התחלת טיפול תרופתי להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

14/03/2022 | 21:54 | מאת: רצון

אני בן 39 ויש לי כולסטרול רע סביב 165 וכולסטרול כללי סביב 240 כבר כ-10 שנים. כל השנים לא ניתן טיפול תרופתי בטענה שאין לי גורמי סיכון משמעותיים. אני רואה שהרמה ממשיכה להיות גבוהה וכעת כשאני לקראת גיל 40 ,אני שוקל להתחיל לקחת כדור נגד כולסטרול היות והרמה גבוהה ממושכת. שאלתי היא מה קורה לכול השומנים שהצטברו בעורקים משך כל השנים אם אתחיל לקחת כדור להורדת כולסטרול עכשיו? תוך כמה זמן מרגע נטילת הכדור אפשר לראות ירידה משמעותית ברמת הכולסטרול בבדיקות הדם?

יש צורך לבצע החלטה כזאת בתיאום עם רופא המשפחה-הטיפול ימנע המשך עלייה של רמות כולסטרול ויוריד את הסיכוי למחלות לב-אין בטיפול הבטחה להורדה משמעותית-צריך להבין מה המקור אנא פמה לרופא משפחה-בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית