טחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

13/03/2006 | 12:20 | מאת: חי

שלום ד"ר לפני שנה עברתי כריתת טחול מאחר ובבדיקת CT התגלה כמוגדל, לאחר שנשלח לבדיקה פתלוגית התברר שזו לימפומה נון הודגקינס כמובן שעברתי לאחר מכן טיפולים כמתבקש. שאלתי, האם בעת הניתוח להוצעת הטחול מסתכל המנתח ובודק שמא ישנו מימצא נוסף חשוד כגון הלבלב, כבד וכו' הסמוכים לטחול הנגוע, למעט בדיקות המעבדה שקדמו כמובן לניתוח. אבקש את חוות דעתך כמנתח בכיר שהתנסה בלא מעט ניתוחים. מודה לך על התיחסותך ולתשובתך.

14/03/2006 | 08:51 | מאת:

חלק אינטגראלי מכל ניתוח הוא סקירת הבטן. בוודאי אם הוא מתבצע בחשד למחלה ממארת.

14/03/2006 | 12:36 | מאת: חי

שלום ד"ר ראשית תודה לתשובתך. זה אכן מרגיע ונוסך תחושת ביטחון לי וליתר המנותחים. שאלה מסכמת מבחינתי בנושא הטחול היא מה המשמעות של חיים ללא טחול ובמה זה כרוך ( תופעות לוואי ) והאם עלי לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים. אודה לתשובתך חג פורים שמח

26/02/2009 | 21:31 | מאת: שרית

שלום, יש לי ילד בן תשע וחצי, שנולד עם טחול מוגדל אנחנו במעקב מיום שנולד, בבדיקות דם יש ירידה במשך השנים בטסיות ובטרמבוציטים היום הרופא הפנה לייעוץ לשקול האם לחתוך חלק מהטחול, מה זה אומר ומהם הסיכונים? תודה מראש