הערכת מצבי והמשך מעקב אונקולוגי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/02/2020 | 10:12 | מאת: אמיר

בן 65 . ללא מחלות רקע ל.ד 130-80. סוכרת בסביבות 100 מ"ג. שומנים בדם בסביבות 230 הטוב 55 הרע 160.טרגליצירדים 98. לא מעשן. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע. כ50 דקות בכל פעם. לפני כעשר שנים בבדיקות רוטינה פסא5.6.התגלה סרטן ערמונית ממוקד גליסון3+4.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית כולל קשרי לימפה.לאחר הניתוח בגלל כישלון כימי פסא טפס עד 0.19 לאחר כשנה. עברתי 33 הקרנות.+2 זריקות לוקרין. מאז פסא 0.004. לפני חצי שנה פסא0.01 לפני חודש 0.014. מרגיש טוב .לא במעקב כבר 5 שנים מאחר ונאמר לי ע"י האונקולוגית המצב יציב רק בדיקת פסא כל שנה. השאלה האם זה מדאיג או אולי המחלה חוזרת ? איך היית מעריך את מצבי לאור הניתונים הנ"ל.אם יש צורך במעקב היכן אורולוג או אונקולוג? תודה

הייתי מעריך שעדיף שתדאג לשומנים בדם יותר מאשר לPSA. בכלל, תקפיד על אורח חיים בריא, פעילות גופנות ותזונה מאוזנת. מעבר לזה, המשך מעקב PSA (פעם בחצי שנה לדעתי) אם הPSA יהיה במגמת עליה אז קרוב לוודאי שזה סימן לנוכחות תאים ממאירים כלשהם אבל יחד עם זאת, זה לא מדאיג וקרוב לוודאי שזה לא יגרום לתחלואה משמעותית במהלך העשורים הקרובים. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית