פורום רפואה פנימית

הרפואה הפנימית עוסקת באבחון כולל של מחלות ומהווה את הבסיס לכל המקצועות הקליניים שאינם דורשים ניתוח החולה. בניגוד למקצועות המשנה שצמחו מהרפואה הפנימית כמו קרדיולוגיה, נפרולוגיה, המטולוגיה וכיו"ב, בהם ישנה התרכזות במערכת אחת ובבעיה ספציפית, לרופא המומחה ברפואה פנימית יש את היכולת לבחון את החולה בכללותו, לאמוד את כל בעיותיו, לקשור בין הבעיות והמערכות השונות, להתייחס אל כולן ולתעדף את חשיבות דחיפות הטיפול בכל אחת מהן. הפורום הזה הוא המקום לנסות ולהראות כי "מלכת הרפואה" -ככה מתוארת הרפואה הפנימית, היא עדיין הבסיס החשוב ביותר לרופא. אתם מוזמנים לשאול בפורום כל מה שמעניין אתכם במגוון העצום של הבעיות שאתם מתמודדים במסגרת הרפואה הפנימית/מחלקות הפנימיות.
689 הודעות
663 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה פנימית

16/10/2019 | 17:10 | מאת: מישהי

שלום יש לי שטף דם ענק ברגל ימין האחורית לכל האורך וגם מקדימה בירך , כואב לי לדרוך ולשבת , לא קיבלתי מכה ולא נפלתי אני פשוט סובלת מחוסר שינה כרוני אולי בגלל זה? יש לי גם הצטברות נוזלים מעל המפשעה בצד ימין, זה מסוכן? החוסר שינה הוא לא פתיר כי הוא נובע בעקבות גרד מטפילים שאין להם טיפול

ולמה כל קופה מציגה טווח אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי במכשיר שמבצע ובסוג החומרים שמשתמשים יש תקן וסטנדרט לכל סוג של בדיקה וכן טווח

תודה על התשובה. עדיין, לא לגמריי ברור לי - למשל, וויטמין D בלאומית קבעו שהטווח התקין הוא בין 30-100 ng/ml. לפי מה קובעים את זה? סטטיסטיקה של האוכלוסיה? לפי מה קובעים את התקן שציינת? ולמה כל כמה שנים מעדכנים? (תוכל לשלוח לי את התקן) תודה רבה

שלום, אני בת 42. משתמשת בבונדורמין כחצי שנה, רק חצי כדור, וזאת בשל קושי להירדם שהחל פתאום. לאחרונה חצי כדור לא עוזר. אני לוקחת חצי כדור אך השעות עוברות ואני לא נרדמת, אז מה שאני עושה - לוקחת חצי כדור כשנכנסת למיטה, ואחרי שעה או שעתיים, כשאני רואה שאני לא נרדמת, אני לוקחת עוד חצי כדור ואז נרדמת. שאלתי הראשונה היא- האם יש בזה סיכון? שאני לוקחת את החצי השני אחרי שעה או שעתיים? בימים האחרונים לקחתי כדור שלם כדי לישון כבר בשעה נורמלית ולא בשתיים בלילה אך אני כן רוצה להמשיך לנסות עם חצי כדור. שאלה שנייה- בעלון של התרופה רשום שהתרופה היא לזמן קצר, אבל אני מכירה אנשים שמשתמשים בכדור שינה כבר 15 שנה לפחות (כמובן בלית ברירה). אז איך זה יכול להיות? זה מטריד אותי שרשום על העלון שהתרופה היא לטווח קצר אבל מה לעשות שאי אפשר לחיות בלי לישון ואני חייבת את הכדור? כך כבר חצי שנה ואולי יהיה עד סוף חיי. האם יש מה להיות מוטרדת? הרי אנשים ישנים שנים עם כדורי שינה. כמובן שאני לא מרוצה מזה שאני כבר בגילי לוקחת כדורי שינה, אך עזרים טבעיים אחרים לא עזרו וגם לא הגיינת שינה, כך שאני באמת לוקחת את הכדור בלית ברירה. רופאת המשפחה אמרה לי שאין יותר מדי מה לעשות עם בעיות שינה ונותנת לי מרשמים לבונדורמין (אחרי שכדור טבעי שהציעה לא עזר). אני שאלתי אותה לגבי זה שמעכשיו, בגילי, אקח כדורי שינה עד סוף חיי, מה יהיה? אז היא רק אמרה שאתחיל בחצי כדור. היא לא אמרה לי שזו תרופה לטווח קצר כפי שרשום בעלון (שלא יישמע מכך שאני מאשימה אותה במשהו, רק מקווה לשמוע ממך שאין מה להיות מוטרדים מכך שרשום בעלון שזו תרופה לטווח קצר. כדורי השינה האלו למעשה מצילים את חיי, אי אפשר בלי לישון). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין בעיה לקחת יותר מחצי כדור-המינון הוא כדור ביום אין בעיה לקחת לטווח ארוך-יש עוד סוגים של כדורי שינה שניתן לקחת, אבל עקרונית זה לא מוגבל בזמן בהצלחה

מזה כשנה אני סובלת מחום..בהתחלה חשבתי שאלו גלי חום למרוצ שאני בת 34 אבל ככה זה הרגיש, מה שכן אני מאד חלשה בזמן שהחום תוקף מותשת, עייפה..עשיתי המון בדיקות דם אבל אף אחת מהן לא הראתה משהו חריג..אשמח לדעת איזה כיון כדאי לבדוק מכיון שלאחרונה זה תוקף בתדירות תכופה יותר ומשבש לי את החיים..תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקות דם זה בסדר אבל יש עוד הרבה דברים שצריך לעשות-אני מציע שתחליטי יחד עם רופא המשפחה שלך מה כיווני הפעולה-זיהום, מחלות בלוטת תריס, בעיות הורמונליות, מחלות אחרות בהצלחה!

האם סטרס כרוני וחרדות יכולות לגרום לחום לעלות או שזה לא הגיוני כל כך? לדעתי החרדה מגיעה מהחום ולא להיפך .

לא, סטרס לא מעלה חום

הדבר היחיד שכרגע יצא חיובי בכל הבדיקות זה הליקובקטר פילורי...תודה על המענה אפגש עם הרופאה שלי ואדרוש להעמיק בבדיקות . השאלה מה לבקש ממנה?

11/10/2019 | 05:10 | מאת: רמי

ראיתי באחרונה בכמה חדרי מיון שעושים שימוש במכשיר רנטגן נייד בשטח הפתוח של המיון, כשלכל היותר אומרים לאנשים להתרחק קצת (מה שכמובן לא רלוונטי לחולים ששוכבים ליד). כידוע קרינת X מסרטנת עלולה להתפשט ממכשיר הרנטגן דרך המנגנונים של Leakage ו-Scatter, לכן הנבדק מצוייד בצינור ואסור לאיש לשהות בחדר הרנטגן כשהמכשיר עובד. אבל כשמדובר ברנטגן הנייד במיון כל הכללים האלה נזרקים לפח. האם אין כאן חשש ממשי לקרינה מסרטנת למטופלים, למלווים ובמיוחד לאנשי הצוות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בזמן ההקרנה מבקשים מאנשי הצוות וכל מי שיכול לפנות את השטח הקרוב למניעת חשיפה לקרינה. בחדר מיון מחוסר ברירה עושים חלק מהצילומים אולם מנסים לשמור כמה שניתן על בטיחות אנשי הצוות והמטופלים האחרים

10/10/2019 | 19:25 | מאת: הדר

היי, זאת אני עם הפצע ניתוח פילונידלי שלא נסגר כבר 9 חודשים.. אחרי סוכות אני הולכת לעשות ניתוח נוסף לסגירה שלו... היום עשיתי בדיקות דם בינתיים (לא הכל התקבל) יצא בסדר חוץ מ ESR שיצא לי 43 כשהרף העליון 37 (הרף התחתון 2 וממוצע 20).. זה משמעותי? זה אומר שיש לי דלקת בפצע? כי נראה לי שכשיש דלקת יש בעיה לנתח ואני ממש רוצה לסיים עם הסיוט הזה כבר המצב הנפשי שלי כבר לא טוב.. אני מיואשת

10/10/2019 | 21:18 | מאת: הדר

האימונוגלובינים יצאו לי 418 כשהרף העליון הוא 400 והרף התחתון הוא 70..

15/10/2019 | 08:00 | מאת: הדר

הבנתי שזה סימני דלקת.. מותר לעשות ניתוח במצב כזה?

חג שמח אני שמח לשמוע שאת הולכת לבצע את הפעולה ובתקווה גדולה לסיים את הסיוט הזה... הבדיקות מראות שיש לך תהליך קל של דלקת-וזה מאוד מתאים שכן הציסטה הפילונדלית שאת סובלת ממנה היא תהליך דלקתי של הצטברות מוגלה וזיהום. הגוף מנסה להילחם בזה וזה טבעי שיהיו מדדי דלקת קלים-את בהחלט יכולה לעשות ככה את הפרוצדורה. המון המון בהצלחה!!

03/10/2019 | 21:04 | מאת: טליה

היי, אני בת 31, הבוקר קמתי עם תחושה משונה מאוד, החל לי כאב משונה ועמום באיזור הגב התחתון (במותניים האחוריות), בהתחלה חשבתי שנתפס שריר משכיבה על הגב, אך לצערי הכאב הקרין גם לאיזור הבטן מה שגרם לשלשולים, ובנוסף חשתי כאב פועם בצד ימין של הראש. המצב הזה נמשך כמה שעות בבבוקר, וכעת בשעות הערב עדיין נותר כאב עמום בבטן. גם אתמול גם קמתי עם כאב בטן מציק שגם נמשך לאורך שעות הבוקר. עליי לציין שלפני מספר ימים נעקצתי באיזור הקרסול, העקיצה מאוד משונה ולא עוברת(גרמה לי למעין בצקת מסביבה שחלפה מעו לאחר שימוש בפנסטיל ג'ל) לצערי אין לי מושג אם זה היה מיתוש או חרק אחר, האם ייתכן שיש קשר בין התסמינים שחשתי לעקיצה? אשמח לתשובה האם כדאי לפנות לרופא? אני דיי מפחדת שנדבקתי ממשהו בשל העקיצה (מצרפת תמונות), תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לצרף תמונות כאן-אני לא מצליח לראות בכל מקרה אין קשר בין עקיצות לכאב שאת מתארת בגב/מותניים/בטן-אני מציע להבדק ע"י רופא משפחה

02/10/2019 | 22:37 | מאת: נפתלי

בכל פעם שאני מפעיל מזגן בחודש האחרון יש לי תחושת הצטננות. הענין הוא שאני דווקא אוהב מיזוג אויר. האם יש איזושהי בעיה במערכת החיסון?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע ככה, זה לא תלוי אחד בשני

28/09/2019 | 22:00 | מאת: יעל

שלום אני רגישה לפול, בעיית G6PD בדיקת דם אישרה את זה כרגע יש לי דלקת ממושכת באוזן נתנו לי זינט ללא שיפור כעת הוחלף הטיפול ללא שום אנטיביוטיקה דרך הפה, רק טיפות נפלוקסין ללא שיפור משמעותי מה עושים? איזו אנטיביוטיקה דרך הפה אני כן יכולה לקבל במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למעשה את יכולה לקבל את כל סוגי האנטיביוטיקה-אין מניעה פעם הייתה מניעה על סוגים מסויימים שהיום כבר לא נותנים

28/09/2019 | 20:27 | מאת: אור

שלום לעיתים יש לי בפה כבדות יותר עם הלשון ( לא יודע אם זה מלחץ כאילו עומד להבלע חלילה הלשון) כאב שריר בלסת והלשון ולא יודע ממה זה נגרם? איך ניתן לטפל בזה? תודה

שלום רב אור, זה תיאור מעט לקוני, ניתן להוסיף תלונות או תחושות?

05/10/2019 | 20:23 | מאת: אור

יש לי כאב בשריר הלסת ובעיקר הלשון זה קורה לי כבר שנתיים קשה לי לתאר איך זה אבל זה לא כואב ממש פשוט הלשון כבדה לי וכאילו כמו שנתפס שריר כך אני מרגיש בלשון בהתחלה חשבתי שזה בגלל שיניים חניכיים איזה רפואה יכולה לתת לי מענה לזה האם אף אוזן גרון? תודה

תנסה אף אוזן גרון עם דגש על מפרק הלסת-אולי רופא פה ולסת בריאות שלמה

28/09/2019 | 15:22 | מאת: אלמונית

שלום רב ד״ר. בשבוע 30+4. לאחרונה התחלתי להשתעל לאחר שתייה או אכילה כאילו זה מדגדג לי בגרון. בהתחלה חשבתי שזה סתם ויעבור, אבל הדבר טאם עבר. האם לדעתך יש סיבה לדאגה או לפנייה לרופא המשפחה?

שלום רב, זה תלוי אם זה מפריע לך מאוד ופוגם בשדרת החיים שלך. בהריון בשבוע מתקדם יש שינויים במנח העובר ולכן נוצר לחץ פיזי על מרומות מסויימים שיכול לגרום לתופעה שאת מתארת. כל עוד שאין פגיעה באיכות חיים שלך או תופעות אחרות, אנ י מקווה שזה יעבור

27/09/2019 | 17:44 | מאת: מרים

שלום בת 70, עם עודף משקל מטופלת בתרופות ללח"ד וכן נוטלת מזה שנים גלוקומין 850 מ"ג, 2 כדורים ליום. בבדיקות דם רמות הגלוקוז גבוהות והסוכר התלת חודשי בטווח שלפי המעבדה בקופ"ח עדיין לא מוגדר כסוכרתי.: ;5.7% ערך תקין עד (ADA) לפי סטנדרטיזציה של אגודה אמריקאית לסוכרת ;בערכים שבין 5.7-6.4% סיכון מוגבר לסוכרת ומעל 6.5% יוגדר כסכרתי) אלו התוצאות האחרונות: GLUCOSE 172.00 MG/DL HB A1C(%) 6.30 % HB A1C(MMOL/MOL) 46.00 MMOL/MOL האם מדובר על סוכרת או טרום סוכרת? מה גורם לזה? אכילת פחמימות? פירות? מתוקים? והאם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף על הגלוקומין או טיפול תזונתי והתנהגותי? כ"כ רמות הכולסטרול בטווח הנורמה אך טריגלצרידים גבוהים: TRIGLYCERIDES 259.00 MG/DL האם זה קשור לסוכרת/טרום סוכרת? והאם יש טיפול ספציפי רק לטריגלצרידים לאלו שרמות הכולסטרול שלהם תקין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה נראה כמו סוכרת -תחת טיפול בגלוקומין את מאוזנת חלקית (בטווח ). אין קשר ראשוני לאכילת מתוק לסוכרת, אבל וודאי שמהרגע שיש מחלה אזי אכילת מתוקים מחמירה אותה. אין קשר לרמת טריגליצרידים לסוכרת ויש טיפול רק לטריגילצרדים אולם בערכים הללו אינך זקוקה להם בריאות שלמה

04/10/2019 | 00:25 | מאת: מרים

שלום על אף שרמות הסוכר בצום בבדיקת דם גם כעת וגם לפני שנה היו בערכים בסביבות ה - 170 עדיין זה נחשב שאני מאוזנת? ובקשר לטריגלצרידים, האם זה בעייתי ומסוכן בערכים הללו או מאחר והכולסטרול (חוץ מהטוב שהוא נמוך) בנורמה, זה עדיין בסדר? תודה

זה נחשב סה"כ מאוזן -גם ההמוגלובין המסוכרר שלך בטווח הנורמה טריגליצרידים בטווח הזה עדיין בסדר

27/09/2019 | 14:06 | מאת: אסי

אני בן 35 בריא בדכ. ברקע חרדות. לא לוקח תרופות מעבר לקלונקס. ציפרלקס התחיל לפני כשבוע תמיד כשאני עושה בדיקת דם שגרתית אז האשלגן שלי באזור ה 4-4.4 (רק לפני כמה ימים יצא 4.4) אבל כשעושים לי בדיקת דם במיון שאני מגיע מתוך התקף חרדה ואולח היפר ונטילציה האשלגן שלי 3.5 3.4 לפעמים. ובפעם האחרונה יצר 2.95 ואז נתנו לי לשתות סירופ אשלגן והרמה חזרה ל 3.55 ושחררן אותי עם המלצה לבדוק אשלגן שוב בקופח עוד שבוע. האם יתכן שהתקף חרדה או/ו היפר ונטילציה גורם לירידה רגעית ברמת האשלגן? ממה זה יכול לנבוע? יש לציין שבפעם האחרונה זה היה גם שבוע שלא אכלתי טוב בכלל וגם הזעתי יותר מהרגיל עקב התחלת שימוש בציפרלקס. אשמח להסבר אפשרי

לקריאה נוספת והעמקה

היפרוונטליציה היא מנגנון של פיצוי ושינוי מאזן חומצה בסיס בעזרת אוורור. ולכן בהחלט זאת הסיבה שיש שינוי במאזן האשלגן בזמן התקף חרדה והיפרוונטילציה.

14/10/2019 | 11:30 | מאת: אסי

שלום. תודה על תשובתך. ממה שהבנתי כאשר יש נימול בגוף בזמן התקף חרדה זה נובע מהיפרונטילציה ומירידה ברמת האשלגן. האם זה נכון? האם זה אומר שכל פעם שיש לי התקף חרדה יש ירידה ברמת האשלגן?(לרוב האשלגן בהתקף חרדה יוצא 3.5 בערך פרט לפעם אחת) ואם כן האם זה לא מסוכן? שהרי ידוע שירידה ברמת האשלגן יכולה להיות מסוכנת

24/09/2019 | 21:23 | מאת: רועי

שלום, בן 36 ללא מחלות רקע. מזה 3 חודשים אני מרגיש סחרחורת ממעבר של ישיבה לעמידה (לוקח כמה שניות עד שזה עובר). יש לציין כי במהלך ספורט איני מרגיש כלום. מדובר בסימפטום חדש ומעולם לא הרגשתי כך. מה יכולה להיות האבחנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש מגוון בדיקות שאתה צריך לעבור בעיקר בנושא לחץ דם (בד"כ לחץ דם נמוך יכול לגרום לתופעות כאלו) וחוסרים של מינרלים או דברים דומים. אנא פנה לרופא המשפחה שיכוון אותך

שלום יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה, לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות, ישנו MVP י.ל.ד יתר שומני דם קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם, בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים, בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים, אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות? ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה. ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום? תודה עבור המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין להפסיק שימוש באספירין אלא בייעוץ קרדיולוג או רופא משפחה. לעיתים נדרשת הפסקה לשם ביצוע פרוצדורה-למניעת דימום. כל עוד לא הופסקה התרופה לתקופות ארוכות אין לזה השפעה מצטברת-אני ממליץ להקפיד על הנטילה ואם נוצר הצורך להפסיק לתקופה-רק תחת פיקוח רופא. כרגע אין מה לדאוג על ההשלכות של ההפסקה שלך לטווח ארוך

18/09/2019 | 22:44 | מאת: ענבל

שלום רב, בעקבות אנמיה מתמשכת קיבלתי 3 עירויים של ברזל (פרינג'קט ) שהחזירו לי סוף סוף את ערכי הברזל וההמוגלובין לטווח התקין. עם זאת, בבדיקת דם שבוצעה היום, לאחר שבועיים מהעירוי האחרון, נמצא כי הפריטין יצא לחלוטין משליטה (=937 !!!) האם התופעה מוכרת? מדאיגה? מה עלי לעשות כרגע? (אגב, לפני העירויים הפריטין עמד על 59-60...) תודה, ענבל

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2019 | 22:49 | מאת: ענבל

תוספת לשאלה הקודמת - בדיקת הדם נלקחה בזמן נטילת אנטיביוטיקה (זינת) בעקבות דלקת חריפה בדרכי השתן. האם זו יכולה להיות הסיבה לפריטין הגבוה? תודה, ענבל

זאת תופעה מוכרת וידועה, את צריכה להיות במעקב-אין צורך במשהו אחר. נטילת אנטיביוטיקה לעיתים משפיעה, אולם בכל מקרה אין לך כרגע מה לדאוג בריאות שלמה

08/09/2019 | 23:22 | מאת: רחל

שלום בת 70, סוכר מעל הנורמה מזה שנים, מטופלת בגלוקומין. מבצעת מעקב בדיקות דם של: GLUCOSE (%)HB A1C בהפניה האחרונה לבדיקת דם, אני רואה לראשונה שכלולה בדיקה בשם: FOLLOW UP-DIABETES מה זו הבדיקה הזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה רק בדיקת מעקב סוכרת רגילה תשאלי את רופאת המשפחה שלך-זה כנראה שם קוד חדש

07/09/2019 | 20:00 | מאת: דנה

שלום, אני במערכת יחסים עם בן זוגי כשנה וחצי. לפני כארבעה חודשים התגלה אצלו הרפס סוג 2 חיובי ובעקבות כך עשיתי גם בדיקה ויצא חיובי, ואכן התפרצה אצלי המחלה. האם יכול להיות שנדבקתי ממנו לפני יותר משנה ורק כעת, לאחר כשנה וחצי יצא ההתפרצות הראשונה?

לקריאה נוספת והעמקה

נגיף ההרפס הוא נגיף שנמצא במערכת הגנגליון ונמצא שם כל הזמן בתרדמת ומתפרץ לעיתים. לכן מאוד יכול להיות שנדבקת כבר בעבר ורק עכשיו התפרץ בפעם הראשונה

06/09/2019 | 01:04 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר: אני לא מכיר תוספי מזון ולא כ"כ מבין בתחום מציע לך לפנות למי שמבין בזה-בד"כ רופאים פחות מתעסקים בנושא

שלום, כחצי שנה סובלת מכאבי בטן תחתונה (דומים לכאבי מחזור) וכאבי גב תחתון המקרינים לי לשתי הרגליים. הבדיקות הגינקולוגיות ואורטופדיות תקינות. קיבלתי אנטיביוטיקה בחשד לדלקת באגן אך הטיפול לא עזר. אשמח לעזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר: זו שאלה כללית מידי שאני לא יכול לענות בלי לבדוק אותך. אני מציע לגשת לרופא משפחה טוב שיבדוק ויכוון

03/09/2019 | 11:25 | מאת: שואלת

שלום רב, בינואר עברתי ניתוח פילונידלי והפצע לא נסגר. אתמול אפילו היתה החמרה. רציתי לשאול מה הסיכונים (אם יש כאלה) בהשארת פצע פתוח? בריאה בדרך כלל. אין סכרת. הפצע לא מזוהם כבר ממרץ שום זיהום. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר: הסיכון קיים לזיהום חוזר וכמו כן מדובר בד"כ על כאב עז. אני ממליץ מאוד לחזור ו להבדק לפני שזה יזדהם שוב

01/09/2019 | 19:47 | מאת: ליאור

ערב טוב איזה רופא מטפל בבריחת צואה מהנרתיק? והאם מדובר במצב מסוכן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

גניקולוג רגיל או אורוגניקולוג וזה בהחלט מצב שחייבים לבדוק בדחיפות

01/09/2019 | 18:31 | מאת: רוני

שלום רב, ב 2016 ביצעתי אולטרא סאונד לפני ניתוח הסרת כיס מרה עקב אבנים ושם נאמר שהטחול מוגדל, 15 ס"מ. לפני שבוע ביצעתי אולטרסאונד חוזר (שנה וחצי לאחר הסרת כיס המרה) ונאמר טחול בגודל תקין 12.5 ס"מ. האם גודל של טחול נוטה להשתנות? יש איזה הסבר רפואי לתוצאות? אני מבין שיש לצפות להבדל בין בדיקות שונות אך כאן ההבדל משמעותי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר יש הבדל בבדיקת US בשל העובדה כי זה תלוי בבודק. טחול נוטה לגדול בזמני זיהומים חריפים או פגיעות מסוימות-לא במקרה שלך שמדובר על הגדלה מינימלית והכל בטווח הנורמה עכשיו. עושה רושם שאין מה לדאוג

29/08/2019 | 00:36 | מאת: מנחם

שלום בן 45, עם עודף משקל, לא מעשן, לא מטופל בתרופות. 1.76 , משקל 99. עושה הליכות למשך שעה, מס' פעמים בשבוע. בבדיקת דם: סוכר תקין TRIGLYCERIDES 163.00 MG/DL CHOLESTEROL 217.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 42.00 MG/DL LDL-CHOLEST. 142.40 MG/DL NON HDL CHOLEST 175.00 MG/D רמות הכולסטרול מעל הנורמה הרופא רצה לתת לי טיפול תרופתי, אך לבקשתי הוא הסכים לתת בשלב ראשון אופציה של שינוי תזונתי באמצעות דיאטנית ולחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים, ואז להחליט לגבי טיפול תרופתי. 1. האם בערכים כאלו מקובל לתת טיפול תרופתי? (על אף תופעות הלוואי של התרופות הללו) 2. האם שינו תזונתי של 3 חודשים יכול להשפיע בצורה משמעותית על ירידת ערכי הכולסטרול (כמובן חוץ מהכולסטרול הטוב) לערכי הנורמה? 3. האם לעודף משקל יש קשר ישיר לרמות הכולסטרול המוגברות, וכמה צריך לרדת במשקל בכדי לחזור לנורמה? 4. האם יש קשר והשפעה לרעה על התוצאות של רמות הכולסטרול לכך שבלילה שלפני הבדיקה לקחתי את התרופות הבאות: אופטלגין טרמדקס 100 מ"ג בשחרור מושהה אמביאן לשינה וכן שהצום כלל לא רק צום מאכילה אלא גם משתיה (לאחר 15 שעות ללא שתיה)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר: 1.בד"כ השלה הראשון הוא שינוי אורחות חיים וביצוע פעילות גופנית 2. בהחלט כן! 3. עודף משקל הולך ביחס ישיר בד"כ עם רמות כולסטרולו גבוהות אבל לא מחייב. אין משקל מסויים אליו יש לרדת-זה בד"כ מתאים ל BMI 4. בד"כ לא, למרות שאומרים שאופטלגין משפיע

28/08/2019 | 08:15 | מאת: ישראלה

שלום רב, האם צואה בצבע חום כהה מאוד דורשת התייחסות של רופא? תודה רבה

לא בהכרח-אם אין ריח שונה, צורה מאוד שונה אז אין סיבה

22/08/2019 | 21:18 | מאת: ישראלה

שלום רב. האם יש צורך להתייחס לריר לבן בצואה? תודה רבה

שלום רב, אם זה בכמות גדולה וחוזר על עצמו אז בהחלט כן-זה יכול להיות שלל של סיבות - ממחלה ויראלית פשוטה עד למחלות מעי דלקתיות אחרות. אנא התייעץ עם רופא משפחה.

שלום אני בן 32 ב10 חודשים האחרונים המון פעמים יש לי דופק מהיר כאב בחזה... לחצים זרמים כאבים נימול בראש זה בא והולך ..אק"ג מעל 100 דופק סינוס טכיקרדיה הרבה פעמים אק"ג קצב סינוס, אקו דופלר במנוחה תקין , אקו מאמץ תקין, ארגומטריה תקינה, טרופונין תקין,צילום חזה תקין ct מוח פעמיים אם חומר ניגוד תקין mri אם חומר ניגוד תקין, eeg תקין בדיקות שתן תקינות נמצא קורטיזול גבוה נשלל קושינג במבחן דקסטמזון, בדיקות דם כלליות כימיה והרגיל תקין ..פרולקטין נמצא גבוה אבל בmri נשלל משהו שקשור לזה בהיפופיזה, הלכתי גם לפסיכאטר בגלל שרוב הדברים הגופנים נשללו ועברתי לרעיון שזה אולי חרדה נטלתי חודשיים סרנדה קלונקס בשורה התחתונה עדיין חש דופק מהיר המון פעמים במנוחה לחצים זרמים בראש מה זה יכול ליהות ? זה מעולם לא היה לי פעם רצתי המון היום בקושי לא רק עכשיו חזרתי לפעילות גופנית בקטנה עדיין חש בסימפטומים לא יודע מה לעשות ... 1.70 שוקל 86 מה דעתך ? מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה כי עברת בירור מקיף מאוד ללא תוצאות נראות לעין. לצערי אין לי עוד מה להוסיף.

22/08/2019 | 14:52 | מאת: אריק

שלום. לפני כמה ימים הלכתי לרופא שעשה לי משטח גרון וגילה שיש לי סטראפ עקב חום וכאבים בבלוטות הלימפה המוגדלות בצוואר. רציתי לשאול האם יש אפשרות של קיום של סטראפ בנוסף לזיבה או כלימידיה בגרון באותו הזמן? תודה, אריק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר בין קיום חיידקים למחלות שאמרת...ניתן שיהיה גם וגם

21/08/2019 | 10:25 | מאת: א

שלום ד"ר.. בת 28 המשקל שלי שנים 82.. עד לפני חצי שנה. אין לי מושג איך קרה פתאום עליתי ל 96. אני כבר חודשיים מנסה להוריד בלי הצלחה .. אפילו עליתי עוד 2 ל 98.. רועדת מלהגיע ל 100.. וגם לא ברור לי איך פתאום.. ככאילו לא היה אמצע.. אני לא אוכלת הרבה.. אבל פשוט הבטן שלי התנפחה.. אני אומרת לאנשים שעליתי 15 קילו ב 4 חודשים והם אומרים שנשארתי אותו הדבר.. גם לא עליתי מידה במכנס או משהו.. נטו בבטן.. זה מדכא אותי... אשמח להשערות איך זה קרה? האם זה יכול לבטא משהו? אני ממש מתוסכלת.. מרגישה ממש כבדה וקשה לי לסחוב. מרגישה ממש חלשה ועייפה... אני לא בהריון.. אני ממש מתביישת ללכת לרופא המשפחה ולהגיד לו שעליתי 10 קילו ב 4 חודשים.. ממש מתביישת... אני עוד שניה 100...

לקריאה נוספת והעמקה

אני מציע ללכת להתייעץ עם רופא המשפחה אולי יש בעיה הורמונלית או תפקודי תריס און בעיה רפואית אחרת. אל תתביישי, אני מאוד מקווה שיוכלו לעזור לך

22/08/2019 | 11:58 | מאת: א

עשיתי בדיקת דם להורמונים לפני חצי שנה (אני עושה כל שנה בגלל אדנומה בהיפופיזה) והכל יצא תקין... לעשות שוב? מה הסיכוי שעכשיו יש בעיה?

תתיעץ בבקשה עם רופא המשפחה

20/08/2019 | 17:10 | מאת: אביטל

יצא לי ערך של 15 בבדיקת esr. כשהערכים הם בין 0-11. מזה מעיד/אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא אומר כלום...כל עוד אין חום זיהום או תלונות אחרות זה לא אומר כלום-בדיקה מאוד לא ספציפית

20/08/2019 | 08:45 | מאת: אורית

אני בת 44. כבר מעח שנתיים סובלת מבעיית שינה חמורה. נרדמת בקלות ומתעוררת אחרי שעתיים שלוש ובכך נגמר הלילה. מעבדת שינה לא הועילה ולא מצאה ממצאים משמעותיים. כדורי נןגדי דיכאון ומשרי שינה הועילו באופן זמני ביותר. כדורי שינה מועילים לשלושה ארבעה לילות וזהו. מלטונין במינון גבוה מאד לא הועיל גם הוא (15 מג). אני אדם פעיל מאד אבל כמובן שאיכות החיים שלי נפגעת קשות עקב חוסר השינה המספק. מקפידה על "הגיינת שינה". לא נחה במהלך היום. פעילה גופנית. אין לי מושג למי או לאן עוד לפנות בבעיה זו. כל הטיפול שקיבלתי עד כה לנושא השינה ניתן עי רופאת המשפחה ורופא פסיכיאטר אליו פניתי כי כבר לא ידעתי אל איזה רופא עוד לפנות. אןדה לכל עזרה או הכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מציע לקבל חוות דעת של אנדוקרינולוג או להתייעץ עם רופא משפחה אחר. בהצלחה

19/08/2019 | 13:33 | מאת: תום

שלום. אני אמור לצאת במהלך השבוע לטיול בארץ, שכרוך בהליכה מרובה ושהייה בשמש - כטבעו של טיול. במקביל התחלתי ליטול אנטיביוטיקה המיועדת לטיפול בזיהום בשן. ההרגשה הכללית שלי טובה מאוד, אין לי חום ולמעט עובדת נטילת האנטיביוטיקה אני בסדר. האם מותר לצאת לטיול - כפי שהצגתי אותו - בנסיבות האלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי יכולת לענות על שאלה כזאת בלי לבדוק אותך. אני מציע להתייעץ עם רופא משפחה

18/08/2019 | 18:44 | מאת: כדור ללחץ דם אנלדקס עם כדור ברקסין לדלקת בברך

בהמשך לשאלתי האם נתן לשלב כדור ללחץ שם אנלדקס עם כדור ברקסין לדלקת בברך טעיתי בשאלתי הקודמת בשם הכדור האם זה מסוכן

18/08/2019 | 18:38 | מאת: כדור לדלקת בברך בוקסין עם כדור אנלדקס

שלום ברצוני לשאול האם ניתן לקחת כדור בוקסין לכאב דלקת בברך עם כדור ללחץ דם אנלדקס מה דעתך האם מסוכן תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2019 | 18:41 | מאת: כדור ברקסין עם כדור ללחץ דם אנלדקס

טעיתי בשם ברקסין לדלקת בברך

כל עוד שזה לתקופה קצרה שלא עולה על 10 ימים זה בסדר

15/08/2019 | 18:10 | מאת: כדור ארקוקסיה לכאב ברך וכדור ללחץ דם אנלדקס

שלום! ברצוני לשאול האם אפשר לקחת כדור לכאב בברך ארקוקסיה במינון 60 עם כדור קבוע ללחץ דם אנלדקס במינון 10 מג האם יכול לעשות נזק

לקריאה נוספת והעמקה

כל עוד שזה לתקופה קצרה שלא עולה על 10 ימים זה בסדר

15/08/2019 | 01:19 | מאת: מוטי

שלום בשנות הארבעים, עושה בדיקות דם תקופתיות. בבדיקת דם האחרונה (כולסטרול כללי ורע יצא קצת מעל הטווח העליון של הנורמה, והופניתי לייעוץ תזונתי). רציתי לשאול לגבי אינסולין, פעם ראשונה שבהפניה לבדיקות הדם נכללה הבדיקה הזו (זה רופא חדש). יצא מעל הנורמה, ואלו התוצאות שקשורות לסוכר (בדיקת שתן תקינה, כ"כ יחס מיקרואלבומין קריאטנין, ושאר תפקודי כליות). GLUCOSE 89.00 (הטווח במעבדה 65-100) ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 5.40 MG/G HB A1C(%) (לא נבדק השנה, אבל לאורך השנים זה נע סביב ה -5) INSULIN 27.60 UIU/ML (טווח מעבדה בין 2-20) מה המשמעות של הרמה המוגברת של אינסולין? (אציין שיש לי עודף משקל) ובמיוחד לאור זה שרמות גלוקוז בצום בטווח הנורמה, וכן סוכר תלת חודשי תקין לאורך השנים? יש לזה השלכות בריאותיות? והאם יש צורך להוריד את רמת האינסולין בדם? א"כ איך ניתן להוריד? סוכרת בוודאות אין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לזה משמעות קלינית עם בדיקות סוכר והמוגלובין מסוכרר תקין אין צורך בהמשך בדיקות

כשהייתי בת 18 חליתי בחצבת. . האם הבנות שנולדו לי אח"כ נושאות נוגדנים למחלת החצבת שחליתי בה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא, הן צריכות להתחסן

תודה רבה.

שלום בן 40+ עד כמה (אם בכלל) יש השפעה לכמות וסוג האוכל שאדם אוכל ביממה (או בימים) שלפני בדיקת שומנים בדם? (כמובן שהבדיקה נעשית לאחר 12 שעות של צום בהתאם להנחיות) אם למשל הבדיקה נעשית ביום ראשון, לאחר שבת עם ארוחות שבת עמוסות (בשר דגים ופירות וכו'). האם זה עשוי להשפיע על התוצאות של הכולסטרול (כללי ורע) או שאין כל השפעה ואין הבדל אם הבדיקה תיעשה לפני שבת או באמצע השבוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה לא אמור להשפיע אם נאכל בימים קרובים לבדיקה.

שלום רב, אני בן 34, ועד לפני כ-8 חודשים הייתי בריא לחלוטין. במשך התקופה הזו אני ממש נתון למתקפה מצד הגוף שלי, כשתחילה אחת לחודש, ותמיד בשעות הערב החל מהשעה 18:00, החום מתחיל לעלות וניהיה לי קר עד שהוא מגיע לשיא שבין 39 ל-40 מ"צ. אני לא מצליח לתפקד וכל הגוף שלי מתחיל לכאוב עוד לפני שהחום מתחיל לעלות (בעיקר הברכיים). לאחרונה חלה החמרה וזה כבר מגיע לפעמיים ברצף בשבועיים שכל הסיפור הזה מתרחש, וכבר קרה שבמשך יום שלם (שלא עלה החום- עדיין עד לשעות הערב) שאני פשוט מנוטרל- עייף ובקושי מצליח לתפקד גם בעבודה מחוסר ריכוז ותחושה של תשישות וחולי. בכל התקופה אני מטופל אצל הרופאת משפחה שאובדת עצות. ביצעתי בירור אצל המטולוג שגם לא הצליח להבין מה קורה אחרי ש-CT בטן לא הראה שום דבר. בבדיקות דם נראה שיש דלקת איפשהו אבל הוא לא הצליח להבין איפה ועכשיו אני מחכה לבירור אצל גסטרו. ברקע טלסמיה מינור, אבל כרגע יש לי חוסר מאוד גדול בברזל בדם (29) בעוד שמאגרי הברזל גדושים מאוד-509 (הוא פשוט לא עובר לגוף). נבדקו הליקובקטר, מחלת נשיקה ויצא שלילי. אשמח לחוו"ד נוספת בנושא או רעיון כלשהו לכיוון בדיקה בנושא כי זה כבר מאוד מתסכל ומפריע להתנהלות. המון תודה מראש על עזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי זאת שאלה מורכבת מידי שאין לי יכולת לענות עליה באינטרנט. אני מתנצל

05/08/2019 | 08:29 | מאת: רינת

בוקר טוב בתקופה האחרונה יש לי צואה פעם עם עצירות קשה ופעם צואה רכה.תמיד הצואה היתה רכה.בנוסף לזה הצואה היתה בצבע חום וכיום בצבע חום כהה מאוד.אינני בטוחה אפילו אולי יש קצת כתמים שחורים על הצואה.האם עלי לפנות לגסטרו?

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליץ להתחיל מרופא משפחה, בהצלחה

11/08/2019 | 10:00 | מאת: רינת

בוקר טוב הצואה שוב חזרה להיות רכה.רק אינני יודעת אם יש צורך ללכת בכלל לרופא בגלל שצבע הצואה השתנה מחום לחום כהה מאוד.אולי יש קצת כתמים שחורים.אינני בטוחה. תודה רבה

04/08/2019 | 11:15 | מאת: טלי

אינני זוכרת אם עשיתי חיסון לטטנוס לפני6.5שנים כשילדתי ואין לי פנקס חיסונים.האם אצטרך לחכות עד שיחלפו 10 שנים כדי לעשות את החיסון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין חבלה או חשיפת פצע פתוח אין צורך בחיסון טטנוס. אם קרה מקרה שכזה, ניתן להתחסן

שלום מהי הסיבה שבגללה אסור לנטול אופטלגין (שם גנרי דיפירון) 24 שעות לפני בדיקת דם לרמת כולסטרול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאופטלגין השכלות ביוכמיות שונות על בדיקות מעבדה כמו כולסטרול טריגליצרדים וחומצה אורית ולכן מבקשים לא לצרוך 24 שעות לפני בדיקה

22/08/2019 | 21:16 | מאת: רונן

על טופסי ההפניה לבדיקות כולסטרול במאוחדת לא כתוב כלום על אופטלגין אלא רק להיות בצום 8 שעות לפני הבדיקה.

02/08/2019 | 21:40 | מאת: אלמונית

ד״ר שלום, בשבוע 22.נבריאה בד״כ. לשם התמונה המלאה והזהירות אציין כי, התחלתי לפני כ3 שבועות טיפול בלוסטרל בשל חרדות בהריון. לאחרונה מדי פעם חווה התקף של כאב מתחת לחזה בצד ימין (ממש קצת מתחת לשד ימין), לעיתים גם מרגיש כאילו מקרין לגב. היום הכאב היה ממש חד וכואב באפיזודות, כולל בשכיבה. עם זאת, בשכיבה ברגע שעברתי משכיבה על צד שמאל לשכיבה על הגב, הכאב עבר. אני חושבת שהכאב מחמיר עם עמידה בעיקר, האפיזודה הכואבת התרחשה בזמן הליכה בסופר. מתלבטת האם הכאב יכול להיות קשור להריון או לא ולמי כדאי לפנות ואילו בדיקות לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להיבדק ע"י רופא בהקדם

11/08/2019 | 06:55 | מאת: אלמונית

נבדקתי אצל רופא המשפחה. לדבריו, מקור הכאב הוא שרירי. לאחר הביקור אצל הרופא, הכאבים נהיו ליליים במנוחה בעיקר ולא ביום יום עצמו. אני כאמור בהריון, בשבוע 23. הכאב בלילה הוא לא חמור, אך מציק ולעיתים מלווה גם מעין שריפה באזור הכואב. האם התיאור שלי אכן מתאים לכאב ממקור שרירי?

שלום, השאלה שלי דומה לשאלה של דנה למטה, אך בכל זאת יש בה נקודות שונות. אני בן 48, בריא בדרך כלל. לפני חמישה ימים, אחרי לילה כמעט ללא שינה ותקופה של מתח נפשי רב, התעוררתי עם חום שהתחיל כ 37.1, עלה ל 37.5, והגיע 38.3 בערב. לקראת הלילה החום ירד. בימים שאחר כך חזר אותו הסיפור - החום עולה במשך הבוקר מגיע לשיאו בערב (קצת מעל 38), ויורד בלילה (ובדרך כלל כשאני חולה, החום דווקא הכי גבוה בלילה). פרט לחום, אין כל סימפטומים נוספים. אתמול הלכתי לרופאת המשפחה, והיא בדקה את הגרון והאוזניים ושלחה אותי לבדיקת סטיק לשתן - הכל היה תקין, והיא אמרה שאם כך הכל בסדר. אני מודאג שהמצב הזה הופך להיות כרוני. השאלות שלי הן: 1. מה זה יכול להיות? 2. מה עלי לעשות? לפנות שוב לרופאת המשפחה לעוד בדיקות? לפנות אולי לרופא מומחה (איזה?)? לבקש בדיקות אחרות? 3. האם ללכת לעבודה עם חום? מעבר לאי הנוחות האישית, איך אדע אם אני מדבק? תודה רבה מראש על התשובה, ירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמו בתשובה לדנה , שאלות כאלו אני צריך לבדוק ולהעריך אותך...זה לא המקום באינטרנט, אני מתנצל. אנא פנה לבדיקת רופא

01/08/2019 | 23:33 | מאת: הדר

דר שלום רב, מה היא הדרך להעלים כאב באיזור בגוף שנוצר כתוצאה מרקמה צלקתית? תודה

לבקש מכירורג שיסתכל על זה ויחליט או להתייעץ עם פלסטיקאי

01/08/2019 | 18:12 | מאת: דנה

שלום בת 35 בריאה בדר"כ. לפני כחודש התחילה לי מחלה עם כאב גרון שחלף תוך יומיים. במקביל עלה לי החום ל 37.3 כשחום הגוף הרגיל שלי הוא 36.5 מאז כבר חודש שלם שאני עם חום נמוך, יום יום באופן עקבי. כשלפעמים מתעוררת ללא חום שעולה תוך כמה שעות ונשאר עד הלילה. בדיקות דם כולל crp ותפקודי כבד, ebv ו cmv חזרו תקינות, כך גם בדיקות שתן תרבית שתן std ו hiv. צילום חזה וסינוסים תקינים. מה יכול להיות כיוון לבדיקות נוספות? ומה יכולות להיות הסיבות לחום הממושך? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, שאלות כאלו צריכות להשאל רופא שבודק אותך ויחד תחליטו על כיוון פעולה. אני מתנצל אבל האינטרנט זה לא המדיה שאוכל לעזור בה אנא פני לבדיקת רופא

01/08/2019 | 15:52 | מאת: דנה

שלום בת 35 בריאה בדר"כ. לפני כחודש התחילה לי מחלה עם כאב גרון שחלף תוך יומיים. במקביל עלה לי החום ל 37.3 כשחום הגוף הרגיל שלי הוא 36.5 מאז כבר חודש שלם שאני עם חום נמוך, יום יום באופן עקבי. כשלפעמים מתעוררת ללא חום שעולה תוך כמה שעות ונשאר עד הלילה. בדיקות דם כולל crp ותפקודי כבד, ebv ו cmv חזרו תקינות, כך גם בדיקות שתן תרבית שתן std ו hiv. צילום חזה וסינוסים תקינים. מה יכול להיות כיוון לבדיקות נוספות? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה מעלה

31/07/2019 | 12:39 | מאת: עדן

שלום רציתי לדעת מה אומר : Vitamin D 25 (OH) - תשובה: 28.0 ng/ml האם זה תקין ? אם לא מה עליי לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה בסך הכל ברמה המספקת-אין צורך בתוסף

שלום, בעזרת אפליקציה, ניתחתי את התזונה שלי ואני רואה שאני מצליחה לאכול רק כחצי מהקצובה המומלצת של ויטמין E ושל כולין. האם רצוי לקחת תוספים כדי להשלים לקצובה המומלצת? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי לא

30/07/2019 | 16:16 | מאת: ד.

שלום. בשבועיים האחרונים הרגשתי לא טוב: חום 37.7, צמרמורות, הזעה, כאבי שרירים. בבדיקת דם הראשונה ערכי WBC היו 11.2 ושאר הבדיקות תקינות. קיבלתי דוקסילין ובבדיקת דם שעשיתי היום ה-WBC עלה ל-12.7 למרות שאני מרגישה יותר טוב.כל שאר התוצאות תקינות רק NEUT.abs עלה מ-7 ל-7.7. אני אמורה לטוס בעוד כמה ימים ולכן הייתי רוצה לדעת אם העליה של WBC מצביעה על בעיה כלשהי והאם אני יכולה לנסוע. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין משמעות לעליה של תאי הדם הלבנים כפי שתואר כאן-זאת עליה קטנה המדד מראה על תהליך דלקתי