פרופיל שומנים גבוה ללא טיפול

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/03/2022 | 21:35 | מאת: ירין

שלום רב ד"ר. אני לקראת גיל 40, נוטל דרך קבע מגיל 25 בערך תרופות נוגדות חרדה ודיכאון וזה משפר את איכות חיי. בדיקות דם כולל תפקודי כבד לאורך השנים תקינות פרט לפרופיל השומנים: בעשור האחרון יש לי בבדיקות הדם כולסטרול LDL מוגבר סביב 160 . הכולסטרול הכללי נע סביב 245 וגם טריגליצרידים גבוהים. רופאת המשפחה הפנתה לדיאטנית להתאמת תזונה אך זה לא עזר להפחתה משמעותית של ערכי השומנים בדם. למרות זאת, הרופאה סבורה שהיות ואני לא מעשן, לא סובל מהשמנת יתר חריגה,ללא היסטוריה של בעיות לב ומתחת לגיל 45, אין צורך להתחיל בשלב הזה טיפול תרופתי להורדת כולסטרול - לטענתה "זה אפשרי אבל זה מוקדם מידי".. אני מאוד חושש כיון שאני מסתובב עם כולסטרול גבוה שלא מטופל מזה 10 שנים (אני מניח שזה שומן שמצטבר בדם ועלול להביא להיצרות של העורקים על כל המשמעויות של זה..). האם עליי לפנות לחוות דעת נוספת? אצל מי? רופא פנימי? קרדיולוג? מי הרופא שמומחה בטיפול בכולסטרול?

שלב ראשון הוא שינוי אורח חיים ודיאטה מאוזנת עם ספורט שלב שני הוא טיפול תרופתי-אבל נשמר בד"כ לערכים גבוהים יותר וגיל מתקדם יותר תמשיך בעצתה של רופאת המשפחה שלך

מנהל פורום רפואה פנימית