פענוח MRI ערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

18/02/2020 | 17:03 | מאת: שמחי

שלום, אשמח לעזרתך בבקשה, להלן תוצאת MRI לאבי בן 64: הערמונית בממדים 5*6*7.4 סמ ובנפח מחושב של כ- 73 סמ"ק. מודגמים שינויים היפרפלסטיים בבלוטה המרכזית. רוב הנודולות בעלות מראה טיפוסי. מודגם פיספוס דיפוזית ב PZ ,בעל סיגנל נמוך ב- T2 ללא רסריקציה בדיפוזיה או האדרה פתולוגית, מתאים לשינויים על רקע פרוסטטיטיס כרונית. ימין: מודגמת אטרופיה יחסית של הבלוטה פריפרית. באזור המתלים פוסטרו-לטרלית מודגם אזור בעל סיגנל מעט נמוך ברצף T2 הגבלה קלה בדיפוזיה וללא האדרה פתולוגית. (סדרה . (13 חתך 601 שמאל: ללא ממצא בעל מאפיינים חשודים. ממצאים מודגם ממצא פסי סך הכל סימטרי לממצא שמתואר מימין אולם ללא הגבלה בדיפוזיה או האדרה. קופסית ושלפוחיות הזרע שמורות. ללא לימפאדנופתיה. ללא נגע גרמי חשוד. לסיכום: ממצא כמתואר מימין, בעל מאפיינים מתאים יותר לתהליך דלקתי כרוני -2 PIRADS ממצא כמתואר משמאל ללא מאפיינים חשודים - 2 PIRADS שאלתי-מה המשמעות של PIRADS2 ומה עלינו לעשות כעת? (PSA עלה מ 7 ל 11 תוך שנתיים,ובבדיקה האחרונה ירד ל 8) אשמח להסבר בבקשה,תודה רבה

המשמעות של PIRADS2 זה שלפי MRI מה שמתואר הינו בדרגת חשד נמוגה לממאירות. זה לא שולל כמובן אך זה בהחלט מוריד את האופציה הזו. לכן ההחלטה מכאן תלויה בגורמים נוספים: לדוגמא, האם ישנם תסמינים יורינריים כגון קושי במתן שתן, תכיפות ודחיפות וכיו"ב. במידה שלא, אז הייתי נשאר במעקב בלבד מתוך הנחה שהPSA נובע מערמונית מוגדלת שכבר הוכחה לפי MRI ואני מניח שגם לפי בדיקה ידנית. במידה שיש תסמינים זה גם יכול לכוון לערמונית מוגדלת ולא לסרטן אבל אז זו הזדמנות טובה לטפל בתסמינים ואולי אז בדרך גם לעשות אבחנה לפי שיקול דעתו של האורולוג. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית