שיתוק העצב השלישי - האם יש פתרון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

09/09/2020 | 14:06 | מאת: דנה

האם יש טיפול לשיתוק העצב השלישי? מדובר באמי, בת 73, עברה לפני שנה ארוע מוחי אכסמי קשה. היא בהכרה אך מאז הארוע לא מצליחה להרים עפעפיים ועם אישונים מורחבים. כדי לראות מרימה עפעף עם היד עד שמתעייפת או שפיזיוטרפיסט מדביק לה אותו למעלה בזמן פיזיוטרפיה שעושה. כל פעם עין אחרת, כי אם פותחים את שתי העיניים יש לה ראייה כפולה. המצב מאוד מתסכל אותה כי לא יכולה לראות ככה טלוויזיה והעין מתייבשת אם היא פתוחה הרבה זמן. האם יש פתרון כלשהו לעניין? נודה לכל עצה.

מדובר בתופעה שאינה שכיחה לאחר שבץ בגזע המוח אך מתוארת. באופןם עקרוני הפרעות כפל ראיה לאחר שבץ מוחי הן ברות שיפור באמצעות שיקום, לגבי עפעפיים זה יותר מורכב. איני מכיר דרכי טיפול בבעיה מלבד שיקום בתוספת ניתוח עיניים להרמת עפעפיים. בשיבא ובית לוינשטיין יש יחידות לשיקום ראיה כדאי להיוועץ בהן

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח