצות על מים כשתיה מועדפת במהלך היום. אפשר להוסיף פלחי לימון או נענע. אפשר כמובן גם סודה, תה וקפה. בברכה,דנה

14/09/2017 | 20:09 | מאת: אדומה?

האם שעועית בקופסת שימורים זה בסדר ? תודה!

שלום, אין שעועית יותר מומלצת מאחרת באופן מובהק. אך בוודאי לא שעועית משומרת. בברכה,דנה

היום בבוקר על קיבה ריקה שקלתי 57 קילו אחרי ארוחת הבוקר הגדולה שאכלתי שקלתי 60.7 וזה אותו משקל בדיוק בדיוק אם אותם בגדים 3 קילו ושבע מאות גרם עליתי מהארוחת בוקר הזאת איך אני אוריד עכשיו את המשקל הזה? אכלתי בבוקר מעל 5000 קלוריות איך אני אוריד את המשקל הזה? אכלתי בבוקר מלא טחינה גולמית. מלא טחינה לבנה. מלא חומוס עם טחינה. דבש. סילאן. 3 תמרים. שקית במבה. חטיף דגנים חלבה. חטיף דגנים שוקולד. 10 חתיכות תפוחי אדמה. 2 קציצות בשר. משקה קוקוס בקרטון. מרק בצל. 4 פרוסות לחם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורד, נשמע כי אופן אכילתך אינו תקין סביר שנראה עליה, ולו בזכות נפל המזון והנוזלים שצרכת. מציעה שתפני לדיאטנית לאבחון ועזרה בבניית אורח חיים יותר מזין. בברכה,דנה

05/09/2017 | 19:09 | מאת: שלום תודה!

?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין חברה מועדפת במיוחד. עדיף במים ולא בשמן באופן כללי. אם בשמן אז דיף זית או קנולה. ורצוי לחפש את הטונה עם תכולת הנתרן הנמוכה ביותר- זה משצנה ממוצר למוצר. בברכה,דנה

05/09/2017 | 07:29 | מאת: יניב

מרפאים ברפואה אלטרנטיבית ממליצים... לפי זה גננת החליטה בגן ליישם זאת על הילדים שלנו. ממה שאני יודע העניין הזה הופרך. אני רוצה לדעת מה נכון.

שלום יניב, ממש אין בכך כל אמת או היגיון. אמרו לגננת שטיפול תזונתי אמון ע"י אנשי מקצוע מוסמכים- דיאטנים. בברכה,דנה