CT

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

19/03/2006 | 16:23 | מאת: דודי

שלום דוקטור אבי עבר מיפוי עצמות וללא מימצא. מה ההבדל בין מיפוי לבין CT האם לצורך שלילת גרורות בעצמות יש גם צורך בטומוגרפיה מחשבית. אציין שבדיקות הדם למיניהם היו תקינות. תודה

20/03/2006 | 17:14 | מאת:

מיפוי עצמות היא בדיקה המתבצעת באמצעות חומר רדיואקטיבי וסקירת השלד. הטומוגרפיה נעשית באמצעות סקירת קרני רנטגן. לכל אחת מהבדיקות רגישות משלה ובד"כ האחת משלימה את השניה. אם המיפוי תקין אין מקום לבדיקות הדמיה נוספות בדרך כלל.

20/04/2006 | 00:45 | מאת: אילת

שלום רב, אבי אובחן לפני מס' ימים כחולה בסרטן במעי הגס עם גרורות בכבד (CT). הוא אמור לעבור ניתוח להסרת הגידול מהמעי תוך מס' ימים, ובאותו ניתוח גם יבדקו את כל הבטן. אבי בן 70, סובל מעודף משקל, יל"ד, ולאחרונה גם חולשה רבה. היות והסרטן אינו רק במעי, האם היית ממליץ על הוצאת גרורות נוספות, אם יתגלו,במהלך הניתוח? והאם היית ממליץ על הוצאת גרורות נוספות מהמעי, מעבר למה שנצפה בCT, אם אין בהן סכנה מיידית (תוך שנה ) חסימתית? שאלה נוספת- האם איכות חיו תשתפר בעקבות הניתוח? אני מצטערת שהשאלה קצת מסורבלת, אך אני מקווה שתוכל לענות לי. מודה לך מאד.