מיגרנה עם אאורה ושבץ

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

24/12/2020 | 03:05 | מאת: אורח

קראתי שאאורה אצל נשים, במיוחד כאלה שמעשנות ונוטלות גלולות מעלה את הסיכון לשבץ. לגבי גברים היה כתוב שלגברים עם אאורה סיכון מופחת אם בכלל להתפחות שבץ מוחי. האם זה נכון, ואם כן מדוע ההבדל הזה?

באופן עקרוני, מיגרנה עם אאורה מעלה במעט את הסיכון לשבץ מוחי וככל שהאאורה דרמטית יותר ו/או מלווה בחולשת צד או הפרעת דיבור, כך מדובר בסיכון ממשי יותר, גם אם קטן. נשים הנוטלות גלולות ומעשנות מצויות בסיכון מוגבר להיווצרות קרישי דם ורידיים ועורקיים כאחד לרבות שבץ מוחי ורידי / עורקי. שילוב של סיכון זה בנשים (עישון+גלולות+מיגרנה עם אאורה) מגביר עוד יותר את הסיכון ובכך טמון ההבדל העיקרי בין גברים לנשים. גם גברים הסובלים ממיגרנה עם אאורה יכולים לפתח שבץ מוחי בסיכון מעט מוגבר יותר לעומת האוכלוסיה הכללית, אלא שהם לא נוטלים טיפול הורמונלי ולכן אין מספיק מידע.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח