קשר בין סטטינים לבעיות בשריר

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/03/2022 | 18:31 | מאת: ירון

שלום כשאומרים שסטטינים עשויים לגרום לכאבי שרירים מתכוונים לכאב קבוע או גם אם לפעמים נתפס השריר זה קשור? והאם הפגיעה בשריר גורמת לנזק לשריר או רק לכאב? CPK שעולה בגלל סטטינים זו התוויה להפסיק את הטיפול או שזה לא בעייתי ואפשר להמשי על אף רמת CPK גבוה? ובמידה וממשיכים, על מה משפיע CPK גבוה, זה פוגע במשהו בגוף? תודה

כאבי השרירים לקיחת סטטינים הם בד"כ מייד לאחר הלקיחה וסביב הנטילה-לא לכל הזמן אין נזק לשריר ויכול להיות עלייה קלה ב CPK צריך להיות במעקב וע"פ החלטת רופא להמשיך או להפסיק בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית