פורום רפואה פנימית

הרפואה הפנימית עוסקת באבחון כולל של מחלות ומהווה את הבסיס לכל המקצועות הקליניים שאינם דורשים ניתוח החולה. בניגוד למקצועות המשנה שצמחו מהרפואה הפנימית כמו קרדיולוגיה, נפרולוגיה, המטולוגיה וכיו"ב, בהם ישנה התרכזות במערכת אחת ובבעיה ספציפית, לרופא המומחה ברפואה פנימית יש את היכולת לבחון את החולה בכללותו, לאמוד את כל בעיותיו, לקשור בין הבעיות והמערכות השונות, להתייחס אל כולן ולתעדף את חשיבות דחיפות הטיפול בכל אחת מהן. הפורום הזה הוא המקום לנסות ולהראות כי "מלכת הרפואה" -ככה מתוארת הרפואה הפנימית, היא עדיין הבסיס החשוב ביותר לרופא. אתם מוזמנים לשאול בפורום כל מה שמעניין אתכם במגוון העצום של הבעיות שאתם מתמודדים במסגרת הרפואה הפנימית/מחלקות הפנימיות.
858 הודעות
842 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה פנימית

25/05/2020 | 17:15 | מאת: יעל

שלום דר רציתי לדעת למי עלי לפנות אני מ מיובשת בשל לחץ מוגבר לסוגר הושטי העליון ורזה מאד יש לי קושי בשתית מיפ ובאכילה גם סותריי חומצה לא עוזרים הפה יבש אבדתי הרוק הטף יבש מאד עד כדי כאב העיניים יבשות כולי מלאה פצעיםמהיובש נראית כמו בת 100 אופאת המשפחה לא מאשרת לי עירוי נוזלים מי הרופא שיכול לאשר זאת המצב שלי קטסטרןפלי גם כל ציפורניי היד מתפצלות ושבורות לא מעונינת להתאשפז בשל כך בשל היובש יש לי פיסורה שלא מתרפאת עצירות כרונית כאבים בשיניים בכלם בחניכיים בעיות עיכול טעם מר חמוץ בפה מה ניתן לעשות?

עירוי נוזלים הוא לא פתרון לבעיה שאת מציגה-עירוי נוזלים הוא כמו שתיית מיים רגילים ומתפנה מהגוף מהר מאוד. יש צורך להבין מה בדיוק הסיבה להרגשות ולתחושות שלך ומה בדיוק המחלה ממנה את סובלת ולטפל במחלה...עירוי נוזלים הוא לא פתרון.

23/05/2020 | 18:35 | מאת: שרית

שלום, אני רוצה לשאול בבקשה האם כמות הקרינה שהגוף סופג בארבע בדיקות PETCT, שנעשו במשך שנה אחת, מהווה סיכון בריאותי? תודה מראש

שלום רב, כן בהחלט-מדובר על כמות גדולה מאוד אולם אני מעריך כי לא הייתה ברירה ומדובר במחלה שיש צורך בהערכה מתמשכת ולכן היתרון עולה על החסרון.

27/05/2020 | 13:55 | מאת: שרית

תודה

17/05/2020 | 22:31 | מאת: אבנר

שלום רב. לפני שבועיים החלו כאבים באזור הבטן עם שלשולים חזקים הייתי במיון ובדיקות דם ואולטרהסאונד בטן יצא תקין בMri בטן: הבדיקה בוצעה בסדרות T1 ו-T2 במישורים שונים לפני ואחריהזרקת חומר ניגוד. כולל שחזור MRCP כולל הד כפול וסדרותהדיפוזיה . כולל החסרות. אין בידינו בדיקה קודמת להשוואה כבד בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת דרכי מרה תוך כבדיות אוחוץ כבדיות . 3 מוקדים ההיפו דנסיים אחרי הזרקה בקוטר עד 3 מ"מפזורים על פני הכבד קטנים מדי לאיפיון ככל הנראה חסרי משמעותקלינית. כיס מרה בגודל תקין ללא אבנים . טחול בגודל ומבנה תקין. מספר מוקדים היפראינטנסיים בקוטר עד 4 מ"מ פזורים על פני הטחול יכולים להתאים להמנגיומות זעירות . לבלב בגודל ומבנה תקין ללא עדות להרחבת צינור הלבלב ללא ממצא ראוי לציון בקיבה ובלולאות המעי הדק אשר נכללובסריקה בהסתייגות שלא ניתן לשתות חומר ניגוד . שתי בלוטות בקוטר 8 מ"מ נראות במזנטריום הסמוך לאזור המסתםהאילאוצקלי., עיבוי מינימלי של אזור הקולון העולה ללא ממצא ודאי,. תוספתן זוהה ורוחב 7 מ"מ עם אפנדיקוליט בתוכו. כליות בגודל תקין ובמרקם תקין, ללא הידרונפרוזיס. בלוטות לימפה קטנות ברוחב עד 7 מ"מ נראות ברטרו-פריטונאוםסביב האאורטה. אדרנלים ללא ממצא. ללא עדות לנוזל חופשי סקוליוזיס לאורך עמוד שדרה מותני . קעורה שמאלה. בסדרת הדיפוזיה ללא מוקדי רסטריקציה לסיכום לא נצפתה סיבה לכאבי הבטן או שלשולים בבדיקה זו. ללא ממצאיםבלבלב . מוקדים זעירים בכבד ובטחול קטנים מדי לאפיון. בלוטות קטנות ברטרו-פריטונאום ובמזנטריום הסמוך לקולוןהעולה. לפני כשמונה חודשים גסטרוסקופיה תקינה וקולונוסקופיה עם הכנה לא מספיק טובה לפרקים צואה נוזלית לאחר שטיפות ושאיבות דיברקוליטוזיס ומספר סעיפים מודלקים דיברקוליטיס. מה פשר הבלוטות והעיבוי בmri? תודה מראש

שלום רב, אני לא יודע בדיוק מה משמעות הבלוטות המוגדולת-זה משהו שצריך להתייעץ עם הרופא שבדק אותך ושלח לבדיקה. עיבוי בקולון יכול להראות על תהליך דלקתי

17/05/2020 | 15:47 | מאת: אורח

בן 29. בריא בד"כ. גובה 1.75, משקל 56. bmi-18.3 חסר קילוגרם אחד להגדרת המשקל כתקין לפי מחשבון הבי אמ אי. המשקל נשאר יציב לאורך שנים. הצלחתי לעלות 4-5 בתקופות של אימונים בחדר כושר ואכילה מרובה, אך שמפסיק חוזר ל-56. אבא שלי בגילי היה גם רזה אך עישן (אני לא), והחל להשמין כאשר הפסיק והתבגר (אני חושב שבסביבות גיל 30). האם משקל זה מסוכן? ומה הסבירות שאתחיל לעלות במשקל באופן טבעי בגילאי ה-30? תודה

BMI זאת הגדרה מאוד נרחבת, אם אתה מרגיש בריא, מבצע פעילות גופנית ואוכל כראוי אין שום בעיה עם המשקל שלך גם אם זה לא עומד לגמרי במדד ה BMI

17/05/2020 | 03:58 | מאת: דבורה

שלום רב, אם אדם שהוא נשא של קורונה פוער את פיו ומותיר את פיו פתוח ונושם ליד אדם אחר (שחבש את מסכה התכלת הסטנדרטית) אך עמד ממש מולו בחוץ בצהריים בשיא החום של אתמול בצהריים - האם מפועלה כזו ניתן להידבק. תודה.

לא בכדי להידבק יש צורך במגע קרוב למשך 5-15 דקות עם חשיפה לנתזי רוק שיעול או עיטוש

16/05/2020 | 16:49 | מאת: אמנון

שלום אני כמה חודשים נוטל קלונקס 0.5 עקב חרדות כול יום 2 כדורים עכשיו אני בתהליך הורדה לחלוטין מהכדור בגדול אני בריא עשיתי הרבה בדיקות לב הרבה בדיקות הדמיה בראש בדיקות דם ועוד שיצאו תקינות גם בדיקת איאיגי שיצאה תקינה האם אני חשוף להתקף אפילפטי עקב זמן ממושך שלקחתי תקלונקס ? אם עכשיו אני יוריד בהדרגה עד להפסקה לחלוטין של הכדור אחרי שאני לא יקח אותו אני חשוף למשהו שקשור לאפילפסיה ? אציין שאין לי עבר ומעולם לא היה משהו שקשור לאפילפסיה מה אתה אומר ?

לא...אין שום קשר לאפיפלסיה

15/05/2020 | 01:17 | מאת: דניאל

שלום רב, בן 55 לפני כ12 ימים התחילו כאבי בטן במרכז הבטן (מעל הטבור) שהקרינו לגב כמו חגורה, החמירו בשכיבה ובנשימה עמוקה, לווה בשלשול פעם אחת. ירידה מ85ק״ג ל81ק״ג ביצעתי אולטרהסאונד בטן שיצא תקין וגם בדיקות דם שיצאו תקינות (כולל ליפאז) הכאבים חלפו לאחר חמישה ימים וחזרו שלשום(לאחר ארבעה ימים ללא כאבים כלל) בצורה חריפה עם כאבים מעל ומתחת לטבור ושלשולים מרובים. אציין כי ביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות לפני כתשעה חודשים. האם יכול להיות שמדובר בבעיה בלבלב (דלקת או חס וחלילה גידול)למרות האולטרהסאונד התקין וערכי הליפאז התקינים? ממה יכול לנבוע הכאב? תודה מראש!

שלום רב, אני מאוד ממליץ להיבדק ע"י רופא שירגיש את הבטן ויתן כיוון-זה לא יהיה נכון להמליץ כאן באינטרנט על דרך פעולה לכאבים בעלי אופי חריף כמו שאתה מתאר בהצלחה

14/05/2020 | 02:52 | מאת: דרור

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 שנה וחודש כול יום שתיים שלוש כדורים עכשיו אין לי כבר חרדות ואין לי כלום ואני יורד מהכדור הזה בהדרגה עד להפסקתו לחלוטין אבל אני ממש מרגיש שאני צריך אותו אפילו שהורדתי ואני מוריד בהדרגה ואין לי תופעות לוואי בכלל פסיכולוגית אני ממש מרגיש שהתמכרתי ואני חייב אותו גם שאין לי שום סימפטום של חרדה וכלום מה עושים ? לא מעוניין בכדורים אחרים בכלל גם לא טופלתי אף פעם ולא הייתי צריך אצל איש מקצוע זה דרך הרופא הכללי שלי בקופת חולים נרשם לי עקב בדיקות רבות שעשיתי בגלל דופק לב מהיר וכאבים באיזור הלב ולחצים בראש שיצאו תקינות אז הכיוון היה חרדה קלונקס פוגע במוח ? עכשיו מה עושים אני יורד מהכדור הזה אבל ממש מרגיש שאני צריך חייב אותו אפילו שאין תסמין שמצריך לקחת אותו מה דעתך ?

ד"ר שלום, האם יש הבדל ניכר מבחינת השפעת הקרינה בין ct בטן ל ct בטן בקרינה נמוכה בשאלה של אפנדיציט שהתבצעה במסגרת מיון ? הבדיקה נעשתה לאישה צעירה בת 30..

שלום רב, כן ! מעצם היות הבדיקה עם קרינה נמוכה הרזולוציה פחות טובה אולם מונעים שימוש בקרינה משמעותית כמו ב CT בטן רגיל ועדיין רואים טוב

10/05/2020 | 09:45 | מאת: יונה

דר שלום רב, הומלץ לי טיפול בתרופה OMEPRADEX ,למרות שאין לי צרבות כלל. רציתי לשאול-מאחר שאני יודעת שזו תרופה שמשנה את החומציות בקיבה,האם יש סיכוי שזה דווקא כן ייפגע? הומלץ לקחת את זה ל30 יום ,אך מאחר ואין לי צרבות,האם התרופה יכולה דווקא כן להרוס מה שכרגע בסדר? תודה

שלום רב, אומפרדקס היא תרופה מצויינת היא לא אמורה לגרום לפגיעה-זאת תרופה בטוחה מאוד

09/05/2020 | 15:59 | מאת: הדר

דר שלום רב, האם את המכיר מרפאה שכל כולה עסוקה בהליטוזיס? מקום אחד שיכול לאתר את מקור הבעיה ולהיפטר ממנו? תודה

אני לא מכיר, אבל בד"כ מטופל במסגרת רופאי אף אוזן גרון בהצלחה!

07/05/2020 | 12:00 | מאת: דן

שלום בן 70 + .יש לי את כל השיניים (סתימה אחת ). פעם בשנה מטפל אצל שיננית ( בגלל כיסים חניכיים 4 ממ עשרות שנים )יש לי בקרוב תור לטיפול שנתי .האם לוותר השנה על הטיפול ולדחות לקיץ הבא??איך רופאי השיניים נערכים לטיפול??(חדר סגור, מזגן- אני בגיל המסוכן ) תודה

איגוד רופאי השיניים הוציא הוראות ברורות על החזרה לשגרה. ניתן לחזור לטיפולי שגרה עם שמירה על הכללים במפורטים. לדעתי שינניות עדיין לא חזרו לתפקוד-יש צורך לבדוק. אני בטוח שאם יוחלט על חזרה לשגרה זה יהיה תחת הגבלות אשר יאפשרו לך לבצע את הטיפול בבטחה. בהצלחה ובריאות שלמה

06/05/2020 | 17:26 | מאת: מיכאל

שלום רב, לפני 5 שבועות אובחנתי עם צילוליטיס ברגל (פעם שנייה לאחר 20 שנים), הזיהום גרם לכאב חזק מאוד, בצקת, חום מקומי. הזיהום לא הגיב ל-Pan-Ceftriaxone שקיבלתי לווריד (2 גרם) במשך שבוע, לאחר מכן קיבלתי שני סוגים של כדורים (דיספטיל ודאלאצין) והמצב התחיל להשתפר. סיימתי את הטיפול לפני כשבועיים. מאז שסיימתי המצב סטטי - הרגל בצקתית, אדומה, הרגשת צריבה ואי נוחות, עם קצת חום מקומי. בנוסף, בשבוע הראשון למחלה חשדו שיש אבסס בקרסול - פתחו ולא היה כלום, עכשיו יש לי פצע שמחלים מאוד לאט. הבנתי מרופא משפחה שזה יכול לקחת שבועות עד הריפוי הסופי, אבל כרגע אני לא מקבל שום טיפול והמצב של הרגל לא משתנה כבר שבועיים. מתי עליי להתחיל לדאוג? האם יש טיפול ובדיקות שכדאי לשקול לבצע? תודה. בכבוד רב. מיכאל.

שלום רב, צלוליטיס הוא זיהום עורי שנגרם אצל אנשים עם מחלות רקע כמו סוכרת או מחלות פגיעה בכלי דם, אך יחד עם זה יכול לקרות גם לאנשים בריאים לחלוטין. יש דרגות שונות על זיהום ומקומות שונים ולעיתים ההחלמה היא ארוכה וקשה ודורשת טיפול תוך ורידי. מה שאתה מתאר נשמע לצערי כמו מהלך מוכר של הזיהום. לוקח הרבה זמן עד החלמה וריפוי בשל השטח הנרחב ופגיעה בכלי דם. אנ יממליץ על מעקב צמוד של רופא המשפחה עם נקיון האזור והמתנה... הרבה בריאות

05/05/2020 | 15:56 | מאת: הדר

דר שלום רב, מה היא המשחה הטובה ביותר שאתה מכיר להוריד כמה שיותר מהר אדמומיות ולסבול כמה שפחות כאב,אחרי טיפול לייזר? משחה מרגיעה פיזית ואת האדמומיות? תודה

אני לא הייתי הולך ישירות למשחות עם חומר סטרואידלי אלא מנסה קודם את תכשירי האלוורה השונים שמקלים על אודם וצריבה וכמו כן ניתן למרוח אותם על שטח פנים גדול.

04/05/2020 | 08:39 | מאת: דני זילבר

שלום. להלן תשובות בדיקת גזים בדם שביצעתי במיון ויצאו ממש לא בנורמה.על מה זה מעיד? מה עליי לעשות? זה מסוכן? עישנתי בעבר ואני בן 55 עושהct קרינה נמוכה כל שנה כבדיקת סקר. פעם אחרונה לפני 11 חודשים מצורף לינק לתמונה של תוצאות הבדיקה: https://ibb.co/tDXLdLT בנוסף יש לי desoxyhemoglobin 65% כאשר הנורמה זה 0-5 אציין כי הגעתי למיון עקב כאב חגורה שהולך ובא במרכז הבטן ובגב. ליפאז 43. האם זה אומר שאין לי סרטן לבלב? תודה מראש

05/05/2020 | 11:22 | מאת: דני זילבר

לפני 8 חודשים גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינים, בנוסף עשיתי היום אולטרהסאונד בטן עליונה ותחתונה שיצא תקין. האם יכול להיות שמדובר בסרטן בלבלב או בכבד למרות שהאולטרהסאונד תקין? האם עליי לבצע mri/ct? או שהאולטרהסאונד מספיק?

אין אפשרות לראות קבצים מצורפים כאן ולכן איני יכול לראות את התוצאות. בכל מקרה תוצאות גזים בלבד בלי ממצאים אחרים בבדיקות הדמיה או דם אין להם שום משמעות-הם מאוד נקודתיות ונכונות לאותו זמן בלבד. אני ממליץ להמשיך להיות במעקב רופא משפחה או רופא גסטרו שמכיר אותך ומסתכל על כל הבדיקות ולא נקודתית על בדיקות אקראיות שנעשו במיון

שלום לך ד"ר יקר. אני מאובחן עם פעילות יתר בבלוטת התריס - מחלת גרייבס. בעוד מספר שבועות אני אמור לסיים פרק זמן של כשנה וחצי בהם הייתי מאוזן עם מרפקטיזול, לכיוון השלב הבא שהוא הפסקת נטילת הכדורים וכך ניתן לראות האם המחלה נמצאת בהפוגה או שיש צורך בקפסולה של יוד רדיואקטיבי. רציתי לשאול. אני יודע שהסיכויים הם 50-50, אבל במקרה שאין הפוגה וצריך יוד רדיוקאטיבי, אני מאוד חושש מזה. רציתי לשמוע ממך האם יש בסיס לחשש, האם יש אלטרנטיבה אחרת כיום, ושאלת השאלות - האם לא ניתן פשוט להמשיך עם נטילת המרקפטיזול? נראה כי זו בעיה קצת סבוכה ואשמח ממך להסבר מאיר עיניים בנושא זה. תודה מראש. שון

שלום רב, זאת בעיה מתחום האנדוקרינולוגיה-תחום שאיני מומחה בו. אני ממליץ להפנות את השאלה ולהוועץ כאן בפורום מומחים באנדוקרינולוגיה. המון בהצלחה

03/05/2020 | 01:23 | מאת: אלון

שלום בן 50 עם סוכרת ויתר לחץ דם. לפני חודש עברתי צינתור לב עם השתלת 2 סטנטים , אני לוקח אספירין 100 וכן הוסיפו לי פלויקס 75 למשך שנה. עקב חרדות החליטו לתת לי פריזמה 20 כשבימים האחרונים התחלתי לקחת בהדרגה. האם יש בעיה בנטילת המדללים עם הפריזמה ? האם הפריזמה עלולה להגביר את הדימום ? תודה

שלום רב, יכול להיות השפעה של התרופה על מדללי הדם-תתיעץ בבקשה עם הרופא שנתן לך אותה

02/05/2020 | 23:25 | מאת: עופר

שלום. הייתי במיון עקב כאבי בטן וגב. תחילה יצא לקטט 2.74. נתנו טינפוזיה ועשו שוב, עדיין גבוה2.47. תוצאות מוזרות של גזים בדם Ph 7.321 Pco2 52.6 Po2. 18.1 Hco3. 26.6 Abe -0.4 So2 21.7 ערכים מאוד נמוכים גם po2. וגם so2.... צילום בטן וחזה תקין. שוחררתי , כתוב במצב יציב, מעקב רופא גסטרו... לא מבין מה הולך פה? האם יש לי משהו בריאות? הרופא לא התייחס לנושא הגזים בדם במכתב השחרור...

03/05/2020 | 00:04 | מאת: אופיר

האם במידה בה אחלה או חליתי בקורונה אין סיכויי לשרוד?

בבדיקות הגזים בריאות אין בעיה משמעותית יש להמשיך בירור גסטרו כפי שכתבו לך אין שום קשר לקרונה

03/05/2020 | 09:48 | מאת: אופיר

ברשותך שאלת המשך. הסיבה שהגעתי למיון היתה אי נוחות דיפוזית בבטן, קצת כאב גב, בחילה באה והולכת, לפעמים גרד..שכבר נתקלתי בו בעבר, ואיבוד שלושה קילו תוך חודשיים. כעת משקל יציב. אני שוקל מאה. מן הסתם חשש כבד מסרטן לבלב למרות שאין כאב חגורה ולמרות שעשיתי hrct לבלב תקין לפני תשעה חודשים. הם בדקו בילורבין, עמילז ליפאז ובדיקה קלינית והרופא הרגיע אותי ואמר שאין סיכוי שזה זה...ברור שאלך לרופא גסטרו אבל האם אפשר להיות רגוע בהקשר הזה? אי הנוחות אינה כל הזמן... בא והולך כבר כמה ימים.

04/05/2020 | 22:02 | מאת: אופיר

בבדיקת סיטי היה מספר קשריות בבטן צקסימלית היתה 8 ממ

04/05/2020 | 22:28 | מאת: אופיר

להוסחף שבסיטי היה קשריות לימפה עד 8 ממ ברורופרינטאום

נראה ממכלול הדברים שכתבת כי אין חשד צועק או דחוף, ירידת המשקל היא מינמלית, אולם יחד עם זאת יש חובה להיות במעקב רופא מטפל.

שלום אני נוטל טריטייס,קרדילוג,טמבוקור,ליפיטור נוהג להוסיף בכל כוס תה, מספר טיפות של מיץ לימון טרי, האם ישנה התנגשות בין מיץ הלימון, עם מי מאילו התרופות שרשמתי? במיוחד הליפיטור, הם מיץ לימון מותר בזמן השימוש בליפיטור?

לא, אין בעיה-ניתן לקחת כמה טיפות מיץ לימון

01/05/2020 | 12:46 | מאת: אופיר

עברתי ליד אדם שעישן... העשן הגיע אלי ונשמתי אותו דרך המסכה. האם זוהי דרך הדבקה?

01/05/2020 | 20:49 | מאת: אופיר

הכוונה שהוא ממש נשף עלי.... האם בדכ טיפות רוק יוצאות במצב כזה.

לא, קורונה לא עוברת דרך עישון בנוסף צריך זמן של כמה דקות להדבקה

30/04/2020 | 14:28 | מאת: מלכה

שלום רב. בת 54 עישנתי 5 סיגריות ביום למשך 5 שנים עד לפני שנתיים. ברקע שיעול יבש כבר כמה שנים. לפני 16 חודשים ביצעתי ct חזה חתכים דקים ותפקודי ריאות ושתי הבדיקות יצאו תקינות. בתקופה האחרונה השיעול החמיר והגיע אפילו למצבים של התקפי שיעול חזקים וקוצר נשימה האם יכול להיות שמדובר בסרטן ריאה למרות שהבדיקות לפני 16 חודשים היו תקינות? תודה מראש

30/04/2020 | 20:13 | מאת: מלכה

בנוסף אציין כי ביצעתי היום צילום חזה שיצא תקין.

שלום רב, אני מציע להתייעץ עם רופא ריאות זאת שאלה מורכבת שדורשת התייחסות מיידית של רופא ולא באינטרנט בריאות שלמה

30/04/2020 | 13:26 | מאת: ירון

דר שלום רב, תקופה ממושכת של מספר חודשים יש לי ריח לא נעים מהפה. הכלתי לרופא גסטרו ששלל קשר למערכת העיכול. מה שברור לי,שכשאני לוקח כדורים של כאבים כמו אוטפגין קומסודקס וכו,הריח מחמיר. האם בכל זאת כן יכול להיות קשר למערכת העיכול? תודה

30/04/2020 | 13:28 | מאת: ירון

כדורים של אופטלגין וקומבודקס......

שלום רב, תנסה מול אף אוזן גרון-בד"כ הלוע הוא מקור ראשוני לריח רע.

29/04/2020 | 02:06 | מאת: NOT_FOUND

28/04/2020 | 14:15 | מאת: קובי שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה. לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 CPK יצא 210 (נורמה 40-200), IRON יצא 59 (נורמה 65-175), טרנספריטין סטורציה יצא 12 אחוז (נורמה 15-50), פריטין יצא נמוך באופן קיצוני 6.49 (נורמה 21.8-275), נויטרופילים אחוזים יצא 41.70 (נורמה 46-68), מוניציטים אחוזים יצא 10.80 (נורמה 2-10). מה זה אמור להיות הפריטין הנמוך באופן קיצוני הזה ושאר החריגות? קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. בנוסף קראתי שקיים סוג של סרטן בדרכי המרה שיכול להתבטא בגרד, ושקרוהן הוא אחד מגורמי הסיכון שלו וכפי שאמרתי אני עם קרוהן ברקע. מה אני צריך לעשות עכשיו? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך? תודה

אני מצטער אלו שאלות מורכבות מידי בשביל ייעוץ באינטרנט אני מאוד ממליץ להתייעץ עם רופא ולהיבד

משרד הבריאות מפרסם שלאחר ביקור בחנויות , סופרים ומקומות בהם נפגשתי עם אנשים נוספים , אין לגעת בפנים (עיניים , אף , פה) מחשש להכנסת הנגיף לאיברי הנשימה , האם לאחר ניקוי הידיים עם אלכוג"ל ניתן לגעת באיברים אלו עם הידיים (גירוד באף בעיניים וכו') ? בעניין בגדים האם לאחר שהייתי מחוץ לבית (חנויות , סופר) עליי להיכנס הבייתה ומיד להחליף בגדים מחשש להידבקות ? ומה בנוגע לשקיות וקרטונים בהם אנו מביאים ציוד הבייתה כגון אוכל ? תודה

מומלץ לחטא ידיים לאחר ביקור בחוץ ואז ניתן לגעת בפנים או בכל מקום אחר אין מקום ליחטוי מצרכים או ציוד שבא מבחוץ בריאות שלמה

27/04/2020 | 20:47 | מאת: אנונימית

היי ד"ר יש לי דלקת בדרכי השתן עם דם הרופאה נתנה לי תרופה MONUROL 3 G 1 SACHET לקחת היום(יום שני) וביום רביעי לפני השינה. קראתי באינטרנט והבנתי שזו תרופה חד פעמית. 1.האם זה תקין לקחת פעמיים את התרופה בהפרש של 48 שעות ? 2.כמו כן אני לוקחת גלולות יאז באופן קבוע - האם לקיחת האנטיביוטיקה פעמיים משפיעה על יעילות הגלולה ? תודה רבה מראש

שלום רב מונורול היא תרופה שנוטלים באופן חד פעמי-אני לא יודע למה קבלת מינון כפול אין השפעה של האנטיביוטיקה על הגלולות בריאות שלמה

27/04/2020 | 00:54 | מאת: מנשה

בדיקת ct קרינה נמוכה סקר שלום רב בן 55 עם עבר של עישון 30 שנה קופסא ביום . מבצע כבר מספר שנים בדיקת סקר לסרטן ריאה הפעם הבאה שאני אמור היא בתחילת חודש הבא. אני קצת חושש ללכת למכון ct בגלל הקורונה. האם ניתן לדחות את הבדיקה? או שזה מסוכן? בנוסף לכך אציין שאני משתעל שיעול ליחתי קל כחודשיים וחצי. שיעול בודד בערך כל שעה -שעתיים. יכול להיות שהתפתח סרטן במשך שנה מהct התקין האחרון ובגלל זה השיעול? תודה מראש

שלום רב, כל עוד אין לך עוד מחלות רקע או גורמי סיכון אני מאוד ממליץ לא לדחות את הבדיקה-זה חשוב מאוד

26/04/2020 | 13:14 | מאת: אופיר

נחתכתי ביד מפחית שימורים שקניתי בסופר.... מיד שטפתי את הפצע והדם במים וסבון. .עד כמה אפשרי שנדבקתי בקורונה כתוצאה מכך? האם הנגיף עובר בדם?

אין קשר בין קורונה לחתך-אין מעבר בדם

שלום, הבן שלי בן 17,יש לו כאבים באשכים הימני שלו,אין גוש או משהו רק ברגע שנוגע יש לו כאבים רק באחד ,מה הבעיה?

יש צורך להיבדק ע"י רופא-אנא פנו לרופא משפחה או אורולג בהקדם

22/04/2020 | 17:52 | מאת: רון כרמלי

היום יצאתי מהקיבה לפני שעה בערך וראיתי על הצואה קצת בורדו(נגיעה קטנה של בורדו בצואה), אתמול אכלתי עגבניה גדולה יכול להיות שזה קשור ? כדאי ללכת לבדיקת רופא ?

24/04/2020 | 18:41 | מאת: רון כרמלי

שכחתי לציין שאני בן 21

דם בצואה הוא דמם גדול על כל האסלה ובכמות גדולה, מעט אדום על הצואה יכול להיות משהו שאכלת כמו סלק ולכן אין לזה משמעות בריאות שלמה

שלום רב. האם כולסטרול גבוה מהטווח התקין הוא בעל השפעה על תפקודי הכבד? יוצא לי במשך שנים בבדיקות דם ערך של GPT חורג (סביב 90 כאשר הטווח הרצוי הוא עד 50). שאר אנזימי כבד תקינים. אני בן 38 ויש לי משקל עודף קל של כ-8 ק"ג. אשמח למענה.

רק רמות מאוד גבוהות של כולסטרול יכולות להשפיע על תפקודי כבד-זה לא קורה בד"כ-בטח לא ב GGT-90

21/04/2020 | 00:06 | מאת: יוסי כהן

היי, בן 20 בריא בדרך כלל, לפני בערך 3 שבועות התחילו לי שלשולים שהולכים וחוזרים, השלשולים לפעמים מימיים ולפעמים פשוט בגושים מפוררים. בנוסף יש התכווציות בבטן התחתונה, לא משהו חמור אך זה בא מדי פעם בהתקפים כאלה של כמה דקות כמו חוסר נוחות בבטן. לא ראיתי דם בצואה, אך הצואה קצת כהה. הייתי אצל רופאה המליצה לא לאכול דברי חלב, וכדומה. ונתנה קל בטן, הוא לא כל כך עוזר. מה זה יכול להיות? איך אפשר להפסיק את השלשולים? אשמח לתשובה

יש סיבות רבות לשלשולים-רוב הסיבות קשורות למחלות זיהומיות או אכילה לא ראויה של מזון. בגלל שזה הופיע פתאום יש סיכוי גבוהה יותר שזה משהו זיהומי. אני ממליץ לעשות בדיקות צואה לפרזיטים ולהחליט

20/04/2020 | 18:19 | מאת: בנימין

שלום אני בן 45 גובה 172 משקל 80 קג . ואני שם לב שכבר מספר חודשים התיאבון שלי די השתנה וממצב של תיאבון רב לחוסר תיאבון וזה נעשה בולט ב 3 חודשיים האחרונים אין לי שום תסמינים אחרים . אבל חוסר התיאבון ממש שאני מסוגל רק לאכול אם אכריח את עצמי בצהריים וזהו. אני מרגיש יובש בפה לעיתים ולשון עם טעם מוזר כל הזמן לבנה. אני לוקח ויטמין סי כבר מספר שבועות ולאחרונה גם מספר ימים ויטמין די. שמתי לב שאם אני אוכל בערב לאחר שאכלתי צהריים אני מרגיש צורך להקיא.

שלום רב, טוב ששמת לב, זה דורש בירור יש מספר בדיקות שצריך לעשות-אני ממליץ שתפנה לרופא המשפחה שלך הוא כבר יכוון

היי, אתמול מדדתי חום בצהריים(בערך ב2) והיה לי 37.3 לאחר מכן מדדתי שוב ב5 אחה"צ והיה לי 37.4 ואחרי זה מדדתי שוב בערך ב9 בערב והיה לי 37.2 והיום מדדתי בבוקר בערך ב11 והיה לי 37.1 . לא מרגיש תסמינים מיוחדים אחרים, יש לי סיבה לדאוג ? כדאי ללכת לרופא להיבדק ? או שזה תקין ?

כל עוד שאין תסמינים זה חום גוף נורמלי-אין שום סיבה לפנות לרופא

18/04/2020 | 20:22 | מאת: הדר

דר שלום, מה הוא השימוש הנכון בפרוביוטיקה 25? האם חובה לקחת את זה יחד עם ארוחה ? משנה כבדה או קלה? תודה

אני לא מבין בתחום-פרו ביוטיקה אינו תכשיר רפואי

16/04/2020 | 20:51 | מאת: הדר

דר שלום רב, מה הוא הטיפול הטוב ביותר שאת המכיר לדלקת או הדבקות של רקמות? לפני כיותר מעשור עברתי ניתוח מאז יש לי כאבים ,אחרי התיעצויות רבות הוצע לי שהבעיה יכולה להיות בדלקת והדבקויות של הרקמות באיזור. תודה

שלום רב, אני לא מבין את השאלה-מה זה אומר דלקת של רקמות? אם מדובר בניתוח שנעשה ובעקבות כך יש הדבקויות זה דבר אחד שבו יש לטפל בצורה כירורגית אם מדובר על משהו אחר נא להסביר

15/04/2020 | 21:21 | מאת: מיכל

אני בת 37 ורציתי להתייעץ על תופעה מוזרה .לפני חצי שנה הופיעו לי פטכיות קטנטנות על הרגלים..בשטח מאןד מצומצם כמו 1-2 סמר .ככה מדי כמה ימים הופיע שטח כזה במקום אחר ברגל ולמוחרת נעלם.התופעה נמשכה 3 חודשים.ונעלמה כלא הייתה.לאחרונה שוב חזרה אבל בכמות ותדירות מצומצת יותר.ספירת דם תקינה גם היום וגם אז.מה יכולה להיות סיבה לדבר כזה ?

יש הרבה מאוד סיבות להופעת דימומים קטנים (פטכיות) על גבי העור-חלקם זיהומיים, חלקם המטולוגים וחלקם אחרים-אנא קראי באינטרנט על הנושא שכן קצרה היריעה כאן מהלכיל. אני מאוד ממליץ שרופא יסתכל על זה וייתן לך חוות דעתו

בן 20 רקע העשיר .. יש לי שאלה מתוך סקרנות. יש גאוט ברקע עם ארטריטיס בכל מפרקים+ סיפור אבנים בכליות. ידוע שיש המלצה להמנע מבירות ומאכלים מסויימים בגלל העידוד לעלייה חומצת אורית. אך שתיית בירה מעודדת השתנה עד השתנה רבה אז סביר להניח שלאור עובדת השתנה הבירה יוצאת מן הגוף אז כיצד מוסבר שהיא משאירה חוצת אורית מוגברת? אודה לתשובה.

אחד מתופעות הלוואי של שימוש באלכוהול הוא עלית חומצה אורית. ההשתנה שנובעת משתיית בירה אינה מכסה על אפקט העלייה בחומצה ולכן יש להמנע מאלכוהול בריאות שלמה

13/04/2020 | 14:04 | מאת: אופיר

האם שטיפה באל סבון היא תקינה נגד קורונה? תודה רבה ויום טוב

כן בריאות שלמה וחג שמח

11/04/2020 | 05:31 | מאת: צאק באס

לא הבנתי דוקטור את תשובתך. למה אז צריך סירקולציה? (ראה תשובתך מהרביעי לאפריל). ורשמת שכן צריך לאוורר את הבית אם יש מישהו חולה-אז שוב אני שואל,,בעצם יש וירוסים וחיידקים ש"קופצים "ויכולים לצאת מהחלון?לכן ההמלצה?? אבל שוב,אם אנחנו פותחים חלון,לא יכול להכנס יירוס או חיידק אחר?

צריך לשמור על תנועה של אויר אין בעיה אחרת-וירוסים וחיידקים לא נכנסים דרך החלון בריאות שלמה

09/04/2020 | 12:16 | מאת: נתי

האם שימוש ב nsaids עשוי למתן, להביא שליטה במצב של סערת ציטוקינים, האם נעשה שימוש שכזה במצבים קריטים כעת במחלת הקורונה ??

שלום רב, לא הבנתי את השאלה-מה הקשר בין סערת ציטוקינים/מחלת קורנוה ותרופות ממשפחת ה NSAIDS...? אלו מושגים שונים שלא מתחברים

08/04/2020 | 19:32 | מאת: יונתן

שלום רב לרופא מדובר באחותי בת 55, לה יש הגבלות מוטוריות מCP מלידה אתמול,היא בבואה לקום מכסא, נפלה אל הרצפה ונחבלה בכתף השמאלית, כאבים קשים הביאו אותה למיון, ושם נערכה לה בדיקה וצילומים ונכתב,שבר דמוי 4 חלקים GTלא נשבר, ללא תזוזה אולם אספקת הדם נפגעה, [מה זה אומר שאספקת הדם נפגעה??] ועל כן הסיכוי לAVN של ראש ההומירוס הוא עמט וודאי. [ציטוט נאמר למקור.] fracture of unspecefed part of upper and end of humerus' closed[left] contusion of shoulder and upper arm השכנה שלה תרגמה לה מהמסמך בנוסח כזה- "התכווצות של הכתף והזרוע העליונה, שבר של החלק הלא מוגדר של ההומרוס,בקצה העליון הקרוב" דיברו איתה על ניתוח, היא בחרה בשלב זה טיפול שמרני ועל כן שוחררה עם מתלה ליד ותחזור לביקורת בעוד 5 ימים, אני מאוד דואג לה, ,עכשיו מה עושים במצב כזה? האם אכן נידרש ניתוח,או לא,ואם לא יעשה מה יהיו ההשלכות? מצד שני האם הניתוח הוא הפיתרון? מהי הפרוגנוזה של מצב כזה? מה רצוי שהיא תעשה כרגע במצב שנוצר? מה עושים, בבקשה את עצתך תודה

שלום רב, אני מומחה ברפואה פנימית-השאלות שאת מציגה הם מעולם האורטופדיה-אני מתנצל, אני לא מבין בתחום הזה. אנא פני בפורום המתאים מאחל לאחותך בריאות שלמה וחג שמח

08/04/2020 | 12:15 | מאת: נירית

שלום רב, קניתי כפפות לטקס עם אבקה. אני סובלת משטיפת ידיים מרובה מאז הקורונה. יש לי חתכים בכפות הידיים. היום קראתי ש fda אסר את השימוש בכפפות מסוג זה כי זה גורם לזיהום חמור ולפגיעה באיברים הפנימיים. השתמשתי כבר בחמש כפפות כאלה. האם נגרם לי נזק לדעתך? תודה רבה וחג שמח.

חג שמח לא נגרם שום נזק בריאות שלמה

06/04/2020 | 13:54 | מאת: מיכל

שלום ד"ר לוין, כמה זמן אחרי שמסיימים לקחת סטרואידים (נלקחו במשך חודשיים וחצי: פרדניזון 40 מ"ג ובהדרגה ל- 5 מ"ג) ישנה השפעה שלהם על מערכת החיסון (הבנתי שסטרואידים מחלישים את מערכת החיסון)? תודה רבה!

בד"כ מהימים הראשונים אין השפעה מצטברת-כלומר אין דיכוי חיסוני מתמשך אם מורידים בצורה מבוקרת. חג שמח

10/04/2020 | 13:11 | מאת: מיכל

תודה רבה וחג שמח גם לך!

שלום רב, תודה רבה על תגובתך הקודמת. מכיוון שאני קצת חוששת להגיע בימים אלו למרפאה עקב נגיף הקורונה, חיפשתי גם בגוגל הסברים לתופעת המרירות בפה ואשמח אם תגיב. קראתי שטעם מר עלול להיות עקב אבנים בכיס המרה... לפני כארבעה חודשים בדצמבר 2019 ביצעתי אולטרסאונד בטן עליונה (לא קשור לטעם המר כי אז עדיין לא היה, סבלתי מבחילות עקב עצירות קשה מאוד) והבדיקה יצאה תקינה. האם בפרק זמן זה יכולים להיות שינויים כאלו בכיס המרה והופעה של סימפטומים?. אשמח לתגובתך, יעל.

לדעתי לא...אני לא מכיר סימפטום כזה. בשל הסיבות הרבות שיכול להיות לתסמין כזה אני ממליץ בדיקת רופא חג שמח

האם שלשול מימי וכאבי בטן ללא חום יכולים להעיד על תחילת מחלת קורונה בגוף ?

בד"כ לא

למה אומרים שחשוב לאוורר? הרי זה לא שהוירוסים והחיידקים"מתעופפים "להם החוצה מחלון הבית לרחוב.לא? ואם כן אז הוירוסים שייצאו לא יידברו את מי שעובר ברחוב?? ולחלופין-וירוסים וחידקים לא ייכנסו הביתה מהחלון הפתוח??

חשוב לאוורו כדי לשמור על סירקולציה (כניסה ויציאה של אויר) בגלל אנשים שנמצאים בחלל סגור בד"כ אין וירוסים וחיידקים שעוברים באויר סתם ככה ומדבקים למעט אם יש חולה באזור בריאות שלמה

לא הבנתי

02/04/2020 | 21:29 | מאת: נתנאל

שלום רב דוקטור אני בן 33 , לפני 4 חודשים עברתי ניתוח לכריתת זנב הלבלב והטחול עקב נגע טרום סרטני, חוסנתי לאחר הניתוח בחיסונים המקובלים לאחר כריתת טחול. האם בגלל שאני כרות טחול אני נחשב "מדוכא חיסוני" זה אומר שאני בקבוצת סיכון של נגיף הקורונה?

לא...מדוכאי חיסון הם אלו שמערכת החיסון שלהם נפגעה בד"כ קשות הטחול מהווה מאגר חיסוני יחסית קן ולא פוגע בתפקוד המערכת בחסרונו בריאות שלמה

הים חום גוף שנע כל הזמן בין הערכים 35.6 עד 36.1 נחשב חום גוף תקין , או שיש סיבה רפואית לכך , המצריכה בירור רפואי ? לפעמים אני מודד חום ויש 35.7 ולאחר שעה 36.2. האם הגיוני ? אוכל ,עייפות משפיעות על מעלות הגוף ? תודה

שלום רב, אין צורך בהמשך בירור לערכי החום שכתבת בריאות שלמה

01/04/2020 | 16:25 | מאת: יעל

ד"ר לוין שלום. לפני כחמישה ימים התחלתי להרגיש זרמים בחלל הפה, בלשון ובשפתיים, מאז אתמול קיים גם טער מר בחלל הפה ובשפתיים. אציין, שאני סובלת כחצי שנה מנזלת, כיום בצורה מינורית המלווה לעיתים קרובות ב" חתיכות" דם (בעת קינוח האף). אשמח לתשובתך, יעל.

יעל שלם רב, אני מציע שתבקרי רופא-זה יכול להעיד על כמה דברים-רובם קלים אולם יש צורך שתבדקי ע"י רופא בהצלחה

31/03/2020 | 12:25 | מאת: מיכל

אני בת 35.עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא המוגלובין 15.6 והמטוקריט 48.8.הרופא שלי אמר לי שזה בגלל שאיני שותה מספיק. בבדיקות כימיה יצאו כל הערכים תקינים.האם כשמישהו לא שותה מספיק לא צפוי שגם בבדיקת כימיה ערכים כמו קריטנין ואוראה לא אמורים לצאת מוגברים גם?

עושה רושם שהוא צודק כדי שיהיה שינוי גם באוראה או בקראטינין צריך להיות התייבשות חריפה מאוד