מעוניין בהפסקת טיפול עקב אין אונות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/03/2020 | 02:26 | מאת: שמואל

שלום רב לך דוקטור/פרופסור יקר.בגיל 59 לאחר בדיקת דם ערך psa היה 293 התחילו כאבים בעצמות הירך לאחר בדיקה רקטלית וביופסיה התגלה סרטן ערמונית ממארת בינוני גרורתי לכמה איזורים בגוף .קבלתי טיפול בדקקפיד 22.5 +אבירטרון 1000מ"ג ליום ב"ה מיד ירד הערך של של הpsa לאחר חודשיים בערך ל 0.06 ולאחר חצי שנה ירד ל0.03 ולאחר שנה עלה ל0.05 אני מרגיש מצויין חוץ מזה שלחת הדם שלי הסיסטולי עלה עד לרמה בין 120 -150 האם אפשרי להפסיק הטיפול הביולוגי וההורמונלי? זה חשוב לי עקב הסירוס המלווה לטיפול.או שזה עדיין מוקדם והאם יש חשש להישנות המחלה? ומה תוחלת החיים הצפויה על פי הסקר המקצועי.תודה רבה לך מראש דוקטור יקר

שלום רב, תיאורטית אסור להפסיק טיפול מסרס. יחד עם זאת כל מקרה לגופו. מתי אני כן שוקל מעבר לטיפול לסירוגין? 1. כשהמטופל רוצה ועניין יחסי המין מאד חשוב לו (לא אצל כולם זה המצב) 2. כשהמחלה באמת בנסיגה וכשהפיזור ההתחלתי לא היה יותר מדי נרחב. 3. כשקיימת כתוצאה מסעיף 2 אופציה לשלוט במחלה באמצעים ממוקדים כגון קרינה ממוקדת לגרורה או מספר גרורות ספציפיות. לסיכום, מחשבה כמו שלך צריכה להכנס לשיקול דעתו של הרופא ולמצוא את דרך המלך לשמר את איכות חייך ככל שרק ניתן תוך כדי זה שלא תיקח סיכונים גדולים מדי בברכה

19/04/2020 | 15:13 | מאת: שמואל

תודה רבה לך דוקטור רענן היקר .תבורך אתה ומשפחתך בכל הברכות בעז"ה. בהמשך לתשובתך. אני מעוניין לשלוח לך סיכום ביקור אצל רופא אונקולוג שמטפל בי בהדסה עין כרם אבקש ממך לדעת אם ניתן לעבור לטיפול לסירוגין במצבי או אפילו לסיים את הטיפול לגמרי או להחליף טיפול על מנת שלא יפגע באון הגברי ואם לא אז מתי כן ? בתודה מראש דוקטור. שמואל

מנהל פורום סרטן הערמונית