גילוי אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

05/02/2006 | 22:30 | מאת: אלמוני

האם אבנים קטנות בכיס המרה שלא רואים באולטרסאונד וייתכן שחדרו לדרכי המרה אפשר לראות בCT? או שחייבים לעשות את הבדיקה ECPR? אם עושים בדיקת אולטרסאונד בהפרש של חודש האם ניתן לראות אבנים במידה ולא ראו בבדיקה הראשונה?

06/02/2006 | 07:10 | מאת:

לאלמוני עם האבנים בדיקת הטומוגרפיה אינה בדיקת הבחירה לנוכחות אבנים והאולטראסאונד עדיף שכן לא יבחין בטיב האבן אלא בנוכחותה ובמאפינינה הסונוגרפיים ולא הרנטגניים( האם האבן מכילה סידן או לא..). לעיתים מבוצעת הטומוגרפיה לשלילת אבחנות נוספות. בחולים בהם האבחנה לנוכחות אבנים בדרכי המרה אינה ברורה ניתן להוסיף בדיקה הנקראת אולטראסאונד אנדוסקופי לאיבחון. ה-ERCP שמור בד"כ לחולים בהם רמת החשד לאבנים היא גבוהה שכן הכלי הוא טיפולי.