המוגלובין נמוך ברזל תקין

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

17/03/2022 | 01:16 | מאת: .

שלום וברכה בת 28 סובלת בדר'כ מחוסר ברזל שמטופל בכדורים אך כשמתאזן מפסיקה ליטול וחוזרת כל כמה חודשים על בדיקות דם לפי הוראת הרופא. בבדיקות האחרונות המוגלובין היה מעט נמוך,11.5 ( כך גם כל מה שקשור mcv mch וכו' מתחת לקו הנורמה)בעוד שהבזרל תקין44 והרופא עדיין המליץ לקחת כדורי ברזל. האם אתה חושב שיש צורך בכך בעוד שהברזל תקין? תודה רבה

אני לא מכיר אותך מספיק בכדי לחוות דעה-אבל מאמין שרופא המשפחה שעוקר אחריך ואחרי חוסר הברזל לקח בחשבון את העלייה בברזל ועדיין המליץ להמשיך ליטול-הגיוני

מנהל פורום רפואה פנימית