החלמה לאחר הסרת תוספתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

19/03/2006 | 13:52 | מאת: סימונה

שלום, הנני בת 30 ועברתי לפני 4 שבועות ניתוח להסרת תוספתן שהיה במצב נמק. שבוע לאחר ששוחררתי מביה"ח אושפזתי שוב עקב נקודות אבצס שהופיעו באגן הימני. טופלתי באנטיביוטיקה דרך הוריד ושוחררתי שוב לביתי עם אנטיביוטיקה דרך הפה לשבוע. היום סיימתי את התרופות ויש לי עדיין כאבים (נסבלים) באזור האגן הימני, מה שהבנתי שעשוי להמשך עוד זמן מה. לעתים מופיעה תחושה של אותו כאב שהיה לפני הניתוח בבטן עליונה. מה שיותר מטריד אותי שלעתים במתן שתן אני חשה צריבה קלה בבטן תחתונה, מפעם לפעם גם בנרתיק. אני גם נזכרת שבימים שלפני שהופיעו הסימפטומים של התוספתן הדלקתי היתה מן תחושת צריבה באגן הימני בזמן מתן שתן. אציין גם כי מבחינה אורולוגית צד ימין שלי לא מתפקד - נולדתי ען כליה ימנית קטנה (4 ס"מ) שכנראה לא מתפקדת. האם הצריבה עשויה להיות קשורה למה שעברתי ושצריך התיחסות מיידית ומיוחדת? או שעלי לפנות ישירות לאורולוג ללא כל קשר לבדוק במה מדובר? תודה.

19/03/2006 | 14:12 | מאת:

צריבה במתן השתן עשויה ללמד על זיהום בשתן ועליך להיות ערה לכך. במידה והצריבה לא חולפת עלייך לפנות לבדיקת שתן. הקרנת הכאב לנרתיק מטרידה קצת יותר. שייר מורסה עלול להמצא באגן הקטן ולגרום לכאב המיותר. במידה והכאב מתמיד ניתן לבצע בדיקה פשוטה לזיהוי מורסה באגן.