האם זו חלק ממחשבה כפייתית?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/01/2011 | 07:16 | מאת: א.מ

שלום.. כל פעם שאני רואה בחורה "שווה" ברחוב, אני מרגיש אשם, כאילו שאני "בוחר" לא נכון, שאני שטחי בגלל שאני עצמי לא נראה טוב, והן רוצות יותר טוב. בתור אנמנזה עלי לציין שאובחנתי בעבר כadd כ-3 פעמים (פסיכיטאר אנונימי בגיל 6, ,אורי שוורצמן בגיל 20 ולאחרונה אבי יקיר בגיל 34), כ-OCD אצל ד"ר טל וויצמן, ואולי אצל פרופסור ווינאהוס (אבל יכול להיות שהוא חשב שאני סתם מסומם, לא סגור על זה), וגם כNVLD אצל שרון אורוצקי. אני נורא טוב בלהתאבחן, אולי אלך לקרוא קצת על סכיזו ואפתח לעצמי אישיות נוספת כרזרבה למקרה שארגיש לבד.. בכל מקרה חזרה לעסק, אני לוקח היום 200 מ"ג לוסטרל (בשביל הטיקים באצבעות ולחסל את הדחף המיני שלא קשור לסקס בכלל), 5 מ"ג מלטונין (בשביל הסטלה בחלומות), 72 מ"ג קונצרטה (אם כי אני לוקח לסירוגין עם אדרל 30 מ"ג להרגיש את ההבדל בינהם), וגם 200 מ"ג כדור קפאין על הבוקר (רי-פוקוס), בעבר לקחתי גם סטרטרה 100 מ"ג אבל בעיקרון הוא דוד של אדרונקס כי שניהם SNRI לטיפול בחרדות ובשביל זה יש לי עכשיו לוסטרל (כשבמקומו ניסיתי סרוקסט וצירפקלס אבל לא ביחד כמובן, כי זה לא כיף לקבל סינדרום סרוטונין, שמעתי שיש תופעות לוואי של מוות..). אני נורא אוהב לנסות תרופות בשביל כיוונון המוח שלי (אני יודע שקוראים לזה קוסמטיקה של רגשות, אבל אולי זה ה"טרנד" הבא) בכל מקרה כמובן שלא היה לי שום קשר זוגי,מעולם לא נגעתי בבחורה (יש כאלה שניסו לשכנע אותי לשלם למישהי אבל יש לי שריטה משונה שבחורה צריכה להנות מזה) אני יודע שבחורות לא יסתכלו עלי פעם ראשונה כי אני לא מספיק איכותי, וכל פעם שאני מסתכל על מישהי ברחוב ש"בא" לי עליה אני מרגיש אשם, לכן זו אחת הסיבות שאני לוקח לוסטרל, כדי לא להרגיש כלום. אבל האם הטריגר הזה הינו חלק מחשיבה כפיתית? אגב מישהי בפורום חשבה שיש לי PAPD אבל מכיוון שהטיפול היחידי החצי אפקטיבי הוא גם SSRI, לא חקרתי בנושא. i'm off to see the wizard..

שלום, ברשותך, אני רוצה לומר כמה דברים כלליים יותר לפני שאענה על שאלתך: קודם כל, נראה לי באופן אינטואיטיבי, שאתה מאוד אוהב את העיסוק באבחנות, מטפלים ותרופות. זו יכולה להיות בעיה בפני עצמה (שאני אמנע מלאבחן- גם בגלל הפורמט האינטרנטי וגם בגלל שבאמת אין לך צורך באבחנות נוספות, רק אציין שיכול להיות לזה מרכיב אובססיבי). זה יכול להצביע על רצון חזק בתשומת לב, ועל חוסר ביטחון עצמי או מחשבות שליליות לגבי העצמי. אבחנות רבות עוזרות לעיתים לאדם להגדיר את עצמו, במידה שהוא לא ממש מכיר או יודע איך להגדיר את עצמו. כל המטפלים שעברת אצלם עד כה סיפקו לך בדיוק את מה שאתה רוצה- אבחנות נוספות ותרופות. אני בטוחה שזה היה מתוך ניסיון לעזור, אך בפועל, ייתכן שזה רק הזין אצלך את הצורך הלא בריא. גם לא ציינת אם משהו מהטיפולים שעברת באמת שינה אצלך משהו. אני הייתי מתחילה מנקודת האפס- הגדרת מחשבות, רגשות והתנהגויות שמפריעות לך, תוך שקילה של הפחתת הטיפול התרופתי או הפסקתו בהדרגה, כדי לראות את הגרעין ה"אמיתי" של האישיות שלך (כולל הבעיות), בלי המיסוך התרופתי. הייתי מנסה לעזור לך להגדיר את עצמך במונחים אחרים, שאינם קשורים בהכרח באבחנות פסיכיאטריות, שואלת האם יש דברים שאתה יכול לומר על עצמך שאינם קשורים באבחנות או בבעיות. ועכשיו לעניין השאלה ששאלת: המחשבה יכולה להיות חלק מאובססיה, או חלק מחרדה חברתית (אני צריכה קצת יותר מידע לגבי המחשבות והסיטואציות בהן הן מתעוררות). בכל אופן, נראה לי ששווה לעבוד על נושא ההערכה העצמית בהקשר למחשבה הזו, ובמקביל לעבוד על נושא "קבלת המחשבה" ו"קבלת הרגש" (שחוזר פעמים רבות גם בהקשר של אובססיות): לא להירתע או לפחד מהמחשבות ומהרגשות של עצמך, לא לנסות להימנע מהן- כי הדבר רק יגרום להנצחתן. לכן, בטיפול התנהגותי- קוגניטיבי לא מומלץ לקחת תרופות "כדי לא להרגיש כלום"- המטרה היא להרגיש, לחשוב ולעבוד עם המרכיבים האלה. מומלץ לפנות למטפל התנהגותי- קוגניטיבי טוב, שבנוסף יעזור לך להגדיר את הבעיות במונחים של מחשבות, רגשות והתנהגויות- דבר שנראה לי שיכול להועיל לך כשלעצמו. בהצלחה!

20/01/2011 | 21:11 | מאת: א.מ

בגלל שעברתי כל כך הרבה אבחונים אפשר לחשוב שאני אוהב צומי, אבל זה לא כך, זאת מכיוון שאם לא כוללים את האבחון בגיל 6 (לא הייתי כזה חכם ליזום כזה בעצמי..), האבחון האמיתי, היה אצל ד"ר שוורצמן, כולל טיפול תרופתי, שאותו הפסקתי, כיוון שלא נראה שהועיל (בזמנו). לאחר כ-10 שנים חשבתי לנסות לחזור לזה לראות אם יצאו תרופות וטיפולים וחדשים, אבל השוורצמן הלך לאכול אצל השוורצים, באפריקה השוויצרית, לכן הייתי צריך אבחון נוסף (בהעדר קיומה של תעודת adhd), בשביל להתחיל בכלל איזשהו טיפול. ד"ר יקיר אכן אבחן אותי ככזה, אך לאחר זמן שלח אותי למבחן פסיכידידקטי בו אבחנו אותי כבעל NLD. בפגישה אחת סיפרתי לד"ר, שיש לי דחף בלתי ניתן לשליטה, לקלף את האצבעות עד זוב דם, דחף שתמיד קיבלתי אותו כמובן מאילו כי היה קיים מאז קיומי שלי, הד"ר הציע ציפרקלס, והצביע על כיוון של טיקים של OCD. לאחר זמן הלכתי להתאבחן לOCD אצל ד"ר וויצמן כיוון שרציתי להיות בטוח (2nd opinion) באבחנה ממומחה OCD. (זאת כיוון שאימי אישפזה עצמה בזמנו למשך כמה חודשים בגלל OCD). לכן האבחונים שעברתי לרוב לא באו מיוזמתי, אלא פשוט הופיעו. אילו רציתי צומי הייתי לוקח ב2 ידיים את הטיפול CBT שהציעו לי אז עבור NLD. אבל אני מתנגד לכל סוג טיפול כזה, כי אני רואה בטיפול כזה מעין ווירוס כל עוד אלו רעיונות שלא באים ממני. התרופות (לפחות חלקן) כן עוזרות, כמו שאמרתי המלטונין נותן לי חלומות (שינה יותר טובה ויש לי מכשירים שבודקים את זה)..הלוסטרל הוריד לי את החשק המיני שזה מאוד חשוב, אני שוכב היום במיטה ואין לי את הitch (כשמו שרוצים לגרד עקיצה),ממש חש כאילו הסירו ממני גידול. מה גם שאני חושב שבגלל זה זה לא חשק מיני, אלא מעין טקס מיני רבים כמו הטיקים. הסטימולנוים נתנו לי רעיונות, דחיפה, אבל גם הזיקו (ללא SSRI) כי בעבודה ניסיתי להיות יצריתי, לדחוף ליזום, לעשות סדר, כי פחדתי תמיד שהפורייקט הנוכחי יסתיים, אבל כשהבנתי שאני לא הולך לשום מקום שמה שאני עושה הוא זה שיהיה למשך כל ימי חיי וכשלקחתי את SSRI, יכול להיות יותר שקט, וכולם היו מרוצים ממני (אפילו הייתי מגיע לעבודה יותר מקודם).

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית