הרניה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

22/02/2006 | 10:32 | מאת: אסף

פרופ' שלום במהלך שירות מילואים פעיל חשתי כאב עז באזור באשכים דבר אשר הוציא אותי משיווי משקל למשך 2 שניות בערך ולאחר מכן במהלך הלילה והיום שאחרי כאב עמום באותו האזור, רופא הגדוד קבע -חשש להתפתחות הרניה,כעבור 24 שעות הכאב נעלם כלא היה, 1. מה המשך טיפול? איך להתייחס לנושא עקב כך שהכאב נעלם,יכול להיות שהאבחון של הרופא שגוי? 2. בד"כ אני בריא ומתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע ,האם אפשר להתאמן כרגיל,משום שהכאב נעלם? אבקש התייחסותך לנושא תודה מראש אסף

22/02/2006 | 11:09 | מאת:

אסף אתה רשאי לבצע כל פעילות. עליך להבדק ע"י כירורג לאישור האבחנה וקביעת מדיניות הטיפול. יתכן כי הארוע שציינת היה ארוע של כליאה שחזר ספונטנית וכעת יהיה הטיפול ניתוחי. בהצלחה

26/02/2006 | 18:26 | מאת: מירה

האם מומלצת שיטת ה"רשת" במקרה של הרנייה חוזרת (בצד שמאל) היכן באיזור רחובות - ניתן לבצע את הניתוח עם ה"רשת" - ללא פתיחת בטן , אלא רק חתך מקומי ?

26/02/2006 | 18:28 | מאת: מירה

האם מומלצת שיטת ה"רשת" במקרה של הרנייה חוזרת (בצד שמאל) היכן באיזור רחובות - ניתן לבצע את הניתוח עם ה"רשת" - ללא פתיחת בטן , אלא רק חתך מקומי ?