פלביקס למניעת אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

02/11/2020 | 07:17 | מאת: דוד

לפני כמה שנים עברתי אירוע מוחי קל, ובבדיקת ה- סי.טי. התגלו פלאקים והסתיידויות, הרופא הנוירולוג שלי רשם לי פלביקס 75 מ"ג לפני כמה שנים, ואני מרגיש מצוין, ללא שום תופעות לוואי מהתרופה הזאת, ברצוני לציין שאני גם חולה בגסטריטיס שזה דרגה אחת לפני אולקוס, אבל הפלביקס במינון שאני לוקח לא גורמת לי לשום תופעות לוואי. עכשיו לשאלתי- הרוקח בסופרפארם אמר לי שאסור ליטול את התרופה פלביקס יותר משנה אחת ברציפות, אלא לאחר אישור של רופא קרדיולוג, או רופא המטולוג, או רופא נוירולוג. רציתי לקבל מכם חוות דעת רפואית, האם להמשיך עם התרופה הזאת למשך כל החיים שלי, או לגשת ולקבל ייעוץ רפואי אצל אחד מהרופאים שמניתי לעיל (בהמלצת הרוקח מהסופרפארם), תודה מראש (ולאיזה רופא לפנות?? באיזה תחום רפואי??)

השאלה בהחלט במקומה. על פניו לפי מה שאתה מתאר אתה אכן צריך ליטול תכשיר מדלל דם למניעה שניונית של שבץ מוחי (בהנחה שאכן היה בעבר שבץ מוחי ודאי ויש גורמי סיכון מתאימים).לא אוכל לתת המלצה פורמאלית לטיפול זה אלא במסגרת מרפאת שבץ, אתה מוזמן למרפאת השבץ שלנו בבילינסון או להערכה אצל כל נוירולוג ווסקולרי אחר לצורך ריבוד סיכונים, הערכת בדיקות הדמיה והחלטה על טיפול ומעקב ארוכי טווח

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח