בקע במפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

29/03/2006 | 23:20 | מאת: גרנית נחום

עברתי ניתוח בקע במפשעה (פתיחת בטן) לפני שנה וחצי. התיקון היה עם רשת. עדיין יש לי כאבים קלים עקב פעולות הדורשות מאמץ של שרירי הבטן, אפילו פעולות פשוטות של קימה משכיבה לישיבה. אני בן 62 ובריא באופן כללי. האם זה תקין? תודה מראש על התשובה.

30/03/2006 | 08:20 | מאת:

אני מתאר לעצמי כי אם עברת פתיחת הבטן כנראה שמדובר בבבקע בצלקת ניתוח. כאבים בצלקת ובדופן הבטן אינם נדירים. אלה יכולים להתגבר במאמץ ואפילו בשינויי מזג האוויר.... במידה והבקע לא חזר, אני יכול לנחמך כי הכאב בד"כ חולף עם חלוף הזמן.

30/03/2006 | 09:33 | מאת: גרנות נחום

תודה על התשובה המהירה. האם האפשרות היחידה לבדיקת רופא, (אם הבקע חזר או לא חזר),היא ע" מישוש והסתכלות, או שיש טכנולוגיות נוספות כגון צילומים ,אולטרא סאונד וכ' ?

07/06/2007 | 22:33 | מאת: שי

שלום רב אשמח לקבל אינפורמציה על ניתוח בקה במפשעה. האם ניתוח זה הוא בהרדמה מלאה או מקומית מה הסיכונים.