המשך מלאות בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

18/02/2006 | 01:22 | מאת: ענת

פרופסור קלוגר שלום ראשית ברצוני להודות על תשובתך, לצערי לא הצלחתי לחזור במייל מפני שאני לא מוצאת פה את הכתובת שלך עשיתי בדיקת אולטרה סאונד שהיתה תקינה- לא הודגם גוש סולידי או צ'יסטי- זה היה כחודשיים לפני הממוגרפיה האחרונה- בדצמבר 05 אני מרגישה מלאות וכאב רק בצד אחד והכאב הוא קבוע - זה תמיד נמצא שם, אבל אני דיי בטוחה שהוא התחיל זמן קצר אחרי התקנת הטבעת למניעת הריון אני לא יודעת אם יש קשר אבל לפעמים גם הכתף והיד כואבות באותו צד האם יש דבר נוסף שכדאי לעשות? האם יש אפשרות שהגוש הזה קשור להורמונים שבמירנה? תודה ענת

18/02/2006 | 08:35 | מאת:

במידה והאולטראסאונד תקין, הממוגרפיה תקינה ובדיקת הכירורג אינה מאבחנת בגוש, קרוב לוודאי שאין גוש ותחושת הכאב שלך, הגם שממשית, אינה ביטוייה של פתולוגיה גושית. למרות זאת הכאב ותחושת המלאות הן תלונות נפוצות. לעיתים שימוש בתכשירים הורמונאליים בגיל המעבר וגלולות או IUD מצופה עלולים לגרום לתחושה זו. אני מציע כי תתיעצי עם הרופא הגניקולוג לצורך החלפת אמצעי המניעה. בהצלחה