בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

26/03/2006 | 21:02 | מאת: A.R

שלום רב ד"ר, ברצוני לדעת מהם הגורמים לבקע מפשעתי ומהו הניתוח שמבוצע ? כיצד נעשית ההרדמה במצב זה? מדובר בילדה בת שנה וחצי, בריאה בדר"כ. תודה רבה, אביעד?

28/03/2006 | 07:10 | מאת:

הסיבה להופעת הבקע היא קרוב לוודאי התפתחותית ובסיסה תורשתי בחלקה. בגיל הצעיר ניתן לייחס זאת לשני הגורמים הללו. בגיל המבוגר - הסיבה החשובה היא מנגנון השחיקה "והתישנות הרקמות". הניתוח מתבצע בהרדמה כללית, הוא קצר המשכו וההחלמה ממנו בגיל הצעיר מהירה וטובה.