מנגיומה על הכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

19/02/2006 | 13:45 | מאת: כלנית

אני בת 37 בריאה נשואה +3 לפני כחודש גילו אצלי מנגיומה על הכבד . נארת לי כי אין כל חשש רק כל 6 חודשים צריך לעשות אולטראסאונד להיות במעקב קבוע. מה זה מנגיומה? איך ניתן להפתר מזה? ועם אין מה לחשוש למה מעקב כל חצי שנה לא מספיק כל שנה? מבולבלת ומודאגת מחכה לתגובתכם הרופאים. תודה

19/02/2006 | 14:27 | מאת:

המנגיומה של הכבד הינו הגידול השפיר השכיח ביותר בכבד. רוב ההמנגיומות מקורן בכלי הדם הקטנים- קפילרות- וברוב המקרים אין להן כל חשיבות קלינית. המנגיומות אחרות המכונות - קברנוזות- יכולות להגיע לגדלים גדולים ותוארו גם כאלה שהגיעו למימדים של 40 סמ בקוטר. קרוב לוודאי שהווצרותן נובעת מפגם ממולד בהתפתחות כלי הדם הכבדיים. גידולים אלה שכיחים יותר בנשים. תוארה גדילה של ההמנגיומות במהלך הריון ויתכן כי ישנה השפעה הורמונאלית במהלך ההריון הגורמת לגדילתן. רק לעיתים נדירות תדרש ההמנגיומה לטיפול ניתוחי ובד"כ המנגיומות בקוטר מעל 10 ס"מ הן אלה אשר יביאו לצורך בניתוח אם בכלל. המנגיומות קטנות מ- 10 סמ רק לעיתים רחוקות תדרשנה להתערבות או טיפול. המנגיומות גדולות עלולות לגרום לכאבי בטן(לא שכיח) ולעיתים נדירות לתופעה של ירידה במספר הטסיות וחלבון בשם פיברינוגן. מצב זה מכונה קאסאבך - מריוט. המעקב הוא בהתאם להחלטת הרופא המטפל והתזמון הוא לשיקולו. במידה וההמנגיומות קטנות, ללא סימפטומים והאבחנה ברורה- מעקב אולטראסאונד פעם בשנה הוא סביר.