כריתת פילונידל סינוס (תמונות)

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

03/03/2006 | 18:38 | מאת: ori

שלום, שמי אורי בן 23 מירושלים, ביום ראשון לפני שבוע 19/02 עברתי ניתוח לכריתת "פילונידל סינוס" בהר הצופים ירושלים. חתכו, כרתו את הפילונידל ותפרו את הפצע (גודל של 4 ס"מ לערך) ושיחררו אותי לביתי. כעשרה ימים אחרי הניתוח חזרתי למרפאה הכירורגית בבית החולים הנ"ל, התפרים נתלשו ע"י האחות הפצע נשאר סגור ושוחררתי לביתי ללא שום חבישה או ייעוץ לעשות כך, יש לציין שהפצע באותו זמן לא הפריש או הראה כל סימן להדלקות. יומיים לאחר הורדת התפרים התעוררתי במיטתי ושמתי לב לכתמי דם, מבט במראה גילה שהפצע נפתח ברובו בדיוק לאורך החתך המקורי. פניתי למיון בבית החולים הנ"ל לטיפול ושם נמסר לי ע"י כירורגית שנקראה שהם כנראה יסגרו את הפצע ע"י תפירה מחדש, לאחר התייעצות שלה עם כירורג אחר החליטה בסוף שלא לסגור את הפצא אלא פשוט דחפה פנימה פד גזה יבש, עוד פד גזה עליו ושיחררה אותי לביתי עם הנחיות לשטוף את עצמי פעמיים ביום לפחות במיוחד אחרי עשיית צרכים (כמובן שזה היה מנהגי מיד אחרי הניתוח ועד רגע זה). למחרת ראיתי במראה שפצע נפתח במלואו ושיש קצת מוגלה לדעתי בחלקו התחתון. אני צלם חובב וצילמתי את הפצע (זו הדרך היחידה שלי לראות באמת מה קורה שם...), העלתי את התמונות למתן חוות דעתכם. השאלה שלי היא קודם כל האם תופעה זו של פתיחת פצע אחרי ניתוח נפוצה בכלל ובניתוח זה בפרט?, למה זה קורה?(העור שלי לא החלים טוב? תפירה או לחילופין הורדת התפרים בצורה לא נכונה?) ומהו זמן ההחלמה המשוער. אני בכל מקרה מצוייד בארגז של פדים גזה ומוודא לחליף אותם הרבה מכיוון שהם מתלכלכים בדם, אני מתקלח ומדלל קצת סבון אנטיבקטריאלי עם הסבון גוף (כי אמרו לי שהסבון אולי חזק מדי לשם) וזהו, אני מפחד לגעת שם וזה כואב. אם מישהו\י אחר עבר את הניתוח וקרה לו משהו דומה הייתי שמח לשמוע מה אתם עשיתם בנושא וכמה זמן לקח לפצע להסגר. תודה מראש על זמנכם ותגובותיכם. http://www.geocities.com/cowboy_mc/10.jpg http://www.geocities.com/cowboy_mc/4.jpg http://www.geocities.com/cowboy_mc/7.jpg http://www.geocities.com/cowboy_mc/9.jpg

03/03/2006 | 18:52 | מאת:

אורי שלום המהלך אותו אתה מתאר אינו נדיר כלל ועיקר וקורה בשל פער הריקמה הנתון לתנועה מתמדת וכוחות גזירה. צדק הכירורג שהמליץ לא לתפור את הפצע בשנית אלא לטפל בו באופן שמרני. כל אשר עליך לעשות הוא לשטוף את המקום עם מים וסבון מספר פעמים ביום ולחבוש בתחבושת יבשה. במהרה יעבור הפצע שלב התכווצות- השלב הטבעי של רפוי הפצע. אין ספק כי הפצע יחלים אם כי התהליך עלול לקחת מספר שבועות. כשהפצע חבוש אתה יכול לחזור לפעילות רגילה. החלמה מהירה