בעיית קיבה או כיס מרה??

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

29/03/2006 | 19:43 | מאת: לפורפס' קלוגר

שלום פורפסור אני רוצה לבדוק איתך את הענין הבא:אני בת 28, ב-3 חודשים אחרונים יש לי כאבי בטן בצד ימין עם הקרנה למותן וקצת לגב. בצעתי את הבדיקות הבאות: בדיקות דם של תפקודי כבד ועמילז שיצאו תקינים. בספירת דם אנמיה מחוסר ברזל, שקיעת דם מוחשת ופריטין נמוך. עשו לי בדיקת נשיפה לוודא אם יש חידק בקיבה שיצא תקין. בדיקת אולטרסאונד שבוצעה פעמיים ולא נמצא דבר מלבד פוליפים קטנים בכיס המרה שלא מסבירים את הכאב. בוצע גם בדיקת צלום דרכי עכול עליונות, הצלום בוצע גם פעמים, ובשני הצלומים נמצא שיש שאריות אוכל וזאת כאשר הייתי בצום מלא של 12 שעות! נאמר לי שכנראה יש לי "בעית התרוקנות" והוצע לי לבצע גסטרוסקופיה אני מאד חוששת מהבדיקה ולא מעוניינת לבצעה. השאלה היא האם לדעתך אכן מדובר בבעית גסטרו וחובה לבצע גסטרוסקפיה או שאולי יש כאן עניין כרורגי (בכל זאת הכאבים מצד ימין באזור כיס המרה ששם נמצא פוליפים) אני לא מרגישה כאבים במרכז הבטן באזור של הקיבה. לדעתי זה קשור לבעיה כרורגית אבל שוב באולטרסאונד שבוצע כאמור פעמים נמצאו מס' פוליפים קטנטנים, אין אבנים ואין שום דבר שיכול להצביע על הכאב. ושוב, לגבי צלום דרכי עכול עלינות מלבד שיצא שעדין יש שאריות מזון למרות שהייתי בצום שאר הצילום הראה שהכל תקין מבחינת קיבה, תרסיריון ושט וכו'.. לאור מה שכתבתי לך, האם נראה לך שאפשר לוותר על בדיקת הגסטרוסקופיה? אם הכאבים כפי שציינתי בצד ימין (ממש איפה שכיס המרה) האם בכל זאת ייתכן שזה קיבה? אודה לך מאד אם תענה לי ואולי "תפטור" אותי מהבדיקה הנוראית הזו... תודה

29/03/2006 | 19:47 | מאת: תוספת

אני גם מרגישה שכל הזמן האזור הזה מתכווץ לי (באוזר כיס המרה) וזאת ללא שום קשר למזון כלשהו... גם כשאני לא אוכלת כלום אני מרגישה מידי פעם מעין כיווצים באזור (ואני ממש מצביעה נקודתית על האזור שכואב לי שהוא כאמור כיס המרה) ועדיין אורים לי שלא רואים שם כלום....חוץ מפוליפים קטנים... מה עושים?

01/04/2006 | 08:53 | מאת:

כפי שציינתי בעבר- פוליפים קטנים יכולים לייצג אבנים הדבוקות לדופן כיס המרה. במידה והתלונות עקשניות הייתי ממליץ כי תעברי כריתה לפרוסקופית של כיס המרה. עלייך לדעת עם זאת כי קיים סיכוי שהתלונות אינן קשורות למחלת כיס המרה. עדיין, המלצתי הוא כי בנתונים אותם את מציגה ניתוח כיס המרה תעברי את הניתוח. בהצלחה