שאלה חשובה על כלי דם במוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

08/11/2020 | 19:41 | מאת: עדי באוור

שלום רב, אודה מאוד להתייחס על השאלה. אבי בן 82, סובל מהמחלות הבאות: הפרעה דיכואנית, תת פעילות של בלוטת התריס, מחלה איסכימית של הלב, פריצת דיסק. בעקבות מינון יתר של תרופת אוקסיקונטין (ICD F11.0), הוא אושפז בביה"ח ועבר CT שהראה לויקואנצפלופתיה, מיקרואנגיופתיה, וכן אתרוסקלרוזיס של עורקי בסיס המוח, ללא ממצא פתולוגי פרט לכך. האם ממצאים אלו מעידים על תחילתה של הידרדרות קוגניטיבית פתולוגית כגון דמנציה, אלצהיימר וכו'. אודה מאוד לתשובתך, עדי.

הממצאים מעידים על מחלת כלי דם מוחית שיכולה לגרום לדמנציה וסקולרית ויכולה להחמיר דמנציה מסוג אלצהיימר. בכי למנוע המשך הדרדרות יש לאזון באופן מיטבי את גורמי הסיכון הווסקולריים

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח