מעי ללא תנועה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

29/03/2006 | 16:55 | מאת: מיה

שלום לפרופ' יורם קלוגר, איך אפשר לעזור למעי שטרם התחיל "לעבוד" לאחר ניתוח מעיים (כריתת חלק מהמעיים). הפציינט מוזן דרך הוריד וטרם אושר לו להתחיל לאכול. תודה.

29/03/2006 | 19:16 | מאת:

אילאוס פרליטי- שיתוק המעי- לאחר ניתוחי מעיים מחלים מעצמו וברוב המקרים ניתן לחדש כלכלה כעבור מספר ימים. לעיתים "החלמה זו מתעכבת" ימים מספר ובד"כ עד כשבועיים ניתן להמתין בסבלונות רבה. מעבר לשבועיים הצוות המטפל יתחיל לבדוק לסיבות נוספות לחוסר התקדמות זו. ישנן תרופות המאיצות תנועתיות המעי- פרוקינטיות- ואלו תנתנה רק אם הצוות המטפל יהיה בטוח כי אין בעיה מכנית לעיכוב.