מהו הטיפול המומלץ לגידול הסרטני?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

02/03/2020 | 17:10 | מאת: גידול בערמונית שנמצא בבדיקה היסטופתלוגית לאחר TURP

שלום פרופסור ברגר. אודה להתייחסותך לשאלתי. אני בקרוב בן 76. לפני כחודש וחצי עברתי TURP בגין ערמונית מוגדלת שהפריעה במתן סדיר של השתן. נלקחה ביופסיה שכללה כ-100 פיסות. ב-2 מהן נמצא גידול סרטני שסווג (3+3)6 בדירוג גליסון וכ-ISUP GROUP GRADE:1. הרופא המטפל המליץ על מעקב בלבד.לפמי מספר ימים נבדקתי ל-PSA . התקבלה תוצאה של 0.33. מהו הטיפול המומלץ במקרה שלי בברכה, עוז

אני בהחלט מסכים שמעקב בלבד הינה האופציה הטובה ביותר. רק שרצוי לבצע מעבר למעקב PSA גם MRI חוזר ואולי גם ביופסיה חוזרת בעוד שנתיים בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית