PSA שלוש שנים לאחר כריתה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

02/06/2020 | 20:21 | מאת: ירוסלב

בן 68 לפני 3 שנים כריתה רדיקלית עקב PSA 12.7 ו 4+4 8 = GS ותוצאת פתלוגיה 5+4= 9 GS שוליים הכריתה משמאל חיוביים בקוטר של 0.4 סמ'. PET-PSMA חצי שנה לאחר הכריתה - ללא מוקדי קליטת יתר החשודים להישנות עקב עליית PSA עד 0.17 לאחר שנה מהניתוח עברתי 28 הקרנות מנה של 50.4 לניקוז הלמפטי , 63 גריי למיטת הערמונית וכן זריקת אליגראד 45 מג ו - 30 כדורי קאסודקס בתום הטיפול הקרינתי וההורמונלי PSA כל 3 חודשים 0.03 ולאחר שנתיים וחצי היה חד פעמי 0.06 ואילו כעת בבדיקה לאחר חצי שנה במלאת שלוש שנים - חזר להיות 0.03 טסטוסטרון טיפס מ 0.8 אחרי הטיפול ובכמה בדיקות אחרונות 15 או 16 קורה משהוא טוב ויש אור בקצה המנהרה ד"ר ? או שנגזר עלי לחיות בפחד הישנות וכל כמה זמן היית ממליץ על בדיקתPSA תודה על פועלך בפורום

בהחלט קורה משהו טוב! אמנם צריכים המשך מעקב אבל מצבך טוב מאד לפי הפירוט ששלחת בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית