שאלה לגבי רמת מוגלובין ותופעות לוואי.

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

17/03/2022 | 08:03 | מאת: שואל

שלום שאלה חשובה לי אמא שלי בת 90 יש לה טחורים קטנים והוא גם נוטלת כדורי מדללי דם בחודש וחצי האחרונים בגלל בעיית לב, לפני שבועיים עשתה בדיקות דם הכל תקין חוץ מהמוגלובין נמוך תמיד היה 12 ועכשיו 9.4 היה לה כמה פעמים שלשולים וגם עצירות היא נוטלת ברזל כדור, והיה לה דימום מפי הטבעת בגלל טחורים וכנראה שהמדלל האיץ זאת הפסקנו לפי הרופא יומיים מדלל ואז הפסיק דימום זה קרה פעמיים שלוש, בהתחלה נתן לה חשבוע פעמיים ברזל אבל זה גרם לעצירות ואז חזרה לאחד, הרופא לא המליץ על בדיקת צואה רק בדיקת דם עוד חודש לראות אם ישתנה המוגלובין השאלה שלי ושאלתי את הרופא משפחה זה לא יכול להיות חלילה סרטן מעי הגס? רוםא המשפחה אומר שלא אבל מה התסמינים לכזה דבר? תודה

אני לא רואה קשר בין הדברים הירידה הקלה בהמוגלובין סביר והיא באה מהדמם בטחורים יש לעקב בבדיקות דם

20/03/2022 | 15:03 | מאת: אטר

שלום האם כדאי להמתין לבדיקת דם הבאה או לבקש הפניה להמטולוג? תודה

לעקב בלבד אין קשר להמטולוג

מנהל פורום רפואה פנימית