psa גבוה 4.26 - שאלה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

11/05/2020 | 09:09 | מאת: איילת

שלום ד ר. בעלי עשה בדיקת דם psa והתוצאה psa 4.26 psa free 0.76 psa index 0.18 בעקבות תוצאות אלו בעלי נשלח לעשות ביופסיה. בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא משהו חריג, כמו כן בבדיקה רקטיאלית גם לא הורגש משהו. האם יש מקום לדאגה? יש לציין שבמשך השני ה psa עולה. בעלי בן 56 ובדרך כלל בריא. אודה לתשובתך.

שלום רב, אני ממליץ שתבררו אם ניתן לבצע בדיקת MRI לפני הביופסיה. זה יעזור סביב עניין שיקול הדעת בביצוע הביופסיה והעלאת אפשרות לביופסיה בפיוז'ן שהינה הרבה יותר מדויקת בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית