תרופות SNRI: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פיברומיאלגיה: יש מה לעשות

החיים עם פיברומיאלגיה - תסמונת כאבים מפושטת - אינם קלים, אך היא אינה גורמת נזק לפרקים ולשרירים. בעזרת טיפול נכון, ניתן לזכות באיכות חיים טובה פיברומיאלגיה היא תסמונת - לא מחלה. כלומר: מדובר באוסף של תסמינים, שהלוקים בה סובלים מכמה מהם, בדרגה זו או אחרת של חומרה. תסמונת זו היא תסמונת כאב, שבמהלכה יש הגברה של מסלולי הכאב בגוף. אנשים הסובלים מהתסמונת תופסים את הכאב באופן שונה מאדם שאינו סובל ממנה. למעשה, סף הרגישות לכאב של בעלי התסמונת יורד באופן משמעותי. הדבר מתבטא בכך שלחץ על מקום מסוים, אשר אצל אדם ללא התסמונת לא היה משפיע כלל, יגרום כאב וחוסר נוחות, אצל אדם הסובל מהתסמונת. תסמונת פיברומיאלגיה היא בעלת אופי התקפי: ישנן תקופות של התלקחות, במהלכן מדווחים חלק מהמטופלים על כאבים וקשיי תפקוד; ותקופות בהן התסמינים מתמעטים - ואף נעלמים לגמרי. כיצד ניתן לאבחן פיברומיאלגיה?כאשר אדם מתלונן על כאב מפושט - ונשללות בעיות אורתופדיות,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לתרופות SNRI

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות אושר לקריאה שנייה ושלישית: מבוטחים של כל קופות החולים יוכלו לרכוש תרופות במרשם דיגיטלי...
ללמוד עוד על תרופות SNRI
פיברומיאלגיה: יש מה לעשות-תמונה

החיים עם פיברומיאלגיה - תסמונת כאבים מפושטת - אינם קלים, אך...

מאת: פרופ' חנן...
04/08/2018
כאבי שרירים: לא חייבים לסבול-תמונה

כאב הוא חוויה לא נעימה המתלווה לנזק רקמתי. כאב ממקור...

מאת: ד"ר יעל...
03/08/2018
טיפול משולב בכאב-תמונה

כאבים, כתחושה סובייקטיבית או כנזק לרקמות, מחייבים טיפול....

מאת: ד"ר ברקת...
23/05/2018
פיברומיאלגיה ודרכי הטיפול בה-תמונה

מחלת הפיברומיאלגיה גורמת לכאבים, לתשישות ופוגעת באיכות...

מאת: ד"ר יעקב...
23/05/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתרופות SNRI?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תרופות SNRI: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, לאחר 16 שנים של טיפול בתרופות נגד דיכאון מהסוגים SSRI ו-SNRI הפסקתי את הטיפול בשיתוף פעולה עם הפסיכיאטר המטפל עקב מצב טוב ואי הצטרכות בתרופות. התרופות האחרונות שלקחתי הם: לוסטרל 200 מ"ג ו – וולבוטרין 300 מ"ג. ביחד. לקחתי אותם במשך שנתיים. כאמור הפסקתי אותם בהדרגה בהמלצת הפסיכיאטר. אני "גמול" כבר חודש. אך שמתי לב לתופעת לוואי שנהייתה לי לאחר הפסקת הטיפול. אני כל הזמן בוכה!! אף פעם לא הייתי בן אדם רגיש כ"כ ולא הייתי בוכה משטויות, כעת כל דבר שהוא קצת מרגש אני ישר מתחיל לבכות. סרט מרגש, כתבה מרגשת בטלוויזיה, אפילו סתם מייל מסבא שלי בעניינים רגילים, כל דבר גורם לי לבכות! ואף פעם לא הייתי ככה. בכיתי רק במקרים נדירים ממש כמו בהלוויה של סבא שלי, אבל לא סתם ככה הייתי בוכה. זה התחיל לאחר שהפסקתי את התרופות. האם זאת תופעת לוואי נפוצה\ידועה של הפסקת תרופות נגד דיכאון? זה יעבור מתי שהוא? כי לבכות כל הזמן, כל היום זה לא בדיוק חוויה מרנינה. תודה רבה

אני מאמין שזהיחלוף כי אני לא מכיר תופעת לואי כזו שמהפסקת התרופות , אנא בדק עם הפסכאטר שלך אם לא מדובר בדכאון שחוזר ....

17/05/2018 | 13:04 | מאת: אנה

עקב תופעות סומטיות כמו עייפות מוגברת , חולשה, דאגה לבריאות שלי , בהמלצת הרופא התחלתי טיפול בציפרלקס . כחודש ושבוע נטלתי רק 5 מ"ג (עקב תופעות לוואי ) וכבר 12 ימים התחלתי במינון של 10 מ"ג . עדין מרגישה לא טוב- אולי יש שיפור מאוד קטן לגבי החולשה ברגליים , אבל אני עדין לא יציבה . לדוגמא בעבודה אם אני עומדת וצריכה להסביר משהו או לקבל הסבר אני עדין מרגישה חולשה, הרגשה של סחרחורת קושי בלהתרכז, דופק פנימי (לא עקב התרגשות אלא תשישות ) . האם מומלץ להמתין עוד מספר ימים או לעבור לתרופה אחרת . האם כדאי לעבור לתרופה מסוג SNRI? תודה רבה וחג שמח !!!

שלום לא כדאי להחחליף עדיף לחכות עוד כשבוע - שבועיים הכל יחלוף

09/05/2018 | 10:03 | מאת: מליסה

שלום רב, בת 50 , לפני 19 שנה חליתי בסרטן השד דרגה 2, עברתי טיפולים וניתוח למפקטומי , נכון להיום במעקב אצל כירורג ובדיקות תקופתיות כמו ממוגרפיה ו-US . מחזור כמעט סדיר עקב עייפות , הרגשה של דופק פנימי , חוסר חשק לקום בבוקר ( לא דיכאון) הרופה המליץ על סימבלטה 10 מ"ג . התחלתי לפני כחודש ב- 5 מ"ג וכבר מספר ימים עברתי ל- 10 מ"ג . כבר מספר ימים אני מרגישה דקירות בשד הבריא , כמו כן יש לציין שהפרולקטין יצא גבוה (ביקשתי בדיקות הורמונליות והרופא נתן לי במקרה גם פרולקטין ז"א לא היתה סיבה מיוחדת לקבלת ההפניה לבדיקה ) שאלה שלי : האם הציפרלקס (ובאופן כללי התרופות מסוג SSRI ׂ) יכולות להעלות את הסיכון לסרטן השד ?האם עקב האובדה שמיד לאחר נטילת הציפרלקס אני חשה בכאב/ דקירות בשד מומלץ להפסיק את השימוש בתרופה ואולי לעבור לתרופה מסוג SNRI לדוגמה ? תודה רבה

היי, ישנן עבודות בספרות המראות עליה ברמת הפרולקטין בעקבות שימוש בSSRI אך ישנן גם עבודות השוללות זאת. הקשר לסרטן השד לא הוכח. כדאי שתבדקי ע״י הכירורג שלך ותתיעצי עמו גם לגבי הטיפול התרופתי בבריאות, דינה

03/11/2017 | 16:45 | מאת: אלון לוי

שלום. אני בן 32 סובל כבר כמה שנים מכאבי בטן ואובחן מעי רגיש בגלל שהבדיקות יצאו תקינות. אני פעיל ועובד אבל יש ימים ותקופות שקשה עם כאבי בטן עוויתיים ושלשולים וגזים וכו' ואני רזה ואוכל פחות ונזהר מאוד עם אוכל. הגסטרו המליץ לקחת ציפרלקס ואמר שזה יכול לעזור לא בגלל דכאון אלא בגלל ש "יכול לשפר את מצב הסרוטונין במעי". הסתכלתי קצת על מחקרים ברשת וראיתי שאין כמעט הבדל בין SSRI לפלסבו מבחינת מעי רגיש אלא אם החולה בדכאון או חרדה משמעותיים. האם זה נכון? אם אני לא בדכאון וחרדה האם SSRI יכול לסייע לסרוטונין במעי ולהקטין רגישות לכאבי וכאבי בטן ואולי לאפשר לי לאכול יותר ולסבול פחות? או שחייבים משהו חזק יותר כמו SNRI? תודה רבה

שלום קיימות אופציות טיפוליןת מרובוצ בתסמונת מעי רגיש, החל בטיפולמ מכוון למערכת העיכול ועד טיפול מרכזי בSSRI או SNRI או טריצקלים אין קשר בין דכאון לפעילות התרופות,הניתנות במינון נמוך יחסית לדכאון ההחלטה על הטיפול תלוייה בגורמים מרובים כמחלות רקע, חומרת הכאב, סוג היציאות וכו