פורום רפואה פנימית

הרפואה הפנימית עוסקת באבחון כולל של מחלות ומהווה את הבסיס לכל המקצועות הקליניים שאינם דורשים ניתוח החולה. בניגוד למקצועות המשנה שצמחו מהרפואה הפנימית כמו קרדיולוגיה, נפרולוגיה, המטולוגיה וכיו"ב, בהם ישנה התרכזות במערכת אחת ובבעיה ספציפית, לרופא המומחה ברפואה פנימית יש את היכולת לבחון את החולה בכללותו, לאמוד את כל בעיותיו, לקשור בין הבעיות והמערכות השונות, להתייחס אל כולן ולתעדף את חשיבות דחיפות הטיפול בכל אחת מהן. הפורום הזה הוא המקום לנסות ולהראות כי "מלכת הרפואה" -ככה מתוארת הרפואה הפנימית, היא עדיין הבסיס החשוב ביותר לרופא. אתם מוזמנים לשאול בפורום כל מה שמעניין אתכם במגוון העצום של הבעיות שאתם מתמודדים במסגרת הרפואה הפנימית/מחלקות הפנימיות.
801 הודעות
773 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה פנימית

27/02/2020 | 18:59 | מאת: אלדד

שלום, אני בן 25, חולה בדלקת מפרקים בעמוד השדרה, וכן מקרוהן, ומטופל כרגע בסלזופירין. לפני מס' שנים, נאמר לי שיש לי דלקת בערמונית, והוצע לי לקחת את התרופה פרמיקסון, ולא לקחתי. לפני מס' ימים, התחילו לי כאבים מאוד חזקים באזור שלפוחית השתן, ולפיכך נערכה לי בדיקה מיקרוסקופית של דגימת שתן. אלו התוצאות שקבלתי: בדיקה מיקרוסקופית: SEDIMENT RBC 2.00 HPF SEDIMENT WBC < 1 HPF SEDIMENT SPERM + -------------------------------- בדיקת שתן כללית + תרבית בדיקת שתן כללית + תרבית : URINE CULTURE STERILE CULTURE LEUCOCYTES UR. NEGATIVE SG 1.02 SG NITRITE NEGATIVE PROTEIN UR NEGATIVE PH (URINE) 5.00 GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES UR. NEGATIVE הבנתי מרופא המשפחה שהבדיקה תקינה , זה נכון ? ושאלה נוספת : האם הבדיקה הזאת, הבדיקה שעברתי - הבדיקה המיקרוסקופית יכולה לשלול או לאשש נוכחות סרטן בשלפוחית השתן? האם היא בדיקה ציטולוגית? מה בדיקה זאת יכולה לשלול או לאשש ? תודה רבה.

27/02/2020 | 06:19 | מאת: אחת

שלום. שמו לי בבית החולים מחט לעירוי נוזלים ביד.. בזרוע. לאחר כמה שעות ביקשתי שיורידו את זה. האחות הייתה עצבנית והורידה את הדבק במהירות ולא ראיתי המחט יוצאת מהיד שלי. היא זרקה הכל מהר ויצאה. אני הייתי כאובה נורא ולא הצלחתי להרגיש אם הוציאה את המחט או לא.. היא כך עשתה הכל במהירות וראיתי רק המדבקות ביד שלה. מאז נשארתי עם המחשבה שייתכן שהמחט נשארה בגוף שלי. אני שבועיים אחרי פעולה זו. האם זה אפשרי מבחינה תיאורטית?? תודה

24/02/2020 | 15:38 | מאת: אלעד

שלום אני נוטל כבר כמעט שנה קלונקס 0.5 כמעט כול יום כדור אחד או שניים העם הכדור הזה פגע ? פוגע בזרע ? אני יוכל להביא ילדים ? אציין שאני בתהליך הורדה לחלוטין של הכדור עד להפסקתו לגמרי העם זה שנטלתי תכדור יש לו השלכות ? זה פגע ? פוגע בזרע ? אני יוכל להביא ילדים ?

שלום רב-אין פגיעה ביכולת להביא ילדים בגלל 0.5 קלןנקס פעם או פעמיים ביום בהצלחה

24/02/2020 | 09:23 | מאת: מורן

שלום, בת 35 , בריאה בדכ ללא מחלות רקע. מזה כמה ימים אני מרגישה כאב עמום בבטן התחתונה בצד ימין. שמתי לב שהכאב מתגבר בעיקר בזמן ואחרי אוכל. אין שינויים ביציאות רציתי לשאול מה יכולה להיות הבעיה ? ומה ניתן לעשות ? תודה

שלום רב, לכאב כזה יכולות להיות הרבה מאוד סיבות חלקן פשוטות וחלקן דחופות-אני ממליץ ללכת להבדק בהקדם האפשרי על ידי רופא משפחה

23/02/2020 | 20:44 | מאת: אדר

דר שלום רב , מזה ארבעה ימים אני חווה שלשולים. כאלו שכל חצי שעה-שעה אני צריך לשירותים. אין לי כאבי בטן ולא הייתי חולה בתקופה האחרונה,לא אכלתי משהוא מקולקל,ולא עשיתי שום שינוי מקום מסויים ביומיים הקודמים ליום ההתחלה של השלשולים, כלומר זה היה עבודה-בית, ביומיים הקודמים לאותו היום שזה התחיל. האם ייתכן שמה שגורם לזה "דגר" כמה ימים לפני ש"נכנס" לפעולה וגורם לי לשלשולים האלו? בנוסף-מתי אתה ממליץ ללכת להיבדק? תודה

שלום רב, נא ללכת להיבדק בהקדם על ידי רופא משפחה בהצלחה

23/02/2020 | 15:18 | מאת: גל

שלום, יש לי שאלה קצת מוזרה אך אשמח לדעת אם יש הסבר לתופעה ואם אוכל לקבל מענה לזה כאן. שנים שאני עושה בדיקות דם ומאז ומתמיד בכל פעם שעשיתי את הבדיקה לא הרגשתי דבר. הבדיקה הייתה מסתיימת מבלי שאפילו הייתי מודעת לזה שהיא התחילה. כך היה תמיד, עד לפני מס' חודשים כשהגעתי לבדיקת דם (באותו מקום שאני עושה תמיד ואצל אותה האחות הקבועה). הפעם בזמן הבדיקה הרגשתי כאב נוראי לאורך כל הבדיקה והוא נמשך גם לאחר מכן. רק 3 ימים אחרי זה הכאב נעלם לחלוטין (וזה היה חודש בלבד אחרי שעשיתי בדיקת דם שעברה כרגיל מבלי להרגיש כלום). לפני כשבוע שוב הגעתי לבדיקת דם, אך הפעם במקום אחר. ושוב, זה היה בלתי נסבל. ואני לא מדברת על הדקירה עצמה, אלא אח"כ, על התהליך עצמו. יכולתי להרגיש כל שלב בבדיקה. החל מהתחושה של הצינור בוריד, את הזרימה של הדם החוצה, החלפת המבחנות, פשוט הכל. כל מלימטר שזז הרגשתי. זה פשוט גרם לסבל. הרגשתי שאני ממש כבר על סף עילפון מרב כאב. ואני ממש לא רגישה לכאב, אלא להיפך, בעלת סף כאב מאד גבוה (כבר עברתי דברים). לא ברור לי מה השתנה אבל זה ברור שזה לא כאב הגיוני. זה משהו חריג שאי אפשר לעמוד בו. אני פשוט כרגע יודעת שאם לא אדע מה גורם לזה אני פשוט לא אעשה יותר בדיקת דם. יש משהו שיכול להסביר את זה? תודה

שלום רב, אני מודה שאין לי כיוון מחשבה או הסבר מניח את הדעת לתופעה. אני מצטער-הרבה בהצלחה

21/02/2020 | 16:21 | מאת: אסי

שלום היום יצא לי crp 5.4 כאשר לפני כשבועיים יצא 2.5 אני קצת מודאג ואשמח לדעת מה עושים עם זה. איזה בירורים צריך לעשות. איך מטפלים. תודה

CRP זה לא מחלה ולכן אין צורך לטפל בה. הבדיקה היא מאוד לא ספציפית ויש צורך לחבר אותה לתסמינים או לבעיות-אנא התייעץ עם רופא משפחה

אבא שלי בן 83 עבר לפני חודש ניתוח של כריטה של ציסות על לבלב ( היה מתוכנן וויפל) בזמו אישפוז הסתבך עם אספרציה שוחרר הביתה אחרי שבועיים. אחרי שבועיים המצבו הדרדר הגיע למיון עם הקאות ותשישות בסיטי מצאו לו קולקציות גדולות במקום הניתוח . טופל עם אנטבאוטיקה עם שיפור בקולקציות שוחרר הביתה אחרי 10 ימי אישפוז. כרגע סוכר לא מאוזן סביבות 300, קם בלילה לתת שתן כל שעה, עצירות רופאת משפחה לא יודעת איך לעזור ולאזן אותו. האם יש סיכוי ש הוא יצא מי זה? מה אלינו לעשות? איזה רופא יכול להוציא אותו מי זה? האם הוא בסכנת חיים ? תודה רבה

שלום רב, צר לי לשמוע על ההדרדרות לצערי זה קורה לעיתים הדרך לדעת היא להיות בקשר עם הרופא המנתח ובית החולים שניתח אותו ולקבל חוות דעת של כירורג ורופא משפחה בריאות שלמה ובהצלחה

20/02/2020 | 19:25 | מאת: רוני

שלום שאלתי כאן בחודש שעבר על "כאבים נודדים", ואני עכשיו מביא את תוצאות ה MRI. אשמח לקבל תרגום ל"עברית מדוברת", ומה אתה ממליץ לעשות. תודה רבה רוני גנזי

שלום רב, לא צורף תוצאות בדיקה-למעשה לא ניתן לצרף כאן קבצים

תודה. אם כך, אכתוב כאן את הסיכום: 1: ממצא היפר-וסקולרי קטן באונה השמאלית של הכבד, עם אבחנה מבלת בין שאנט וסקולרי לבין FNH. רצויה השוואה ישירה עם בדיקות הדמיה קודמות. ניתן להשלים בירור ב MRI עם הזרקת חומרניגוד הפטו-ספציפי (Multihance(. 2: הסננה שומנית בולטת של מרקם הלבלב. ממצאים ציסטיים קטנים לאורך הלבלב מתאימים ל Side branch IPMN. ללא מאפינים חשודים. מומלץ יעוץ רופא גסטרו. עד כאן מה שנכתב בסיכום. תודה רבה רוני

קבלתי תודה-אין כאן ממצאים דרמטיים. כמו שכתוב מומלץ המשך מעקב רופא גסטרו

תודה רבה.

19/02/2020 | 12:05 | מאת: אסי

היי התחלתי לקחת לוסטרל כרגע אני ברבע כדור של 50 מג ואעלה לחצי. בינתיים. מה קורה אם צריך ליטול אנטיביוטיקה מתישהו במקביל? האם יש בעיה? גם מהבחינה ששניהם יכולים להשפיע על qt

לא צריכה להיות בעיה, אבל מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה לפני נטילת הטיפול האנטיביוטי

18/02/2020 | 18:04 | מאת: אייל

היה לי את החיידק הליקובקטור שטופל ולאחרך מכן עשו לי גסטרו סקופיה שיצא בה דלקת בוושת טיפלתי בה בנוגדי חומצה אבל נשארתי עם בטן נפוחה וגזים אז עשיתי גם בדיקת ct שיצאה תקינה, הרופא אמר שיכול להיות הנפיחות והגזים זה מגלל שינוי בחיידקים בבטן מהאנטיביוטיקה שלקחתי להליקובקטור, אבל ביקשתי בדיקת צואה בכל מקרה ועכשיו קיבלתי תןצאות לא תקינות במשהו אחד האם זה קשור? ואיך לטפל ? שם הבדיקהBLASTOCYSTIS spp PCR תוצאהPOSITIVE

שלום רב, Blastocystis hominis הוא טפיל ממשפחת הפרוטוזואה שנמצא לעיתים קרובות במערכת העיכול של בני אדם. בבדיקות צואה אקראיות לאוכלוסיה אסימפטומטית (בארצות מערביות), הוא נמצא ב- 10-15% מהאנשים (ובשיעור גבוה יותר בארצות העולם השלישי). הוא גם קיים בשכיחות גבוהה בצואה אצל מטיילים שחזרו מטיול בארצות העולם השלישי. כלומר קיימת מחלוקת האם הטפיל הזה בכלל מוגדר כממצא פתולוגי, לא תקין, בבדיקת הצואה, או שהוא חלק מהאורגניזמים שיכולים להיות אצל חלק מהאנשים במעיים. הסימפטומים שדווחו בקשר לטפיל זה הם: שלשול מיימי (חריף או כרוני), בחילה, חוסר תיאבון, כאבי בטן, תפיחות בטנית, גזים ועייפות. לגבי הצורך בטיפול, לא הוכח קשר בין השמדת הטפיל ע"י אנטיביוטיקה לבין היעלמות הסימפטומים. המסקנות הן שתיתכן נשאות אסימפטומטית לטפיל זה (כלומר אנשים שנושאים אותו במעיים אך ללא כל השלכה), אך ייתכנו גם מצד שני סימפטומים חריפים או כרוניים של מערכת העיכול. הטפיל נחשב לא פתוגני אצל חלק מהאנשים, אך בעל פוטנציאל להיות פתוגני אצל אחרים. ישנם בכל זאת לא מעט דיווחים על כך שאצל חלק מהאנשים הסימפטומים חלפו לאחר הטיפול להשמדת הטפיל. לכן מי שמוצאים אצלו את הטפיל כממצא אקראי ואין לו כל סימפטומים, אין צורך לטפל. מי שביצע בדיקת צואה בגלל סימפטומים במערכת העיכול, ונמצא אצלו טפיל זה, יש המלצה לבצע בדיקת צואה חוזרת כדי לראות אם אין פתוגן אחר שלא אותר הגורם לסימפטומים לפני התחלת טיפול, וכמו כן יש לשלול גורמים אחרים לא זיהומיים לבעיה. בהיעדר גורם אחר מומלץ לקבל טיפול באנטיביוטיקה מטרונידאזול - Metronidazole . בהצלחה

18/02/2020 | 15:08 | מאת: ס.

שלום רב! אני בת 45. עשיתי CT בטן פרוטוקול אבנים ללא חומר ניגוד בשל אבן בכליה. הכל יצא תקין, פרט לאבן כאמור. בנוסף, בפענוח נכתב "הכבד תקין בגודל ובמרקם. מספר רב של מוקדים היפודנסים/ציסטיים הקטנים מכדי איפיון דו"צ. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות". עד כה ידעתי על קיום המנגיומה בכבד לפי בדיקות אולטרהסאונד שעשיתי בעבר. בעקבות ה-CT רופאת משפחה הפנתה אותי לבדיקות דם. ס"ד תקינה, המוגלובין – 13.2, ביוכימיה עם תפקודי כליות וכבד – תקינה, TSH, CRP – תקינים, Alpha-Fetoprot. – תקין, ברזל – בגבול העליון של הנורמה (176.2), טרנספרין – 338, פריטין – 12.6. בד"כ רמת הברזל שלי מתחת או בגבול התחתון של הנורמה (50-70) וכך גם המוגלובין, ועולה לכ-100-120 רק אחרי נטילת תכשירי ברזל. לדוגמא, בבדיקת דם ב-6.2019 הברזל היה 57 (מתחת לנורמה), המוגלובין – 12.3, נטלתי כחודשיים תכשירי ברזל בצורה לא מסודרת ואז הפסקתי. לכן התוצאה הגבוהה של הברזל נראית לא הגיונית וחריגה. פריטין וטרנספרין בד"כ סביב התוצאות הללו. שאלתי: ממה יכולה לנבוע עליה כזו בברזל? אציין, שלא נטלתי תכשירי ברזל בחצי שנה אחרונה ולא שיניתי הרגלי אכילה לאחרונה. האם צריך לחזור על הבדיקה? בתודה מראש.

שלום רב, אני הייתי ממליץ על בדיקה חוזרת וישיבה עם רופא המשפחה ובדיקות קודמות שלך להבין על מגמה

16/02/2020 | 23:10 | מאת: אסי

הי. אני בן 35. מגיל 17 בערך אני יודע שיש לי פילורי כי בדיקת נשיפה תמיד מגלה את החיידק לאורך השנים. לפני כמה ימים עשיתי בדיקת פילורי בצואה ויצא שלילי. איך זה יתכן? האם יתכן שהבדיקת נשיפה לא אמינה ככ ואולי לא היה לי פילורי כל השנים, אשמח להסברין אפשריים ומה לבדוק.

אני משער כי לאחר בדיקות חיוביות אתה נוטל טיפול לחיידק שמטרתו להעלים את החיידק. יכול להיות שהטיפול עבד...בנוסף, בדיקת הנשיפה היא בד"כ בדיקה טובה ומהיימנה

17/02/2020 | 15:43 | מאת: אסי

לא לקחתי שום טיפול זה הקטע. גם לא תרופות מפחיתות חומצה. כלום

שלום רב שמי מאור בן 20 סובל מיתר לחץ דם ומפרפור פזדורים, גאוט עם אטריטיס בכל מפרקים גדולים וקטנים גם כן ספונדליטיס ושלושה TIA. מטופל תרופתית להכל כראוי.לאחר המון זמן של ענות נמוכה לתרופות לקחתי אחריות ושבתי להקפיד גם לאחר התגובתך הקודמת. אז תודה. לאחרונה חלה בירור להמוטריה ואבנים.עלה חשד מן בבירור אורלוגי שעברתי הדמייתי ומעבדתי שישנו גידול שחוסם בשופכן. נותחתי ואכן התגלה החסימה אך לא היה כל גידול הסתובבתי מספר שבועות עם תומכן שופכני הוציאו לי כעבור זמן מה. המיפוי כליות לצורך ביקורת נצפת שוב חסימה אך מה שברצוני לקבל עליו הבהרה היא על אחוזים של תפקוד :כלייה ימינית 51% וכלייה שמאלית 49%. השאלה האם מדובר בערך שהוא נמוך או מרמז על משהו ? אודה לתשובה באופן כללי למרות השאלה המורכבת.

מצטער, אין לי תשובות על שאלות מורכבות רפואית כאלה שאני יכול לתת באינטרנט. אנא פנה לרופא מטפל

12/02/2020 | 00:15 | מאת: איתן

שלום קלונקס 0.5 גורם להשמנה או שפוגע בבניית שריר למי שמתאמן אימוני כוח ? אני עושה ריצות ומתאמן אימוני כוח ונוטל תכדור מידי פעם לחרדות הכדור הזה משמין ? פוגע בבניית שריר ? או שלא ?

אני לא מכיר תופעות לוואי כפי שציינת ואף אין אזכור כזה בעלון תופעות הלוואי

11/02/2020 | 00:11 | מאת: דני

שלום רב ד'ר אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה, מחייבים לבוא עם מלווה, האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת? הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה? לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה,[נעשית בקופ'ח כללית] מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?

שלום רב, מטרת המלווה היא כמו שכתבת לעזור עם המטופל לאחר טשטוש. בעזרה בלבוש או עזרה אחרת במהלך הבדיקה ניתן להעזר באחות או בצוות המטפל. אני לא מכיר אופציה של עזרה בקופת חולים-אבל מעניין לשאול בהצלחה ובריאות שלמה

שלום רב ד״ר. בן 81 סובל מאי ספיקת לב קלה לפני שנתיים דלקת ריאות דו״צ בct שבוצע אז -קשרית תת פלוירלית מRML בקוטר 0.2 ס״מ כיום עם מעט שיעול ללא חום וללא חולשה , בצילום חזה גודש מרכזי ריאתי קל, מודגם תסנין ריאתי באונה תחתונה מימין סינוסים קוסטופרניים סתומים חלקית- יתכן תפליט פלאורלי קל. אפנה את תשומת לבך שהתסנין הוא באונה התחתונה מימין, אותו מקום שבו ראו את הקשרית לפני שנתיים בבדיקת הסיטי (RML) כדוריות דם אדומות ולבנות בנורמה בבדיקת דם שנלקחה היום מה משמעות התפליט הפלאורלי והגודש? האם קיים סיכוי לגידול סרטני? בגלל העובדה שאין תסמינים כמו חום וחולשה רק שיעול האם גידול סרטני יכול להתפתח בקצב זמן כזה של שנתיים? תודה מראש והמשך שבוע טוב!

שלום רב, אלו שאלות חשובות ומורכבות שדורשות התייחסות של רופא פנים מול פנים. אנא פנה אל רופא משפחה

04/02/2020 | 21:58 | מאת: רחלי

קיבלתי תוצאות בדיקת דם VARICELLA ZOSTER IgM- לבדיקת נוגדנים לאבעבועות רוח. בתשובות הבדיקה לא היה כתוב NEGATIVE/POSITIVE אלא ערך מספרי. אשמח לדעת מה הכוונה- מה זה אומר?

מדובר על כמות הטיטר של הנוגדנים-כמות הנוגדנים בטיפת דם. זה ערך לרופא המטפל שמעליו יש מספיק נוגדנים ומתחתיו יש מעט מידי ויש צורך בחיסון נוסף

04/02/2020 | 19:00 | מאת: ברור בדיקת שתן תוצאות תקינות

שלום! עשיתי בדיקת שתן להלן התוצאות creatinine u sample-108.6 microalbumin u samp -15.28 microalbumin /cret -14.07 האם הבדיקות יצאו תקינות ??? תודה

לכל מעבדה יש ערכי ייחוס שונים ולכן לא אוכל להגיד אנא שאל את הרופא ששלח אותך לבדיקה הוא ידע להגיד

04/02/2020 | 14:41 | מאת: מור

היי.. עקב תלונות על חולשה קיצונית, סחרחורות , טשטוש ראייה, ול״ד מעט נמוך 95/55 נשלחתי לבדיקות דם. המוגלובין 12 ויטמין B12 היה 250 איירון 28 פריטין 60 חומצה פולית 2 —לקחתי במשך חודש וחצי תוספים של אבקת ברזל, חומצה פולית 5 מ״ג, וכדור B12 וביצעתי שוב בדיקות . ההמוגלובין נשאר 12 ויטמין B12 עלה ל360 איירון עלה ל40 חומצה פולית עלה ל21 אך הפריטין ירד ל40. בלוטת התריס הכל תקין הולטר לב תקין. בת28, בריאה. מחזור תקין. * אני ממש לא יכולה לעמוד על הרגליים יותר מ2 דקות בזמן החולשה ולמרות שמנסה להעלות את ל״ד עם שתיית קפאין אני לא מצליחה. כל הזמןן אומרים לי תשתי מים, זה הפתרון היחיד שאני מקבלת מרופא המשפחה שלי, אבל זה כבר שנה וחצי התופעה ואין לי פתרון. האם יש לך כיוונים אחרים שיכולים להוות מקור לחולשה ול״ד נמוך?? יצא לי פעם להגיע למיון עקב חולשה נוראית והומלץ לי על בדיקת קורטיזול בדם אך רופא המשפחה שלי חושב שאין טעם לכך. מה אתה חושב? האם יש לך כיווני ״חקירה” אחרים ???

שלום רב, קשה לייעץ לבעיה מורכבת שנבדקת כבר תקופה בלי לבדוק אותך ולשוחח אתך אני הייתי ממשיך בברור של אורטוסטטיזם שזה שינוי תנוחה שגורמים לירידה בלחצי דם או כיוון נוסף הוא הפרעות אנדוקריניות (הפרעות בוויסות ההורמונים) כמו תת־פעילות של בלוטת התריס או תת־פעילות של יותרת הכליה (האדרנל). בהצלחה

10/02/2020 | 17:37 | מאת: מור

האם יש דרך להגיע אליך בשביל להמשיך את הבירור מולך? אסותא?מדיקל?

שלום רב, בן 58 אני מקבל אומפרדקס, מעל 10 שנים,ויותר, כדיי להגן על הקיבה, בגלל נטילת מיקרופירין75, בתחילה היה לי מינון של 20 פעמיים ליום, אבל בשנים האחרונות,לפחות ב5 השנים האחרונות ,המינון הוא 20 מג פעם ליום, רופא נוירולוג שאצלו הייתי בבדיקה שגרתית ראה את הפרטים האלה בתיק הרפואי, ואמר לי שיש להוריד מינון עוד יותר ,או להפסיק את האומפרדקס, כי בשנה, שנתיים האחרונות הצטברו עדויות ונתונים, שאומפרדקס, מסוגל לעורר גידולים בקיבה, ולכן להגיד את זה לרופא המשפחה, האם אכן התרופה יכולה לגרום לגידולים בקיבה? אז מה עושים, במידה וזה כך? האם מינון של 20 מג אחת ליום, הוא ,גם בעייתי? תודה עבור התשובה

שלום רב, אומפרדקס היא תרופה מצויינת ממשפחת ה PPI שתפקידה להוריד חומציות ולשמור על הקיבה. אני מכיר את העדויות בשנים האחרונות אבל אין עדיין משהו חד משמעי ולכן אין אזהרת הורדת מינון או דומה. המינון שאתה נוטל הוא נמוך מאוד ולכן בכל מקרה לא הייתי מפסיק-עוקב בפרסומים ומתייעץ עם רופא משפחה בעתיד. בהצלחה

31/01/2020 | 12:35 | מאת: נועם

שלום רב, האם שתי הבדיקות שרשומות למעלה הן אותה בדיקה ואם לא מה ההבדל בינהן. מהי הבדיקה המתאימה לפיסטולה בדרכי השתן ומהי הבדיקה המתאימה לפיסטולה בנרתיק? תודה רבה

כמו כן האם בבדיקת us דרכי השתן ניתן לראות אם קיימת פיסטולה בדרכי השתן? תודה רבה

ושאלה אחרונה ברשותך האם בבדיקת mri אגן ניתן לראות אם יש פיסטולה בדרכי השתן וגידולים בדרכי השתן? תודה רבה וסליחה על כל השאלות.

שלום רב, לא צריך להתנצל על השאלות-זה מקומם בדיקת US היא הבדיקה הבסיסית והראשונה שעושים לבירור בעיה מבנית כמו פיסטולה. לאחר מכן מתקדמים לבדיקה מתקדמת יותר שמראה את האנטומיה בצורה טובה הרבה יותר כמו MRI. שתי הבדיקות שציינת הן אותן בדיקה מבחינתך (מבחינת הבדיקה וצורת הבדיקה)רק רואים בה דברים טיפה שונים בהצלחה

25/01/2020 | 19:42 | מאת: נטלי

שלום, מזה חודשיים אני מרגישה חולשה ותשישות חזקים ישר איך שאני קמה בבוקר. בדיקות דם תקינות, תפקוד לב תקין בבדקת נשיפה יצא שיש לי חידק אליקובקטור.(חזרתי מהודו) בנובמבר. השאלה שלי אם התחושות חולשה שיש לי נובעות מהחיידק, או שיש גורם נוסף לכך? תודה.

שלום רב, אין לי יכולת לענות על זה בלי בדיקה גופנית ואנמנזה מקיפה יחד עם זאת, יכול בהחלט להיות כי המקור לבעיה הוא חיידק ההליקובקטר-התסמינים מתאימים

24/01/2020 | 16:59 | מאת: שירן

דר שלום, האם זה נכון שויטמין D שאני קונה מקופת חולים ,זה לא באמת ויטמין D איכותי? כך אמרו לי ,ורציתי לוודא שאולי עדיף לי לקנות מחנות טבע או ממקום ששם ויטמין הוא אכן ויטמין. נב-על הקופסא מקופת החולים לא כתוב רכיבים. תודה

שלום רב, אני לא כ"כ יודע איך להתייחס לשאלה ברור שויטמין D שמקבלים מקופת החולים מבית מרקחת מאושר שאותו בודקים הוא תרופה טובה ואייכותית שעומדת בכל הסטנדרטים הנדרשים.

23/01/2020 | 13:35 | מאת: רוני

שלום מזה שנים סובל מכאבים שמתחילים כמעט תמיד בחזה, והרבה פעמים הם נודדים לכיוון הבטן העליונה, ולעיתים גם למרכז הבטן. מיפוי לב יצא תקין, כמו גם קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. תרופות שונות לא הביאו כל תועלת, וגם תרופות נגד חרדות. מה יכולות להיות סיבות לתופעות כאלו? ניסיתי גם דיאטת פודמפ, ולא עזר. (נראה לי שלרופא המשפחה כבר נמאס לראות אותי). רוני

שלום רב עושה רושם על פי הבירור שעשית כי מקור הכאב אינו הלב או מערכת העיכול אני מציע לפנות לראומטולוג אולי הוא יצליח לאבחן מחלה מסויימת בריאות שלמה

שאלת המשך: האם יכול להיות לזה קשר לבקע סרעפתי? (שכחתי קודם לכתוב שגילו אצלי בקע סרעפתי). תודה שוב

שלום שוב הייתי אתמול אצל רופא המשפחה שלי, והראיתי לו את מה שכתבת לי לגבי ראומטולוג. הוא טוען שאין קשר, כי ראומטולוג זה טיפול במפרקים. אשמח לקבל הבהרות נוספות, על מנת שאוכל להציג לו, ולקבל הפניה לרופא מתאים. תודה רוני גנזי

תבקשי ממנו הפניה לראומטולג בשאלה של פיברומילאגיה

בהחלט יכול להיות

תודה רבה על שתי ההתיחסויות.

21/01/2020 | 21:57 | מאת: אדר

הי דר, התחלתי ליטול כדורי מינוציקלין לפצעים בישבן. לאחרונה יותר ויותר אני יודעת בוודאות שיש לי ריח רע מהפה,לא משנה כמה אני אוכלת,שותה,מצחצחת שיניים ולועסת מסטיקים. רציתי לדעת האם יש קשר? ואיך אני יכולה לדעת בוודאות (עי ניסוי כלשהוא?) שזה מגיע מהכדורים אותם אני נוטלת במשך שבועיים וחצי האחרונים? תודה

שלום רב, חיפשתי במאגרי המידע ולא מצאתי קשר כזה ידוע בין התופעות

20/01/2020 | 09:32 | מאת: נועם

שלום רב, האם בבדיקת קולנוסקופיה ניתן לאתר פיסטולה בין הנרתיק לפי הטבעת? תודה רבה על המענה

כן ניתן, יחד עם זאת ניתן בבדיקות פשוטות יותר כמו רקטסקופיה-בדיקה חודרנית פחות

מה זה htlv? תודה רבה

Human T-Lymphotropic Virus הוא נגיף-ההדבקה בנגיף מתאפשרת בזמן הנקת הילוד, במהלך קיום יחסי מין לא מוגנים ועל ידי חשיפה למנות דם מזוהמות בעת עירויי דם או שימוש במחטים מזוהמות. רוב המודבקים ב-HTLV-1 יהיו נשאים ללא סימפטומים לכל חייהם. בקרב אחוז נמוך מבין הנשאים (0.5% - 5%), לרוב לאחר פרקי זמן ממושכים של נשאות (בין 20 - 60 שנה) עלולה להתפתח אחת המחלות הקשורות לנגיף. לא ניתן לצפות בוודאות מי מהנשאים יחלו באחת המחלות הקשורות לנגיף, אך עומס פרוויראלי (מספר התאים הנושאים את הנגיף לכל 100 תאי דם לבנים) גבוה ידוע כגורם סיכון משמעותי. HTLV-1 גורם לשני סוגי מחלות עיקריים: Adult T-cell Leukemia/Lymphoma - הידועה גם כ-ATL או ATLL, היא לוקמיה אגרסיבית של תאי T (בעיקר אלו המבטאים רצפטורים מסוג CD4). השכיחה במיוחד בקרב גברים ונשים בגיל המעבר. HTLV-1 associated myelopathy/tropical spastic paraparesis - הידועה גם כ-HAM/TSP, היא מחלה דלקתית הגורמת לשחיקה ופגיעה חמורה בשכבת המיאלין העוטפת את הנוירונים המוטוריים, הגורמת לכאבים עזים באזור הגב, המותניים ועלולה להסתיים בשיתוק הגפיים התחתונות. בנוסף, ל-HTLV-1 תפקיד במחלות דלקתיות נוספות כגון בעיניים (uveitis), בעור (infectious dermatitis) ובשרירים (polymyositis).

19/01/2020 | 12:47 | מאת: שון

לפני חצי שנה זה התחיל , היה לי חיידק בקיבה שטופל וחוסל ואחרי החיידק שחוסל נשארו התסמינים שלו,פניתי לרופא גסטרו שעשה לי גסטרוסקופיה ויצא שיש לי דלקת בוושט קיבלתי טיפול אומפרדקס למשך 3 חודשים ( אני כבר חודשיים שותה), בגלל שהבטן נשארה עדיין נפוחה המשכתי לעשות בדיקות כי לא נראלי שזה קשור לוושט, עשיתי אולטסאונד בטן וסיטי בטן ואגן שהתוצאות נראלי טובות, סיטי: להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של הבטן והאגן במנח אקסיאלי: בוצעה סריקה אנטרוגרפית לאחר שתיית לקטולוז )חומר בעל שקיפות מיימית( הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי. התוויה: מעי רגיז. לשלול מחלת קרון. איזור המעבר חזה/בטן כולל הסרעפת, הפלוירה והסינוסים הקוסטופרניים – ללא סטיות. הכבד במימדים וצפיפות תקינים. דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות. הטחול במימדים תקינים ללא פגמי מילוי בתוכו. הלבלב על מרכיביו במימדים תקינים. בלוטות יותרת הכליה הודגמו במימדים תקינים. הכליות במנח וגודל תקינים ללא עדות להידרונפרוזיס. קיימת הפרשה תקינה ושווה משני הצדדים לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. השופכנים בקוטר ומיקום תקינים ואין עדות לחסימה אורומכנית. כלי הדם הגדולים כולל האאורטה הודגמו תקינים. עורקי הצליאקה והמזנטריקה הודגמו תקינים. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות. לולאות המעי הדק ולולאות המעי הגס ברוחב תקין. אין עיבוי הדפנות ואין האדרה חריגה בריריות. בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות. שלפוחית השתן מודגמת היטב בחומר ניגוד וגבולותיה סדירים. הערמונית בגודל תקין. חלונות עצם: ללא ממצא מיוחד. בסיכום: לולאות צינור העיכול שמורות. תוצאות אולטסאונד: להלן ממצאי בדיקה על קולית של בטן עליונה ותחתונה: הסיבה לביצוע הבדיקה -בירור כללי לבלב - ראש וגוף הלבלב ללא ממצא פוקאלי כבד- אינו מוגדל, ללא ממצא פוקאלי דרכי המרה התוך- והחוץ-כבדיות אינן מורחבות כיס המרה - עם דפנות אינם מעובים וללא אבנים בתוכו רטרופריטונאום חופשי מבלוטות לימפה מוגדלות כליה ימנית בגודל ומנח תקינים. ללא עדות לאבנים או להידרונפרוזיס. כליה שמאלית בגודל ומנח תקינים. ללא עדות לאבנים או להידרונפרוזיס טחול אינו מוגדל, ללא ממצא פוקאלי איך אני ממשיך מכאן? כרגע אני תסמינים של בטן עדיין נפוחה וצואה רכה 2-3 פעמים ביום

שלום רב, קשה לי דרך האינטרנט לתת עצה בנושא מורכב אני מציע שתמשיך בדיקות מול רופא גסטרו במעקב רופא המשפחה בריאות שלמה

11/01/2020 | 17:35 | מאת: בדיקת אוראה לתפקוד כליות

שלום אני לוקח פעמיים ביום כדור לטיפול בסכרת גלוקמן עשיתי בדיקות דם לתפקוד כליות קרטינאן תקין אוראה במשך 3שנים עליה -48,58,60 האם זה מראה על תפקוד כליות לא תקין האם כדאי להחליף כדור גלוקמין שאני לוקח כבר 9שנים ערך הגלוקוז 128 a1h-6.6 מה דעתך תודה

שלום רב, התוצאות מראות עלייה איטית ומקובלת יחד עם מחללת הסוכרת. יש להמשיך לעקוב אולם אין תורך להפסיק טיפול בגלוקומין שמאזן אותך טוב מאוד

10/01/2020 | 04:13 | מאת: נעמה

שלום בת 30 בריאה בהתאוששות ןהחלמה מוירוס חזק כנראה שפעת שכלל בין היתר חום. ביומיים האחרונים החום שלי 35.8 האם זה קשור לוירוס או להחלמה מהוירוס? ניתן לעשות משו עם זה תודה

לא, אין צורך לעשות כלום כל עוד את מרגישה טוב ואין תסמינים אחרים- למעט לבדוק במדחום נוסף

שלום אני עובד נקיון בזמן העבודה נדקרתי במזריק שהיה זרוק לאחר 10 ימים הלחתי לרופאה המשפחה עשיתי בדיקת דם לזהומים ושתן כללי הכל היה תקין גם תפקודי הכבד תקינים חוץ מאורובילינוגן היה 3 בשתן השאלה האם התוצאה הזו מעידה על זיהום כבד שנדבקתי ועדיין לא הופיע בדם ועד כמה התוצאה חריגה

לא לא אין קשר כלל, התוצאה עצמה בלי תסמינים אחרים לא אומרת כלום

תודה רבה שאלה אחרונה האם האורוביליוגן עושה צהוב בעניים ועור

האורובילינוגן עצמו לא עושה צהבת או צהוב בעיניים- הימצאות רמות גבוהות של אורובילינוגן בשתן עלולה להצביע על קיומה של מחלת כבד - כגון שחמת או דלקת כבד נגיפית - או על קיומה של מחלה הגורמת להמוליזה (הרס של תאי הדם האדומים). כאשר חולים בצהבת, אך לא מוצאים אורובילינוגן בשתן או שרמתו בשתן נמוכה, עלול הדבר להצביע על חסימה של דרכי המרה

09/01/2020 | 18:16 | מאת: בדיקות דם והסבר לגבי תוצאות

שלום! עשיתי בדיקות דם וברצוני לברר מה לגבי התוצאות של הבדיקות globulin beta 1 11.4 globulin bata 2. 4.9 globulin gama 9.4 lga kapoa 0.8 urea 61 שאר בדיקות תפקודי כליות תקין תודה _in ,

צריך לשאול את הרופא ששלח אותך לבדיקה מה המשמעות של התוצאות מפני שישי הרבה סיבות: אלקטרופורזה של חלבונים תידרש במצבים הבאים:, שקיעת דם מוגברת, פרוטאינוריה גבוהה בדם בבני 40 שנה ומעלה (בעיקר באלה עם רמה מוגברת של גלובולינים ביחס לאלבומין), חסר באימונוגלובולין, דלקות חוזרות. בדיקת אלקטרופורזה של חלבוני דם תידרש כאשר התסמינים מחשידים למפגעים של תאי פלזמה כגון מיאלומה נפוצה, מאקרו-גלובולינמיה ע"ש Waldenstrom או עמילואידוזיס ראשונית, כגון אנמיה בלתי מוסברת, חולשה, עייפות, כאבי גב, כאבי עצמות בלתי מוסברים, הופעת שברי עצם פתולוגיים או שלא מתאונה או מוקדי הרס עצמות (bone lytic lesions), נורופתיה היקפית בלתי מוסברת שאינה קשורה לסוכרת, חשיפה לרעלן או לכימותרפיה.

09/01/2020 | 11:06 | מאת: שירה

שלום בת 31 חולה בשפעת מיום ראשון. בסהכ במגמת שיפור. כבר ללא חום. אך יש לי כאבי גב תחתון בצד אחד. בגדול הצד הזה לפעמים כואב וידוע לי שיש לי שם בעיה קלה . האם יתכן במצב של שפעת כאבי גב שמחמירים בעקבות השפעת? האם זה הפיך תודה

שלום רב, כאבי שרירים הינם אחד התסמינים הנפוצים ביותר במחלת השפעה-כאבים בכל הגוף לאחר מעבר המחלה הכאבים חולפים-אין צורך לדאוג

08/01/2020 | 18:14 | מאת: ברור תוצאות בדיקת דם לדלקת מפרקים

שלום עשיתי בדיקות דם לברור דלקת פרקים ברצוני לשאול האם הבדיקה תקינה rheumatoid factor -<15.0 תודה

תוצאות הבדיקה אומרות שאין לך את הנוגדן הזה בגוף והבדיקה עצמה תקינה, זה לא אומר כלום על המחלה

05/01/2020 | 12:09 | מאת: אור

דר שלום, האם נכון להניח כי סירופ לשיעול שכתוב עליו לילדים עד גיל 6 ,לא יעזור לאנשים מבוגרים? ייתכן כי הסירופ לא חזק מספיק לרפא? תודה

המינונים לילדים קטנים יותר כי מדובר על יחס מינון למשקל גוף סביר כי זה לא אמור להספיק למבוגר

04/01/2020 | 16:06 | מאת: אדר

דר שלום, כשאני חולה עם כאב גרון יש לי טעם נוראי מר בפה שאני לא מצליחה להיפטר ממנו לא משנה כמה מתוקים או מאכלים אחרים אני אוכל. יש סיבה לדבר הזה ודרך להיפטר מהטעם? תודה

מחלה בגרון או בחלל הפה יכולה לערב את בלוטות הטעם ולגרום לטעם רע בפה. אני לא מכיר דרך להיפטר מזה

31/12/2019 | 14:59 | מאת: לאון

שלום. האם רמת כולסטרול של 162 בנוסף רמת CRP גבולית של 4.8 מצביעים על תהליך כלשהו (קרדיאולוגי אולי) ? תודה.

לא, אלו מדדים כשלעצמם לא אומרים כלום

30/12/2019 | 13:21 | מאת: נועם

שלום רב, המון תודה רבה על תשובתך מתאריך27.12 יש לי מערכת שתן מאספת כפולה.האם בגלל זה יש צורך באנטיביוטיקה לדעתך? שוב המון תודה רבה לך.

30/12/2019 | 13:35 | מאת: נועם

כתבת בתשובתך "והיה ואין לך תסמינים כמו צריבה או שריפה ואת אינך נמצאת בקבוצות סיכון כמו נשים בהריון או בעיות מבניות במבנה מערכת השתן-אין מקום לטיפול ואין צורך ליטול אנטיביוטיקה". האם מערכת שתן מאספת כפולה נחשבת כבעיה מבנית?

נועם שלום, זה לא נחשב קבוצות סיכון ולכן אם אין תסמנים של צריבה ושריפה אין מקום לטיפול אנטיביוטי-את צריכה להתעקש שלא יתנו לך בכדי שלא תפתחי בעתיד עמידות לתרופות בהצלחה

28/12/2019 | 08:38 | מאת: סימה

אני סובלת זה 6 שבועות מחום בסביבות 37.7C וכאבים בשתי הרגליים וחולשה חזקה כשהחום מופיע, לאחרונה אושפזתי ל-10 בבית חולים ועברתי הרבה מאד בדיקות הכוללות CT, אולטראסאונד, ביופסיה מעורק ליד האוזן, תרביות דם ושתן, בדיקות דם מקיפות (אם ממצאים לא מושלמים) ועלי עוד לעבור ביופסיה של מח עצם, שוחררתי מבית החולים ללא טיפול והתופעה ממשיכה, הייתי מבקשת לדעת מה הם הבדיקות הטיפולים הנוספים שהיתן לעשות על מנת לגלות את מקור הבעיה. אודה על תשובתכם.

שלום רב, את מציגה תלונות מאוד מורכבות שעוברות בירור במסגרת אשפוז ומעקב של הרבה רופאים-אין זה המקום באינטרנט לייעץ למקרים מורכבים מעיין זה-אני מתנצל בריאות שלמה

27/12/2019 | 08:46 | מאת: נועם

שלום רב, עשיתי בדיקת שתן לכללית שיצאה תקינה . בתרבית שתן יצא חיידק אי קולי. הייתי אצל אורולוג שאמר שאם אני מרגישה טוב יתכן והחיידק אינו קשור לשתן ולכן אין צורך באנטיביוטיקה.לעומת זאת רופא משפחה במקרים קודמים רשם לי אנטיביטיקה.מה דעתך?

שלום רב, מה שאת מתארת נקראה בקטיורה ללא תסמינים-נוכחות מזהם שאינו גורם לתסמינים. והיה ואין לך תסמינים כמו צריבה או שריפה ואת אינך נמצאת בקבוצות סיכון כמו נשים בהריון או בעיות מבניות במבנה מערכת השתן-אין מקום לטיפול ואין צורך ליטול אנטיביוטיקה

27/12/2019 | 08:41 | מאת: נועם

שלום רב על מה מעיד גרד רק בלילה לפני השינה בדרכ באזור הגב והזרוע? האם תתכן בעיה בכבד,בכליות וכו? תודה רבה

כמו כן הגרד מופיע לעיתים בנוסף ללילה גם לקראת הצהריים. תודה רבה על תשובתך

זאת שאלה כללית מאוד, שאני בכל מקרה מציע להפנות לפורום רופא עור. לעיתים בעיות בדרכי מרה או כבד יכולים לגרום לגרד אבל יש עוד סיבות רבות מאוד-אנא פני לפורום המתאים

26/12/2019 | 20:33 | מאת: רחל

שלום רב אולטרהסאונד מפשעות מפשעה ימין- אין עדות לגושים או בלוטות מוגדלות מפשעה שמאל- הודגמו שתי בלוטות לימפה שמורות,האחת במימדים 0.6*2ס״מ והשנייה 1*0.6 ס״מ בנוסף לפני שנתיים אולטרה סאונד מפשעות- מפשעה שמאל-הודגמו מספר בלוטות לימפה חלקן מוגדלות במראה תקין הגדולה באורך 2.2 ס״מ ללא ממצא גס בסמוך לבלוטות הנ״ל האם אלו ממצאים תקינים? האם עליי לעבור ביופסיה? האם העבודה שהבלוטה מוגדלות במשך שנתיים(ואולי יותר) מבשרת טוב או רע? אציין כי לפני שנתיים חשתי בכאב ועכשיו איני חשה בכאב תודב מראש

בלוטות לימפה מוגדלות יכולות להגרם מזיהום רסנטי או מסיבות אחרות-אני מציע שתשבי עם רופא המשפחה שלך ותחליטו האם יש מקום להתקדם לביופסיה או האם מדובר בממצא שאין לו חשיבות

26/12/2019 | 16:53 | מאת: יעל

שלום, האם אפשר שאדם בריא יקבל את החיסון או שנותנים אותו רק לקבוצת סיכון? איך מקבלים את החיסון, פשוט נגשים לאחות? תודה

בוודאי שגם בריאים יכולים לקבל ולא רק קבוצות הסיכון-ואפילו מומלץ מאוד פונים לאחות בקופת החולים הקרובה אליך ופשוט מתחסנים פשוט ואפקטיבי

שלום, מזה שנים שאני סובלת משיעול וליחה ולא יודעת מדוע. בתחילה סברתי כי זה נבע מהמקום הקודם בו גרתי שם נחשפתי לעובש רב וחומרי הדברה אך עזבתי שם לפני כשנה וזה עדיין ממשיך. הייתי אצל רופא א.א.ג שאמר שהוא לא רואה כלום (אך אציין שהיה לי קושי עם הבדיקה והוא לא ממש השלים אותה). הייתי אצל רופא ריאות שם עשיתי תפקודי ריאה ובדיקה של תגר מיטכולין שיצאו תקינים (ולא המשכתי שם). השיעול והליחה קורים כל יום (לא ביחד), בדר"כ זה במצב סביר אבל מדי כמה זמן התקפי השיעול ממש חזקים ולא פוסקים. הליחה בדר"כ מתחזקת בבוקר. בלילה האחרון זו הייתה פעם ראשונה שהליחה לא פסקה דווקא כשהלכתי לישון (נמשך שעות ואי אפשר היה לישון). זה ממש משפיע על התפקוד ונהיה כבר בלתי נסבל. אשמח לדעת מה אוכל לעשות (לקחתי אנטי היסטמין ולא עזר). תודה

שלום רב, נראה כי עשית בירור די מקיף אני הייתי חוזר שוב על בדיקת א.א.ג בשאלה של post nasal drip בהצלחה רבה

23/12/2019 | 12:25 | מאת: מאור

בן 20 ברקע יל''ד לא מאוזן לאור העינות נמוכה לטיפול תרופתי, פרפור פרזדורים התקפי ,3 אירועי TIA עם קרישיות יתר בבירורמעבדה,GOUT - עם אירועים מרובים של התקפים בכל מפרקי גפיים גם כאן הענות נמוכה לטיפול תרופתי.. וספונדליטיס , אירועי אבנים בכליות. הופנתי לאורלוג לצורך בירור המטוריה ואירועים חוזרים של אבנים. חזרו על בדיקות מעבדה שנעשו כבר עוד אז לצורך בירור יצרת אבנים והסיקו שמדובר באבני חומצת אורית וציטראט בבדיקות חוזרות באיסוף שתן 24 שעות נצפה ממצאים אלה וגם חוסר סידן בשתן באופן משמעותי ולא לראשונה כבר ב 4 בדיקות (הערך שיוצא נא בין 20 ל35 מל) שהתחום נורמה מ100 ML ל350 ML , עכשיו השאלה שלי האם זה מסייע איך שהו לאבחנה של אבנים בכליות ואם לא איזה כיוונים ישנם ועד כמה באמת זה אמור להפריע שבדם הסידן תקין וללא כל אנמיות _(לרבות B12' וטימין C וטימין D) אודה לתשובה לשאלתי.

שלום רב, עושה רושם כי יש לך סיבות רבות להתפתחות אבנים -כך או כך אין לזה משמעות אמיתית שכן עליך לקחת טיפול תרופתי בצורה עקבית ובכך להוריד את הסיכון להתפתחות והווצרות אבנים להתקפים חריפים. אני מבין כי אתה צעיר וזה מאוד לא נוח ליטול טיפול תרופתי בגיל צעיר, אולם לבריאותך אני מציע בכל בקשה שתקפיד ליטול טיפול תרופתי. בריאות שלמה

22/12/2019 | 09:32 | מאת: מוטי

שלום, אני בן 45, בעל בריאות תקינה. לא נוטל תרופות. צמחוני. בבדיקות דם שיגרתיות שאני מבצע בשנים האחרונות נצפת מגמת עליה קבועה בעמילז שעומד עתה על 94 וירידה קבועה בברזל שעומד עתה על 86. פניה לרופא המשפחה הסתכמה בתשובה שהכל תקין ונורמלי ושאין צורך בהרחבת הבדיקות. לעניות דעתי המגמה ברורה. אשמח לשמוע דעתך בנושא ןאם כדאי לפנות לגורם נוסף ולמי?

שלום רב, אני מחזיק בדעה הדומה לרופא המשפחה שלך-כל עוד אין ליה חריפה ומשמעותית אין צורך בהרחבת בירור.

שלום ד'ר נכבד כמו שציינתי בכותרת, נראה לי שניקלעתי לבעיה לא פשוטה, אני בן 60, יש לי מידיי פעם,אקסטרא סיסטולות, ומזה שנים ידוע על צניחת מסתם מיטרלי,MVP לפני 4 שנים,חויתי אירוע של רפרוף פרוזדורים,שיתכן ונוצר כתוצאה מאשלגן נמוך- 3.2, עקב שימוש במשתן דיזותיאזיד, נרשם לי טיפול ב, טמבוקור 50, אחד ליום, וקרדילוג 1.25 לאחרונה אני נתקל בבעיה חמורה בקשר לתרופה, נאמר לי בבתי המרקחת של הקופה, וכן בפארמים למינהם, שאין להשיג [ משום מה, ולא נותנים הסבר ברור מהי הסיבה למחסור]אין להשיג TAMBOCOR50 מציעים את התרופה הגנרית FELECAINIDE ACET . 29/M TAB 50 MG אותה אני חושש לקחת, מפני שזה אינו הטמבוקור המקורי, ואין לדעת כייצד התרופה הגנרית תשפיע, אני חושש שעלול תחת השינוי הזה להופיע רפרוף נוסף, מצד שני הציעו לי לקחת טמבוקור 100,ולחצות את הכדור לחצי, חד פעמי ,קניתי את המינון 100, אבל אפילו עם חוצה כדורים, החיצוי אינו מדויק, ואני מקבל כדור "שבור", ששני מחציתו אינם שווים בגודל, זה נשבר לחלק קטן יותר, מהשני שיוצא גדול יותר, מה עושים?? לטעמי הבעיה רצינית,שלא ניראית לי משחק ילדים,כי נראה לי ש"משחק בשבירת הכדור " שנותן חצאים לא שווים בגודלם, גם בסוף עלול לעורר רפרוף חוזר??. איך יוצאים מהסיפור הזה??? מה קורה בשוק התרופות בארץ? מדוע המחסור בטמבוקור 50?? האם המינון הזה יחזור לבתי המרקחת??? תודה עבור המענה.

שלום רב, אני לא מכיר את הבעיה אבל מכיר מקרים בהם יש תחליפים גנריים לתרופות-אותם תחליפים נבדקו ונותנים את אותו אפקט ולכן אין בעיה ליטול אותם. באופן כללי רופאים אינם חשופים לסיבות שתרופות או מינוני תרופות משתנים ואין לנו יכולת להשפיע על מקרים כאלו.

שלום, לאיזה רופא מומחה צריך לפנית לאוא בעיה חוזרת ונשנית של בלוטות לימפה מוגדלות? לאנדוקרינולוג? לאימונולוג או לרופא אחר?

אני מציע שתתחילי מרופא פנימאי/משפחה שכן יש לזה סיבות שונות ומשונות-לעיתים גם כירורג מטפל בזה

10/12/2019 | 23:39 | מאת: יאנה

יש לי כמו מן צריבה באזור הגב העליון בצד ימין ...חשבתי שזה יעבור אבל זה שבועיים כואב ואין שום סימנים אני נוגעת בזה וזה מרגיש כאילו נשרפתי אבל זה לא...וניהיו לי פתאום בבטן למטה כמו כתמים קטנים כאלה חומים ..אני לא יודעת אם זה קשור גם לכאב או משו אבל אני ממש דואגת כי כל מה שאני קוראת באינטרנט מועיד על סרטן העור או דברים מפחידים

אני ממליץ שרופא יראה את זה-אנא פני לרופא