צירוזיס ודיאטה דלת סוכר פשוט

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

07/02/2006 | 20:40 | מאת: לי

שלום! ברצוני לדעת האם ומדוע על חולי צירוזיס לצרוך דיאטה דלת סוכר פשוט? האם כדי להימנע מהיפראינסולינמיה? מדוע קיימת נטייה להיפראינסולינמיה בצירוזיס?

08/02/2006 | 07:26 | מאת:

לי שלום רב שאלתך מורכבת והתשובה חייבת להיות מבוססת על סיבתה של השחמת- צירוזיס. לאחרונה הכבד "הוכר" כאתר פגיעה עיקרי בחולים להם התנגדות - רזיסטנטיות לאינסולין. רזיסטנטיות לאינסולין גורמת להצטברות שומן בכבד מצב המכונה NAFLD . חלק מהחולים הסובלים מתופעה זו מפתחים מחלת כבד - NASH וחלקם אף יפתחו שחמת. אבחון ה- NASH חשוב מאוד בגברים שמנים, מבוגרים מגיל 45 הלוקים בסכרת שכן קבוצה זו בסיכון הגבוהה ביותר לפתח שחמת. בקבוצה זו הטיפול הנבחר הוא- ירידה במשקל, פעילות מוגברת ודיאטה דלת סוכר. לאחרונה זוהתה גם בקבוצת חולים לא סכרתיים הסובלת מהפטיטיס C , רזיסטנטיות לאינסולין. כנראה שבקבוצה זו רזיסטנטיות לאינסולין מגבירה תופעה הנקראת סטאטוזיס. חולים להם סטאטוזיס בינונית ומתקדמת מגיבים פחות לטיפול האנטיוויראלי הניתן בהפטיטיס מסוג C. מכאן אתה למד על החשיבות בשליטה על רמות הסוכר בחולים הסובלים ממחלת הכבד. הרבה בריאות