פענוח בדיקת ערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

24/05/2020 | 15:53 | מאת: דורון

דר שלום , ברצוני לברר בדיקת MRI שעשיתי לאחרונה , האם תוצאותיו אומרים משהו ?? --------------------------------------------------------------------------------------- הבדיקה בוצעה בתאריך: 2019/08/09 נבדק נכבד, להלן ממצאי בדיקת MRI של הערמונית טכניקה: הבדיקה כוללת הזרקת גדוליניום ורצפי DWI. התוויה קלינית: הגברת PSA. ממצאים: הבדיקה מוגבלת ללא הזרקת גדוליניום עקב סירוב הנבדק. הערמונית מוגדלת עם שינויים של BPH. .מ"ס 5.1*3.9*4 הערמונית מימדי במרכז הערמונית שינויים קלים של BPH. בהיקף הערמונית ב- PZ קיים חוסר הומוגניות עם אזורים נרחבים של סגנל נמוך ב- T2 ,יתכן על רקע דלקת בעבר. עם זאת קיים אזור שנראה יותר מוגדר והיפו-אינטנסי באזור הבסיס הימני שמדגים רסטריקציה בדיפוזיה. ממצא זה חשוד לתהליך שאתי, מגיע בקוטרו ל- 4.1 ס"מ, מתאים ל- PIRADS 4. לציין שאין לדון בצורת ההאדרה שלו עקב חוסר הזרקת גדוליניום. אין עדות לפריצה חוץ קפסולרית. שלפוחיות הזרע, שלפוחית השתן והרקטום ללא ממצא. אין בלוטות מוגדלות. המבנה הגרמי עם סיגנל שמור. התרשמות: ממצא בבסיס הימני חשוד ל- PIRADS 4 כמתואר. הבדיקה מוגבלת ללא הזרקת גדוליניום. בברכה דורון

זה אומר שיש לך ממצא חשוד לסרטן ערמונית בסבירות בינונית גבוהה. ממליץ לפנות לאורולוג למרות שמפאת הזמן שעבר שווה היה לחזור על הבדיקה אם לא עשית כלום מאז בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית