תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

31/01/2006 | 22:25 | מאת: עירית

עשיתי בדיקת שקוף דרכי עכול עלינוים (ושט,קיבה ותריסריון) התשובה שקיבלתי היא: ושט-מעבר חופשי. גבולות חלקים. גמישות תקינה. תבליט רירית סדיר. קיבה-צורה חכה עם שרידי אוכל, בגלל הכנה לא מספקת, עד כמה שניתן לדון:מתח בינוני. תבליט רירית סדיר.גבולות חלקים. פריסטלטיקה עוברת מעל כל גבולות הקיבה. תנועתיות פסיבית תקינה. התרוקונות תקינה. תרסריון-מעבר חופשי. ראש צורתו וגבולותיו תקינים קשת תקינה. שאלתי היא לגבי הקיבה, מה זה אומר "צורה חכה"? עשיתי הכנה לפי הנדרש צום של 8 שעות לפני הבדיקה כמו שהתבקשתי, האוכל היחידי שאכלתי יום לפני הבדיקה היה אורז בערב וסנדביץ קטן בבוקר!!! למה הכוונה "מתח בינוני"? מתח של מה? אציין שהבדיקה נעשתה בגלל כאבים בצד הבטן (צד ימין) האם הבדיקה תקינה?

01/02/2006 | 11:57 | מאת:

הגם שהניסוח מעט ציורי עושה רושם כי הבדיקה תקינה. בסיכום צריך להיות רשום - בדיקה תקינה. צורת חכה היא צורה מאורכת ואין לה משמעות.

01/02/2006 | 19:17 | מאת: פרופסור תודה רבה

באמת ציורי... אבל עשיתי הכנה כנדרש עם צום של 8 שעות כפי שהתבקשתי למה כתוב שעדיין יש שרידי אוכל? במיוחד שכמעט לא אכלתי כלום יום לפני הבדיקה? יכול להיות שיש לי בעית עכול כלשהי של האוכל? ולא ענית לי מה זה "מתח בינוני" כפי שרשום בתוצאות הבדיקה? תודה לך